Reiser
til
Aruba

Pris fra

...

Våre hotell

8 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Oranjestad
  • 1,5 liter vannca. 18,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaArubansk florin (AWG)
  • Tidsforskjell- 5 timer
  • HovedstadOranjestad
  • SpråkNederlandsk, papiamento
  • Befolkning104 822

Reiser til Aruba

Aruba

Aruba passer for deg som liker kritthvite strender og aktiviteter ute i naturen. I hovedstaden Oranjestad er det gåavstand til både strender og spisesteder. Klimaet er stort sett tørt og solrikt.

I tillegg til mange herlige dager på stranden kan du snorkle ved et skipsvrak fra andre verdenskrig der papegøyefisker holder til. Du kan også bli med på en jeeptur i nasjonalparken Arikok hvis lavaformasjoner og kaktuser utgjør en vakker kontrast til strendene og palmene.

Kritthvite strender

Det beste med Arubas strender er ikke bare at det er mange, det er også mange ulike strender. Langgrunne strender for barnefamilier og perfekte for snorkling. Rolige strender med rolig vann for avslappet bading. I tillegg mange strender som settes pris på av surfere.

Kultur og historie

Arubas arkeologiske museum har samlinger som strekker seg over 5000 år med historie. Musikk er en stor del av den arubiske kulturen og en av øyas største begivenheter er karnevalet i februar. Det varer i flere uker med parader, musikk og fargerike kostymer. Resten av året holder lokalbefolkningen feststemningen opp med karibiske toner.

Lokale smaker

Innbyggerne på Aruba er meget stolte over sitt rene vann, spesielt at det kan drikkes rett fra springen. De brygger også det prisbelønte ølet Balashi. Andre lokale smaker er den svarte kaken – bolo preto. Det er en fruktkake som lagres i rom og brandy i minst en måned. Eller hvorfor ikke prøve en strutseburger på et spisested ved stranden?

Ferietilbud i/på Aruba