14 filmer som inspirerer oss til å reise

2017-01-19
For mange gir en god film følelsen av å reise, andre synes at de reiser når de leser. Noen vil antagelig synes at livet i seg selv er en reise. Men for oss er det nok bare er en ting som gjelder - det er å faktisk reise. Filmer inspirerer i alle fall oss til å reise. Både til å dra dit filmen utspiller seg, men også bare for turens skyld.

Når jeg ser Det store blå blir jeg like klar for å se de hvite toppene i Andesfjellene som å bo litt for trangt i Marseille. Budskapet, handlingen og karakterene trenger ikke å være sukkersøte, som drømmen om Hellas i Mamma Mia, for at filmen skal vekke reiselyst. Det kan være like hjerteskjærende trist som i Into the Wild og allikevel kan du føle en sterk lyst til å vandre gjennom Alaskas villmark.

Det store blå

(Le Grand Bleu, 1988) Verdens beste film tar oss med til Hellas, Sicilia i Italia, Den franske riviera, New York og Andesfjellene.

Eat Pray Love

(2010) Den indonesiske ferieøya Bali er bare et av stoppene i denne feel good-filmen som får deg til å ville oppdage verden.

The Beach

(2000) Inntil blodet begynner å flyte og dopbruken blir for slitsom blir vi bare fylt av det blå lyset og ungdommenes frihetsfølelse. Og lysten til å reise til Thailand og nabolandene i Sørøst-Asia.

14 filmer som gir oss i TUI lyst til å reise

 1. Det store blå (Le Grand Bleu, 1988) Verdens beste film tar oss med til Hellas, Sicilia i Italia, Den franske riviera, New York og Andesfjellene.

 2. Eat Pray Love (2010) Den indonesiske ferieøya Bali er bare et av stoppene i denne feel good-filmen som gir deg lyst til å oppdage verden.

 3. The Beach (2000) Inntil blodet begynner å flyte og dopbruken blir for slitsom blir vi bare fylt av det blå lyset og ungdommenes frihetsfølelse. Og lysten til å reise til Thailand og nabolandene i Sørøst-Asia.

 4. Amélie (2001) The mother of indie cute. Vespa-scenene får oss til å drømme oss til Paris. Og hagegnomen som blir globetrotter er blitt et klassisk mem.

 5. The Grand Budapest Hotel (2014) En av Wes Andersons beste filmer, et must for deg som liker hotell med lange aner og svermer for den litt bortglemte slaviske siden av Europa. En film som gjør at vi vil reise til Wien, Krakow, Praha og Budapest.

 6. The Descendants (2011) En trist George Clooney på Hawaii. Oppsettet for denne filmen er genial! 1) Finn verdens kjekkeste mann. 2) Plasser ham i et tropisk paradis.

 7. The Motorcycle Diaries (2000) Easy Rider med hjerte og hjerne. Vi følger en ung Che Guevara fra fødebyen Cordoba i Argentina og gjennom et Sør-Amerika med gigantiske klasseforskjeller.

 8. Under the Tuscan Sun (2003) Følg med alle dere som drømmer om å dyrke egne tomater, plukke dem og skjære dem sakte opp i skiver for så å dryppe egenpresset olivenolje over : ta med deg Ernst Kirschsteiger-drømmen din og la oss dra nå!

 9. Lost in Translation (2003) En klassiker om storbyen og moderne ensomhet forkledd som språkmangel. Perfekt! Sofia Coppola får oss til å ønske oss til Tokyo og Seoul.

 10. Feriesabotøren (Les vacances de Monsieur Hulot, 1953) En selvfølge. De små badehotellene i Europa, fra Biscaya til Kattegat, finnes kanskje ikke lenger, men feriesabotørene gjør det. Og hvis du ikke kjenner igjen typen er du kanskje en av dem selv...

 11. James Bond-filmene Bond generelt. Glem kjønnsroller, rasisme og produktplassering. Fokuser på omgivelsene, paradisstrendene og alle tech duppedittene.

 12. Forrest Gump (1994) En film som virkelig får fram reiselysten, både til andre land som de amerikanske sørstatene, og også til å reise i tid.

 13. Walter Mitty (2013) Fotballkampen på toppen av verden er en scene vi aldri glemmer, neppe skateboardkjøringen gjennom den islandske landsbygda heller.

 14. Into the Wild (2007) Vakker, storslått natur og eventyr. Eventyret frister oss til å reise til nye steder. Det kan være til en øy i Hellas vi ikke har besøkt sammen med familien, til safari i Kenya med bestemor eller bare å forlate sivilisasjonen for å ta turen ut i villmarka som i denne filmen.

Innspillingsstedet for The Beach, Maya Bay i Thailand. Kilde: Wikimedia Commons

Skrevet av Jonas S.