Ny uniform på TUI fly – ja visst flyr den!

Denne uka tok TUIs flypersonale den første turen i de nye uniformene sine. Å få ny garderobe er alltid en spesiell begivenhet for et flyselskap – og derfor er det også en fin anledning til å reise på en nostalgisk tur i uniformens historie.

I dag føles det kanskje ikke like spesielt å jobbe om bord i et fly, sammenliknet med tiden da det å reise med fly var mindre vanlig. Det fantes nemlig en periode der stillingen som kabinpersonale – eller flyvertinne – hadde en veldig høy status. Å få muligheten til å reise over hele verden var unikt, også var det jo det der med uniformen. Folk kastet lange blikk etter deg – nesten uansett hvor du gikk – og litt sånn er det kanskje fortsatt.

– De fleste tar gjerne en ekstra kikk når de ser en pilot eller kabinpersonale på vei til jobb, de representerer jo noe spennende! Uniformene våre har alltid vært viktige for oss i TUI. De symboliserer historien vår og ansvaret vårt – og vi bærer den med stolthet. Og det er alltid kult å få ny uniform, sier en av de ansatte.

Straks klare for første tur i nytt antrekk.

Tatoveringsforbud og leppestift-farger

Den nye uniformen «Hello TUI» er marineblå og klassisk i stilen. Som med tidligere kolleksjoner har også den nyeste uniformen en hatt som tilbehør. Nå er den inspirert av modellen «pillbox hat», som var veldig populær på 1960-tallet og ikke minst på grunn av Jackie Kennedy.

I dag har også regelverket for uniformen blitt modernisert. Samtidig er det ikke lenge siden det var strenge krav til bruken av uniformen.

Det var for eksempel helt utenkelig med mannlig kabinpersonale, håret måtte være skulderlangt eller kortere, kvinner måtte selvfølgelig ha på seg skjørt og dersom du hadde tatovering, ville du ikke engang bli vurdert for jobben.

Da TUI Fly het Britannia Airways ble det innført en britisk, klar blå uniform, og den ble faktisk laget av designeren bak den britiske dronningmorens klær. Tilbehøret bestod av en rød baskerlue og matchende rød leppestift – men ikke hvilken som helst leppestift! Uniformsreglementet var veldig strengt, og det var tydelige retningslinjer for hvilken leppestift-farge det var tillat å bruke.

Heldigvis tilhører de fleste kravene fortiden. Så lenge tatoveringene ikke er plassert i ansiktet, på halsen eller armene, er de hjertelig velkommen på TUI Fly. Kvinner får selvfølgelig bruke bukser, og det er vel ingen som hever øyenbrynet når de ser en mannlig flyvert lenger. Likevel må du fortsatt være minst 163 cm høy, snakke to språk flytende og være serviceinnstilt. I tillegg må du elske å jobbe med mennesker, slik at de kan få den beste reisen. Noen ting endrer seg aldri.

En annen stil for en annen tid – uniformene til Britannia Airways hadde rød baskerlue og matchende leppestift.

Fakta om TUI fly i Norden

Grunnlagt i 1985
650 ansatte fra Norge, Sverige, Danmark og Finland
1,5 millioner nordiske reisende i året
Antall fly: 6

Lignende innlegg

En trygg reise –Våre reisetips

Etter en lang periode med store endringer og utfordringer for oss alle, så vet vi at det å reise er det mange savner mest. Vi får mange flotte hilsener fra kundene våre som deler stedene de savner mest akkurat nå. Det er tydelig at vi fortsatt ønsker å kunne oppleve spennende reisemål, møte nye mennesker og lære av hverandre. Å reise vil nok være annerledes enn før. Hvor vi velger å reise og hvordan vi velger å reise dit har mye å si.

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.

TUI Blue For Families – våre beste familiehotell

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som vet at bassenget er et stormende verdenshav og som trives best når hele familien er samlet. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For Families, tidligere TUI Family Life.

TUI Blue For Two

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som vil komme nærmere reisemålet og den du reiser sammen med, for deg som vil ta vare på gamle forhold og skape nye. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. __Her forteller vi mer om TUI Blue For Two, tidligere TUI Sensimar__.