Ny uniform på TUI fly – ja visst flyr den!

2017-11-03
Denne uka tok TUIs flypersonale den første turen i de nye uniformene sine. Å få ny garderobe er alltid en spesiell begivenhet for et flyselskap – og derfor er det også en fin anledning til å reise på en nostalgisk tur i uniformens historie.

I dag føles det kanskje ikke like spesielt å jobbe om bord i et fly, sammenliknet med tiden da det å reise med fly var mindre vanlig. Det fantes nemlig en periode der stillingen som kabinpersonale – eller flyvertinne – hadde en veldig høy status. Å få muligheten til å reise over hele verden var unikt, også var det jo det der med uniformen. Folk kastet lange blikk etter deg – nesten uansett hvor du gikk – og litt sånn er det kanskje fortsatt.

– De fleste tar gjerne en ekstra kikk når de ser en pilot eller kabinpersonale på vei til jobb, de representerer jo noe spennende! Uniformene våre har alltid vært viktige for oss i TUI. De symboliserer historien vår og ansvaret vårt – og vi bærer den med stolthet. Og det er alltid kult å få ny uniform, sier en av de ansatte.

Straks klare for første tur i nytt antrekk.

Tatoveringsforbud og leppestift-farger

Den nye uniformen «Hello TUI» er marineblå og klassisk i stilen. Som med tidligere kolleksjoner har også den nyeste uniformen en hatt som tilbehør. Nå er den inspirert av modellen «pillbox hat», som var veldig populær på 1960-tallet og ikke minst på grunn av Jackie Kennedy.

I dag har også regelverket for uniformen blitt modernisert. Samtidig er det ikke lenge siden det var strenge krav til bruken av uniformen.

Det var for eksempel helt utenkelig med mannlig kabinpersonale, håret måtte være skulderlangt eller kortere, kvinner måtte selvfølgelig ha på seg skjørt og dersom du hadde tatovering, ville du ikke engang bli vurdert for jobben.

Da TUI Fly het Britannia Airways ble det innført en britisk, klar blå uniform, og den ble faktisk laget av designeren bak den britiske dronningmorens klær. Tilbehøret bestod av en rød baskerlue og matchende rød leppestift – men ikke hvilken som helst leppestift! Uniformsreglementet var veldig strengt, og det var tydelige retningslinjer for hvilken leppestift-farge det var tillat å bruke.

Heldigvis tilhører de fleste kravene fortiden. Så lenge tatoveringene ikke er plassert i ansiktet, på halsen eller armene, er de hjertelig velkommen på TUI Fly. Kvinner får selvfølgelig bruke bukser, og det er vel ingen som hever øyenbrynet når de ser en mannlig flyvert lenger. Likevel må du fortsatt være minst 163 cm høy, snakke to språk flytende og være serviceinnstilt. I tillegg må du elske å jobbe med mennesker, slik at de kan få den beste reisen. Noen ting endrer seg aldri.

En annen stil for en annen tid – uniformene til Britannia Airways hadde rød baskerlue og matchende leppestift.

Fakta om TUI fly i Norden

Grunnlagt i 1985
650 ansatte fra Norge, Sverige, Danmark og Finland
1,5 millioner nordiske reisende i året
Antall fly: 6

Lignende innlegg

Bølgeskvulp og musikk gir oss lykkefølelse

Hørselen er en av våre viktigste sanser, og lyd kan spille en avgjørende rolle for hvordan vi har det. Noen lyder kan skape den gode lykkefølelsen, mens andre kan få oss til å grøsse av ubehag. Lyder som gir oss en følelse av lykke, er ofte forbundet med ferie. Derfor har vi laget Sound Travels – slik at du kan lytte og la ørene guide deg til din neste drømmereise.
2017-11-01

Tyrkia er tilbake – og tidoblet fra i fjor

Tyrkia er på vei opp igjen. TUI Norden solgte ti ganger så mange reiser på én uke i år, sammenliknet med den samme uken i 2016. De siste årene har det vært færre turister i Tyrkia, først og fremst på grunn av politisk uro og terrorisme, men nå begynner de å reise tilbake.
2017-10-26

Nyhet! 1200 utflukter i over 30 land

Nå lanserer TUI en helt ny utfluktsportal med over 1200 utflukter på 30 destinasjoner. Og det beste er at du kan bestille disse utfluktene selv om du ikke reiser med oss. Utflukter gir deg garantert minner som varer lengre enn brunfargen.
2017-06-07

Nyhet! Bamseklubben – en app for barn

Det beste med ferien er ikke bare tiden du tilbringer sammen med familien når du er på ferie. Minst like viktige er alle dager med forventninger og forberedelser, suget i magen når flyet letter og gode minner etterpå. For å få til den rette feriefølelsen fikk vi hjelp av familier og barn for å lage en app der du kan møte Bamse, hele året!
Marianne M. Marianne M. 2017-05-31