Storbyweekend – Møt våren i London

Frister det å reise bort noen dager og nyte en hyggelig vårhelg? Da anbefaler jeg London, ettersom det bare er en kort flytur unna. Den beste måten å komme seg fra flyplassen til sentrum av London på er med toget – det er superenkelt. Her kan du lese mine beste tips og grunnene til hvorfor jeg elsker denne byen.

london

Våren kommer tidligere til London enn til store deler av Norge og du bys ofte på et behagelig vær, perfekt for spaserturer. På bare noen dager rekker du å oppleve masse, og det beste av alt, du kan spasere over alt.

Mine favorittips når du trenger en pause fra shoppingen:

1. Notting Hill

Den sjarmerende bydelen Notting Hill ble kjent fra filmen med samme navn, og med sine pastellfargede hus er dette området et must når du er i London. Her får du oppleve gaten Portobello Road med et livlig marked, små butikker og koselige kaféer. Et tips er kaféen GAIL´s bakery der du kan varme deg med en varm kakao, nybakt brød eller varme scones.

tui-minibreak-london-notting-hill-800x600
Portobello Road med sine pastellfargede hus, marked, små butikker og koselige kaféer.

2. Hyde Park

Om våren er den kjente parken Hyde Park et koselig alternativ å starte morgenen med. En spasertur gjennom den vakre hagen langs den velformede innsjøen The Long Water er som balsam for sjelen. Har du flaks ser du ett og annet lite ekorn. Et forslag er å gå gjennom parken på vei til varehuset Harrods, som er must å besøke. Med sine 340 avdelinger så finnes det noe for alle, om ikke så er det en opplevelse å bare se.

tui-minibreak-london-hyde-park-800x600
Det bor mange små, søte ekorn i Hyde Park.

3. Covent garden

Covent Garden ligger bare en spasertur fra shoppinggatene, men langs veien passerer du flere kjente områder. Etter et par timers spasertur passer det bra med et stopp her for å besøke de koselige pubene, restaurantene eller noe som er en absolutt selvfølge under et London-besøk, en afternoon tea.

tui-minibreak-london-covent-garden-800x600
Hvil føttene på en pub eller restaurant i Covent Garden.

4. Carnaby Street

Carnaby Street er en liten gågate ved Regent Street og den er kjent for sine mange butikker. Her ligger også det berømte varehuset Liberty & Co som ble grunnlagt i 1875 og som du sikkert kjenner igjen fra film. Området bak Liberty har flere bra lunsjsteder. Tar du et lunsjstopp her anbefaler jeg en klassiske fish & chips.

tui-minibreak-london-carnaby-street-800x600
Carnaby Street er kjent for butikkene sine og har eksistert siden 1682

Restauranttips

FROKOST:
The Breakfast Club: Start dagen med en brakfrokost. Her finner du et stort utvalg av pannekaker, vafler eller en ekte sukkerbombe – milkshake. Finnes på flere steder i London, f.eks. ved Oxford Street og i Soha.
PAUL Marble Arch: Rolig kafe like ovenfor Marble Arch. Her serveres en mer klassisk frokost med ferskt brød, croissant og god kaffe.

LUNSJ:
The Audley Pub: En klassisk engelsk pub som ligger i Mayfair og som blir utnevnt til en av bydelens neste. Mayfair er et av Londons eksklusive områder, men som det er av avslappet sofistikert sted å gjøre et stopp.
Bella Italia: Bra italiensk lunsjsted som ligger i en tverrgate like etter Oxford Circus. Her kan du sitte utendørs hvis være tillater det.

MIDDAG:
La Bodega Negra: En meksikansk restaurant utenom det vanlige, og hvem liker vel ikke tacos? Et must en av kveldene. Tar du T-banen hopper du av ved Tottenham Court Road Station eller Leicester Square.
Côte Brasserie: Et franskt chict sted midt blant Sohos restauranter og koselige steder.

Andra kjente severdigheter og områder du kan besøke er Buckingham Palace, Regent Street, Bond Street og varehuset Harrods om er en opplevelse selv om du ikke har planer om å shoppe. Hvis det er sol anbefaler jeg deg å ta båt til Tattershall Castle som ligger ved Themsen, nede ved Embankment og Golden Jubilee Bridges. Herfra har du utsikt over Big Ben og London Eye.

Men mitt aller beste tips for en weekend i London er å pakke gode, komfortable sko. Pakk lett og ikke glem å ta drikkepauser underveis.

Fikk du lyst til å reise bort noen dager? Tips til bosted: Astor Court TTT og Thistle Trafalgar Square TTTT