If you’re going to San Francisco – 10 insidertips!

Stadig aktuelle San Francisco er med sin vakre arkitektur trolig den byen i USA som ligner mest på Europa. Kjent for sin årlige Prideparade og den første byen i verden til å forby plastflasker. San Francisco har mange ulike sider, og her gir Sussi Holm sine beste insidertips om alt fra severdigheter til mat!

Vi guider deg gjennom fallgruvene og i rettning byens mange skjulte skatter.

 1. Mange drømmer om å ta turen innom Alcatraz når de besøker San Fransico. Her kan du både bestille en guidet tur eller nyte en spennende båttur. Det er lurt å bestille dette på forhånd, slik at du slipper å stå i lange køer.

 2. Gå enten opp til eller vekk fra Fort Point. Dette er starten på Golden Gate Bridge fra San Francisco-siden. Her finner du en fantastisk park, Golden Gate National Recreation Area, som munner ut i Crissy Field. Her finner du alltid et yrende folkeliv. Gå videre til Marina district. Før du avslutter turen går du forbi Place of Fine Arts Theatre.

Jenta bak tipsene - Susi Holm

Sussi Holm, 30 år, har bodd og studert på universitetet i San Francisco. Her deler hun sine beste tips fra byen – tips som du ikke finner i guidebøkene. La deg inspirere av Sussis San Fran!

10 tips for deg som vil oppleve San Fransisco

Vi guider deg gjennom fallgruvene og viser vei til byens mange skjulte skatter.
 1. Amerikanerne ved at de er mange og attraktioner få, så de har evner ud i kø-ståning de fleste danskere må måbe over. Vil du ikke gå glip af Alcatraz, kan du booke en rundvisning eller en cruise-tur rundt om online.

 2. Du må ikke gå glipp av Alcatraz når du besøker San Francisco. Selv om amerikanerne er bedre til å stå i kø enn det vi kanskje tror, er det smart å bestille billetter til Alcatraz hjemmefra for å slippe lange køer.

 3. På San Franciscosiden ligger Golden Gate Park, en stor park som rommer utrolig mye. Lei en sykkel og dra på oppdagelsesferd der du kan støte på levende bøfler og avslutte med den fredelige Japanese Tea Garden

 4. Besøk California Academy of Science. Ekstra morsomt hvis du reiser med barn!

 5. På Tartine Bakery kan du ta en pause fra storbyen og glemme hverdagen mens du gomler på noen bakervarer.

 6. Mission District er både hipt og litt galt. Her finner du mange moderne kaféer med god kaffe. Er du interessert i vintage og litt mer unik shopping må du ikke gå glipp av Valencia Street.

 7. I San Francisco finnes det flere POPOs – Privately Owned Public Open Space. Det kan være alt fra store takterrasser og balkonger til frodige parker. En av de beste POPOs finner du på taket til Crocker Galleria ved Market Street. Absolutt verdt et besøk!

 8. I populære Dolores Park kan du ta sette deg på et teppe med en god bok, eller bare bedrive litt ”people watching” mens solen skinner. Bedre enn dette blir ikke livet.

 9. Skulle du bli lei av de tåkete åsene i San Francisco kan du hoppe på Cal-Train og kjøre sørover der klimaet er varmere enn inne i byen. De digitale kjempene Google og Facebook har sine hovedkontorer i mektige Silicon Valley. Du kan også rusle rundt blant kaféene, bibliotekene og de klassiske collegehusene på Stanford University.

 10. Er du fan av serien ”Charmed” om de tre magiske søstrene, så er adressen dere i San Francisco - 1327 Prescott Street – oppdiktet. Det finnes gater som ligner en i serien, men huset ligger egentlig i Los Angeles og alt rundt serien ble filmet med kulisser.

San Fransisco
Alcatraz – det kjente gamle fengselet utenfor San Francisco. Bestill billett i god tid!

Fikk du lyst til å bestille reisen nå? Her finner du hele TUIs utvalg i San Francisco.