Hva er et boutiquehotell?

Boutiquehotell blir vanligvis beskrevet som litt mindre, moderne hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Denne typen hotell har fokus på å tilby gjestene sine en helt spesiell opplevelse ettersom interiør, design, service og mat har det lille ekstra. Hotellet i seg selv kan ofte være grunnen til hele reisen, eller i hvert fall en stor grunn. Her guider vi deg til noen av våre beste boutiquehotell.

Jeg er veldig glad i å bo på fine hotell, spesielt de hotellene som gjør at du føler at du aldri vil sjekke ut igjen. Jeg elsker hotell som har det lille uventede. Finnes det noe koseligere enn hotell som får deg til å føle deg som gjest i et privat hjem? Det gir en følelse av luksus. Men egentlig er det faktisk ikke luksusen som er det viktigste, det er selve atmosfæren, inspirasjonen og nettopp hjemme-hos-følelsen jeg er ute etter. En følelse av at man sitter i sin egen stue blant store myke puter og nipper til et glass med bobler mens man venter på å få nøkkelen til rommet.

Boutique med TUI - 5 hotelltips

Det må gjerne være et ”bohemchickt” hotell der det liksom er både spartansk og eksklusivt på en gang. Det eksklusive er naturen, sanden og vaiende palmer som sammen med rustikk og litt røff design som stein og mørke treslag samt skjell-, jord- og sandfargede fargetoner i interiøret gjør det helt fantastiske. Her er noen utvalgte favoritter.

Doryssa Boutique på Samos – bohemchickt og lite

Doryssa Boutique utenfor Pythagorion er en ekte perle, et lite bohemchickt hotell med bare 25 rom. Hotellet passer for voksne og par som lengter etter fred og ro langt unna hverdagens hektiske livsstil. Arkitekturen er urban og stilren, men den glir likevel inn i de landlige omgivelsene rundt hotellet. Bassengområdet er en rolig oase med store solsenger og behagelig lounge-musikk. Her kan du nyte herlige, avslappende dager, kanskje på en balinesisk solseng mens du nipper til noe kaldt å drikke ved bassengkanten?

Aloe Boutique & Suites på Kreta – en fredelig oase

Aloe Boutique & Suites på Kreta

Fredelige Aloe Boutique & Suites i Almyrida på Kreta er et nybygd og eksklusivt boutiquehotell med 57 rom. Alle rom er moderne og trendy innredet og har balkong eller markterrasse. Hotellet passer perfekt for voksne og par som ønsker en rolig ferie. Len deg tilbake på solsengen eller ta et oppfriskende bad i bassenget samtidig som du ser ut over Middelhavet. Vil du heller slappe av på stranden kan du spasere ned til hotellets private del der det finnes solsenger og parasoller. Like ved hotellet finner du små, greske tavernaer og restauranter der du kan spise middag med utsikt over Soudabukten og frodige pinjetrær.

Mystique Blue Holbox – nybygget med privat strand

Mystique Blue Holbox bor du rett ved Isla de Holbox myke paradisstrender, det er ett av de nyeste hotellene på øya, og ett av de mest eksklusive. Her kan du nyte barfotluksus i sanden og en helt stressfri og avslappende ferie. Det er kort avstand fra bassenget til stranden, noe som gjør at du lett kan variere. Det finnes herlige solsenger på begge steder og ved hotellets strandklubb får du både cocktailer og mat, i tillegg til at du kan nyte en herlig utsikt over det turkise havet. Mens du venter å få nøkkelen til rommet ditt, kan du sitte i en kurvstol i den fine lobbyen.

Hotell Be Live Adult only La Cala på Mallorca – for voksne

Be Live Adult Only La Cala bor du rett ved stranden samtidig som det er kort vei til shopping, barer og restauranter. Den koselige à la carte-restauranten Masai ligger blant pinjetrær, palmer og stråtak. Herfra er utsikten fantastisk og stilen på terrassen går i afrikansk-karibisk stil med hvite gardiner og fargerike puter. La Cala har også en lobbybar, bassengbar og strandbaren Pelicano Beach Club. Rommene er i bungalowstil der innredningen består av mørkt tre som bryter mot de lyse veggene. Ved sengen er det en sengehimmel og bestiller du et rom med balkong finnes det solsenger i tre – et perfekt sted å tilbringe litt tid etter en dag på stranden.

Hostal Cuba – den beste takbaren i Palma

Drømmer du om en weekend i Palma, og vil du bo på et lite boutiquehotell med en sterk personlighet og unik atmosfære? Da kan Hostal Cuba være noe for deg. Dette hotellet viser at hotell med høy standard ikke nødvendigvis må være store. Tvert imot er det nettopp den lille størrelsen på hotellet som gjør det eksklusivt. Hotell Hostal Cuba ligger i en historisk bygninger fra tidlig på 1900-tallet, nær det trendy kvartalet Santa Catalina i sentrum av Palma. Du har shopping, kultur og en mengde restauranter og barer rett utenfor døren. Og det beste av alt, en helt fantastisk takterrasse! Her kan du begynne morgenen med en luksuriøs frokost og samtidig nyte utsikten over havnen og katedralen. Sky Bar på Hostal Cuba er kjent som en av de beste takbarene i Palma, med uvanlig lekre cocktailer, så kanskje det frister å prøve en av disse mens du ser solen gå ned over Palmas hustak.

Her kan du lese mer om flere boutiquehotell i Palma

Litt historie om boutiquehotell

Boutiquehotell er egentlig ikke et nytt fenomen, selv om de først i de senere årene virkelig har slått igjennom i Europa. Ordet boutique kommer fra fransk og betyr ”liten butikk” og gikk inn i det engelske språket på 60-tallet. I begynnelsen ble det brukt om spesialbutikker som solgte klær, smykker, mat og tilbehør med eksklusivt preg. De første boutiquehotellene dukket opp i USA og England på 1980-tallet i byer som London, New York og San Francisco.