Dreamliner – lengre flyreiser med mindre utslipp

TUI brukes sine mest energieffektive fly, Dreamliner, på de lengste flyreisene. En Dreamliner bruker opptil 20 % mindre drivstoff enn andre fly på samme størrelse, noe som reduserer utslippet betraktelig. Vi har sett nærmere på flyet som du kan fly til Thailand og Vietnam i vinter.

Det er alltid godt å vite at en lang flyreise ikke påvirker klimaet mer enn nødvendig, uansett om du har stor eller liten flyskam. Og med tanke på miljøet er Dreamliner faktisk det mest miljøvennlige flyet du kan fly.

Slik reduseres utslippet

Smarte materialer i kompositt og aluminium gjør flyene lette og dermed mindre belastende for miljøet. Gjennom nøyaktige beregninger i superdatamaskiner har vingene fått en form som gir optimal løftekraft med så lav luftmotstand som mulig. De minner om svalevinger. Samtidig er motorene bygget for best mulig luftgjennomstrømning og forbrenning, slik at man får mest mulig ut av hver dråpe drivstoff. Noe som igjen fører til mindre utslipp.

God stemning mellom passasjerer og kabinpersonalet om bord

Du har det også ekstra bra

De ultramoderne funksjonene som er innebygd i Dreamliner-flyene kommer ikke bare miljøet til gode. Du som passasjer kan glede deg mer over flyturen, og lande litt ekstra uthvilt. Noe som bidrar til det er:
• Stemningsbelysning som etterligner skumring og gryning får kroppen din til å begynne å tilpasse seg den nye tidssonen allerede om bord på flyet
• Ekstra bra benplass i alle de tre flyklassene om bord
• Tilpasset lufttrykk gjør at blodet får mer oksygen enn i andre fly
• Større vinduer enn normalt – disse kan tones ned med et knappetrykk dersom lyset er sterkt
• Ekstra lyddempet kabin minsker støyen med opptil 60 prosent
• 5 til 10 prosent kortere flytid
• Underholdningssystem med mange filmer, spill og tv-serier på din egen skjerm

Hit kan du fly Dreamliner vinteren 2019/2020

Thailand, Krabikysten

Med reisemål som Ao Nang og Koh Lanta
Opplev en tropisk skjærgård med alt fra store øye som Koh Lanta til ubebodde små perler dit du kan kjøre longtailbåt og snorkle ved korallrev.

Les mer om Krabikysten »

Thailand, Phuket

12 reisemål på øya pluss elskede Khao Lak på fastlandet
Thailands største øy rommer både avsidesliggende drømmestrender og myldrende badesteder med shopping og uteliv. Noen mil unna ligger strandparadiset Khao Lak.

Les mer om Phuket »

Paradisøya Phu Quoc i Vietnam

Som en uslepen diamant
Stor tropisk øy med hvite strender, regnskog og genuine fiskerlandsbyer. I fotsporene til den voksende turismen dukker det også opp spennende restauranter og moderne designede spahoteller.

Les mer om Phu Quoc »