De beste utfluktene på Korfu – Hellas' smaragdøy

Fargesprakende Korfu er et av de vakreste stedene i den greske øyverdenen. Med sine grønne fjell, 200 km lange kyst, strender, ouzo og souvlaki lokker den både matelskere og eventyrlystne. Øya kalles til og med for Smaragdøya for sin frodige vegetasjon. Fakta er at den har over to millioner (!) oliventrær, noe som gjennomsyrer øyas fantastiske matkultur. Her tipses vi om det hotteste utfluktene og aktivitetene du kan gjøre på øya!

Keiserinnen Sisi forelsket seg en gang i tiden i Korfu og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Som nest størst av de joniske øyene tilbyr Korfu en bredde få andre kan matche.

TUIs beste utflukter på Korfu

Korfus høydepunkter – få maks ut av en dag

Utflukten, som retter seg mot voksne, er en odysée blant små fiskelandsbyer, en forlatt by, borger og pittoresk landskap. Turen begynner i landsbyen Palaiokastritsa og deretter venter den forlatte byen Old Peritheia. Her bys du på lunsj med lokalprodusert vin på en taverna og du kan rusle rundt blant venetianske steinhus, mandel- og eiketrær. Eventyret fortsetter i den koselige fiskerlandsbyen Kassiopi med sine små butikker. Til slutt avsluttes turen med ikke mindre enn Korfu by. Utforsk det gamle fortet med fantastisk utsikt over byen og avslutt dagen på en koselig kafé.

Det karakteristiske turkise vannet og de grønne øyene.
Det karakteristiske turkise vannet og de grønne øyene.

Katamarantur med bad og lunsj

Lær deg kunsten å slappe av på denne katamaranturen utenfor nordlige Korfu. Utflukten byr på vakre utsikter over kysten, med flere stopp for snorkling og bad. Fra du går om bord i båten trenger du ikke løfte en finger. Du får transport, låne snorkleutstyr og nyte en lunsj med tradisjonell gresk mat.
Bli med på en herlige katamarantur og spis tradisjonell gresk mat.

Bli med på en herlige katamarantur og spis tradisjonell gresk mat.
Bli med på en herlige katamarantur og spis tradisjonell gresk mat.

Båttur til Paxos og Antipaxos

Hvis du er ute etter glitrende blått vann og litt gresk kultur, så er denne båtturen fra Korfu til øyene Paxos og Antipaxos et must. Disse naboøyene er små i størrelsen, men de er fullpakkede med vakre utsikter og en herlige middelhavsfølelse. Du kan også ta avkjølende bad underveis.

En båttur med TUI er en perfekt måte å se både Paxos og Antipaxos.
En båttur er en perfekt måte å se både Paxos og Antipaxos.

Dykking på Korfu – både for nybegynnere og erfarne

Det krystallklare vannet ved Korfu innbyr til dykking. På denne utflukten får du som nybegynner lære deg det grunnleggende av eksperter som forteller og viser hvordan det gjøres. Etterpå blir det dykking i åpent vann der din erfaring avgjør dypet. En super mulighet til å se hva Korfus undervannsverden har å tilby.

Fisk i krystallklart vann.
Dykk i Korfus krystallklare vann. Kanskje du får mulighet til å se en og annen fargerik fisk også!

Dra rundt på egen hånd

Øyene i Hellas er fulle av kultur og historie. Ofte er byene små nok til å ta seg rundt til fots. Ønsker du å se andre områder på egen hånd finnes det flere ulike måter. Taxi er vanlig. Det finnes også bilutleiefirmaer, men det er ikke nødvendig og ofte dyrere enn å ta bussen. Vil du ha fleksibiliteten og slippe tidtabeller, er sykkel og moped andre alternativer. Bare husk å sjekk reise-/sykeforsikringen. Og husk hjelm!
Kollektivtransport med buss og båt er mest populært for å komme seg til øyenes ulike strender og severdigheter. Det er både billig og enkelt! Trafikken er også mer regelmessig om sommeren enn om vinteren.

Her kan du lese mer om utflukter på Korfu