Cruise til Roma - våre 5 beste tips

Frister det med et cruise men også en reise til Roma? Da er et cruise til Roma svaret! Det finnes flere cruise med stopp i den vakre, historiske byen. Les videre for tips om cruise til og fra Roma, informasjon om havnen Civitavecchia og tips til hva du kan gjøre når du tilbringer en dag i Italias hovedstad.

Alle veier fører til Rom, sies det. Og det er akkurat det disse cruisene gjør. Vakre Roma, denne godt bevarte byen med historiske severdigheter, sjarmerende gater og torg, fantastisk mat og shopping.

Cruise med stopp i Roma

Det finnes mange cruise å velge mellom som inkluderer et stopp i Roma, med ulike rederier, skip og ruter. Det er bare å finne din favoritt! Klikk på lenkene nedenfor for å lese mer om de ulike cruisene. Alle har 7 cruisenetter om bord med start og mål i Barcelona.

Oasis of the Seas, Royal Caribbean

Stopp underveis: Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia, Roma, Napoli
Antall timer i Roma: 13
Spesielt for skipet: Over 20 restauranter, skøytebane og minigolfbane

Les mer om cruiset her.

MSC Seaview, MCS Cruises

Stopp underveis: Ajaccio, Genova, La Spezia, Roma, Cannes, Palma de Mallorca
Antall timer i Roma: 11
Spesielt for skipet: 360-graders promenadevei rundt skipet og vannsklier

Les mer om cruiset her

Costa Diadema, Costa Cruises

Stopp underveis: Palma de Mallorca, Cagliari, Roma, Savona, Marseille
Antall timer i Roma: 11
Spesielt for skipet: Fire etasjers spa-område og dansegulv under åpen himmel

Les mer om cruiset her

Norwegian Epic, Norwegian Cruise Line

Stopp underveis: Napoli, Roma, Livorno, Cannes, Palma de Mallorca
Antall timer i Roma: 13
Spesielt for skipet: Broadway-musikaler, stand up-show og badeland

Les mer om cruiset her

Norwegian Epic

MSC Grandiosa, MSC Cruises

Stopp underveis: Marseille, Genova, Roma, Palermo, Valetta
Antall timer i Roma: 11
Spesielt for skipet: Luksuriøst balinesisk spa og originalforestillinger med Cirque du Soleil

Les mer om cruiset her

Havnen Civitavecchia

Romas havn Civitavecchia ligger ca. 90 minutter fra hovedstaden og kalles "Porten til Roma". På grunna av avstanden til Roma velger mange cruisepassasjerer å dra på noen av skipets egne utflukter. Disse finner du på rederiets egne hjemmeside.

Men vil du utforske Roma på egen hånd er det også god tid til det, ettersom stoppene varer mellom 11 og 13 timer. For å komme deg fra skipet og inn til Roma går det en kostnadsfri buss som kjører til havneområdets hovedentré. Derfra er det en kort spasertur til Civitavecchias togstasjon som har en utmerket togforbindelse rett inn til Romas sentrum.

Hva rekker du på en dag i Roma?

Vel, i Roma er det mye å gjøre. Du rekker kanskje ikke alt, men du rekker absolutt en god del! Her finner du noen tips til hvordan du kan tilbringe dagen.

Vatikanstaten
For mange står Vatikanstaten øverst på listen over det de vil besøke i Roma. Her kan du tilbringe en hel dag, gå på museum, eller besøke den katolske St. Peterskirken, like vakker som overdådig.

Colosseum
En annen av de mest populære turistattraksjonene er Colosseum Amfiteater som tidligere rommet opptil 50 000 besøkende og ble brukt til gladiator-leker. Forhåndsbestill en guidet tur og la deg fascinere av dens historie. Her kan du lese mer om Colosseum.

Fontana di Trevi
I hjertet av Roma, på Piazza di Trevi, ligger den verdensberømte og eventyrlig vakre fontenen Fontana di Trevi. Kast en mynt i fontenen, noe som ifølge tradisjonen forsikrer deg om at du en dag kommer tilbake til Roma. Les mer om fontenen her.

Shopping
Hvis det er noe italienerne virkelig kan, så er det mote. Og du finner alt fra luksus til budsjett. På Via Condotti ligger Gucci, Armani og Versace. Vil du shoppe, men ikke bruke en liten formue, kan du besøke den største shoppinggaten Via del Corso!

”Bare å være”
Min favoritt på listen! Roma er en fantastisk by å bare rusle rundt i. Slå deg ned på en av byens koselige piazzaer og nyt en god pasta. Min favoritt er den romerske pastaen Cacio e pepe med svart pepper og pecoriniost.

Cacio e pepe, her servert i en skål av parmesanost. Magisk godt!

Nysgjerrig på å lese mer om Roma? Da kan du lese mer her.