5 grunner til å besøke Barbados

Det er kanskje ikke supervanskelig å finne grunner til å besøke Barbados. Mange plasserer nok Karibias mest solrike øy, med sine kritthvite strender og knallblått hav, høyt på listen over drømmereisemål. Men, hvis du mot formodning må overtales, kommer det her 5 gode grunner til å bestille Barbados neste gang du skal på ferie.

I samarbeid med Barbados turistbyrå

BARBADOS LOGO CMYK-FC

Strendene

Barbados har noen av Karibias beste strender, og overraskende mange med tanke på øyas størrelse. Den dramatiske kysten har blitt formet av hav og vind der Atlanterhavet møter Det karibiske hav.

Østkysten som vender mot Atlanterhavet er surfernes favoritt, og strendene her er generelt sett ikke så badevennlige.

I sør finnes det flere koselige små strender, blant annet Bottom Bay og en fin strandpromenade med mange restauranter, barer og severdigheter.

Vestkysten er mer skjermet og har de lange, myke sandstrendene vi forbinder med Karibia, som vidstrakte Carlisle Bay like utenfor Bridgetown og rolige Gibbes lenger opp på vestkysten.

Den nordlige delen av øya domineres av spektakulære klipper, men også her er det mulig å finne bortgjemte strender i buktene mellom steinformasjonene.

Gibbes Beach på Barbados
Gibbes Beach på Barbados

Vannsport

Barbados er som skapt for vannsport og naturopplevelser. Her blåser pålitelige vinder som gir gode kite- og windsurfingsforhold året rundt, blant annet i Silver Sands der du kan ta leksjoner du vil prøve på.

Langs øst- og sydkysten finnes det også mange steder som egner seg for bølgesurfing. Utenfor den hvitkalkede byen Bathsheba ruller blant annet verdensmesteren Kelly Slaters fovorittbølge inn.

Foretrekker du litt roligere vannaktiviteter, har Barbados også utmerkede forhold for snorkling, vrakdykking og skilpaddespotting.

Lær deg å surfe på Barbados
Lær deg å surfe på Barbados

Spa og wellness

Et besøk på Barbados er en utmerket mulighet til å slappe av og roe ned. Solskinnet, varmen og den salte havluften hjelper til med å lindre verk og smerte. Det finnes også mange måter å senke tempoet på og forhøye opplevelsen ytterligere – fra yoga på vannet og luksuriøse spaopplevelser til et besøk i den vakre hagen Hunte’s Garden ledsaget av klassisk musikk.

Oistins Fish Fry

Om kveldene, og spesielt i helger, forvandles fiskerlandsbyen Oistins til en sydende gryte av smaker, musikk og aktivitet. På Oistins Bay Garden inviteres det inn til ”fish fry”, der helt fersk fisk og skalldyr av alle slag stekes eller grilles på bestilling og serveres direkte i hånden. Stemningen er avslappet og familiær blant både turister og lokalbefolkningen langs piknikborden. Ut fra høyttalerne strømmer calypso og gamle reggaeklassikere og har du flaks, får du oppleve en kveld med liveband. Pass også på å rusle rundt blant markedsbodene der du kan kjøpe kunsthåndverk, klær, malerier og mye mer.

På Oistins Bay Gardens på Barbados inviteres det til ”fish fry".
På Oistins Bay Gardens inviteres det til ”fish fry".

Harrisons Cave

Midt på Barbados, i høylandet, finner du en av øyas største severdigheter – Harrison’s Cave. Det er et grottesystem som er minst 2,3 kilometer langt og så mye som 15 meter høyt i den største delen, the Great Hall. Vil du utforske det fortsatt aktive grottesystemet kan du velge mellom guidede turer til fots (av og til må ned på alle fire) eller i spesielle sporvogner.

Harrison Cave på Barbados er en mektig opplevelse.
Harrison Cave på Barbados er en mektig opplevelse.

Du lurer kanskje på hvorfor vi nøyer oss med 5 grunner? Jo, for en gang må vi jo slutte å skrive også. Det finnes naturligvis mange flere grunner til å reise til Barbados, og vil du finne finne dine egne kan du jo bestille en reise til Barbados i dag.