Reiser
til
Zanzibar

Pris fra

...

Våre hotell

21 stk.

Prisnivå

Priseksempel fra Zanzibar
  • 1,5 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaTanzaniansk shilling (TZS)
  • Tidsforskjell+2 timer
  • HovedstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelsk
  • Befolkning55 570 000

Reiser til Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar har en spennende historie, lange uberørte strender med lys sand og innbydende turkist vann. Hele øya er forresten er fyrverkeri for alle sanser med krydderplantasjer, markeder og mennesker i tradisjonelle kangasplagg.

Øst for Tanzanias fastland ligger Zanzibars skjærgård med store og små øyer. Hovedøya, Unguja, kalles på folkemunne bare Zanzibar, og er den største øya både i areal og befolkning.

Stone Town, hovedstadens verdensarv

I tillegg til sol, bad og vaiende palmer er dette en øy full av historie og kultur. Gjennom århundrer har øya vært en korsvei for arabiske sultaner, sjøfolk og europeiske koloniherrer. Hovedstaden der de lokale myndighetene er, har en gammel del som kalles Stone Town, en unik plass som står på UNESCOs vedensarvliste. Her finnes det gater med vakkert utskjærte tredører, moskéer ved katedraler, basarer og sultanens gamle palass. Ett av Zanzibars mest besøkte turistmål er det tidligere slavemarkedet. Der du lære mer om øyas mørke historie som et knutepunkt for slavehandel. Det finnes et besøkssenter og en kjent minneskultur av kunstneren Clara Sörnäs.

Snorkle, dykk og seil rundt Zanzibar

Rundt hovedøya finnes det flere små ubebodde øyer, laguner og atoller omgitt av korallrev. Her kan hele familien dykke, snorkle eller dra på delfinsafari. Så husk å pakke maske og svømmeføtter! Når solen senker seg over Det indiske hav kan du ta en tur i en såkalt "dhow". De tradisjonelle små trebåtene med store seil innbyr til rolige, romantiske seilaser.

Dra dit pepperen gror

Et stykke inn på land er Zanzibar frodig og full av skog, jungel og krydderplantasjer. Øya var en gang verdens største eksportør av kryddernellik og det er en opplevelse for alle sanser å bli med på en utflukt blant kanel, pepper, kardemomme, vanilje og mengder av andre krydder. Kort sagt, øya Zanzibar byr på mye mer enn bare paradisiske strender.

Ferietilbud i/på Zanzibar