Reiser
til
Tanzania

Pris fra

...

Våre hotell

28 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Tanzania
  • 1,5 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaTanzaniansk shilling (TZS)
  • Tidsforskjell+2 timer
  • HovedstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelsk
  • Befolkning55 570 000

Reiser til Tanzania

Tanzania

Det er ikke bare Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro som ligger i Afrika, det gjør også nasjonalparken Serengeti og Ngorongorokrateret. Like øst for fastlandet ligger øya Zanzibar med lange paradisstrender, korallrev og den sagnomsuste byen Stone Town.

Tanzanias fastland kalles Tanganyika og rommer både Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro, nasjonalparken Serengeti og Ngorongoro-krateret. Sammen danner Tanganyika og Zanzibar landet Tanzania i Øst-Afrika.

Avslappede Zanzibar

Øst for Tanzanias fastland ligger Zanzibars skjærgård med store og små øyer. Hovedøya, Unguja, kalles på folkemunne bare Zanziba, og er den største øya både i areal og befolkning. Zanzibar har en spennende historie, lange urørte strender med lys sand og innbydende turkis vann. Hele øya er forresten et fyrverkeri for alle sanser med krydderplantasjer, markeder og mennesker i tradisjonelle kangas.

Stone Town – verdensarv fyll av mystikk

I tillegg til sol, bad og vaiende palmer er Zanzibar en øy full av kultur og historie. Gjennom århundrer har øya vært en korsvei for arabiske sultaner, sjøfarere og europeiske kolonisatorer. Hovedstaden Stone Town er en unik plass som står på UNESCOs verdensarvliste. Gatene her har vakre dører med treutskjæringer, moskéer, katedraler, basarer og sultanens gamle palass. En av severdighetene er det gamle slavemarkedet som er en del av øyas mørke fortid.

Dykking, snorkling og hvalsafari

Rundt hovedøya ligger det flere små ubebodde øyer, laguner og atoller, kantet av korallrev. Her kan hele familien dykke, snorkle eller spane etter delfiner. Når solen begynner å senke seg over Det indiske hav ser man de tradisjonelle dhowbåtene med store seil mot den ferskenfargede himmelen.

Les mer om reisemål, opplever og våre beste hotell på Zanzibar

Ferietilbud i/på Tanzania