Utflukter med barn i Khao Lak

Det finnes mye å se og oppleve i Thailand, men av og til kan det være vanskelig å finne utflukter som passer for familier med små barn. Her kommer noen tips til barnevennlige utflukter nær Khao Lak.

Bli med på en utflukt rundt Khao lak i denne herlige filmen over. Nedenfor følger tre tips til ting du kan gjøre med barna når du er på ferie med familien i Khao Lak.

Bad i et fossefall

Du kan reise til Sai Rung Waterfall nesten når som helst. Mellom juli og desember er det mest vann, men fossen tørker aldri helt ut. Det koster ingenting å besøke fossen og det er enkelt å komme seg dit. Den ligger ca. 1 mil fra Bang Niang i Khao Lak, og det er skiltet hele veien. Vel fremme er det en stor parkeringsplass, en enkel restaurant og toalett, og du kan nyte en herlig, forfriskende dukkert i fossen.

800fossefall
Jungeleventyr på vei til fossen.
800fossefall2
Det er deilig å kunne bade så lenge man vil uten å fryse.
800fossefall3
Å bade i et fossefall er et minne for livet.

Besøk et marked

Å gå på marked i Thailand er en opplevelser for både store og små. La barna prøve bananpannekake, se på når appelsinjuicen presses og hvordan man åpner en kokosnøtt. Spis fritert kylling med pinner, kokoskrem-pinner, klebrig ris fra pose, varm mais i boks med skje og prøvesmak drakefrukt, fersk mango, pomelo, mangostan og grillede minibananer. Markedet i Bang Niang er åpent flere dager i uken, både ettermiddag og kveld. Khu Khak Market ligger ved Khao Laks busstasjon, og her finner du nydelig, velsmakende mat og frukt fra tidlig om morgenen til kl. 12 på dagen.

800juice
Juice smaker aldri så godt som når den er ferskpresset i Thailand.
800markandkhaolak
Avkjøl deg med fersk kokosnøtt.

Snorkle utenfor Similan Islands

Alle barn over 3 år kan bli med på snorkelutflukt. Snorkelsafari ved Similian Islands er veldig populært hos barnefamilier. En instruktør lærer deg det grunnleggende om snorkling, og deretter er det bare å svømme rundt blant korallrev og tropiske fisk i alle mulige farger. Et tips er å ta med et vanntett kamera for fantastiske feriebilder.

snorkling-khao-lak
Det finnes en hel ny verden under vannflaten.
snorkling-khaolak
Hvilket barn vil ikke like å oppleve dette?

Et av våre mest populære familiehotell i Khao Lak er TUI Family Life Mai Khao Lak, der du kan bo i bungalow med eget basseng rett ved stranden.
For flere tips om Thailand med barn, les vår artikkel om hvorfor barnefamilier elsker Thailand.