Reiser
til
Podaca

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Bilder

Vis alle 1 bilder
Illustrasjon

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 800

Reiser til Podaca

Podaca ligger i den sørlige delen av Makarska-rivieraen. Rolig, idyllisk og med hverdagslivet rundt hjørnet. Det er enkelt å dra på utflukt til den frodige øya Hvar hvis du ønsker det.

I Podaca og områdene rundt finner du et stykke av det genuine Kroatia. Det finnes en del restauranter i Podaca og nabobyen Zaostrog men tempoet er rolig. Begge byene ligger i gåavstand (ca. 500 m) fra hotellet ditt. Podacas beliggenhet er perfekt hvis du vil se deg rundt på Makarska-rivieraen. Veien slynger seg langs små rullesteinstrender og fører deg til litt større reisemål som Igrane, Podgora og hovedstaden Makarska.

Krystallklart vann

Naturen er grønn og frodig med pinjetrær som vokser helt inntil strendene. Og strendene er virkelig postkortvakre med hvit, glatt rullestein som gjør at vannet skifter i turkist. Vender du blikket den andre veien tårner Bikovofjellene opp mot himmelen.

Lei bil

Den enkleste måten å få mye ut av reisen på er å leie en bil for en eller flere dager. Da kan du se deg rundt blant landsbyer og turistbyer på Makarska-rivieraen i ditt eget tempo. Det er 35 kilometer til hovedbyen Makarska, men du trenger bare å kjøre ca. 20 kilometer for å komme til de små feriebyene Igrana og Podgora. Du bor også nær Biokovofjellenes nasjonalpark, der det finnes fine stier både for vandringer og mountainbiking.

Utflukt til øya Hvar

Gå ikke glipp av en dagstur til den fine øya Hvar, som til dels minner om Den franske riviera, til dels er landlig og fredelig med vidstrakte lavendelmarker. Fra Podaca er det bare 5 km til havnen i Drvenic der du kan ta en ferge eller katamaran til Hva (ca. 2 timer).

Regionen Dalmatia som helhet

Sørlige Kroatia er kjent for sin vakre natur. Fra det klare blå havet stiger små og store øyer. Innover i landet er det bratt fjell. Overalt vokser duftende rosmarin og om våren blomstrer villginsten.

Hvit kalkstein og økologisk mat

Den hvite kalksteinen fra øya Brac brukes overalt, både i bygninger og steinlegging. Sett på avstand ligner det marmor. Hvis du har lyst til å prøve dalmatiske spesialiteter skal du oppsøke en konob. Det er en genuin restaurant der mat og lokale råvarer serveres til meget rimelige priser.

Ferietilbud i/på Podaca