Reiser
til
Galle

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel lunsj50–80,-
  • Enkel middag70–100,-
  • 1 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsforskjell+ 4,5 t
  • HovedstadColombo
  • SpråkSingalesisk, tamil og engelsk
  • BefolkningCa. 100 000

Reiser til Galle

Galle

Galle på den sørlige spissen av Sri Lanka er en by med farger og kontraster. Moderne og historisk på samme tid, med sin gamle bydel som er utpekt som verdensarv av UNESCO. Her får du eksotiske inntrykk på hele skalaen fra kryddermarkeder til tehus, vakttårn og buddhisttempler. Samtidig kan du bo førsteklasses på strendene rett utenfor byen.

Gamlebyen i Galle ligger på en halvøy og er omgitt av den nederlandske borgen med sin bastante bymur mot sjøen. Du kan ta selfies ved ikke mindre enn 14 forskjellige vakttårn. Og når det er gjort, er det mye mer å oppleve i smugene, hvor du finner genuine restauranter, krydderboder og morsomme butikker med småting.

Bymur, tempel og fyrtårn

Du kan spasere oppe på vollene av bymuren, med pittoreske hus på den ene siden og glitrende hav på den andre. Nedenfor murene ligger kristne kirker, moskéer og buddhisttempler som et levende bevis på sameksistensen av religioner på Sri Lanka. Et landemerke er det romantiske hvite fyrtårnet fra 1848.

Cricket- og fruktmarked

Like utenfor murene i gamlebyen er det enda mer å oppleve. For eksempel den vakre sirkelrunde cricketarenaen der Sri Lankas landslag ofte trener. Og litt lenger unna et marked fullt av farger og dufter fra tropisk frukt, krydder og blomster.

Lang spennende historie

Allerede i middelalderen var Galle en av Sri Lankas viktigste havner i handel med arabiske og europeiske sjøfolk. Den berømte borgen ble påbegynt av portugiserne i 1518 og utvidet til det nåværende formatet av nederlandske koloniherrer på 1600-tallet. Borgen og gamlebyen har en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste.

Bo ved rolige strender

Rett utenfor byens vrimmel er det blitt bygget mange moderne hotell ved sandstrendene. For eksempel førsteklasse-hotellet Amari Galle, som ligger fem kilometer vest for gamlebyen og som du kan lese mer om nedenfor.

Sri Lanka som helhet

Nysgjerrig på å se mer av landet? Lei en bil med sjåfør eller bli med på noen av utfluktene våre. Dra opp i de glitrende åsene der den berømte ceylonteen dyrkes, eller ta turen til hovedstaden Colombo, med en blanding av kolonihus, shoppingsentre, basarområder og gallerier. En annen populær severdighet er Tannens tempel i Kandy, der en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas ene kinntann, oppbevares innkapslet i gull.

Været på Sri Lanka

På Sri Lanka er klimaet tropisk, med jevn temperatur hele året - rundt 30 grader i luften om dagene og 27-28 i vannet. Tunge, men raskt bevegelige tropiske regnbyger kan forekomme året rundt, men er vanligst i sommerhalvåret.

Ferietilbud i/på Galle