Reiser
til
Noto

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Estimert gjennomsnitt
  • Pizzaca. 100,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadRom
  • SpråkItaliensk
  • Befolkningca. 5 000 000

Reiser til Noto

Noto

På et platå blant sitruslunder, oliventrær og mandeltrær stiger Noto, Sicilias kanskje vakreste by. Notos gamle bydeler med barokkpalasser og katedraler fra 1700-tallet har plassert byen på UNESCOs verdensarvliste. Ikke glem å smake på granita, en frossen fruktdessert og en siciliansk spesialitet. Hvis du drar hit om våren, kan du, hvis du er heldig, havne midt i en fargerik blomsterfestival.

Porta Reale er navnet på porten som tar deg inn til Notos eldste distrikter. Den elegante hovedgaten Corso Vittorio Emanuele strekker seg gjennom hele gamlebyen. Gaten er omgitt av barokkpalasser, torg og katedraler, og du finner også flere restauranter, kafeer og suvenirbutikker. I solnedgang viser byen seg fra sin aller beste side. Bygningenes honningfargede kalksteinsfasader begynner å skinne i gylne toner, og det er lett å tro at du har havnet i filmkulisser.

Notokatedralen

Når du kommer inn gjennom porten, blir du møtt direkte av torget Piazza del Municipio og trappene som fører opp til den praktfulle Noto-katedralen med de høye kirketårnene. Mot kvelden lyser katedralen opp med stemningsfulle lamper, og på trappene samles lokalbefolkningen for å mingle. Noto-katedralen har blitt et symbol for byen.

Palass med speilsalong

Palazzo Ducezio ligger rett overfor Noto-katedralen. I første etasje er det en speilsalong og ovenfor ligger en terrasse med panoramautsikt over byen og Asinarodalen. Palazzo Nicolaci di Villadorata er et av de beste eksemplene på sicilianske barokkbygninger med sine vakkert dekorerte balkonger.

Blomsterfestival

Hvert år i midten av mai feires våren og sommeren med en fargerik blomsterfest, Infiorata. Da dekkes gaten Via Nicolai dekket med blomsterkreasjoner skapt av berømte blomsterhandlere fra hele verden, og tusenvis av besøkende kommer for å beundre kunstverkene.

Cava Grande

Et par mil nord for Noto ligger naturreservatet Cava Grande hvor Cassible River har hugget ut en dyp kløft i de myke kalksteinsklippene. På bunnen av kløften er det flere små fosser og naturlige basseng med klart, smaragdgrønt vann. Etter den ganske anstrengende turen ned, passer det perfekt med en avkjølende dukkert mellom de 300 meter høye fjellveggene.

Lei bil og oppdag øya

Hvis du enkelt vil kunne se deg rundt alene, kan du allerede bestille leiebil i en eller flere dager.

Ferietilbud i/på Noto