Reiser
til
Korčula

Pris fra

...

Våre hotell

3 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 16 000

Reiser til Korčula

Korčula

Korčula er en av Kroatias grønneste og mest naturskjønne øyer. Avlang, stor og landlig med vingårder, badebukter og utsiktsplasser. Pluss den pittoreske byen Korčula, der våre hotell ligger.

Gå inn gjennom den gamle byporten og du får følelsen av at du har havnet i kulissene til en ridderfilm. De steinlangte gatene slynger seg frem mellom småbutikker, lokale restauranter og runde forsvarstårn med brystvern. Her og der ligger det små, sjarmerende torg med spisesteder. Hotellene ligger i gåavstand fra gamlebyen og underveis passerer du småbåthavnen.

Sverddans i gamlebyen

Den rituelle sverddansen moreska – en slags koreografert kampsport som utføres i folkedrakt – er unik for Korčula. Den forteller legenden om hvordan den røde og svarte kongens tropper kjemper om en vakker prinsesse. I gamlebyen kan du gå på moreskaforestillinger i solnedgangen hver mandag og torsdag kveld i høysesongen.

Sykkeltur til stranden

Som kontrast til middelalderidyllen kan du begi deg ut på den frodige landsbygda med lokalbuss eller leiesykkel. Et fint utfluktsmål kan f.eks. være landsbyen Lumbarda seks kilometer sørover, der du finner både bra restauranter ved havet og en av øyas mest populære badestrender.

Marco Polos fødehus

Øyboerne tar godt vare på historien om at den store oppdagelsesreisende Marco Polo kom fra Korčula, og de kan også peke ut huset der han ble født. Forskerne er likevel uenige, en del sier at han ble født i Venezia. Uansett hva som er sant så kommer du til å få se hans navn og portrett mange steder.

Lang, vakker transport

Turen fra flyplassen i Dubrovnik til Korčula med buss eller taxi tar ca. 3 timer. Det kan høres mye ut, men du kan ta det som en naturskjønn utflukt. Først langs svingete kystveier med havutsikt, så over den smale halvøya Peljesac til havnen i Orebic for deretter å ta bilferge den siste korte biten til Korčula, der tårnene og spirene i gamlebyen er det første du ser. Ventetid i havnen kan forekomme.

Ferietilbud i/på Korčula