Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
117 Aktiviteter
Sort by:
Katamarancruise til Den blå grotten med badestopp
Aktiviteter

Katamarancruise til Den blå grotten med badestopp

Rett utenfor kysten av Dubrovnik ligger Elaphite-øyene, en oase av sitrusplantasjer, furukledde åser og sandstrender. Ta et 3-timers katamarancruise med drikke, snacks og badestopp med alt inkludert. Dette er den beste måten å tilbringe dagen i Kroatia på.Etter at vi har hentet deg på hotellet, setter vi kursen mot havnen i Gruz og legger ut på øyhoppingeventyr. Det finnes mer enn 1000 øyer i Kroatia, men få er vakrere enn de 13 elafittøyene. Vi seiler inn i et utvalg av de beste buktene mens du nyter øl, vin og brus fra baren. Vi byr også på fersk frukt og snacks.På dekk kan du friske opp brunfargen, og vi kaster anker i bukter som innbyr til bading. Avkjøl deg med en dukkert, eller bli om bord og ta en lur i solskinnet – valget er ditt. Du kan også besøke den blå grotten på øya Kalamota. Etter noen timer til sjøs kan du slappe av når vi legger til kai igjen.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Konavle Valley Wine-tasting Tour with Scenic Train
Utflukter og dagsturer

Konavle Valley Wine-tasting Tour with Scenic Train

Konavle valley's distinctive culture and cuisine are revealed in all their glory during this half-day tour. You'll sample locally grown wines at family-run vineyards, ride a train from village to village and tuck into some traditional food, all in the scenic surroundings of the Konavle valley. Antun, one of our local guides, says, ‘Dubrovačka Malvasija is the renowned grape variety unique to this region. Local winemakers managed to save the species, even though there were only three healthy vines remaining in the post-war period.'Located near the border with Montenegro, between mountains and the Adriatic Sea, the valley is a sun-drenched countryside escape from Dubrovnik. You'll arrive in the village of Zastolje to visit the historic Brajković winery, then it's all aboard to ride to Ljuta by train. Here, you'll see how the 500-year-old Đivanović water mill had dual purposes – since medieval times it was used to produce flour and process wool into fabric.After this visit, we'll continue to a different vineyard and wine cellar for more tasting. You'll sample some local culture when you try a typical ploughman's lunch, just as the farmers would eat during a hard day in the fields. The final stop is a third winery. Antun says, ‘You'll relish a cold glass of Konavle rosé alongside a slice of typical pandišpanj sponge cake at this vineyard. Pandišpanj is traditionally made for special occasions, like this tour, when we welcome our guests to our beautiful Konavle valley.'

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Byrundtur i Mostar med besøk i et ottomansk hjem
Utflukter og dagsturer

Byrundtur i Mostar med besøk i et ottomansk hjem

Øst møter vest i Mostar – en by der gruver og kirketårnet rager over gamle steinhus. Vi krysser grensen til Bosnia og Hercegovina og besøker severdigheter som den verdensberømte Stari Most-broen og basarkvartalet. Mostar er en smeltedigel av religioner og kulturer. Den gamle bydelen er full av bygninger fra det osmanske og Habsburgske imperiet. Historiske minareter og imponerende katedraler reiser seg mot bakgrunnen av det 2000 meter høye fjellet Mount Velez.Guiden tar deg med rundt den brosteinsbelagte gamle basaren, til et godt bevart tradisjonelt osmansk hjem og til en av de mange moskeene. Om ettermiddagen får du tid på egen hånd. Ta en tur inn i gamle håndverksbutikker eller nyt lunsj med utsikt over den Instagram-perfekte Stari Most-broen ved elven Neretva. Du kan også smake den gode tyrkiske kaffen de serverer i Mostar.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Det beste av Montenegro
Utflukter og dagsturer

Det beste av Montenegro

En reise gjennom det stadig skiftende landskapet langs den dalmatiske kysten sør for Dubrovnik tar deg med til det lille landet Montenegro – et land med vakker natur og en flott kulturarv. Du får oppleve Kotor, Perast og øya Our Lady of the Rocks på denne heldagsutflukten.Dagen starter i Perast, der vi krysser over til den lille øya Our Lady of the Rocks. Der ligger kirken med samme navn som er kjent for 68 fresker malt av en av barokkens mester, kunstneren Tripo Kokolja. Vår neste stopp er Kotor – den befolkede middelalderbyen står på UNESCOs verdensarvliste, og du får vite alt om det på en guidet tur.I Kotor får du også litt tid på egen hånd slik at du kan se nærmere på den berømte katedralen St Tryphon eller havnemuseet og deretter slå deg ned på en kafé på torget for å ta noe å drikke og la inntrykkene dine synke inn.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Byvandring i gamlebyen i Dubrovnik
Utflukter og dagsturer

Byvandring i gamlebyen i Dubrovnik

Som et tidligere feriested for Edward VIII og Wallis Simpson har Dubrovnik vært i søkelyset i nesten et århundre. I dag ses kjendiser som Tom Cruise og Michael Douglas her. Og det er lett å forstå hvorfor. Denne turen til gamlebyen tilbyr et imponerende utvalg av severdigheter på mindre enn to timer.Vi møter guiden tidlig om kvelden og det blir en guidet tur gjennom Dubrovniks gamleby i dagens vakreste lys. Området er fylt med barokke kirker, venetianske hus og utsmykkede palass. For ikke å nevne designerbutikker og koselige restauranter, sprutende fontener og klokketårn. Du får oppleve alt på denne turen.Høydepunktene er imidlertid de store veggene og brystskjoldene som omgir byen. Det er nesten ikke mulig å få det vakrere enn her – ikke rart, dikteren Byron kalte byen "Adriaterhavets perle". Etter turen har du tid til å utforske byen i ditt eget tempo, eller sett deg ned på en kafé med en aperitiff.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Game of Thrones – Innspillingsstedene for Rep Keep og Quart
Utflukter og dagsturer

Game of Thrones – Innspillingsstedene for Rep Keep og Quart

Hvis du liker Game of Thrones vil du elske denne utflukten som tar deg med til innspillingsstedene ved Fort Lovrijenac like utenfor Dubrovniks gamleby og Lokrum Island eller Red Keep og Qarth. Du får gjenoppleve scener fra serien mens du besøker to historiske steder i løpet av denne ettermiddagsutflukten.Ettermiddagen starter med en spennende spasertur opp til Fort Lovrijenac som også figurerer som Red Keep i King's Landing – hovedstaden i Seven Kingdoms. Den ligger høyt over Dubrovniks gamleby, og du får en fantastisk utsikt over Battle of Blackwater Bay, the House of the Undying Dungeon og naturligvis byen nedenfor.Deretter går vi om bord på fergen fra den eksotiske havnen Lokrum Island, der du får lære mer om historien og transformasjonen til den magiske byen Qarth. Vi tar også en spasertur over til Benedictineklosteret, pass på å hold et øye på veien slik at du unngår påfuglene som bor her.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Vingårdstur på øya Korcula
Utflukter og dagsturer

Vingårdstur på øya Korcula

Øya Korcula er så heldig at den er dekket av vinmarker og er oversådd med vakre små landsbyer, som du vil oppdage på denne halvdagsturen. Du får med deg alle severdighetene – og fotomotivene – mens du blir tatt med forbi gamlebyen og ut på landsbygda for en vin- og oljesmaking.Når du blir hentet på hotellet, hopper du om bord i en minibuss med panoramautsikt for en rundtur på øya. Dere begynner med utsikt over Korcula by, der terrakottatakene blender mot det blå havet, før dere tar den naturskjønne veien til Komparak. Her produseres det honning, og du får et innblikk i prosessen mens du får klissete fingre under en smaksprøve.Ta turen til Ethno House Barilo, der du kan besøke to private vingårder og smake på lokale viner før vi drar tilbake til Korcula.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Båttur i Korculas skjærgård
Aktiviteter

Båttur i Korculas skjærgård

En ettermiddag med avslapning venter på dette halvdagscruiset i Korcula-skjærgården. De 19 holmene ligger som perler på en snor i det uberørte vannet, og du kan nyte den vakre utsikten mens du nipper til ubegrenset med vin, vann og juice. Det blir også mange badestopp underveis, i tillegg til en snorkeløkt i Mokalo, der du kan dykke ned for å utforske et ekte, sunket skip.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Dubrovniks røde historiske museum – kun billett
Severdigheter og guidede turer

Dubrovniks røde historiske museum – kun billett

Er du nysgjerrig på Kroatias kommunisttid? Besøk Dubrovniks Red History Museum og finn ut hvordan livet var her under sovjetisk styre. Oppdag Kroatias begynnelse som marionettstat under andre verdenskrig, til etableringen som en fullt ut suveren nasjon etter Berlinmurens fall og oppløsningen av Jugoslavia. Med trofast gjenskapte utstillinger og historier fra dem som var der, får du et fascinerende innblikk i fortiden.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Båttur på elven Neretva med lunsj
Utflukter og dagsturer

Båttur på elven Neretva med lunsj

Kanalene og innsjøene i Neretva-dalen er høydepunktene på denne heldagsturen. Vi glir langs elven Neretva på en trupica – en tradisjonell kroatisk elvebåt – med sjansen til å få øye på dyrelivet mens vi driver mot Kuti-sjøen. Nika, en av våre lokale guider, sier: "Kuti-sjøen er et fristed for dyrelivet – det finnes fugler som kongeørn, musvåk og vandrefalk, i tillegg til reptiler som balkanfirfisle. Dette er en grønn oase midt i regionens karstlandskap".Elven Neretva, som renner gjennom 20 km av Kroatia, er hjem til et mangfoldig dyre- og planteliv. Men gode ting kommer i små mengder her, og når vi kaster loss langs elvas bakevjer og kanaler, vil du se nøyaktig hvorfor. Om bord i en typisk elvebåt av tre kommer vi tett på naturen, med mange fotomuligheter underveis. Hold utkikk etter skilpadder, vannfugler og andre fugler som holder til langs elvebredden, i tillegg til mange fiskearter.Og når sulten melder seg, legger vi til kai ved Neretva House taverna, som bare er tilgjengelig med båt, for lunsj. Her får vi servert et festmåltid av tradisjonelle dalmatiske retter, skyllet ned med lokal vin og ferskvann. Deretter, med full mage, legger du ut på returen langs elven. Når vi er tilbake på land, avrunder vi turen med et pitstop på et hemmelig sted – garantert en perfekt fotomulighet.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Jeepsafari i Konavle
Aktiviteter

Jeepsafari i Konavle

Konavle-dalen ligger nær grensen til Montenegro, mellom fjellene og Adriaterhavet, og er et naturskjønt utfluktsmål fra Dubrovnik. Og det finnes ingen bedre måte å se de beste delene av dalen på enn på en spennende jeepsafari. Dere suser gjennom søvnige landsbyer mot elven Ljuta, der dere stopper for en velsmakende lokal lunsj. Deretter fortsetter adrenalinet når dere kjører opp på klippetoppene og kan nyte den vakre panoramautsikten.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Dalmatias kulinariske hemmeligheter – matlagingskurs med vinsmaking
Utflukter og dagsturer

Dalmatias kulinariske hemmeligheter – matlagingskurs med vinsmaking

Ingenting er som å oppleve kroatisk kultur gjennom den kulinariske arven, omgitt av duften av hjemmedyrkede urter og varmen fra tradisjonell gjestfrihet. Reis langs Adriaterhavskysten for å bli med på et matlagingskurs på en familieeiendom i en av Konavles tradisjonelle landsbyer.Besøket starter med en velkomstdrink, før en av familiens medlemmer presenterer dagens program og viser deg rundt på gården. Deretter deles gjestene inn i grupper for å tilberede ulike retter til lunsj, og så er det tid for et praktisk matlagingskurs. Samtidig som du blir kjent med hemmelighetene bak kroatisk matlaging, får du også delta i en vinsmaking,Etter å ha fått en forklaring på familiens historie innen vinproduksjon, setter dere dere til bords ved det felles lunsjbordet og forsyner dere med det dere har laget. Dagen avsluttes med en mulighet til å kjøpe noen av familiens hjemmelagde produkter som vin, likører og søtsaker. Finnes det noen bedre måte å bli kjent med Adriaterhavskystens kjøkken på enn ved å lage og smake på de kulinariske underverkene?

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Introduksjon til Dubrovnik

"Adriaterhavets perle" har alt fra sol og hav til kultur og historie. De oransje hustakene i Dubrovnik danner en romantisk kontrast til det asurblå havet og under disse terrakottaflisene ligger en UNESCO-fredet gammel by. Byens middelaldermurer beskytter mange attraksjoner, fra palass til porter, fra kloster til fontener. Men det finnes også mye å gjøre i området rundt – du kan slappe av på strendene, ta en båttur til øya Lokrum eller utforske dyrelivet i Konavledalen.

De 6 beste aktivitetene i Dubrovnik

1. Vandre langs Dubrovniks bymurer

Middelaldermurene i byen Dubrovnik er fra 1200-tallet og tilbyr en uslåelig utsiktsplass for å observere byen. En spasertur langs disse veggene tilbyr en fantastisk utsikt over byen. De er det perfekte stedet å begynne din introduksjon til Dubrovnik. Det tar cirka 1,5 til 2 timer å gå, avhengig av hvor mange stopp du gjør underveis. En av turens høydepunkter er å se på tårn, kirker og festninger i gamlebyen, eller å se inn i private hjems hemmelige hager eller bakgårder. Gå sammen med en lokal guide hvis du vil vite alt om historien og hemmelige steder.

2. Oppdag den historiske bykjernen

Etter å ha beundret byen fra murene, kan du ta en nærmere titt på sentrum. Game of Thrones-fans kommer til å elske dette og du vil kjenne igjen mange av stedene som brukes til innspillingen av Kings Landing. Men selv om du ikke er en fan av serien, kommer den UNESCO-oppførte gamle byen til å bergta deg. Et bra sted å begynne besøket ditt er den indre byen ved Pile-porten – hovedinngangen til gamlebyen – hvoretter du går rake veien til hovedgaten, Stradum, med sin utsmykkede Onofrio-fontene. Gå ikke glipp av fransiskanerklosteret, St Blaise-kirken, klokketårnet og Rector's Palace. Og det sier seg selv at å rusle gjennom de trange gatene er en opplevelse i seg selv.

3. Ta båten til Lokrum

Etter en båttur på cirka 15 minutter er du i en helt annen verden. Øya Lokrum er liten, men du kan enkelt tilbringe en halv eller hel dag her. Å besøke øyas slott Fort Royal er et must -utsikten over Dubrovnik og Adriaterhavet er en passende belønning for vandringen opp. Benediktinerklosteret fra 1100-tallet er også en severdighet du ikke må gå glipp av. Spaser gjennom klosteret og beundre hagene. Game of Thrones-fans må benytte muligheten til å sitte på Iron Throne. Lokrum er ikke bare historie – det er også et hyggelig sted å slappe av og ta et bad.

4. Dra på en utflukt til Konavledalen

Natur- og vinelskere – Konavledalen har det du leter etter. Beliggende på grensen til Montenegro, er den et perfekt utfluktsmål fra Dubrovnik. Her kan du se sypresser, furuer og vinranker så langt øyet kan se. Regionen sammenlignes ofte med Toscana og er populær for sin ro, vakre landskap og topprestauranter. Et måltid sammen med lokal vin her er et must. Hvis du vil lære mer, bli med på en vintur til de mange familieeide vingårdene. Sportsentusiaster er også på rett sted her, ettersom det finnes mange muligheter for vandrings- og sykkelturer.

5. Beundre utsikten fra Mount Srd

Om utsikten fra bymuren er en nytelse, vent til du ser hvordan det ser ut fra toppen av Mount Srd. Fjellet ligger 412 meter over havet og på en klar dag kan du se så langt bort som 60 km. For å nå toppen raskt anbefaler vi taubanen som tar deg opp på bare 4 minutter. Den er stengt om vinteren, men om sommeren er den åpen helt frem til midnatt, slik at du også kan beundre den glitrende nattlige panoramautsikten over Dubrovnik og Adriaterhavet. Og her finnes det mye mer enn bare utsikten. På toppen ligger nemlig det franskbygde Fort Imperial med aner fra 1800-tallet. Det ligger også et museum her som beskriver den kroatiske frigjøringskrigen.

6. Slapp av på strendene

Solskinn og temperaturer som nærmer seg 30°C om sommeren gjør at man av og til vil avkjøle seg litt. Og Dubrovnik kommer ikke til å skuffe deg. Her finnes det mange strender der du kan nyte solen og bade i Adriaterhavet. Strendene er hovedsakelig steinete på grunn av kystlinjens natur, det finnes ingen sandstrender i nærheten. De som ligger innen rekkevidde fra sentrum inkluderer Banje – det har en fantastisk utsikt over bymuren – og Solic, en bukt nær Pile Gate. Litt lenger unna ligger St Jakov Beach. Den ligger i en fredet bukt med furukledde klipper og nedenfor en steinkirke. Vel verdt den 30 minutters spaserturen det tar for å komme seg hit.