Reiser
til
Curacao

Pris fra

...

Våre hotell

8 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Prisene er omtrentlige og kan variere. Basert på Willemstad
  • Pizza100,-
  • 1 liter vann10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaNetherlands Antillean Guilder (ANG)
  • Tidsforskjell- 5 timer (vintertid)
  • HovedstadWillemstad
  • SpråkNederlandsk, Engelsk, Papiamento
  • Befolkning161 000

Reiser til Curacao

Curacao

Denne tropiske perlen i Karibien er full av elskverdige ting. Med sine endeløse somre, gyllene strender samt idylliske strandliv og krystallklare vann er dette et populært reisemål blant solelskende og eventyrlystene turister. På øyas 444 kvadratkilometer hviler en innholdsrik arv, noe som lokker til seg den historie-og kulturinteresserte. Gjør deg klar til å oppleve en av verdens mest bekymringsløse og avslappende steder: Curaçao.

Den autonome provinsen og øygruppen De nederlandske Antiller strekker seg langt tilbake i tid. Handelen med Hansan plasserte imperiet midt i gullregnet og under storhetstiden på 1600-tallet var øya sentrum for flere viktige inntektskilder. En av disse var slavehandelen, noe som også representer et trist kapittel i øyas historie...

Slavehandelen ble avskaffet i 1863 og i 2010 ble provinsen oppløst. Curaçao fikk med dette sin autonome identitet allerede i 2004 og har siden den gang forblitt en del av Nederland.

Dykking og eventyr i verdensklasse

I dag er Curaçao en trivelig øy, noe som er både vel og bra. Med naboøyene Aruba og Bonaire faller paradisliknende Curaçao innunder det som omtales som ABC-øyene. Med krystallklart vann, et rikt og maritimt liv og en vanntemperatur på 28 grader helt ned til 30 meters dyp er dette et av verdens beste steder å dykke. Som om ikke dette var imponerende nok kan Curaçao også skryte av fantastiske korallrev, god sikt på 30 meters dyp og populære Blue Cave.

Spanish Lagoon er et hett tips for alle de som er interesserte i vindsurfing. Sydkysten er nemlig det ultimate stedet for nettopp dette, takket være den nordvestlige vinden.

Kultur, mat og shopping

Opplev det naturskjønne bylivet ved å besøke øyas hovedstad Willemstad. Dette er et vakkert og fargerikt sted med masse kultur, historie, mat og shopping. Byen fremstår nesten som en tropisk versjon av Amsterdam. Det er selvsagt flere ting som skiller Curaçao og Nederlands hovedstad fra hverandre, men arkitekturen har flere likheter. Med tanke på at øya har vært sterkt påvirket av nettopp Nederland, er dette heller ikke overraskende.

Strender på Curaçao

I dette tropiske paradiset finner du naturligvis mange strender i toppklasse. Det er vanskelig å liste opp absolutt alle, men noen du burde ta en nærmere titt på er Cas Abou Beach, Playa Grandi (Playa Piscado) og Blue Bay Beach. Disse er spesielt flotte å tilbringe tiden på hvis du er glad i sol, bad og snorkling.

Dersom du jakter på strender med lite folk er den nordlige siden av øya et godt alternativ. Playa Kenepa, som også kalles Grote Knip, er både vakkert og fredfullt samtidig som det er færre besøkende. Her kan man leie både kajakk og solsenger. Hvis du ønsker å benytte deg av omkledningsrommene bør du ta med deg småmynter da dette kreves.

Reis til Curaçao med TUI

Våre reiser til Curaçao går med rutefly, noe som igjen betyr mer fleksibilitet. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte oss på TUI under din reise via telefon, e-post og SMS – både før, under og etter reisen.

Ferietilbud i/på Curacao