Reiser
til
Rabac

Pris fra

...

Våre hotell

3 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150–200,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 2000

Reiser til Rabac

Rabac

Strandpromenaden ligger i sentrum av Rabac. Den kantes av kaféer, skalldyrrestauranter og italienske isbarer og strekker seg kilometervis langs havet. Vårt fine TUI Family Life Bellevue Resort ligger ved strandpromenaden og har barneklubber, treningstimer og basseng med utsikt over havet.

Rabac på Istrias østkyst ved Adriaterhavet er en fiskelandsby som sakte har utviklet seg til et lite badested. Strandpromenaden er perfekt for en powerwalk eller en løpetur før frokost, om kveldene fylles restaurantene ved havet med folk som nyter den rolige atmosfæren.

Krystallklart vann

Den hvite rullesteinstranden Girandella har fått EUs Blue Flag for sitt rene og klare vann. Her finner du solsenger, parasoller, vannsporter og noen spisesteder og barer som har livemusikk om kvelden. Nede i havnen kan du bli med badebåter som kjører til øya Cres der man av og til kan se delfiner.

Lei en bil!

Du kan også leie bil og kjøre til middelalderbyen Rovinj med trange gater og venetianske balkonger. Eller til byen Pula hvis amfiteater er like godt bevart som Romas Colosseum, bare mindre.

Familiehotell med havutsikt

TUI Family Life Bellevue finnes alt for en herlig familieferie ved havet. Det er en liten rullesteinstrand nedenfor hotellet, men her er det bassengene og terrassene med badestiger som er best å bade ved. Hotellet tilbyr treningstimer og mye moro for barn i alle aldre. Det tar ca. et kvarter å gå strandpromenaden inn til havnen.

Sykkelturer og vandring
I området rundt Rabac går det sykkelstier opp i fjellene, men for en familietur er den 7 kilometer lange strandpromenaden bedre. Fra middelalderbyen Labin høyt oppe i fjellene kan du se ut over kysten og hele Rabac, og blant de pastellfargede husene i de trange gatene sloss kunstverk og kaffebarer om plassen.

Istria som helhet

På halvøyas vestkyst ligger byene Porec og Rovinj med blankpolerte gater og trappetrinnsgater. I det kuperte innlandet forenes grønne fjell med olivenlunder og middelalderbyer i fjellene. Med leiebil kan du kjøre rundt blant vingårder og prøve områdets hvite Malvasiavin sammen med den lokalproduserte lufttørkede skinken, prsut. Stopp ved en gårdsbutikk og kjøp trøffel og honning. Hver eneste lille by har sin egen fest om sommeren og er du heldig får du oppleve en.

Mat og vin

Istria er under sterk innflytelse fra Italia og pasta er en naturlig del av hvert måltid. Ofte med asparges og trøfler fra Istrias skoger. Det meste er lokalprodusert og du kan få nyfanget grillet fisk og kjøtt av høy kvalitet. Gå ikke glipp av et måltid på en konoba, de rustikke tavernaene som serverer kroatiske retter. At prisene på mat og drikke i Istria er lavere enn på mange andre turistmål ved Middelhavet gjør det enda bedre.

Utfluktstips

  • Venezia – dagsutflukt med båt
  • Båttur til Limfjorden, innrammet av grønne fjell
  • Postojna – dryppesteingrotter i Slovenia

Ferietilbud i/på Rabac