Reiser
til
Porec

Pris fra

...

Våre hotell

9 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150–200,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 17 000

Reiser til Porec

Porec

Porec er en liten by som ligger på en liten landtunge med utsikt over småøyene rundt. Gamlebyens venetianske hus og den bysantinske basilikaen bidrar til den hyggelige atmosfæren. Det gjør også trivelige restauranter og Istrias hotteste utesteder. Både i byen og rett utenfor ligger det badeplasser med klipper og badeterrasser.

Porec ligger på halvøyas vestkyst og er Istrias største turistby. I den gamle bykjernen kan du rusle rundt på blankpolerte hvite steingater mellom spisesteder, iskaféer og barer med levende musikk. Midt i byen ligger St Eufrasius-basilikaen fra 500-tallet med fine gulvmosaikker, en verdensarv på UNESCOs liste. I havnen rusler folk rundt blant seilbåter og kaffebarer med italiensk preg.

Badebukter og øyer

Du kan bade ved en strand midt i byen, og både nord og sør for gamlebyen er det et stort utvalg av badeplasser, hotell, campingplasser og vannsportsentre. Du kan ta det lille turisttoget gjennom pinjeskogen langs havet til Plava Zelena og Plava Laguna, to havbukter med klipper og badeplattformer. Du kan også sykle, gå tur eller løpe en tur på strandpromenaden. Det går også badebåter fra byen til øya Sveti Nikola og hotelløya Isabella.

Mer kultur

Under en time med bil fra Porec ligger Rovinj med kunstgallerier i trappetrinnsgater. I samme avstand, men sørover, ligger byen Pula med sitt amfiteater som er like godt bevart som Romas Colosseum.

Istria som helhet

I det kuperte innlandet finner du både grønnkledde fjell med olivenlunder og fjellandsbyer fra middelalderen. Hvis du leier en bil kan du kjøre rundt blant vingårder og prøvesmake områdets hvite Malvasiavin sammen med den lokalproduserte lufttørkede skinken prsut. Besøk en gårdsbutikk og kjøp trøfler og honning. Selv den minste byen har sin egen fest om sommeren og er du heldig havner du midt i feiringen.

Mat og vin

Innflytelsen fra Italia er sterk og hvert måltid har en pastarett, ofte med asparges og trøfler fra Istrias skoger. Det meste er lokalprodusert og du kan få nyfanget grillet fisk og kjøtt av høy kvalitet. Gå ikke glipp av å spise på en konoba, de rustikke tavernaene som serverer kroatiske retter. Prisnivået på mat og drikke er lavere i Istria enn i mange andre turistområder ved Middelhavet.

Utfluktstips

  • Venezia – dagsutflukt med båt
  • Båttur til vakre Limfjorden
  • Baradinegrotten med suggestive dryppsteinsformasjoner

Ferietilbud i/på Porec