Reiser
til
Novigrad

Pris fra

...

Våre hotell

2 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • 1 liter vannca 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjellca. 1 time
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkning4 171 000

Reiser til Novigrad

Novigrad

Novigrad er et fint og lite feriested med pastellfargede hus rundt en havn der fiskebåtene står rekke og rad. Det finnes mange restauranter som serverer det beste fra Istrias kjøkken med utsikt over havnen og solnedgangen.

Gastronomi og strender

Novigrad er kjent for å ha noen av Istrias beste restauranter med gourmetretter og smaksmenyer. Det finnes restauranter i alle prisklasser, mange med fokus på lokalproduserte grønnsaker, ferskfanget fisk og kjøtt fra området. Noen ganger arrangeres festivaler rundt spesielle matvarer, som asparges eller kamskjell. Via strandpromenaden kan du gå fra hotellområdet og inn til sentrum. Ved hotellene ligger Maestral Beach som har både småstein og klipper, vannsport og strandrestauranter.

Kirker og museer

Novigrads bygninger med ferskenfargede og solgule fasader er en attraksjon i seg selv. Det er koselig å rusle gjennom de trange smugene og utforske små butikker og tavernaer med italienskinspirert mat. Mellom husene ligger flere kirker og museer der du kan se inn og søke skygge. Et palass fra 1700-tallet er også en del av bybildet.

Istria som helhet

I det kuperte innlandet står grønnkledde fjell sammen med olivenlunder og middelalderske fjellandsbyer. Med en leiebil kan du kjøre rundt blant vingårdene og prøve områdets hvite Malvasi-vin sammen med den lokalproduserte, lufttørkede skinken, prsut. Stopp i en gårdsbutikk og kjøp med deg trøfler og honning. Den minste lille landsbyen har sin egen fest om sommeren, så hvis du er heldig kan du havne midt i feiringen.

Mat og vin

Påvirkningen fra Italia er sterk, og hvert måltid har en pastarett, ofte med villasparges og trøfler fra de istriske skogene. Det meste er lokalt produsert, og du kan få ferskfanget, grillet fisk og kjøtt av høy kvalitet. Ikke gå glipp av å spise på en konoba, de rustikke tavernaene som serverer kroatiske retter. At prisnivået på mat og drikke er lavere i Istria enn i mange andre turistmål ved Middelhavet, gjør ikke saken verre.

Utfluktstips

Det livlige feriestedet Porec med et fint sentrum ligger bare 15 km fra Novigrad Venezia - dagsutflukt med båt
Båttur til vakre Limfjorden Baradine Cave med suggererende steinformasjoner

Ferietilbud i/på Novigrad