Reiser
til
Catania

Pris fra

...

Våre hotell

2 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Pizzaca. 100,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadRom
  • SpråkItaliensk
  • Befolkningca. 5 000 000

Reiser til Catania

Catania

Rett ved foten av vulkanen Etna ligger Catania, Sicilias nest største by etter Palermo. Her får du en lett blanding av vakre katedraler i barokkarkitektur, koselige trattoriaer og hyggelige vinbarer. Ta en Seltz i kiosken, drikk masse latte macchiato og nyt smakfulle frukter. Catania er mer enn bare flyplass og veien inn til Sicilia.

I Catania ligger Sicilias største universitet, og befolkningen består derfor av en stor andel unge studenter. Atmosfæren er livlig og Catania kan ved første øyekast virke litt støyende, men bak skjuler det seg en nydelig og autentisk italiensk by.

Verdensarvby

De gamle bydelenes arkitektur fremstår som 1700-talls barokkstil, og er med på Unescos verdensarvliste. Catania har mange fine torg, men ingen kan måles opp imot Piazza del Duomo. Her ligger også St. Agata-katedralen og elefantfontenen som har blitt et lite symbol for byen. Via Crociferi er en av Catanias eldste gater og her finnes det flere vakre palass og kirker.

Biscaripalasset

Det praktfulle Biscaripalasset tar opp et helt kvartal med sine drøye 600 rom. Her holder etterkommere til Biscari-kongefamilien til, og deler av palasset er et museum som er verdt et besøk.

La Pescheria markedet

Hver ukedag - fra lang tid tilbake - har gatene bak Piazza del Duomo blitt fylt med selgere og røde og hvite parasoller. På bordene finner du først og fremst nyfanget fisk og kjøtt, men også ulike frukter og nøtter fra nærområdet. Ved Etnas fot vokser fersken, pistasjenøtter og morbær så det knitrer i den lavarike jorden. I tillegg er det uendelige sitron- og appelsinlunder med frukt som smaker himmelsk.

Catanias tradisjonelle sitrusdrikke

Å "sees over en Seltz ved kiosken" har blitt en liten tradisjon for Catania-innbyggerne. Seltz inneholder ferskpressede sitrusfrukter, sodavann og innimellom litt salt. Det sies at den slukker tørsten mer enn noe annet. Giammona-kiosken er en av de mest populære, men du finner en kiosk nesten på hvert gatehjørne.

Shopping med utsikt

Catanias hovedshoppinggate Via Etnea strekker seg fra Piazza del Duomo og rett opp mot Etna. Ved klart vær kan du se det majestetiske fjellet reise seg ved enden av gaten mens du rusler forbi butikker, barer og kafeer.

Lei bil og oppdag øya

Vil du lett kunne se deg om på egen hånd, kan du allerede bestille leiebil før du reiser, for en eller flere dager.

Ferietilbud i/på Catania