Italia med barn

Fakta

  • Land

    Italia

  • Valuta

    Euro

  • Tidssone

    0 timers tidsforskjell

En familieferie i Italia med TUI har noe for enhver smak, med både familievennlige hotell og opplevelser for alle aldre. Her er det masse å se og gjøre for både store og små, og vi kan virkelig anbefale en reise til Italia med barn!

Hotelltips

Reiser til Italia med barn

Italia er et fantastisk reisemål for en familieferie, og byr på en perfekt blanding av flott natur, historie og spennende aktiviteter for alle aldre.

En av Italias største fordeler er de historiske og kulturelle severdighetene. Byer som Roma, Firenze og Venezia er fylt med gamle ruiner, museer og arkitektur som fanger oppmerksomheten til både voksne og barn. Colosseum i Roma, det skjeve tårnet i Pisa og kanalene i Venezia er bare noen få eksempler på ikoniske steder som kan fascinere hele familien.

Italias varierte naturlandskap bidrar også til appellen. Familier kan nyte strendene på Amalfikysten, åsene i Toscana eller de dramatiske toppene i Dolomittene. Disse regionene byr på ulike utendørsaktiviteter som fotturer, sykling og strandturer.

Italiensk mat er et annet høydepunkt. Italia er kjent for sin matkultur, og har et stort utvalg som passer for alle aldre. Pizza, pasta og gelato er universelt elsket av barn, mens voksne kan nyte regionale spesialiteter.

I tillegg gjør Italias velutviklede infrastruktur og gjestfrihet det praktisk å reise med barn. Mange hotell og feriesteder tilbyr familievennlige fasiliteter og tjenester, som barneklubber og barnevakttjenester. I tillegg er italienerne kjent for sin varme og vennlighet, og de gjør ofte det lille ekstra for å få familier til å føle seg velkomne.

Se alle våre opplevelser i Italia.

Hotell for reiser til Italia med barn

Skal du reise til Italia med barn, er det viktig å finne et hotell som passer for hele familien. TUI har heldigvis flere gode alternativer! For reiser til Amalfikysten, kan vi anbefale Hilton Sorrento Palace. Skal du derimot reise til Bologna kan vi anbefale Il Guercino, som ligger like ved stasjonen midt i sentrum av Bologna. Skal du til Gardasjøen anbefaler vi Chervo Golf Hotel Spa & Resort San Vigilio i Sirmione, som blant annet har barnebasseng. Går reisen til Sardinia kan vi anbefale Alma Alghero Hotel, som ligger i Alghero.

Se alle våre hotell i Italia.

Spørsmål om å reise til Italia med barn

Hvor i Italia er det lurt å reise med barn?

Italia er et ideelt reisemål for barnefamilier. Gardasjøen byr på vakkert landskap og utendørsaktiviteter. I Toscana kan du oppleve de sjarmerende byene Firenze, Siena og San Gimignano, som alle byr på historisk atmosfære og naturskjønne omgivelser. Roma har både en rikholdig historie og barnevennlige parker, mens Amalfikysten har sine pittoreske byer som Positano og de gamle ruinene av Pompeii. Sicilia er også fantastisk med sine vakre strender og familievennlige byer som Taormina. Italia kombinerer kultur, moro og vakker natur, noe som gjør det perfekt for en familieferie.

Hva kan man gjøre med barn i Toscana?

I Toscana er det mange aktiviteter for barnefamilier. Besøk middelalderbyene San Gimignano og Siena for å utforske tårn og historiske torg. Sett dere på sykkelsetet og opplev det vakre landskapet. Besøk barnevennlige museer som Galileo-museet i Firenze. I Chianti-området kan dere dra på familievennlige besøk til vingårder med dyr. Slapp av på strendene ved den toskanske kysten eller ta en båttur til Elba. Toscana kombinerer kultur, natur og morsomme aktiviteter, noe som gjør det perfekt for en familieferie.