Reiser
til
Pefkos

Pris fra

...

Våre hotell

4 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Lindos
  • Pizzaca. 55,-
  • 1 liter vannca. 9,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell+1 time
  • HovedstadAthen
  • SpråkGresk
  • Befolkningca. 700

Reiser til Pefkos

Pefkos

Fredelige Pefkos er en pittoresk gammel fiskerlandsby ved havet. Landsbyen har et tyvetalls tavernaer, småbutikker og barer. Vil du inn til Lindos tar det ca. 10 minutter med bil.

Pefkos ligger ca. 5 kilometer sør for den vakre hvite byen Lindos og drøye 5 mil fra Rhodos by. Den lille landsbyen har siden 70-tallet blitt utbygd med restauranter og hotell, men er fortsatt et fredelig feriested.
Før var stedet et sommersted for de som bodde lengre inn på øya, så det finnes mange gamle små hus. Navnet Pefkos betyr pinje, noe som man forstår når man ser alle pinjetrær som kanter stranden.

Badebukter

Pefkos hovedstrand Lee Beach ligger i en bukt og er en langgrunn sandstrand. Bak ligger det grønne åser. Her er vannet nesten turkist og gir fin kontrast til det kuperte landskapet. Vannet her er i tillegg optimalt for snorkling. Ovenfor stranden kantes hovedgaten av greske tavernaer og små serveringssteder der du finner både is, snacks, måltider pluss en og annen avkjølende drikke. Et tips er å ta med sykkel eller gå til fots for å utforske området og finne sin egen lille badeplass for dagen.

Lindos

Nærheten til Lindos gjør det enkelt å komme seg dit med sykkel, lokalbuss eller en lang spasertur. Her møtes du av sjarmerende gater, et stort utvalg av shopping og koselige tavernaer. Lindos var et betydningsfylt handelssentrum under antikken,og husene ligger som små sukkerbiter langs klippen. Ovenfor rager den vakre akropolen, der de tårnprydede murene og borgene ble reist av Johanniterriderne på 1300-tallet. Du finner også et 2500 år gammelt dorisk Athenatempel og et antikt teater i åssidene nedenfor.

Opplev Rhodos med bil

Her på Rhodos finnes det mye å oppleve blant sjarmerende landsbyer og antikk kultur. Du kan bestille leiebil for en eller flere dager allerede hjemmefra.

Ferietilbud i/på Pefkos