Reiser
til
Bentota

Pris fra

...

Våre hotell

3 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150,-
  • 1 liter vannca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsforskjell+4,5 timer
  • HovedstadColombo
  • SpråkSingalesisk, tamil og engelsk
  • Befolkningca. 37 000

Reiser til Bentota

Bentota

Bentota er vannsportenes hovedstad på Sri Lanka, i lagunen kryr det av brett og båter. Velg mellom flere moderne hotell rett ved stranden, både for avkobling, lange spaserturer og bad i bølgene.

Bentota er et langstrakt reisemål på Sri Lankas vestkyst, ca. 60 km fra hovedstaden Colombo. Selv om mange besøkende kommer hit så er det god plass på stranden.

Kitesurfing i lagunen

Ettersom Bentota ligger ved elven Bentota Ganga kan du også bade i lagunen som har dannet seg der elven renner ut i Indiahavet. Der kan du også prøve kitesurfing og jetski, eller dra på fisketur langs elven og se babykrokodiller og sjeldne fugler.

Skalldyr og karri

På den andre siden av elven ligger den fargerike småbyen Aluthgama. Både her og i Bentota er det mange restauranter med alt fra nyfanget fisk og skalldyr til den lokale varianten av het karri. Det finnes også gourmetrestauranter hvis du vil variere litt.

Templer og markeder

I tillegg til strendene finnes det mye å se og oppleve i nærheten. Ved Kosgoda Turtle Hatchery kan du være med når man slipper ut nyfødte havskilpadder i havet. Fargerike markeder finner flere steder, blant annet i Aluthgama der det er mulig å gjøre kupp blant sjal, vesker og lokalt håndverk. Drar du på utflukt med bil og sjåfør kan du ta en tur til Kande Villaraya, et av templene i nærheten.

Se mer av Sri Lanka

Nysgjerrig på å se mer av landet? Lei en bil med sjåfør eller bli med på noen av utfluktene våre. Dra opp i de grønne åsene der den berømte ceylonteen dyrkes, eller ta turen til hovedstaden Colombo, med en blanding av kolonihus, shoppingsentre, basarområder og gallerier. En annen populær severdighet er Tannens tempel i Kandy, der en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas ene kinntann, oppbevares innkapslet i gull.

Folkeliv og myldrende markeder

Sri Lankas fargerike kultur er en opplevelse i seg selv. Gatemarkeder med et mylder av sykler, grønnsaksboder og matdufter. Vennlig smilende mennesker kledd i klær med batikkmønster. Stolpefiskere som fanger sardiner i det langgrunne vannet. Uansett hvor du befinner deg, kommer du nær det lankesiske hverdagslivet – og kanskje det nettopp er det som blir ditt sterkeste ferieminne fra Sri Lanka.

Reisen

Vi selger pakkereiser med hotell og rutefly hele året.

Været på Sri Lanka

På Sri Lanka er klimaet tropisk med jevn temperatur hele året – rundt 30 grader i luften på dagtid og 27–28 i vannet. Kraftige men raskt overgående tropiske regnskurer kan forekomme hele året rundt, men er vanligst i sommermånedene.

Ferietilbud i/på Bentota