Reiser
til
Polen

Pris fra

...

Våre hotell

13 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Warszawa
  • 1,5 liter vannca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaPolsk Zloty (PLN)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadWarszawa
  • SpråkPolsk
  • Befolkning37 950 000

Reiser til Polen

Polen

Polen er et land som lenge var en del av Europas historiske sentrum, men som ofte ble overskygget av sine større naboer. I dag blir landet stadig mer populært for weekendreiser.

I landet finnes det livlige byer og koselige badesteder, men også store skoger og fjellandskap. En tur til Polen passer enten du vil tilbringe dagene med å besøke restauranter, shoppe eller oppdage kulturelle og historiske severdigheter

Kulturelle Krakow

Med TUI kan du reise til Krakow med rutefly og fleksible reiselengder.
Det er en sjarmerende universitetsby hvor det finnes mye vakker arkitektur å se på mens du rusler rundt blant byens mange severdigheter, trendy kaféer og restauranter som serverer klassiske polske matretter. Em koselig by som du enkelt kan utforske til fots eller på sykkel!

Warszawa, Gdansk og Sopot

I tillegg til Krakow, kan du også besøke pittoreske småbyer som Gdansk og Sopot, så vel som moderne storbyer som Warszawa. Akkurat som Krakow, byr hovedstaden på mange severdigheter, kultur og god mat. I Gdansk kan du som er litt ekstra interessert i 2. verdenskrig besøke det fantastiske Andre verdenskrigs-museet. Sopot er derimot perfekt for avslapning, da det er en av Europas eldste bade- og kurbyer.

Menyer fra mormors kjøkken

Ja, kanskje ikke fra alles mormor, men i Polen er landets mattradisjoner store. Du vil snart oppdage at polsk mat er mer enn bare surkål og vodka. Rettene kan være enkle, men med mye smak. I tillegg liker polakkene også søte smaker, fra is og bakverk til fylte pannekaker og kaker.

Urskog og bisonokser

Utenfor byene finner du storslåtte landskap, hvorav noen fremdeles er urørt i dag. I Białowieża-skogen, som er en trolsk urskog, kan du dra på safari for å se den europeiske Bison-oksen vandre fritt blant mosedekte trær. Rett utenfor Krakow ligger det populære skistedet Zakopane, mens du i nordøst har flere innsjøer og elver som er perfekte for kajakkpadling.

Ferietilbud i/på Polen