Reiser
til
Riga

Pris fra

...

Våre hotell

2 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro
  • HovedstadRiga
  • Befolkningca 1,9 mill.

Reiser til Riga

Riga

Brede boulevarder, koselige kafeer og Daugava-elven som strømmer gjennom byen er noen av grunnene til at Riga ofte blir kalt Nordens Paris. I hovedstaden i Latvia er du omgitt av vakker middelalderarkitektur, jugendpalasser og svingete smug fulle av trendy restauranter. Benytt anledningen til å unne deg et herlig spa-besøk og besøke fargerike markeder.

Central Market åpnet i 1930 og er et av Europas største og mest besøkte markeder. Spaser rundt i de fem forskjellige paviljongene som ble brukt som hangarer for zeppelinere under første verdenskrig, og kjenn lukten fra bakverk, krydder, fersk fisk og avskårne blomster. Markedet er på UNESCOs verdensarvliste sammen med Rigas gamle kvartaler.

Opplev gamlebyens historie

Den beste måten å utforske gamlebyen på, er å tillate seg å gå seg vill blant hundrevis av brosteinsgater. Ta inn den 800 år gamle historien når du passerer middelalderske bygninger, torg og kirker. Her ligger Rigas imponerende domkirke, og også St. Peterskirken hvor du kan beundre utsikten fra et av de høye tårnene. Ta gjerne en pause på en av gamlebyens restauranter og kafeer.

Museum og praktfulle bygninger

Byen er kjent for sin spektakulære jugendarkitektur som kan sees overalt, men spesielt på Albert Street. Gaten er et såkalt "open air museum", med Baltikums kanskje vakreste hus. På Rigas nasjonale kunstmuseum kan du se en enorm samling av latvisk kunst fra 1800-tallet og frem til i dag. Svarthodehuset, som er et museum og konserthus, er en av de mest staselige bygningene i Riga, og vel verdt et besøk.

Slapp av på spaet

Hva er bedre enn et varmende spa-besøk i løpet av årets kaldere måneder? I Riga finnes det mange spa å velge mellom, og også i det nærliggende bade- og kurstedet Jurmala som har lokt til seg spa-turister i århundrer. Går du til Jurmala om sommeren, kan du i tillegg til å unne deg ulike behandlinger, også slappe av på den kilometerlange hvite sandstranden.

Ferietilbud i/på Riga