Reiser
til
Pula

Pris fra

...

Våre hotell

0 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150–200,-
  • 1 liter vann10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkning4 171 000

Reiser til Pula

Pula

Bypuls og strandliv i samme ferie får du hvis du velger å bo i nærheten av Pula, Istrias største by. Historiske monumenter som det store amfiet og slottet er kombinert med smale smug og koselige kafeer. Hotellet ligger på strendene på Verudela-halvøya rett utenfor byen.

Du kan nesten ikke komme nærmere Italia enn Pula. Den italienske atmosfæren preger bylivet, her kryr det av kafeer med god cappuccino og restauranter som serverer trøffelpasta og steinovnsbakte pizzaer. Byens landemerke er det store amfiteateret som er verdens største etter Colosseum i Roma. Det er ikke rart at mye føles italiensk, gjennom historien har byen blitt styrt av både romere og venetianere, og mange innbyggere snakker italiensk.

Amfiteater og restaurantliv

Pula er en lett tilgjengelig by, og det er koselig å spasere blant godt bevarte monumenter som amfiteateret, Sergiusbuen og byportene. Amfiet, eller Arena som det heter, rommer 23 000 tilskuere og brukes nå som hockeyarena, konsertscene og utekino på den årlige filmfestivalen. På en høyde over byen ligger det venetianske fortet, som er et slott fra 1600-tallet. Hovedgaten Giardini er omgitt av motebutikker og markedsboder, og i smugene rundt finner du fiskerestauranter med rustikt preg og trattoriaer med tynne pizzaer. Et steinkast unna ligger Ancient Forum, det store torget, med uteservering og et livlig folkeliv. Ikke glem å gå inn i markedshallen, et fargerikt tempel med matvarer som kommer direkte fra den kroatiske landsbygda.

Halvøy med strender

Rett sør for Pula ligger Verudela-halvøya, som er omgitt av rullesteinsstrender, klipper og fine strandhoteller. På den naturskjønne halvøya vokser duftende furuskog, og du kan bade rundt på hele halvøya, på strender som Hawaii og Ambrela, eller utforske turstier langs havet. på hotellet finnes alt du trenger for en sol- og badeferie: bassenger, spa og aktiviteter. Stoja er en annen halvøy i nærheten som du kan reise til med buss eller taxi fra Pula.

Ta båten til Venezia eller Brijuni-øyene

Hvis du vil oppleve eventyret på vannet, kan du hoppe på katamaranen som tar deg fra Pula til Venezia på bare to timer. Et annet tips er å ta en dagstur med båt til Brijuni-øyene, en av Kroatias nasjonalparker, som ligger i skjærgården nord for Pula.

Ferietilbud i/på Pula

Hotell - Pula

Hotellene har visst tatt ferie

Akkurat nå har vi ingen hotell i Pula Vise alle hotell på Istria