Reiser
til
Mlini

Pris fra

...

Våre hotell

2 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 1000

Reiser til Mlini

Mlini

Mlini er en hyggelig ferieby med tre store fordeler – fine strender, harmonisk atmosfære og beliggenhet like sør for turistmagneten Dubrovnik. Her kan du slappe av i vakre omgivelser samtidig som en av Middelhavets mest fascinerende byer ligger bare 12 kilometer unna.

Mlini er liten og fredelig med bare en håndfull hotell og restauranter og en fin rullesteinstrand med krystallklart vann. Sypresser, pinjetrær, lave lyse bygninger og utsikten mot øyene i det glitrende havet skaper en harmoni som får deg til å senke skuldrene og ha det bra så fort du kommer hit.

Møllenes by

At byen er uvanlig grønn skyldes bekkene som renner ned fra fjellene. Møller står oppstilt som skulpturer langs strandpromenaden. De forteller oss at landsbyen tidligere brukte fjellbekkene til vannmøllene, og navnet Mlini betyr nettopp kvern.

Spaser mellom naboreisemålene

Fra Mlini kan du følge en vakker sti langs havet til naboreisemålene Srebreno. Det er mindre enn en kilometer mellom landsbyene og underveis passerer du badebukter og kalksteinsklipper under pinjetrærne.

Strender og restauranter

Det ligger fine rullesteinstrender i både Mlini og Srebreno, med solsengutleie og krystallklart vann. Du finner også noen veldig gode restauranter med kroatiske spesialiteter som fisk, skalldyr, kjøtt, blekksprutrisotto og lokaldyrkede rotfrukter. I Srebreno ligger også det lille kjøpesenteret Sub City med blant annet en stor matbutikk, sportsklær og en H&M.

Dubrovnik-rivieraen som helhet

Her bor du lengst sør i den kroatiske regionen Dalmatia, nær grensen til Montenegro. Klimaet er solsikkert og ettersom kysten består av klipper og rullesteinstrender er vannet gjennomsiktig og klart blått på en magisk måte. I innlandet dyrkes det sitrusfrukt, oliven og vin.

Verdensarven Dubrovnik

Minst en gang i løpet av ferien må du besøke den unike byen Dubrovnik. Dens middelaldersentrum omgis av en to kilometer lang ringmur som du kan gå på. Blant de trange smugene finner du ikke bare mangehundreårige palass, klostre og kirker, men også eksklusive østersbarer og merkevarebutikker. Dubrovnik står på UNESCOs verdensarvliste og er helt enkelt en av Middelhavets mest fascinerende byer.

Ferietilbud i/på Mlini