Reise med barn

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene.

Andre spørsmål

Er det spesiell flymat for barn?

Hvis dere flyr med vårt eget flyselskap TUI fly får barn mellom 2-11 år egen barnemeny, måltidene må forhåndsbestilles senest 7 dager før avreise. Les mer her. Barnemenyen har blitt utformet ved å spørre barn om hva de vil spise om bord. Derfor tilbyr vi alt fra kjøttboller, pølser, spagetti og pannekaker. Hva du får å spise er avhengig av hvilken tid på døgnet du reiser.

Da vi ikke mulighet til å tilby spesialmat/allergimat som er barnetilpasset, tildeles barn som har bestilt spesialmat det samme som voksne.
 

For andre flyselskap kan du lese mer her.

Fra hvilken alder kan barn reise på egenhånd?

Barn som har fylt 6 år og oppover kan reise på egenhånd, med unntak av noen destinasjoner og flyselskaper. En bekreftelse med skriftlig tillatelse fra foreldre eller foresatte må fylles ut og tilsendes til oss, samt medbringes ved innsjekk. Du kan laste ned og skrive ut bekreftelsen her. Flyselskapet må også informeres om barn i alderen 6-11 år som reiser alene. Disse reglene gjelder for deg som kun har bestilt flybillett på et av våre charterfly.

Kontakt vår kundeservice for mer informasjon og bestilling av billett for barn som reiser alene. Les mer om å reise med barn her.

Hva koster reisen for et spedbarn?

For barn som ikke har fylt to år ved hjemreisen på charterfly betales kun et administrativt gebyr på 500 nok til TUI. Dette gjelder kun ett barn pr voksen, forusatt at barnet sitter på fanget til en voksen under flyturen og i transferbussen.

På reiser med rutefly vil prisene variere for spedbarn ut i fra hvilket flyselskap det gjelder.

Vær oppmerksom på at alder beregnes ut i fra hjemreisen. Dersom barnet fyller to år under reisen må flystolen reserveres. Gjeldende pris vil være tilgjengelig i forbindelse med bestilling.

Les mer om å reise med barn her.

Hvilke barneklubber må forhåndsbestilles?

Barneklubber som må forhåndsbestilles hjemmefra:

- Baby Club for barn opp til 3 år

- Plask & Lek fra 4-7 år

- Svømmeskole fra 5-9 år

Det er mulig å forhåndsbestille aktivitetene mot en ekstra kostnad når du bestiller din reise eller ved å kontakte oss.

Hver oppmerksom på at antall plasser er begrenset, så hver tidlig ute med å bestille plass.

TUI Kids Club (Klubb for barn 3-12 år) og "The Hangout" (møteplass for tenåringer) behøves ikke forhåndsbestilling og er kostnadsfrie. Barneklubbene og aktiviteter har internasjonalt og skandinavisk servicepersonale.

Les mer om hva som skjer på våre TUI Blue For Families her. 

Hvordan bestiller jeg babyseng om bord på flyet?

Vi kan dessverre aldri garantere at babysenger er tilgjengelig på flyet.

Flyselskapene har kriterier på alder og vekt på barna for å kunne leie disse babysengene. Kontakt derfor flyselskapet du skal reise med for å undersøke tilgjengeligheten og kriteriene de har.

Det er ikke mulig å bestille babysenger om du skal reise med TUI fly, TUI airways eller Jettime.

Kan barn og ungdom under 18 år reise alene?

For at barn/ungdom under 18 år skal kunne reise uten foresatte kreves en bekreftelse med skriftlig tillatelse fra foreldre eller foresatte. Du kan laste ned og skrive ut bekreftelsen her. På samme side vil du finne mer informasjon om hva som gjelder for barn i ulike aldre som reiser alene. Utfylt bekreftelse må sendes til oss innen dere betaler depositumet av reisen. Send bekreftelsen til: attest@tui.no

Reiser du med rutefly kan flyselskapet ha sine egne regler. Kontakt ditt flyselskap for mer informasjon.

Dersom ungdommer under 18 år skal reise på pakkereise (fly+hotell) uten voksne, må TUI først kontakte hotellet for å kontrollere at de aksepterer mindreårige gjester uten voksne tilstede. Kontakt vår kundeservice for hjelp. På reiser til Kanariøyene og Kypros, samt alle reiser med rutefly må det være minst en person som har fylt 18 år i bestillingen.

Kan jeg bestille flymat til mitt spedbarn?

Vi tilbyr dessverre ikke mat på flyet til barn under 2 år. Dere kan selv ta med mat for spedbarn (fast føde). Vær oppmerksom på at det ikke er mikrobølgeovn om bord. Varmt vann kan dere få ved henvendelse til kabinpersonalet.

Kategorier

Sjekk kategoriene nedenfor for å finne svar på det du lurer på

Fant du ikke svaret?

Vi er alltid her for å hjelpe deg. Enten om du vil bestille en reise eller det er noe du lurer på før, i løpet av eller etter din reise. Ta kontakt med oss her.

Kontakt oss