2019-06-24

Tel Aviv – tips & perler

Vi prater ofte om byene ved Middelhavet som kan tilby både sol, bad og bypuls – og der finner man Tel Aviv, sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uansett om du reiser til Tel Aviv for bad, shopping eller matopplevelser så kan byen by på alt dette.

Du kan reise til Tel Aviv hele året. For strendene, maten, atmosfæren – byen lever døgnet rundt. Møt våren eller forleng sommeren (luften og havet er varmt til november!). Også vinteren er varmere her i østre Middelhavet (sammenlignet med vestre) men det forekommer vinterregn i desember og januar.

Tel Avivs strender

I Tel Aviv er det på strendene folk møtes. Og byen har mange – fra Alma Beach i sør til Blue Beach i nord. De fleste strendene i sentrale Tel Aviv er barnevennlige. To favorittstrender er Lala Land (litt nord for Frishmans Beach) og Banana Beach (like sør for Jerusalem Beach). Ved Lala Land finnes det bra strandrestauranter, toaletter og utendørs treningsapparater samt lekeplass for barna. Banana Beach er litt med nedtonet og mykere.

Herlige områder i Tel Aviv

Namal

Tel Avivs gamle havneområdet er i dag bygget om og fullt av restauranter, parker og butikker. Området er populært blant turister, har bra lekeplasser og en herlige atmosfære!

Rothshild Avenyn & Neve Tzedek

Rothshild Avenyen er en lang gågate med mange bra restauranter. Avenyen strekker seg fra Habima Square i nord og ned til Neve Tzedek som er ett av Tel Avivs eldre områder med trange gater, små butikker og spisesteder.

Sarona

Nybygget område mellom Habina Square og motorveien, med stort utvalg av restauranter, kaféer og lekeplasser for barn. Her finnes det også litt shopping og en fin markedshall med mye godt å spise (passer både på dagtid og om kvelden). Avhengig av hvor du bor kan du ta en taxi eller gå dit.

Tel Aviv er kjent for sine mange juicebarer.
Tel Aviv er kjent for sine mange juicebarer.

Maten i Tel Aviv – fra frokost til is etter middag

Juicebarene

Hvis du foretrekker en enkel frokost som du kan ta med deg skal du besøke en av byens mange juicebarer. En av de beste er Tamara på David Ben Gurion Avenue. Vil du ha en litt større frokost kan du gå ned til Lulu Kitchen and Bar – et koselig sted på Neve Tzedeks huvudgate Shabazi. I området rundt Shabazi finnes det flere kaféer å velge mellom.

Strandbarer & falafel

Blir det en dag på stranden er vel kanskje en av de mange strandbarene det aktuelle valget for lunsj. Foretrekker du heller noe raskt så er en falafel på Falafel Frischman (i krysset Dizengoff/Frischman) et bra valg.

Middagstips

Restauranter for middag finnes over hele Tel Aviv; i Namal, i Neve Tzedek, langs Rotschild Avenyen. Et tips er å gå ned til området Tachana (Hatachana) rett sør for Neve Tzedek. Her, ved den gamle togstasjonen finnes det koselige restauranter og isbarer. Restaurantområdet er bilfritt – perfekt for barn som kanskje får litt lopper i beina etter middagen.

Mat i Tel Aviv