Sri Lanka – mulighetenes land

Når et lands natur, kultur og utvalg av opplevelser kjennetegnes av mangfold, åpnes muligheten for å skreddersy ferien etter eget ønske. Velkommen til Det indiske havs smaragdgrønne øy Sri Lanka – mulighetenes land

Sri Lanka

Når du kommer til Sri Lanka, blir du møtt av frodig, grønn natur, spennende kultur og et rikt dyreliv. At Sri Lanka er et allsidig land gjør at utvalget av ulike opplevelser er stort.

Historiske templer, safariparker og gatemarkeder

Her kan du dra på utflukt til alt fra historiske templer, hvorav flesteparten står på UNESCOs verdenarvlist, til safariparker, teplantasjer, gatemarkeder og de vakre strendene.
Bestill en utflukt eller hopp på en tuk-tuk og la spontaniteten vise vei. Spør gjerne lokalbefolkningen om tips til severdigheter, mange opplever innbyggerne som vennlige, imøtekommende og hjelpsomme. Benytt muligheten og dra opp til de grønnkledde fjellene der den berømte Ceylon-teen høstes. Eller hvorfor ikke bli med til et av de mange gatemarkene der det myldrer av sykler og nesen pirres av herlige dufter fra eksotiske retter.

negombo-sri-lanka-inspiration-800x600-i_0192833
Tradisjonell båt i Negombo.

Sri Lankas kjennetegn er den vakre naturen. Det frodige grønne landskapet langs kysten vokser tett ved husene, hovedgatene, veiene og strendene. Det rike dyrelivet omfavner korallrevets fargerike fisk, små fugler, ørner og påfugler, samt større dyr som elefanter og vannbøfler. Hvis du vil oppleve dyrelivet på nært hold, kan du dra på hvalsafari eller besøke en av Sri Lankas nasjonal- og safariparker.
Dagtemperaturen på Sri Lanka ligger på rundt 30 grader – hele året, og det tropiske klimaet gjør landet til et populært reisemål både om sommeren og vinteren. Sri Lanka tilbyr noe for alle – uansett om du ønsker spennende opplevelser, eller bare vil koble av med sol og bad ved en av de tropiske strendene.

I mulighetenes land venter eventyret på deg rundt neste hjørne. Her finner du tre utfluktstips!

Tre utfluktstips

  1. Hvalsafari i Mirissa I vannet rundt Mirissa finnes det mange hvaler og delfiner. I løpet av denne båtturen er det en mulighet for å se dem, samt at du kan sole deg og bade i Det indiske hav. I tillegg til delfiner og blåhvaler finnes det kaskelotthvaler rundt Sri Lankas sydkyst. Det dype vannet gjør at stedet er kjent som et av de beste stedene for å se på hvaler – nær land.

  2. Safari i Yala nasjonalpark Med verdens største samling av leoparder, 215 forskjellige fuglearter, 300 elefanter og 42 andre dyrearter er et besøk i Yala National Park en opplevelse utenom det vanlige. Vi går opp i en jeep og kjører av gårde for å se Sri Lankas "fire store": leoparden, elefanten, leppebjørnen og bøffelen. Det blir også stopp for å se aper som henger i trærne samt storker og krokodiller i lagunen.

  3. Rundtur i landsbyen Kandy En dagsutflukt til den den siste av Sri Lankas førkolonialiserte hovedbyer med sine vakre gater med gatehandlere, tuk-tuker og vintagebusser. Eventyret begynner med klatring gjennom det grønnkledde høylandet mot Kandi. I Giragama blir det et stopp ved en krydderplantasje og tefabrikk der du får mulighet til å nyten en kopp Ceylon-te. Etter frokost er det tid for å utforske byen. Vi besøker det mektige Temple of Tooth relic, der restene av Buddhas tann finnes. Deretter går turen til Royal Botanical Garder, der det finnes over 4000 ulike plantesorter. Hvis du har lyst, finnes det også mulighet for å besøke et edelstenmuseum eller utforske et håndverkssenter før turen går hjemover igjen

udawalawe-sri-lanka-inspiration-800x600-img_7886
Elefanter i naturreservatet i Udawalawe.