2018-04-12

Sjekkliste før reisen – de beste tipsene for en vellykket ferie

Alt er pakket og klart. Taxien er bestilt. Og du sjekker en siste gang: billetter, mobilladere og passet. Ja, alt er klart. Man hva gjør du hvis noe skjærer seg og ferien risikerer å havarere allerede før den har startet? Her gir vi deg noen viktig tips til hvordan du sikrer en vellykket ferie.

Mange av oss kjenner fortsatt spenningen i magen dagen før en reise. Feriefølelsen. Andre kjenner redsel for at feriesabotøren skal dukke opp.

Her får du 10 enkle tips for å holde feriesabotøren borte:

  1. Hotellet – velg hotell nøye. Les om hotellet, både tekst, bilder, fakta, kundescore og hva tidligere gjester skriver om hotellet. Ikke noe slår følelsen av å ha valgt rett!

  2. Passet – sjekk at det er gyldig. Skal du utenfor EU/EØS så sjekk at også gyldighetstiden oppfyller de kravene landet har. Blant annet har Kapp Verde, Thailand, og USA spesielle krav. Her kan du lese mer om ulike lands pass- og visumregler »

  3. Passet igjen – oppdager du at passet har gått ut kan du skaffe et midlertidig pass på de største flyplassene i Norge. Bare husk at ikke alle land aksepterer midlertidige pass..

  4. Bestill sete på flyet – slik at du havner der du vil og i nærheten av dem du reiser sammen med. Du vet kanskje allerede hvor du liker å sitte. Hvis ikke kan du lese om seter på flyet her »

  5. Europeisk helsetrygdkort – Hvis du skaffer deg dette har du krav på behandling i det offentlige helsevesenet på samme vilkår som innbyggerne i landet du besøker. Du bestiller kortet her »

  6. Leiebil – du kan med fordel bestille leiebil før du reiser. Da slipper du mye av det stresset som jakten på leiebil ved ankomst medfører. For du vil jo ha det enkelt når du først har landet og begynt ferien.

  7. Pakk smart – Vi håper at dette ikke skjer deg, men vi vet jo at det kan skje alle: koffertene kommer ikke frem. Det er ikke så mye å gjøre med hvis det først skjer, men det kan lønne seg å pakke ned badetøy, ladere og annet du MÅ ha med en gang i håndbagasjen. Flere pakketips finner du her »

  8. Reiseadapter – et bra kjøp ettersom strømuttak og strømstyrke varierer rundt omkring i verden. Like nyttig for en langweekend i London som for sommerferien på Kypros. Reiseadaptere kan du kjøpe i velassorterte butikker eller online »

  9. Bestill endrings- og avbestillingsbeskyttelse – trygt og fleksibelt i tilfelle noe uventet inntreffer før reisen.

  10. Reiseforsikring: Det er viktig at du har en gyldig reiseforsikring. Du kan velge mellom ulike forsikringer fra Allianz hos TUI, blant annet Ekstra reiseforsikring eller Totalforsikring. Det er bedre å være "safe than sorry".

Bonustipset er å sørge for at alt er klart til ferien i god tid.
God ferie!