Reiser
til
Kumbor

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Anslått gjennomsnitt
  • En liter vannca. 8,-
  • Pizzaca. 70,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinsk
  • Befolkning622 875

Reiser til Kumbor

Kumbor

Et stykke inn i den vakre Kotorbukten ligger Kumbor, en sjarmerende og fredfull fiskerlandsby med i underkant av tusen innbyggere. Bak Kumbor ligger Orjen-fjellene og fiskebåtene flyter stille på vannet i den lille havnen. Langs Kumbors kyst ligger flere små strender, og du kan gå flere kilometer langs havet til de nærliggende landsbyene. Her blir det magiske solnedganger i de frodige omgivelsene med oliventrær og frukthager.

I tillegg til å bade og nyte strendene, kan du stupe fra en av betongbryggene som også har badestiger ned i det krystallklare vannet. Fra nabobyen BIjela og forbi Kumbor strekker en tursti seg langs havet helt til Igalo. Går du hele strekningen får du en skikkelig, men deilig tur på rundt 15 kilometer.

En stille fiskerlandsby

Kumbor mangler en havn for større båter, noe som betyr at landsbyen har klart å opprettholde sin fredfulle atmosfære ettersom cruiseskip ikke kan legge til kai her. Isteden er det mange mindre brygger for fiskebåter. Hver morgen når båtene kommer tilbake etter dagens første fisketur, blir fangsten solgt på bryggene. Kumbor er også ofte et stoppested for båter på dagsturer i Kotorbukten.

Populær blant barnefamilier

Kumbor er et lite reisemål med korte avstander og knapt noen trafikk, og her trives familier med barn godt. Til fots kan du lett nå alle strendene i området. Byens små hus er bygget i middelhavsstil, og du finner koselige kafeer og restauranter rett ved havet.

Herceg Novi

Knappe seks kilometer unna ligger middelalderbyen Herceg Novi. En minikopi av Dubrovnik hevder mange. Spaser rundt i gamlebyen blant sjarmerende torg, festninger og katolske kirker. På torgene er det flere kafeer med uteservering hvor du kan bestille italiensk kaffe, hjemmelagde kaker og iskrem.

Lustica-halvøya

På Lustica-halvøya rett overfor Kumbor finner du Blue Cave med sitt klare blå vann som best utforskes med kajakk eller snorkel og dykkemaske. På halvøya ligger også den lille pittoreske landsbyen Rose, som er en av de eldste byene i området. I tillegg er det flere flotte strender som er vel verdt et besøk.

Se deg rundt med leiebil

Reiser du til Kumbor, kan du forhåndsbestille leiebil i en eller flere dager via oss. [Hvordan bestille leiebil i Montenegro »] (/reise-med-tui/pa-reisemalet/leiebil/)

Ferietilbud i/på Kumbor