Reiser
til
Cavtat

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 2000

Reiser til Cavtat

Cavtat

Velkommen til bad, avkobling og småbysjarm. I Cavtat bor du like nær landlige grønne åser som til strand, genuine restauranter og trivelige gamle kvartaler med småbåthavn. I tillegg bor du bare en halvtime fra Dubrovnik.

Cavtat er en hyggelig liten badeby med et par tusen innbyggere. Den eldste bydelen ligger på den store halvøya Rat. På begge sider er det skjermede bukter med seilbåter som ligger ankret, vakre kalksteinsklipper, pinjetrær og sypresser.

Romantisk atmosfære

Folkelivet i Cavtats gater er en sjarmerende blanding av lokalbefolkning, solturister og seilere som går i land fra store, hvite yachter i marinaen. Atmosfæren er rolig og romantisk, med barokkpalass, kirker og trange gater.

Mange genuine restauranter

Cavtat livner til i juli og august når antall besøkende kulminerer og det ofte er livemusikk og danseopptredener i havnen. Det finnes mange barer, kaféer og genuine restauranter å velge mellom, men ikke noe partyliv å snakke om.

Klippebad og strand

Langs havet rundt både Rat og den neste halvøya i vest går det vakre turstier langs klipper, brygger og bukter med krystallklart vann. Dette gir perfekte forutsetninger for bad og snorkling. Inne i Cavtat ligger den langgrunne rullesteinstranden Zal med solsenger, restaurant og et lite lekeland.

Dubrovnik-rivieraen som helhet

Her bor du lengst sør i den kroatiske regionen Dalmatia, nær grensen til Montenegro. Klimaet er solsikkert og ettersom kysten består av klipper og rullesteinstrender er vannet gjennomsiktig og klart blått på en magisk måte. I innlandet dyrkes det sitrusfrukt, oliven og vin.

Verdensarven Dubrovnik

Minst en gang i løpet av ferien må du besøke den unike byen Dubrovnik. Dens middelaldersentrum omgis av en to kilometer lang ringmur som du kan gå på. Blant de trange smugene finner du ikke bare mangehundreårige palass, klostre og kirker, men også eksklusive østersbarer og merkevarebutikker. Dubrovnik står på UNESCOs verdensarvliste og er helt enkelt en av Middelhavets mest fascinerende byer.

Ferietilbud i/på Cavtat