Reiser
til
Verona

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizzaca. 100,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadRom
  • SpråkItaliensk
  • Befolkning60 600 000

Reiser til Verona

Verona

Verona, en av Italias vakreste og mest mangfoldige byer, ligger på de fruktbare slettene sør for Alpene. Verona var en viktig by allerede for 2000 år siden, da selveste Julius Cæsar reiste hit på ferie.

Opera i den romerske arenaen

På samme tid ble den romerske arenaen med plass til 20 000 tilskuere bygget. Den står intakt midt i byens sentrum og sies å være verdens best bevarte amfiteater. Hver sommer i operasesongen, fra slutten av juni til slutten av august, oppføres det operaforestillinger i den varme kveldsluften. En operakveld på Arena di Verona er en opplevelse og et must for alle operavenner.

Romeo og Julie

Shakespeares udødelige kjærlighetshistorie om ung, forbudt kjærlighet utspiller seg i Verona på 1500-tallet. Hvert år besøker tusenvis av forelskede par og andre turister huset med Julies balkong for å minnes om en av teaterverdenens mest romantiske scener. At balkongen på Julies hus ble oppført lenge etter at William Shakespeare skrev kjærlighetsdramaet sitt er ikke så viktig i denne sammenhengen.

Shopping og kulturhistorie

På Piazza delle Erbe er det er fargerikt folkeliv med markedsboder og innbydende kaféer. Her kan du handle alt fra italiensk mote til lokale kulinariske delikatesser. Adigeelven flyter som en stor snirklete S gjennom byen og passerer blant annet den praktfulle katedralen og 1300-tallsborgen Castelvecchio.

Gardasjøen og Valpolicella

Adigeelven er en av Italias lengste elver, med kilde i Alpene og utløp i Adriaterhavet. Følger du den buktende elven nordover fra Verona kommer du til det naturskjønne området øst for Gardasjøen. Den lange, smale innsjøen er et populært utfluktsmål, kantet av sjarmerende småbyer og med Alpenes snødekte topper som vakker bakgrunn. Det er ca. 10 mil til kysten og Venezia.

Hvis du er vininteressert er det mye å oppleve og prøvesmake i vindistriktet rundt Verona. Her finner du blant annet de berømte vinområdene Bardolino, Valpolicella og Soave.

Reis til Verona med TUI

Våre reiser til Lisboa går med rutefly, noe som innebærer at reiselengden er fleksibel. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS både før og under reisen.

Ferietilbud i/på Verona