Reiser
til
Palermo

Pris fra

...

Våre hotell

7 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizza på restaurantca. 100,-
  • En liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EU)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadRoma
  • SpråkItaliensk
  • Befolkningca. 5 000 000

Reiser til Palermo

Palermo

Sjarmerende nabolag, barokke kirker, gullmosaikk og autentisk, italiensk gatemat. Palermo har blitt pusset opp, og topper listen over middelhavsbyer man bør oppdage. Kombiner med strandliv i badebyen Mondello, like utenfor byen.

Sicilias hovedstad Palermo er i ferd med å heve seg til toppen av listen over trendy byer rundt Middelhavet. Det litt tilsølte omdømmet er slettet, og sammen med alle severdighetene og kulturskattene får du en atmosfære som er både italiensk og flerkulturell.

Historisk skimmer

Den litt kaotiske bykjernen av Palermo myldrer av biler og scootere, men det er også mange gågater og torg. Det åttekantede torget, Quattri Canti med barokkpalass og fontener, er sentrum for byen. Sett deg ned her med en caffé freddo, iskaffe, og nyt livet. I Palermo er sporene tydelige for de mange folkeslagene som styrte øya. Det arabisk-normandiske palasset, med fresker og bysantinske gylne mosaikker fra 800-tallet, er en av bygningene som har gitt Palermo en plass på UNESCOs verdensarvliste.

For Italiafrelste matelskere

En av de mer makabre severdighetene er katakombene til Capuchin-munkene, hvor balsamerte kropper er stilt opp langs veggene. Vel tilbake i dagslyset er det behov for energi. Fra food trucks og hull i veggen kan du kjøpe rykende varme arancin, friterte risboller fylt med kremet mozzarella. Palermos gatebilde er fylt med små mattempler.

Strandresort fra 1800-tallet

Palermo ligger i en bukt med fjellene i bakgrunnen, og badebyen Mondello lokker med atmosfære fra begynnelsen av forrige århundre. På vei ut til brygga kniver uteserveringer, badehytter og parasoller om plassen. Du kan komme hit med en halvtimes busstur fra Palermo.

Lei bil og se mer

Hvis du vil se mer av Sicilia, kan du leie en bil og se deg rundt i den grønne dalen hvor øyas fineste sitrusfrukter dyrkes. Fra den 600 meter høye Monte Pellegrino har du en strålende utsikt over Palermo. Et annet utfluktstips er katedralene i Monreale og Cefalù - med gullmosaikk fra gulv til tak.

Ferietilbud i/på Palermo