Oppdatering 24.07.20

Ingen av våre planlagte reiser til Spania vil bli påvirket av at norske myndigheter nå har endret sitt reiseråd. Vi vil følge med utvilkingen videre, og dersom noe skulle skje som påvirker våre kunder så vil dere bli informert direkte. Per nå vil alle reiser til Spania gå som planlagt.

Utenriksdepartementet har nå endret sitt reiseråd hvilket betyr at vi fra 15. juli kan reise til utvalgte land i Schengenområdet og EØS. Vi er henrykt over dagens gladmelding, og vil oppdatere dere så snart vi vet mer.

Selv om dette reiserådet kom tidligere enn først antatt så har vi i TUI forberedt oss lenge på at denne dagen ville komme. Du skal vite at vi gjør alt vi kan for at du skal få en så trygg og fin reise som mulig. Vi følger anbefalinger fra lokale myndigheter i de landene vi besøker, følger internasjonale retningslinjer på våre fly og vi har innført egne sikkerhetsrutiner på hotellene våre - TUI SAFETY PROMISE

Hvis din reise påvirkes på noen måte så vil vi ta kontakt med deg. Vi vil også gjerne takke dere alle for deres tålmodighet og støtte i disse ekstraordinære tider. Det betyr mer enn dere aner. 💙

Vi er klar over at det er mange usikkerheter og spørsmål rundt reisen din, og vi har derfor prøvd å svare på de fleste av spørsmålene dine her på siden.

Status 3. august 2020 vedr. tilbakebetalinger

Vi jobber i kronologisk rekkefølge med våre utbetalinger og akkurat nå har vi betalt tilbake de fleste gjester som har hatt avreise frem til 31/7. Vær oppmerksom på at det kan være noen unntak, f.eks. om du har betalt deler av reisen med gavekort eller hvis vi ikke har riktig informasjon, som korrekt kontonummer. Om dette gjelder deg, vil du bli kontaktet personlig. Etter at vi har gjort utbetalingen, tar det noen dager før du mottar pengene.

Vanlige spørsmål om utbetalinger

 • Vil turen min bli kansellert automatisk, uten at jeg trenger å gjøre noe?

  Ja, dersom reisen er bestilt i perioden UD fraråder å reise, vil den automatisk bli avbestilt. Du trenger ikke gjøre noe. Vi sender deg informasjon med ulike alternativer for ombooking eller refusjon til e-postadressen du oppga ved bestilling. Vi behandler alle refusjoner etter tur, så vi ber om din tålmodighet og forståelse for at prosessen vil ta lenger tid enn normalt, under disse ekstraordinære omstendighetene.

 • Vil jeg motta mer enn én e-post?

  Har du bestilt en reise i løpet av den tiden UD frarådet å reise, vil du motta en e-post om at reisen er kansellert (til e-postadressen du oppga i bestillingen). Uansett om du velger å endre eller å avbestille, vil du motta den informasjonen du trenger. Sjekk gjerne at e-posten ikke har havnet i søppelpost-mappen. Refusjonen i form av gavekort eller penger kommer ikke samtidig som informasjon om avbestilling. Du vil ikke motta noen e-post i forbindelse med refusjon. Vennligst sjekk kortet/kontoen som du betalte med.

 • Vil TUI tilbakebetale hele reisens kostnad?

  Ja, vi følger loven om pakkereiser, som betyr at alle pakkereiser som er omfattet av at UD fraråder utenlandsreiser, vil tilbakebetales av oss. Hele reisens kostnad vil bli tilbakebetalt, inklusive serviceavgiften.

 • Hva skjer med tilbakebetalingen om TUI går konkurs?

  TUI er ett av verdens største reiseselskap. Vi er et finansielt stabilt selskap med ressurser og kompetanse som innebærer en stor trygghet for våre kunder og samarbeidspartnere. I tillegg tok vi raske grep for å håndtere situasjonen med COVID-19 på lang sikt. Men ettersom vi følger pakkereiseloven, er du som kunde beskyttet i tilfelle en konkurs. Da vil reisegarantien tre i kraft. Les mer om TUIs medlemskap i Reisegarantifondet her.

 • Hvorfor tar det så lang tid før jeg får tilbakebetalt reisen?

  Først og fremst, alle berørte kunder vil få tilbake pengene. Gitt vår nåværende arbeidsmengde og den ekstreme situasjonen vi er i, ber vi deg imidlertid om forståelse for at tilbakebetalingen vil ta ekstra lang tid akkurat nå. Vi beklager virkelig frustrasjonen og bryet dette medfører, men vi gjør alt vi kan for at du skal få tilbake pengene så raskt som mulig.

 • Må jeg betale inn det resterende beløpet?

  Slik situasjonen er nå ang. reiser i fremtiden, er disse ikke underlagt noen restriksjoner. Det vil si at forfalls dato som er opplyst på din bestilling skal overholdes til annen informasjon er gitt.

 • Hvordan og når blir reisen min tilbakebetalt?

  Vi behandler alle saker i tur og orden etter avreisedato, og følger myndighetenes midlertidige lovendring der tilbakebetalingsfrist nå er utvidet til tre måneder.
  Les mer om endringen her »

 • Finnes det et sted hvor jeg kan følge prosessen med tilbakebetaling?

  Ettersom dette er en ekstraordinær situasjon med store mengder tilbakebetalinger, og der ulike betalingsmåter har ulik behandlingstid, er det dessverre ikke mulig å love en dato tilbakebetalingen kommer. Men alle berørte reisende vil få tilbake pengene sine. Vi beklager igjen bryet dette medfører for deg som kunde. Les mer her

 • Jeg betalte med et gavekort, hvordan får jeg tilbake pengene?

  Dersom du betalte med gavekort, vil du få tilbake et gavekort med tilsvarende beløp.

Vilkår for deg som har bestilt en reise med avreise til 20. august

 • Gjelder gebyrfri ombooking, gavekort eller refusjon - les mer

  Den 15. mai 2020 videreførte UD reiserådet av 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Vi følger alltid UDs reiseråd, og dette medfører at vi stopper alle våre reiser frem til 20. august. Vi vil fortløpende kontakte berørte gjester per mail, med informasjon om hva som gjelder for din reise.

  • Du får gebyrfri ombooking, gavekort eller refusjon
  • TUI kontakter alle berørte gjester med informasjon om hva som gjelder for respektive reise

  I lys av den ekstreme situasjonen vi er i, ber vi om forståelse for at tilbakebetalinger av avbestilte/avlyste reiser kan bli forsinket. Vi ber om unnskyldning for dette, og vi gjør alt vi kan for at alle berørte kunder skal få pengene sine tilbake så raskt som mulig. Tusen takk for tålmodigheten.

For deg som har en reise med avreise etter 20. august

 • Gjelder vanlige reisevilkår - les mer

  Har du en reise med avreise etter 20. august gjelder vanlige reisevilkår. Les mer her

For deg som har kommet hjem

Her har vi samlet informasjon for deg som har kommet hjem fra en reise i sammenheng med UD's fraråding av reiser.

 • Erstatning vedrørende karantene

  Hver enkelt karantenesituasjon er forskjellig, og håndtering besluttes av lokale myndigheter. Vi kan derfor ikke beskrive en typisk karantenesituasjon.
  Vi har personale på stedet på de fleste av våre reisemål, og våre guider er alltid tilgjengelig døgnet rundt via TUI-appen og/eller på telefon. Vi er i tett kontakt med alle våre hoteller, og vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å hjelpe, og være til rådighet.
  Skulle du havne i karantene på reisemålet og derfor ikke kunne reise hjem på din planlagte hjemreisedato, ber vi deg kontakte ditt forsikringsselskap. Vi oppfordrer generelt våre kunder til å undersøke hva deres reiseforsikring inkluderer.

 • Erstatning ved tidligere hjemreise

  Hvis reisen din ble forkortet, vil du automatisk motta en refusjon tilsvarende de manglende dager/døgn på reisemålet utregnet fra reisens totalpris. Du trenger ikke kontakte oss når du kommer hjem, men kundeservice vil skrive til deg så snart de har anledning. På grunn av den ekstreme situasjonen vi er i, håper vi du har forståelse for at det kan ta lenger tid enn du ellers kunne forventet, fra en til flere uker.

 • Landet du på en annen flyplass i Norge - meromkostninger

  For et lite antall reisende kan spesialløsninger for hjemreise være nødvendig, for eksempel hjemreise via andre ruter enn normalt, inkludert mellomlandinger og ekstra ventetider. I noen tilfeller kan det hende du må ordne egen transport det siste stykket frem til den flyplassen du fløy ut fra. Dine kvitteringer i forbindelse med dette vil bli vurdert av vår reklamasjonsavdeling. Vennligst send kvitteringene inn her, ved å klikke på denne lenken reklamasjonsavdelingen.

 • Jeg valgte å reise hjem tidligere – refunderer dere mine billetter?

  Vær oppmerksom på at TUI bare kan tilbakebetale de manglende dager/døgn på reisemålet, hvis hjemreisen tidligere er blitt endret av TUI. Hvis du selv valgte å avbryte reisen tidligere, utbetales det ingen kompensasjon.