Reiser
til
Kalutara

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150,-
  • 1 liter vannca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsforskjell+4,5 timer
  • HovedstadColombo
  • SpråkSingalesisk, tamil og engelsk
  • Befolkningca. 38 000

Reiser til Kalutara

Kalutara

Kalutara er en myldrende småby der du kan bade ved en fin sandstrand samtidig som du er nær lokalbefolkningen. Like utenfor ligger vårt hotell i kategorien Lite & familiært med basseng, treningsrom og spa.

Kalutara, som før var sentrum for krydderhandelen, er i dag kjent for sin produksjon av kurver med flettet kokosfiber og for sin saftige mangostanfrukt. Det moderne buddhisttempelet Gangatilaka Vihara med sin hvite kuppel og spir, ligger ved Kalu Ganga-broen. Tempelet er dekorert med malerier som viser Buddhas liv.

Se mer av Sri Lanka

Nysgjerrig på å se mer av landet? Lei en bil med sjåfør eller bli med på noen av utfluktene våre. Dra opp i de glitrende åsene der den berømte ceylonteen dyrkes, eller ta turen til hovedstaden Colombo, med en blanding av kolonihus, shoppingsentre, basarområder og gallerier. En annen populær severdighet er Tannens tempel i Kandy, der en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas ene kinntann, oppbevares innkapslet i gull. Det finnes selvfølgelig også mye å se i nærheten. Det tar ca. 1 time å kjøre til kulturbyen Galle som er kjent for sin nederlandske festning og den travle fiskehavnen.

Folkeliv og myldrende markeder

Sri Lankas fargerike kultur er en opplevelse i seg selv. Gatemarkeder med et mylder av sykler, grønnsaksboder og matdufter. Vennlig smilende mennesker kledd i klær med batikkmønster. Stolpefiskere som fanger sardiner i det langgrunne vannet. Uansett hvor du befinner deg, kommer du nær det lankesiske hverdagslivet – og kanskje det nettopp er det som blir ditt sterkeste ferieminne fra Sri Lanka.

Utfluktstips

  • Safari i Yala nasjonalpark
  • Heldag i Colombo med templer og markeder
  • Hvalsafari

Bestiller du utfluktene hjemmefra er du sikret plass.

Flyreisen

Vi selger pakkereiser hele året med hotell og rutefly. Om sommeren har vi ingen nordiske guider på øya, men du kan alltid kontakte vårt onlinecenter via TUI-appen, telefon, e-post og SMS.

Været på Sri Lanka

På Sri Lank er klimaet tropisk med jevn temperatur hele året – rundt 30 grader i luften på dagtid og 27–28 i vannet. Kraftige men raskt overgående tropiske regnskurer kan forekomme hele året rundt, men er vanligst i sommermånedene. Her finner du væroversikten over Sri Lanka.

Ferietilbud i/på Kalutara