Reiser
til
Elounda

Pris fra

...

Våre hotell

0 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 200,-
  • 1 liter vannca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell+1 time
  • HovedstadAthen
  • SpråkGresk
  • Befolkningca. 2000

Reiser til Elounda

Elounda

Du kjenner med en gang at det er noe spesielt med Elounda på østre Kreta (du flyr til Heraklion). Det er en sjarmerende småby med fiskebåter, sandstrand, torg og tavernaer. Her finner du luksushotell, boutiquer og restauranter med elegante designede parasoller uansett hvor du snur deg. Blant hotellene våre finnes blant annet det eksklusive parkonseptet TUI Sensimar.

Også beliggenheten gjør at Elounda skiller seg fra andre badesteder. Elounda ligger lengst inn i en beskyttet havbukt der bølgene aldri blir høye og den lyse bunnen gjør vannet skimrende turkist - perfekt for snorkling. Midt i byen ligger en strand, ikke så lang, men velholdt og med lys, finkornet sand. Flere strender av sand eller rullestein finnes nær hotellene som ligger et stykke fra sentrum.

Fiskebåter og småbutikker

En sjarmerende småbåthavn er Eloundas hjerte og rundt om kring finnes klokketårn, bysantinske kupler og førsteklasses fiskerestauranter. På torget ved havnen er folkelivet myldrende og i gatene finnes alt fra kunstgallerier til motebutikker.

Feriefølelsen i fokus

Eloundas rykte som VIP-reisemål er forsterket av at presidenter, kongelige og filmstjerner har feriert her. Men ikke tro at det er snobbete eller stivt. I sjel og hjerte er Elounda fortsatt en idyllisk fiskerlandsby med en rolig og avslappet atmosfære.

Den stemningsfulle øya Spinalonga

Ved buktens innløp ligger øya Spinalonga. Den er en av Kretas fremste utfluktsmål og har blant annet en venetiansk festning fra 1500-tallet. Øya er mest kjent for at den fra 1903–1957 var en koloni for spedalske og de bygde opp sitt eget samfunn isolert fra omverdenen. Den forlatte bosetningen har en stemningsfull atmosfære og et tips er å lese "Øya" av Victoria Hislop.

Nær bysjarm og byliv

På fastlandet rett innenfor Spinalonga, bare 5 km fra Elounda, kan du også besøke den lille landsbyen Plaka. Der finnes det trivelige greske tavernaer ved havet og en lang badestrand. Vil du til en ekte by er det enkelt å kjøre til Agios Nikolaos som ligger en knapp mil unna.

Golf og vandringer

Ønsker du en aktiv ferie er Kreta helt rett. Det finnes mange strender der du kan prøve vannsporter som windsurfing og kitesurfing. Hvis du vil spille golf finnes det en 18-hulls bane utenfor Hersonissos (ca. 2,5 mil fra Heraklion). Det er også mye å oppleve i naturen hvis man tar på seg joggeskoene eller leier en mountainbike.

Utfluktstips

  • Knossos med kong Minos 3500 år gamle palass som er gravd frem og delvis gjenoppbygd
  • Badelandet Aquaplus
  • Båttur til Spinalonga eller Santorini

Bestill leiebil

Her på Hellas største øy er det mye å oppleve blant trivelige landsbyer, fargerike byer, grønn natur og antikk kultur. Du kan leie bil til gunstige priser hjemmefra.

Ferietilbud i/på Elounda

Hotell - Elounda

Hotellene har visst tatt ferie

Akkurat nå har vi ingen hotell i Elounda Vise alle hotell på Kreta