Bølgeskvulp og musikk gir oss lykkefølelse

Hørselen er en av våre viktigste sanser, og lyd kan spille en avgjørende rolle for hvordan vi har det. Noen lyder kan skape den gode lykkefølelsen, mens andre kan få oss til å grøsse av ubehag. Lyder som gir oss en følelse av lykke, er ofte forbundet med ferie. Derfor har vi laget Sound Travels – slik at du kan lytte og la ørene guide deg til din neste drømmereise.

Bølger som slår mot stranden, eksotisk fuglekvitter til soloppgangen og klangen fra karibiske oljefat. Eller kanskje greske toner fra en bouzouki, som sender tankene til varme middelhavskvelder. Prøv Sound Travels og finn lydsporet til den nesten ferien din her!

Hvorfor kan noen lyder ha større påvirkningskraft enn andre? I en undersøkelse fra Cochlear Nordic fikk nordmenn stemme på de lydene som gav dem størst lykkefølelse.

Nordmenns favorittlyder:

    • Bruset fra bølgene som slår mot stranden
    • Stillhet
    • Musikk

Nummer én på listen taler egentlig litt for seg selv. Havet er fantastisk, og for mange symboliserer det sommer, ferie og en mer avslappende tilværelse. Likevel finnes det en underliggende forklaring på hvorfor vi liker lyden av brusende bølger. Bølger som slår mot stranden har ofte en frekvens som tilsvarer tolv sykluser per minutt. Og det er nok ingen tilfeldighet at mange synes nettopp denne lyden har en beroligende effekt. Når vi sover går nemlig pusten vår i den samme rytmen – altså omtrent tolv sykluser per minutt.

Lyden av fred og ro er også blant topp tre hos nordmenn. Å reise bort fra stress og mas og kunne nyte lange dager med avslapning, er for mange den ultimate ferien. Stillhet er en lyd vi kanskje ikke hører like mye av i hverdagen, og derfor kan den fly tankene til drømmereisemålet vårt. Musikk er også med på lista, og det er ikke vanskelig å forstå. Danseglade rytmer, Sing-a-long-sanger og akustiske toner kan også være med å gi den gode lykkefølelsen.

Test Sound Travels og la ørene dine ta deg til ditt neste reisemål! Det er nok stor sannsynlighet for at det finnes lyder av både bølgebrus og behagelig stillhet, nesten uansett hvor du skulle få lyst til å dra. Og hvis du tar med deg hodetelefoner og mobil, har du musikken rett i lomma. Sjansen er også stor for at du kan lytte til lokal musikk på destinasjonen din, og da kandu jo egentlig huke av på tre av de lydene vi nordmenn blir lykkeligst av.