Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
149 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Opplev gårdslivet på Kreta
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Opplev gårdslivet på Kreta

Små, familiedrevne gårder er en viktig del av middelhavskosten som Kreta er så kjent for. En lokal familie ønsker deg velkommen til Mitato, en liten gård, der du blir møtt med ekte kretisk gjestfrihet. Hør den lokale bonden fortelle den spennende historien om kong Minoas, som holdt utkikk fra observatoriet sitt og varslet lokalbefolkningen om innkommende sjørøvere. Etter hilsningen er det tid for en praktisk leksjon i brødbaking, der du lærer teknikkene for å lage typisk kretisk brød av hvete- og byggmel.Senere får du prøve deg på å lage ost av geitemelk fra gården. Deretter er det på tide å brette opp ermene og hjelpe til med de daglige gjøremålene på gården, som å mate geiter, griser, høner og kaniner og stelle hagen. Eventyret fortsetter med en sneglejakt i fjellsiden, eksklusivt for National Geographic-reisende, der dere kikker under steiner og blant busker og blomster. I løpet av dagen blir de innsamlede skattene, som snegler, egg, frukt og grønnsaker, ingredienser til lunsj.Sammen med den lokale familien tilbereder du et festmåltid med lokale delikatesser, alle laget av produkter du har samlet gjennom arbeidet ditt. Avslutt dagen med en smak av Kretas brennevin, Raki, og hvorfor ikke synge med på deres tradisjonelle kretiske "mantinades" – tradisjonelle kretiske strofer som uttrykker følelser om det kretiske dagliglivet.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Nat Geo Day Tour: Olivenoljens tusenårige historie
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Olivenoljens tusenårige historie

Med årtusener av erfaring i bagasjen er det ikke rart at Kretas befolkning produserer noe av den fineste olivenoljen i verden. Du vil sette pris på det tidløse båndet mellom kretere og de ærverdige oliventrærne når du følger den lange tradisjonen med olivendyrking på øya. Like utenfor landsbyen Kritsa i åsene på Øst-Kreta følger du Nikos Plevritakis på en kort spasertur til olivenlundene hans, der noen av trærne er 600–800 år gamle, og lærer om olivendyrking fra en ekte spesialist.I skyggen av oliventrærne kan du smake på lokal raki, kjent som "tsikoudia", og spise oliven mens du diskuterer den kulturelle og samfunnsmessige betydningen av olivendyrking på Kreta.Deretter er det på tide å besøke en lokal kooperativfabrikk for å se på nært hold hvordan oliven blir til olivenolje i verdensklasse. Tilbake på olivenveien kan du smake på ferske fikener, mandler og druer, se hva lokalbefolkningen dyrker og lære mer om kretisk livsstil og kosthold.På en olivengård kan du smake på oliven, ferske tomater og raki før olivenoljesmakingen begynner – en flott mulighet til å lære å smake på oljer som en profesjonell og sammenligne smaksprofilene til ulike varianter.Avslutt dagen med en matlagingsleksjon om ulike måter å bruke olivenolje på i det kretiske kjøkkenet. Autentiske retter som tzatziki og gresk salat vil bli tilberedt, og du vil få vite hvorfor det tradisjonelle kretiske kostholdet er så gunstig for helse og lang levetid.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Vestre Kreta med besøk på en vingård og en olivenoljefabrikk
Utflukter og dagsturer

Vestre Kreta med besøk på en vingård og en olivenoljefabrikk

Vestre Kreta har alt fra fantastiske lokale produkter til postkortvakre strender. Denne heldagsturen viser områdets beste steder, med vinsmaking på Karavitakis vingård, prøvesmaking av nydelig lokal olivenolje på Biolea-eiendommen og litt avslapning på den hvite sanden på Fallasarna-stranden. Vasso, en av våre erfarne lokale guider, sier: "Dette er en av mine favorittutflukter, siden den gir et innblikk i mange aspekter av kretisk natur, livsstil og monumenter. Du får besøke en olivenoljefabrikk og en vingård som produserer noen av de beste vinene på Kreta."Vi starter dagen med litt vinkultur på en guidet omvisning den familiedrevne Kravitakis-vingården. Gled smaksløkene dine med å prøvesmake lokal vin og lokale snacks på det topp moderne besøkssenteret. Deretter går turen videre til Biolea Estate, en familieeid olivenoljefabrikk som spesialiserer seg på håndverksproduksjon av økologisk olivenolje. Her får du vite alt du trenger om produksjon av olivenolje, alt fra hvordan oliven vokser til hvordan oljen presses og tappes på flaske. I tillegg bidrar besøket ditt til en lokal virksomhet og hjelper øyas økonomi i bred forstand.Deretter spiser vi lunsj på en tradisjonell kretisk restaurant ved havet, der maten tilberedes med lokale råvarer. Bruk resten av ettermiddagen til å slappe av på den lyse sanden på den vakre Falassarna-stranden, som ifølge Vasso flere ganger er kåret til en av de beste strendene i Europa.

Gratis kansellering
Språk:

en, sv 

Øya Elafonissi med kloster og Agia Sophia-grotten
Utflukter og dagsturer

Øya Elafonissi med kloster og Agia Sophia-grotten

Den ubebodde øya Elafonisi er riktignok liten, men den er full av naturlig skjønnhet og kulturelle rikdommer. Topolia-ravinen, Agia Sofia-grotten, Chrissoskalitissa-klosteret og en strand mange anser som den beste på øya er blant høydepunktene på denne utflukten. Rena, en av lokalguidene våre, sier: "Denne turen kombinere det beste fra det kretiske høylandet med den idylliske rosa sandstranden Elafonissi på sørkysten". Det blir en rolig start på dagen når vi stopper for en liten kaffepause i en familiedrevet bodega i landsbyen Voulgaro. Deretter fortsetter vi med en kjøretur sørover gjennom Topolia-ravinen. Utsikten over den dype ravinen til venstre for deg er episk. Deretter besøker vi grotten Agia Sofia som er kjent for sine dryppsteiner. En rekke legender sier at hovavtrykket til St George-hesten finnes her. Hvis du ser godt etter, vil du finne noe som ser ut som et hesteskoavtrykk i en stein. Neste stopp er Chrissoskalitissa-klosteret. Det er bygget på en høyde med utsikt over kysten, og dette 1000 år gamle klosteret byr på tidløs sjarm. Navnet betyr "det gylne trinn" og er gjennomsyret av legender. Ifølge noen er ett av trinnene gyllent, men det er bare synlig for de religiøse. Det siste stoppet er like vakkert som et postkort. Rena sier: " Du kan nå Elafonissi-øya ved å gå gjennom en grunn vannstrekning fra Elafonissi-stranden". Vi tilbringer ettermiddagen med å bade, slappe av og nyte den fantastiske utsikten, før vi avslutter dagen i fiskerlandsbyen Paleochora.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Knossospalasset, Rethymnon og Heraklion
Utflukter og dagsturer

Knossospalasset, Rethymnon og Heraklion

Der Europas første sivilisasjon begynte ligger Knossospalasset, en av UNESCOs verdensarver og en av de viktigste antikke stedene på Kreta. La en kunnskapsrik guide vekke historien til liv når du utforsker øyas mest populære arkeologiske perle. Denne utflukten inkluderer også tid på egen hånd i feriebyen Rethymnon, samt en rundtur i Kretas hovedstad, Heraklion. Andreas, en av våre dyktige lokale guider, sier: "Minoerne var svært avanserte, og palasset i Knossos viser arkitektoniske teknikker som bygninger i flere etasjer og et sofistikert dreneringssystem som var forut for sin tid."Vi starter dagen i Rethymnon der du får tid på egen hånd til å nyte en spasertur i byens labyrint av gater eller dra ned til havnen. Havnen i Rethymnon, som slynger seg rundt den lille bukten, er like vakker som den er gammel. Utsikten over Fortezza fra den venetianske epoken og utover havet er en fryd for øyet.Neste stopp er Kretas hovedstad Heraklion. Her får du en guidet tur til byens beste steder, som den venetianske løvefontenen og loggiaen. Du får også tid på egen hånd til å utforske byen i ditt eget tempo.Etter besøket i Heraklion fortsetter vi til Knossospalasset for en guidet omvisning her. Beundre skatter som tronsalen, de kongelige leilighetene og de fantastiske freskene. De gamle freskomaleriene som viser scener fra hverdagslivet, religiøse ritualer og mytiske skapninger er spesielt imponerende. Du får også oppleve labyrinten, der legenden forteller at det fryktinngytende vesenet Minotaurus, halvt menneske, halvt okse, holdt til.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Knossospalasset og Heraklion – guidet rundtur med transport
Utflukter og dagsturer

Knossospalasset og Heraklion – guidet rundtur med transport

Knossospalasset er et av de viktigste arkeologiske stedene på Kreta fordi det er her Europas første sivilisasjon begynte, sier Veta, en av guidene våre. Hun er født og oppvokst her på øya og kjenner derfor godt til legendene og mytene som omgir øyas mest populære severdighet. Du vil bruke dagen på å se historien komme til live mens du går rundt på palassets område, før vi drar over til Heraklion og bruker litt tid i hovedstaden. Knossospalasset, som en gang var knutepunkt for Kretas minoiske sivilisasjon, ligger i hjertet av det som regnes for å være Europas eldste bosetning. Du får bli med på en guidet omvisning med alle høydepunktene, der vi besøker tronsalen, de kongelige leilighetene, freskene og mye mer. Du får også se labyrinten der det sies at den fryktinngytende Minotauros, halvt mann og halvt okse, var sperret inne. Og med Fast Track-inngang er det ingen ventetid i kø.Deretter kjører vi til Heraklion, Kretas hovedstad. Vi ser den venetianske løvefontenen fra 1600-tallet og den 400 år gamle venetianske loggiaen, som nå er rådhuset, under en guidet tur rundt i byen. Vi avslutter med å ta deg med til de åpne markedene for litt tid på egen hånd. Se deg rundt i boder fulle av håndlagde pyntegjenstander og ferske lokale råvarer, eller stopp for en kaffe på en lokal kafé. Andre ting du ikke bør gå glipp av er Koule-festningen og kirken Agios Titos.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Landsbyen Loutro med kretisk lunsj
Utflukter og dagsturer

Landsbyen Loutro med kretisk lunsj

Kun tilgjengelig med båt, er Loutro en idyllisk kystlandsby der du kan koble helt av. Turen går fra Sfakia til Loutro med båt og du kan nyte dagen med å utforske stedet i ditt eget tempo, spise lunsj på en lokal taverna og slappe av under den kretiske solen. Rena, en av våre lokale guider, sier: "Loutro er en skjult perle på sørlige Kreta, et magisk sted med utrolig blått, lyseblått, nesten grønt krystallklart vann – og uten tegn til biler og trafikk".Denne eksklusive utflukten starter med en naturskjønn kjøretur til Sfakia, med et stopp underveis ved Askifou-platået for en gresk kaffe og utsikt over de majestetiske hvite fjellene. Deretter går vi om bord i en båt for en rask 20-minutters tur til Loutro – en liten pittoresk fiskerlandsby med et vakkert fjell som bakgrunn. Her får du god tid til å spasere langs brosteinsbelagte gater og beundre hvitkalkede hus som er som tatt rett ut fra et postkort. Det er også en god anledning til å kjøpe en suvenir og bidra til den lokale økonomien.Det blir servert lunsj på en tradisjonell familieeid taverna ved havet med utsikt over bukten og du kan nyte noen spesialiteter fra regionen, som ostepai, stekt squash, gresk salat og lokal vin. Etter lunsj kan du slappe av på stranden, ta en dukkert i det klare vannet og bare nyte livet. Her er det ingen trafikk, så du kan slappe av i rolige omgivelser.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Båttur til Preveli Palm-stranden med lunsj på taverna
Utflukter og dagsturer

Båttur til Preveli Palm-stranden med lunsj på taverna

Sør-Kretas kystlinje er full av uventede overraskelser, og på denne heldagsturen får du oppleve en av øyas mest imponerende naturomgivelser. Vi setter kursen mot Domnoni for et cruise langs klippekysten til en av Sør-Kretas vakreste og mest avsidesliggende strender, Preveli-stranden. Vi spiser lunsj på stranden og besøker også Kourtaliotiko-juvet. Sofia, en av våre dyktige guider, sier: "Preveli-stranden er nydelig, men glem ikke å utforske palmeskogen bak. Det er et helt uvanlig økosystem, og elven er så forfriskende. Ta med snorkel også, for de steinete oddene som omkranser stranden, er flotte steder å snorkle".Når du går i land på Preveli Palm-stranden før folkemengdene kommer, kan du nyte det vakre landskapet i fred og ro. Sand- og rullesteinstranden strekker seg over munningen av en forrevne kløft som er myknet opp av palmeskog og skåret ut av en kjølig, klar elv. Elven utvider seg til en lagune som renner ut i det knallblå havet bak den langstrakte stranden. Du får god tid til å slappe av og utforske før båtturen tilbake.Tilbake i Damnoni venter en typisk kretisk lunsj på en taverna ved stranden. Deretter har du tid til å slappe av før båtturen tilbake. På veien tilbake tar vi den trappetrinnede stien ned til bunnen av Kourtaliotiko-juvet, der vi møter frittflytende kilder og små fossefall. Dette er den samme elven som kommer ut ved Preveli-stranden, med det samme kjølige, klare kildevannet.

Gratis kansellering
Språk:

de 

Øya Spinalonga – guidet tur med lunsj
Utflukter og dagsturer

Øya Spinalonga – guidet tur med lunsj

Den lille øya Spinalonga ligger bare et steinkast fra Kreta, men et besøk på øya er som å ta et skritt tilbake i tid. Murveggene som omgir øya inneholder århundrer av historie. Opplev alt gjennom øynene til en lokal på denne unike heldagsturen, der vi også besøker to kystbyer i Mirabello Bay. Veta, en av guidene våre, sier: "Du besøker den vakre fiskerlandsbyen Elounda og kystbyen Agios Nikolaos. Du får også prøve tradisjonell kretisk mat på en taverna."Øya Spinalonga har vært mange ting opp gjennom årene, blant annet en venetiansk utpost og en osmansk by. Den var til og med en koloni for spedalske, noe som har ført til at den har fått kallenavnet "Tårenes øy". Du får se festningen og kolonien som stengte på 1950-tallet på en guidet rundtur til fots. Vi ankommer tidlig og unngår de store folkemengdene. Etter denne opplevelsen, seiler vi tilbake til kystbyen Elounda. Her får du tid til å utforske på egen hånd i ditt eget tempo. Ta en dukkert, slapp av i solen eller sett deg ned på en kafé. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Dagen avsluttes med et besøk i Agios Nikolaos, en elegant liten badeby som ligger skjermet av to øyer.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Jeepsafari i solnedgangen
Aktiviteter

Jeepsafari i solnedgangen

Det finnes mange måter å nyte solnedgangen på Kreta, men det er lite som slår en safari med firehjulstrekker gjennom White Mountains mens dagslyset sakte svinner hen. Vi kjører langs ukjente veier til steder få mennesker besøker, med mange fotopauser underveis. Det blir vinsmaking på en lokal vingård, og her kan dere hilse kvelden velkommen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Off road-safari fra Chania
Aktiviteter

Off road-safari fra Chania

Denne heldagsturen med off road-kjøretøy er designet spesielt for eventyr. Vi kjører langs grusveier, krysser fjelloverganger og gjennom Kretas sjarmerende landsbyer mens vi utforsker øyas bortgjemte skatter og nyter panoramautsikter over den vakre naturen.Vi begynner med en kjøretur gjennom fjellene ved Lefka Ori, på vestre Kreta, der de svingete fjellveiene slynger seg gjennom landskapet, forbi glitrende elver og søvnige landsbyer. Vi stopper på en kafé i en av landsbyene.Deretter er det tid for lunsj på en lokal taverna. Hele veien vil du oppleve Kreta på sitt beste mens vi humper nedover grusveier og hopper over de hullete, steinete sporene. Vi gjør også fotostopp på utsiktspunkt med vakker utsikt over øya.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Vestre Kreta med Agia Triada-klosteret og Chania
Utflukter og dagsturer

Vestre Kreta med Agia Triada-klosteret og Chania

Denne turen byr på det historiske Agia Triada-klosteret, en guidet tur i Chania og avslapning ved Kretas eneste naturlige innsjø. Angeliki, en av våre erfarne lokale guider, sier: "Agia Triada gir et glimt inn i Kretas rike kulturarv. Det ble bygget i den venetianske perioden og kan skilte med et imponerende utvalg av fresker og religiøse gjenstander. Klosteret er en oase av ro, omgitt av olivenlunder og vingårder."Etter å ha utforsket klosteret, fortsetter vi til Chania, en av Kretas mest tiltalende havnebyer. Gjennomsyret av historie og kjent for sin atmosfæriske venetianske havn, vil du utforske de trange gatene på en guidet tur. Du får også mulighet til å handle langs den berømte "Leather Lane" og nyte litt fritid til å spasere rundt i havnen eller dykke lenger inn i gamlebyen. Deretter kommer du til det arkeologiske området Aptera, som en gang var en storby i det gamle Kreta. Stedet har et romersk teater og flere templer.Turen avsluttes med et besøk i Kournas-sjøen, en juvel av en ferskvannssjø omgitt av åser. Innsjøen er hjemsted for et bredt spekter av dyreliv, inkludert skilpadder og en rekke fuglearter. Du får tid til å utforske, ta en svømmetur i det klare vannet, eller nyte en spasertur rundt innsjøen. Angeliki sier: "Lokale myter hevder at innsjøen er bunnløs, men vitenskapen har grepet inn og faktisk er den bare 22,5 meter dyp."

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Kreta

Kreta byr på et variert landskap med solfylte strender, raviner, elver og bølgende daler med rustikke byer. Utforsk det kuperte innlandet med bil, bestill en guidet rundtur eller vandre i en av Europas lengste raviner. Strendene vil ikke skuffe deg, med myk hvit sand og krystallklart vann. Kreta er perfekt for snorkling, kajakkpadling og bading og er det perfekte reisemålet for både avslapning og eventyr. Kreta har også en mengde arkitektoniske og kulturelle skatter samt et høyt ansett kjøkken.

De seks beste aktivitetene på Kreta:

1. Ta en rundtur i Spinalonga

En rundtur i Spinalonga er en av de mest interessante aktivitetene på Kreta. Denne befestede øya som ligger i Elounda-bukten har en lang og turbulent historie. Den var opprinnelig en venetiansk utpost og ble senere okkupert av ottomanene, men den er likevel mest kjent for å ha huset en spedalsk koloni på 1900-tallet. Bli med på en guidet omvisning på øya, lær om fortiden, gå rundt i de brosteinsbelagte gatene, se de arkeologiske ruinene av det venetianske slottet og besøk skolen, sykehuset og kirken i den tidligere spedalske kolonien.

2. Dra ut på et off road-eventyr

Kreta med sine kuperte åser, vidstrakte raviner og tradisjonelle fjellandsbyer er en drøm for eventyrlystne. Bli med off road på et adrenalinpumpende eventyr i et terrengkjøretøy for å utforske øyas mest landlige deler samtidig som du passerer mange severdigheter langs veien. Kjør på grusveier, passer gjennom avsidesliggende landsbyer, se gamle templer og stopp for en dukkert på strender som kun er tilgjengelig med off road-kjøretøy for å skylle vekk varmen og støvet fra dagens anstrengelser.

3. Ta fergen til en annen øy

Det finnes mange øyer utenfor Kreta som du kan besøke. På sydkysten ligger Koufonisi og Chrissi, to ubebodde øyer der du kan tilbringe en deilig dag med å svømme i blått hav og slappe av på den myke sanden. Den berømte øya Elafonisi lokker strandgjester til Kretas sørvestre hjørne takket være sin rosa sand og sitt glitrende vann. Mens øya Santorini, som ligger nord for Kreta, er en populær dagsutflukt som vanligvis omfatter en rundtur der du får se de hvitkalkede landsbyene som ligger ovenfor den vulkanske kalderaen.

4. Utforsk det antikke palasset Knossos

Knossos er det viktigste arkeologiske utgravingsstedet fra bronsealderen på Kreta. Det var en gang det politiske sentrumet for den minoiske sivilisasjonen og anses å være Europas eldste by. Knossos var bebodd i flere tusen år, og begynte med en neolittisk bosetning en gang på syvende århundre f.Kr. før det ble forlatt etter sen bronsealder. Etter en første utgraving i 1878, ble ruinene fullstendig gravd frem i 1990. Høydepunktene inkluderer de restaurerte freskene, de antikke gårdsplassene, de høye søylene og den rekonstruerte tronsalen.

5. Besøk hovedstaden Heraklion

Øyas hovedstad er full av historie og severdigheter og er et ideelt sted å utforske til fots. Heraklions gamleby er spesielt interessant og noen av de mest bemerkelsesverdige landemerkene er Koules-festningen fra 1500-tallet, Jesusporten og de venetianske bymurene. Heraklions arkeologiske museum i byens sentrum er også et must for historieinteresserte og rommer fresker, keramikk, smykker, våpen og skulpturer fra den minoiske sivilisasjonen.

6. Fottur i Samariaravinen

Den 16 km lange Samariaravinen er en av de lengste i Europa og tiltrekker seg vandringsentusiaster til stiene sine hver sommer. Fotturen, som ligger i et UNESCO-biosfærereservat, begynner i fjellandsbyen Omalos og skjærer seg ned gjennom landsbyen til kystbyen Agia Roumeli. Vandringen er et must for eventyrlystne og naturelskere og byr på en rekke ulike landskap og dyreliv. Turen kan ta mellom 4 og 6 timer, og en organisert utflukt anbefales sterkt.