Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
146 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Vinens historie på Kanariøyene
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Vinens historie på Kanariøyene

Denne turen er designet eksklusivt for National Geographic og gir et innblikk i kanarisk vin og dens historie, og hvorfor den var en viktig drikk for det europeiske samfunnet fra 1400- til 1700-tallet.Oppdag Garachico, en av de best bevarte og mest historiske byene på Tenerife. Mens du rusler rundt i de brosteinsbelagte gatene, forteller den National Geographic-utdannede guiden historien om havnen – en viktig eksportør av vin til resten av Europa og Amerika, som senere ble ødelagt av et vulkanutbrudd.Deretter besøker du den familiedrevne vingården Viñátigo, som har bidratt til å redde mange av Tenerifes lokale druer fra utryddelse. Her møter du eieren og den lokale vinmakeren som viser deg de vidstrakte vingårdene og og forteller om de ulike druesortene. De forklarer også hvordan vinen produseres uten kjemikalier. Etter at du har fått vite mer om fremstillingsprosessen, kan du smake på ulike viner sammen med en spesialist som kan svare på eventuelle spørsmål.Avslutt dagen med å nyte autentisk kanarisk tapas og den pittoreske vingårdsbakgrunnen, mens du beundrer den fantastiske utsikten over det omkringliggende landskapet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: Teno Alto – Tenerifes siste pastorale område
Aktiviteter

Nat Geo Day Tour: Teno Alto – Tenerifes siste pastorale område

Bli med på en spennende rundtur gjennom Teno Alto, en bygd med landlige tradisjoner i Teno Rural Park. Den lokale guiden din vil fortelle deg om bygdas utvikling under en naturskjønn 45-minutters fottur. Her vil du møte etnologiske elementer fra forhistorisk tid til i dag, og du vil oppleve Teno Altos innbyggers dype tilknytning til jorda, som opprettholdes av jordbruk og geitehold – regionens kjennetegn.Etter fotturen dykker vi ned i hjertet av den lokale kulturen med et besøk på en ostegård, der du møter en av Tenos siste gjetere. Oppdag kunsten bak de prisbelønte ostene og generasjoners utrettelige innsats for å bevare dette eldgamle håndverket. Du får også se demonstrasjon av en "salto del pastor" – en prestisjefylt folkesport som krever bemerkelsesverdig smidighet og dyktighet.Turen avsluttes på Rebojo, en tradisjonell restaurant i Garachico, der eierne, som er tredje generasjon, løfter det kanariske kjøkkenet med moderne stil. Her kan du nyte en smaksmeny som er nøye sammensatt for å gjenspeile smakene og landskapet i Teno Alto, med råvarer fra km0 som fremhever regionens kulinariske rikdom. For å fullføre opplevelsen kan du supplere måltidet med nøye utvalgte viner fra regionen.Ved å bli med på denne turen støtter du ikke bare bærekraftig turisme i et vernet område, men bidrar også til å bevare områdets kulturarv. Du får møte lokalbefolkningen og får et innblikk i hvordan de lever, og du får oppleve Teno Altos essens gjennom smaker og tradisjoner.

Gratis kansellering
Språk:

de 

Rundtur på La Gomera med Garajonay nasjonalpark og San Sebastian
Utflukter og dagsturer

Rundtur på La Gomera med Garajonay nasjonalpark og San Sebastian

La Gomera kan skryte av uberørte landskap og en helt unik kultur. På denne turen besøker vi den Jurassic Park-lignende øya og opplever Garajonay nasjonalpark, en rekke fjellandsbyer og hovedstaden San Sebastian. Du får også smaker på lokale produkter. Arianne, en av guidene våre, sier dette om øya: "La Gomera er en helt annen verden – det er en reise tilbake til fortiden, til opprinnelsen av Kanariøyene. Høydepunktet er uten tvil den UNESCO-oppførte Garajonay National Park. Den er fullt av dype raviner og kløfter fylt med gamle, tåkete laurbærskoger og sjeldne planter. Underveis får du lære mer om botanikken og historien. Vi utforsker også avsidesliggende landsbyer som oaselignende Chejelipes, som ligger ved bredden av et reservoar, og de nordlige landsbyene Hermigua og Aguilo. Et annet høydepunkt er et besøk på en familiedrevet restaurant som er berømt for sin fantastiske utsikt. Her kan du nyte en tradisjonell lunsj laget med lokale råvarer. Du får også lære mer om lokal kultur gjennom en demonstrasjon av det unike "plystrespråket" kjent som "silbo gomero" og smaksprøver av likør, kjeks og honning. Og med tid på egen hånd til å utforske hovedstaden, San Sebastian, kan du også følge i Columbus fotspor før han startet sin første oppdagelsesreise. Et besøk på La Gomera er en reise tilbake i tid.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Rundtur til Teide og Masca fra sørlige Tenerife
Aktiviteter

Rundtur til Teide og Masca fra sørlige Tenerife

Denne eksklusive turen tar deg med til Tenerifes mest fantastiske innlandsområder. Vi kjører med en 8-seters minibuss gjennom det overjordiske landskapet i Teide nasjonalpark, beundrer panoramaene fra utallige utsiktspunkter og landsbyen Masca på toppen av åsryggen. I tillegg står en tradisjonell kanarisk lunsj på menyen. Arianne, en av lokalguidene våre, sier: "Jeg elsker å guide denne turen fordi det er en overdose av natur, med fokus på øyas vulkanologi fra fortid til nåtid."Eventyret starter sør i Teide nasjonalpark, et UNESCO-listet verdensarvsted, og går en tur gjennom tett furuskog. Det blir et stopp ved utsiktspunktet Chirche, som ofte har utsikt over et skydekket landskap. Landskapet her er grønt og frodig. Etter hvert som vi kommer dypere inn i nasjonalparken, endrer landskapet seg til et vulkansk månelandskap som fører tankene til både Mars og Venus. Vi stopper ved Roques de Garcia, slik at du får tatt bilder nær disse ikoniske fjellformasjonene. Ta en siste titt på det lavakarrige landskapet ved utsiktspunktet Poleos, før vi tar turen inn i en familiedrevet restaurant for en lunsj laget av sesongbaserte og lokale råvarer. Dagen avrundes med et besøk til Masca – et vanskelig tilgjengelig tettsted som ligger på et høydedrag i en dyp, vulkansk kløft. Nyt tiden på egen hånd til å se deg rundt og nyte utsikten.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Nordvestre Tenerifes hemmeligheter – guidet rundtur med transport
Utflukter og dagsturer

Nordvestre Tenerifes hemmeligheter – guidet rundtur med transport

Sjarmerende små landsbyer avløser hverandre på denne utflukten i Tenerifes kuperte natur i nordvest. Du får se alle høydepunktene i løpet av dagen. Christian, en av lokalguidene våre sier: "En guide viser deg rundt i parken i Icod de los Vinos og gir deg informasjon om det fascinerende dragetreet, som er 20 meter høyt." Santiago del Teide, lokale smaksprøver og en tur til Teno Rural Park er også en del av programmet.Første stopp er i Santiago del Teide, en landsby på høylandet med hvitkalkede hus. Deretter fortsetter vi til Icod de Los Vinos, der du får se det flere hundre år gamle dragetreet på nært hold. Du får også tid på egen hånd til å se deg rundt i byen før turen går videre til Garachico. Byen ble ødelagt av et vulkanutbrudd i 1706 og gjenoppbygd på lavaen, og har blitt kalt det "vakreste og mest uheldige" stedet på øya. De naturlige lavabassengene, som voktes av et vulkansk steinslott, trekker badegjester fra hele øya.Når det er tid for en pause, blir det servert en velsmakende lokal lunsj i en familiedrevet restaurant i en tradisjonell finca. Om ettermiddagen kan du utforske den fjellrike naturparken Teno. Den er kjent for sitt biologiske mangfold, men fungerer også som spiskammer for de fleste av Tenerifes naturlige råvarer av topp kvalitet. Du får til og med prøve lokalprodusert marmelade og syltetøy. Til slutt runder vi av dagen i "den glemte byen" Masca. Med sin beliggenhet og utsikt over dalen er det et av Tenerifes mest fortryllende steder.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Teide nasjonalpark med lokal guide
Utflukter og dagsturer

Teide nasjonalpark med lokal guide

Tenerifes største naturlige under er Teide, den største øy-vulkanen på jorden og Spanias høyeste topp. Ettersom vi unngår den travleste tiden på dagen, vil denne guidede utflukten gi deg mulighet til å utforske unike levesteder og få det beste perspektivet over Tenerife og resten av øygruppen. Juana, en av lokalguidene våre, sier: "Teide nasjonalpark og det omkringliggende naturreservatet Corona Forestal står til sammen for en tredjedel av Tenerifes landmasse – i hvilken grad vulkanen dominerer øya vår er svimlende."Den 3718 meter høye vulkanen dominerer ikke bare Tenerife, men også hele øyverdenen. Den er også midtpunktet i en nasjonalpark som står på UNESCOs verdensarvliste. Juana sier: "Parken kan skilte med en rekke fotovennlige landskap. Du får se den svidde jorden i lavafeltene, de taggete fjellformasjonene i Roques de Garcia, de Mars-lignende fjellområdene rundt Montaña Rajada og furuskogene i Corona Forestal".Hvis du følger stiene passerer du gjennom fire forskjellige klimasoner, som skaper et stadig skiftende kaleidoskop av terreng, flora og fauna. Vi vandrer fra et månelignende lavalandskap til skoger med kanarisk furu og over steinete åser. Vi avslutter med et besøk til steinformasjonen Rockes de Garcia som er et fantastisk sted for å se enda mer av dalen nedenfor. Ettersom turen starter tidlig om morgenen, slipper vi unna den værste køen.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Heldagstur på Tenerife med La Laguna og lunsj
Utflukter og dagsturer

Heldagstur på Tenerife med La Laguna og lunsj

Støvete og månelignende i sør, grønt og fjellrikt i nord. Tenerife er en øy full av kontraster. Denne heldagsturen byr både på sjarmerende landsbyer, fantastiske utsiktspunkt og en lokal lunsj. Vi besøker den UNESCO-listede gamlebyen La Laguna, tar turen innom en bodega for en vinsmaking og utforsker to plantasjer. Arianne, en av våre lokalguider, sier: "Kanariske bananer er mindre, men tykkere, og skallet har mørke flekker. Fruktkjøttet er gulere, og den bør spises mer moden, noe som gjør den søtere."Første stopp er et besøk på en aloe vera-plantasje. Her får du lære om de helbredende egenskapene, spesielt hudpleie, til denne planten. Deretter går turen videre til La Laguna, uten tvil den vakreste byen på øya. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er en ekte perle av et stopp. Her kan du rusle rundt i de rette gatene med pastellfargede palasser og kirker og klostre fra kolonitiden, eller stoppe for en kaffe på et av de vakre torgene. Smak på lokale produkter som marmelade og ost på det ukentlige markedet og beundre byens berømte blomsterutstillinger. Deretter går turen til familiedrevet bodega der vi får servert en typisk kanarisk lunsj omgitt av årgangsflasker og lagrede fat. Alle råvarene er sesongbaserte og lokale for å redusere miljøbelastningen. Og det sier seg selv at noen av bodegaens viner vil bli servert til maten.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Rundtur til Teide og Masca fra nordlige Tenerife
Aktiviteter

Rundtur til Teide og Masca fra nordlige Tenerife

Denne eksklusive turen tar deg med til Tenerifes mest fantastiske innlandsområder. Vi kjører med en 8-seters minibuss gjennom det overjordiske landskapet i Teide nasjonalpark, beundrer panoramaene fra utallige utsiktspunkter og landsbyen Masca på toppen av åsryggen. I tillegg står en tradisjonell kanarisk lunsj på menyen. Arianne, en av lokalguidene våre, sier: "Jeg elsker å guide denne turen fordi det er en overdose av natur, med fokus på øyas vulkanologi fra fortid til nåtid."Eventyret starter sør i Teide nasjonalpark, et UNESCO-listet verdensarvsted, og går en tur gjennom tett furuskog. Det blir et stopp ved utsiktspunktet Chirche, som ofte har utsikt over et skydekket landskap. Landskapet her er grønt og frodig. Etter hvert som vi kommer dypere inn i nasjonalparken, endrer landskapet seg til et vulkansk månelandskap som fører tankene til både Mars og Venus. Vi stopper ved Roques de Garcia, slik at du får tatt bilder nær disse ikoniske fjellformasjonene. Ta en siste titt på det lavakarrige landskapet ved utsiktspunktet Poleos, før vi tar turen inn i en familiedrevet restaurant for en lunsj laget av sesongbaserte og lokale råvarer. Dagen avrundes med et besøk til Masca – et vanskelig tilgjengelig tettsted som ligger på et høydedrag i en dyp, vulkansk kløft. Nyt tiden på egen hånd til å se deg rundt og nyte utsikten.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, pl 

Hval- og delfinsafari med katamaran på Tenerife, kun for voksne
Aktiviteter

Hval- og delfinsafari med katamaran på Tenerife, kun for voksne

De rolige farvannene rundt Tenerife er hjemsted for et fantastisk marint dyreliv. På dette cruiset for voksne får du blant annet mulighet til å oppleve grindhval og delfiner som boltrer seg i disse nordatlantiske farvannene.Du får også et annet perspektiv på øyas dramatiske kystlinje, alt mens du soler deg og nyter den behagelige brisen på dekk. Kapteinen seiler i farvann som er kjent for store mengder delfiner og hvaler. Med litt flaks får du se noen av disse fantastiske skapningene. Du får også mulighet til å ta et bad i det kjølige vannet.På toppen av det hele blir du godt tatt vare på av mannskapet om bord. Det er kostnadsfrie drikkevarer i den skyggefulle baren og du får servert en herlig lunsj om bord. Dette er en fantastisk formiddags- eller kveldstur der du får se noen av Moder Jords mest interessante skapninger mens du slapper av på dekk.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Tenerife – utflukt til Anagafjellene og La Laguna
Aktiviteter

Tenerife – utflukt til Anagafjellene og La Laguna

En øyrundtur blir ikke mye bedre enn dette. På denne heldagsturen får du oppleve både et UNESCO-bisfærereservat og en av UNESCOs verdensarver. Arianne, en av lokalguidene våre, sier: "Jeg elsker virkelig denne turen fordi den er en overdose av natur, med fokus på nåtidens og fortidens vulkanologi. I tillegg besøker vi den avsidesliggende landsbyen Tagana, flere utsiktspunkter og en av de mest populære strendene på Tenerife." Vi forlater Puerto de la Cruz i en 8-seters minibuss og kjører mot La Laguna, kjent for sine pastellfargede palasser og samling av kapeller, kirker og klostre i Mudejar-stil. En fjerdedel av byens strukturer stammer fra kolonitiden frem til 1700-tallet. Så rik er dens arkitektoniske arv at UNESCO oppførte den på listen i 1999 på grunn av dens autentisitet. Etter at du har fått tid til å utforske La Laguna i ditt eget tempo, kan du mingle med lokalbefolkningen på det ukentlige markedet. Herfra drar vi videre til den halvformede stranden Las Teresitas, komplett med palmer. Naturen endrer seg dramatisk mens vi kjører gjennom laurbærskogen til Las Marcedes på vei til Taganana. Denne hvitkalkede grenda fosser ned en skråning i Anaga Rural Park. Her kan du nyte en lunsj laget av lokale råvarer i en familiedrevet restaurant. Ettermiddagen byr på en naturskjønn kjøretur gjennom de vulkanske Anaga-fjellene, et UNESCO-biosfærereservat der vi stopper ved et 360-graders utsiktspunkt ved Pico del Inglés og ved Cruz del Carmen utsiktspunkt.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Øyrundtur på nordvestre Tenerife med kanarisk lunsj
Utflukter og dagsturer

Øyrundtur på nordvestre Tenerife med kanarisk lunsj

Med kystveier, ruvende klipper og landsbyer i dalene, er vestre Tenerife en fryd å utforske. På denne turen i komfortable minibusser får vi med oss alle høydepunktene, utforsker Teno Rural Park og besøker pittoreske landsbyer. Arianne, en av guidene våre, sier: "Du får oppleve geologien til Tenerifes fortid og utforske det imponerende landskapet sammen med øyas historie og kultur."Det hele begynner i Icod de Los Vinos. En guidet tur i byen tar oss til det flere hundre år gamle dragetreet som ligger i en park, som ligner mer på en botanisk hage med tradisjonell arkitektur i kolonistil og et utvalg av lokale produkter. Deretter går turen videre til den vanskelig tilgjengelige "tapte landsbyen" Masca. Den ligger på en ås med utsikt over en røff kløft, og er en av Tenerifes mest imponerende severdigheter.Deretter drar du ned til Garachico på kysten, og oppdager hvorfor den er kjent som den "vakreste og uheldigste" byen på øya. Spaser langs de berømte lavabassengene og se det historiske slottet før det blir servert lunsj laget av lokale råvarer i en familiedrevet restaurant. Det er en ideell setting for å nyte kanarisk mat. Om ettermiddagen utforsker vi de karrige toppene i den forrevne Teno Rural Park. Den er kjent for sine laurbær- og furuskoger samt sin eksotiske flora. Til slutt er det en velfortjent lokal vinsmakingsopplevelse for å gjøre dagen komplett.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Tur til Tenerifes landsbyer med Anaga Country Park og lunsj
Utflukter og dagsturer

Tur til Tenerifes landsbyer med Anaga Country Park og lunsj

Taganana er en av de første bosetningene som ble grunnlagt av de spanske erobrerne, og er også en av de mest avsidesliggende og isolerte landsbyene på Tenerife. Den er ett av tre steder, sammen med Candelaria og Anaga naturpark, som vi besøker på denne naturskjønne utflukten. Jonay, en av våre dyktige lokale guider, sier: "Anaga Country Park er unik, og den er oppført på UNESCOs liste over biosfærereservater. Her finnes en av verdens siste urskoger av laurbær. Denne mystiske skogen, kjent som Laurisilva, er preget av eldgamle laurbærtrær, bregner, moser og andre endemiske plantearter."Det er maksimalt 30 passasjerer per tur, og vi kjører i minibusser for å oppdage det skjulte Tenerife med stil. Helt frem til 60-tallet var fiskelandsbyen Taganana, der de hvite sukkerbithusene stuper ned mot havet, bare tilgjengelig til fots eller med båt. I dag er den forbundet med resten av øya via en svingete kystvei. Deretter tar vi turen til Candelaria, Tenerifes religiøse sentrum, for litt sightseeing. Basilikaen ved vannet har plass til 5 000 troende.Vi fortsetter oppover kystveien mot den hvitkalkede landsbyen Taganana der vi spiser lunsj med regionale delikatesser i en autentisk, tradisjonell restaurant. Om ettermiddagen kjører vi gjennom fjellene til Anaga naturpark med dype raviner og skoger, som er noen av de eldste i Europa og dateres helt tilbake til jernalderen. Jonay legger til: "Anagas eldgamle skoger er et paradis for sjelden flora og fauna, som for eksempel blåfinken på Tenerife og bolleduen. Det finnes flere arter som er unike for øya."

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Introduksjon til Tenerife

En øy med vakker natur, enestående havsliv og fantastisk gastronomi, Tenerife – den største av Kanariøyene, byr på et stort utvalg av aktiviteter som tilfredsstiller alle reisende. Det er ikke rart at den er populær blant mange feriegjester, inkludert familier, naturelskere og eventyrlystne.

De seks beste aktivitetene på Tenerife

1. Besøk Teide nasjonalpark

Denne UNESCO-listede nasjonalparken er hjem for en av verdens høyeste vulkaner, Teide. På 3718 meter over havet kan den til og med ses fra mange av de andre Kanariøyene. Hvis du vil se vulkanen på nært hold, kan du ta en taubane opp åssiden og beundre utsikten over Tenerife og naboøyene. Bli med på en guidet fottur og oppdag turstier som går gjennom parkens eventyrlige landskap. Eller velg en solnedgangstur og skål for solen som går ned før du bli kjent med nattehimmelen via stjernetitting.

2. Tilbring dagen på Siam Park eller Loro Parque

Siam Park med thailandsk tema byr på en perfekt dag utendørs for både familier og spenningssøkende. Den havner stadig på lister over verdens beste badeland, takket være sitt enorme utvalg av vannsklier, attraksjoner og elvestrømmer.

Loro Parque er en av de beste måtene å oppleve dyrerikets hemmeligheter på, takket være spesialtilpassede områder for hver og en av de artene som lever der. En tur gjennom Animal Embassy bringer deg tett på begivenhetene. Det finnes også et stort papegøyereservat med arter fra hele verden. I tillegg står en rekke show med eksotiske fugler, sjøløver, delfiner og spekkhuggere på programmet. Naturparken legger også vekt på utdanning, så du vil sannsynligvis også lære en ting eller to om dyreliv og bevaring i løpet av denne uforglemmelige dagen.

3. Hval- og delfinsafari

Vannet rundt Tenerife er hjem for mange arter av hvaler og delfiner. Flaskenesedelfiner og grindhvaler kan ses året rundt, mens flere enn 20 andre arter gjør sesongbesøk i en fredet sone utenfor øyas sørvestkyst. Bestill en av de daglige båtutfluktene som går ut fra den sørlige delen av øya for å få en mulighet til å se et glimt av disse skapningene i sitt naturlige miljø.

4. Begi deg ut på vannet

Hvis du liker vannsport, er Tenerife stedet for deg. Her kan du prøve surfing, vannskuter, bodyboarding, padlebrett og kajakkpadling for bare å nevne noen. Og takket være øyas rike marine liv er dykke- og snorklesscenen førsteklasses – skilpadder, rokker og blekkspruter ses regelmessig rundt strendene.

5. Opplev Tenerifes matkultur

Du kan fordype deg i Tenerifes kulinariske kultur med en gastronomisk rundtur. Fra ostesmaking til vingårdsbesøk, det finnes opplevelser for alle smaker. Naturligvis finner du tradisjonell spansk mat, men det finnes også noen retter som er unike for Kanariøyene og som er vel verdt å prøve. Hold utkikk etter papas arrugadas con mojo – direkte oversett som rynkete poteter med kryddersaus. Disse potetene kokes i kraftig saltet vann, noe som får dem til å bli skrukkete. Det er også derfor de har fått sitt litt uvanlige navn. Mojosausen er sterk, så vær forsiktig hvis du ikke er fan av krydder.

6. Gjør et stopp i koloniale gamle byer

Spredt ut over hele øya finner du historiske landsbyer, byer og steder som fortjener en omvei. Hovedstaden Santa Cruz byr både på en gammel bydel og en moderne strandpromenade. Nærliggende La Laguna står på UNESCOs verdensarvliste takket være sin godt bevarte koloniarkitektur, mens La Orotava byr på vakre pastellfargede byhus. Garachicos hvitkalkede hus står i sterk kontrast til den svarte vulkankysten, og lille Masca ligger på en ås med utsikt over en dyp dal.