Handlevogn
Mallorca
Mallorca

Spania

Ting å gjøre i Mallorca

Opplevelser i Mallorca

Filter by:

Pris (voksen)

NOK
NOK

Pickup på hotel

Kategorier

Alternativer

Heldagsutflukt på Mallorca med Port de Soller og Sa Calobra
Utflukter og dagsturer

Heldagsutflukt på Mallorca med Port de Soller og Sa Calobra

Det er noe spesielt med denne utflukten til Nord-Mallorca. I løpet av dagen reiser vi med buss, tog, trikk og båt til Soller, Port de Soller, Sa Calobra og Lluc. I tillegg har du en kjent lokalguide som viser deg rundt. Juan, en av guidene våre, sier: Jeg ble født og oppvokst på Mallorca og har bodd i Soller-regionen i årevis. Du får se steder som de fleste besøkende går glipp av.Vi hopper på det århundre gamle Soller-toget med mahognipanel og messingbeslag, og kjører sikksakk gjennom de furukledde Tramuntana-fjellene som står på UNESCOs verdensarvliste. Det er en opplevelse som oser av nostalgi. Ettersom toget er elektrisk, er det også en mer bærekraftig måte å reise på. Vi tar også trikken som forbinder Soller og Port de Soller og underveis passerer vi appelsinlunder og trange gater. Hvis du ønsker noen insider tips, kan lokalguiden anbefaler deg en restaurant der du kan få en smak av øyas velsmakende retter.Med tid på egen hånd til lunsj, har du en flott mulighet til å smake på de produktene Soller er kjent for – appelsiner, iskrem og de høyt ansette røde Soller-rekene. Reisen fra Port de Sollert til Sa Calobra gjøres med katamaran. Du får tid på egen hånd på stranden som er omgitt av klipper. Lenger inn ligger den uberørte bukten – Torrent de Pareis.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl 

Dragegrottene, perlefabrikken med et digitalt museum og et lokalt marked
Utflukter og dagsturer

Dragegrottene, perlefabrikken med et digitalt museum og et lokalt marked

På denne turen får du se tre av Mallorcas høydepunkter. Vi besøker øyas Majorica-perlefabrikk, rusler rundt blant bodene på bondens marked i Sant Llorenç og dykker ned i dypet av de berømte Dragegrottene. Xisca, en av lokalguidene våre, sier: "Til og med før du setter foten din inn føler du at noe virkelig spektakulært ligger foran deg". Grottesystemet er en verden av hemmelighetsfulle grotter og underjordiske innsjøer vekket til live av musikk og lysshow. Det første stoppet er Majorica-fabrikken som muligens lager de fineste imiterte perlene i verden. Se produksjonsprosessen før du tar en titt på perlesmykkene i butikken på stedet. Xisca sier: "Designene er kreative og utsøkt utformet, og det er derfor Majorica-smykker er en så populær bursdags- eller julegave på øya".Deretter går turen til det ukentlige markedet i en landsby. Her kan du rusle mellom boder med alt fra suvenirer til aromatiske urter og vellagrede oster. Det er et flott sted å prøve lokal mat, som Mallorcas berømte svinekjøtt med svart gris. Krydret sobrassada, en smørbar paprikapølse, er en flott suvenir som kan tas med hjem – og da hjelper du samtidig de lokale produsentene. Siste stopp på programmet er Dragegrottene. De ble dannet for mer enn 5 millioner år siden og består av fire grotter og en stor innsjø, gjort desto mer magisk av det spesialdesignede lysanlegget og en klassisk musikkonsert fra en kvartett midt i grottene.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Østre Mallorca med Arta-grottene og en aloe vera-plantasje
Utflukter og dagsturer

Østre Mallorca med Arta-grottene og en aloe vera-plantasje

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Vingårdsbesøk med vinsmaking og lunsj på Mallorca
Utflukter og dagsturer

Vingårdsbesøk med vinsmaking og lunsj på Mallorca

Denne turen tar deg med til hjertet av Mallorcas vindistrikt for å smake på fruktene til en liten familieeid vingård. Vi reiser til den vakre byen, Santa Maria del Cami og besøker Bodega Ramanyà for en guidet omvisning som avsluttes med en lokal lunsj. Xisco, en av lokalguidene sier: "Familien står for det landlige Mallorca. De er underholdende og forteller deg om øyas historie gjennom samlingen av jordbruksgjenstander". Underveis til øyas druedyrkingsområde, Binissalem, vil den dyktige guiden fortelle deg om øyas viner. Dette området ligger nær foten av Tramuntana-fjellene og, sier Xisco, "den fruktbare jorden og det solfylte været gir de lokale vinene en spesiell smak". Ved å besøke en familiedrevet bodega, bidrar du til en mer rettferdig fordeling av inntektene, ettersom noen av de største produsentene av mallorkansk vin har vingårder i nærheten. Mens du er på vingården får du lære om druesorter, høsting, aldring og tapping. Du kan også ta en titt på samlingen med gjenstander fra tidligere tider som ble brukt til dyrking av druer og dyrking av jorden. Så kommer den beste delen, du får smake på tre viner etter eget valg sammen med en velsmakende lunsj som er laget av lokale råvarer. Prøv brød, olivenolje, oster, posteier og mye mer – som skyldes ned med noen av vinkjellerens beste viner.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Valldemossa & Mallorcas vestkyst
Utflukter og dagsturer

Valldemossa & Mallorcas vestkyst

Strendene ligger langt fra Valldemossa – og det er nok noe av grunnen til at byen har bevart sin tidløse skjønnhet. På denne halvdagsutflukten besøker vi en historisk høylandsby samt den nærliggende herregården Son Marroig for å utforske dens imponerende hager og episek utsikt over havet langs vestkysten av Mallorca. Ramon, en av de lokale guidene våre, sier: "Son Marroig er verdt et besøk på grunn av sin historie alene, men beliggenheten er så romantisk at mange mallorkanere gifter seg her".Son Marroig er en kjærlighetshistorie i seg selv. Den var en gang eiet av en østerriksk erkehertug, Ludwig Salvator. Han elsket utsiktene over Sa Forada og havet – de er så vakre at de er regnet blant de 10 vakreste kystutsikter i verden. Du får lære alt om han under en guidet omvisning i palasset, som har en spennende samling med gjenstander om han – han var en kjent naturverner, en mann forut for sin tid. Du kan også ta noen selfies på den hvite marmorpaviljongen der de elskende sier "I do". En svingete og naturskjønn kjøretur unna ligger Valldemossa. Her kan du spasere i de plantekantede trange gatene og besøke Charterhouse. Det var her den klassiske komponisten Frederic Chopin bodde en vinter, og det kan skryte av tidsriktige salonger og et vakkert bibliotek. Det blir tid til å stoppe for en kaffe i en lokal familiedrevet kafé. Ramon legger til: "Landsbyene i Tramuntana-fjellene er så godt bevarte at de har en plass på UNESCOs verdensarvliste".

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Guidet tur i Hamsgrottene med besøk i Dinosaurland
Utflukter og dagsturer

Guidet tur i Hamsgrottene med besøk i Dinosaurland

Det er ikke mange familieutflukter på Mallorca som slår denne kombinasjonen med Hamsgrottene og Dinosaurland. Det er en spennende og dramatisk reise inn i øyas forhistorie, der Genesis og Titanosaur vil gi deg hakeslepp. Marga, en av lokalguidene våre, sier: "Denne turen gir fantasien fritt spillerom når du går fra en av Mallorcas eldste attraksjoner, de 10 millioner år gamle Hamsgrottene, til en av de nyeste, det nyåpnede Dinosaurland".Hamsgrottene kan være millioner av år gamle, men de ble først oppdaget i forrige århundre. Siden den gang har de blitt en av øyas største attraksjoner. Mens vi utforsker de tre hovedgrottene, får du lære om øyas opprinnelige innbyggere. Den halvåpne runde grotten, Round Cave, med sin botaniske vegetasjon, har et jura-preg over seg – og man blir nysgjerrig på hva som er inne i den. I den blå grotten, Blue Cave, forteller en audiovisuell timelapse-dokumentar kalt Genesis historien til Mallorca fra Big Bang til i dag. Og Classic Cave, som er et nettverk av 12 kamre som er fulle av mystikk. Det er også et beroligende venetiansk-inspirert musikkshow. Neste stopp på programmet er Dinosaurland, der du kan rusle rundt blant mer enn 100 rekreasjoner av dinosaurer i full størrelse, inkludert den mystiske Titanosaurusen som er mer enn 50 meter lang. Noen anser den for å ha vært den største arten. Barna kan også leke at de er paleontologer, kose seg med spill og puslespill eller tegne. Dette er en flott dag ute for hele familien.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, da, en, fi, +6  fr, nl, it, no, pl, sv

Rundtur på Mallorca med Fornalutx, Son Marroig og vinsmaking
Utflukter og dagsturer

Rundtur på Mallorca med Fornalutx, Son Marroig og vinsmaking

Hvis du har lyst til å utforske Mallorcas kulturelle side, er denne eksklusive turen for voksne noe for deg. Du får oppleve perler som Fornalutx, Son Marroig og Sa Fordada som er kåret til et av øyas vakreste utsiktspunkter. I tillegg besøker vi en herregård for vinsmaking. Denne dagen byr på kultur, historie og severdigheter i bøttevis. Vi starter turen ved å kjøre gjennom Tramuntanafjellene på vei til Fornalutx. Omkranset av appelsin- og sitronlunder og med en autentisk mallorcansk sjarm, er det ingen overraskelse at den ofte omtales som en av de vakreste landsbyene i Spania. Du får tid til å vandre rundt i de trange, brosteinsbelagte gatene og til og med shoppe suvenirer fra de lokale håndverksbodene. Deretter går turen videre til Son Marroig, den tidligere sommerresidensen til Habsburg-erkehertug Luis Salvador, for å se gjenstandene og antikvitetene her samt rusle rundt i hagen. Beundre utsikten over Sa Foradada og den omkringliggende kystlinjen – den er rangert som en av National Geographics "topp ti beste havutsikt".Vi avslutter dagen med å stikke innom Bodega Ramanya, en familieeid vingård som produserer noen av øyas fineste røde, hvite og glitrende viner. Du kan nyte en vinsmaking kombinert med noen lokalproduserte snacks, før vi drar tilbake via Valdemossa for mer fantastisk utsikt.

Gratis kansellering
Inngangsbilletter Inkludert
Marineland med transport
Gå ikke glipp av
Temaparker

Marineland med transport

Hvis du er ute etter en morsom familiedag utendørs, så er Marineland det rette stedet for deg. Det er Mallorcas eneste vann- og dyrepark, proppet med fornøyelser og attraksjoner som delfin- og sjøløveshow. Det er også show med eksotiske fugler tre ganger daglig.Nyt oppvisningen med de vakre flaskenesedelfinene som viser sine akrobatiske kunster og svømmeferdigheter, og sjøløvene vil også imponere deg med sine evner. I tillegg finnes det fargerike papegøye- og araoppvisninger.Og når det er pause mellom showene, kan du se gjennom vinduet i de store akvariene, besøke en kafé eller ta en tur på stranden. Du kan også besøke pingvinene og tropehuset med slanger og øgler. Her finnes det noe for alle aldersgrupper. Velg PLUS-alternativet for å få Fast Track-inngang til parken, et suvenir-familiebilde og prioritert inngang til alle showene med en eksklusiv sittesone for TUI-gjester. I tillegg får du 10 % rabatt på alle kjøp inne i parken og en kostnadsfri suvenircaps fra Marineland.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, da, en, fi, +6  fr, nl, it, no, pl, sv

Aqualand Waterpark med transport
Gå ikke glipp av
Billetter og arrangementer

Aqualand Waterpark med transport

Dette toppmoderne badelandet er et perfekt sted for både voksne og barn å tilbringe en dag sammen. Opplev morsomme aktiviteter på Aqualand El Arenal, med transport til og fra hotellet samt inngangsbillett inkludert i prisen.Tross tyngdekraften i Kamikaze og få adrenalinkick i Anaconda – to vannsklier viklet inn i hverandre der man i et forrykende tempo sklir om kapp. Foretrekker du det litt mer avslappende og rolige, så er kanskje et jacuzzibad, eller den stillerennende Congo River perfekt. Det er også nok plass av til solsenger.De yngste vil elske Kidzworld, et område som tilbyr Adventureland, Dragonland og et eksotisk polynesisk område. Det finnes også et stort utvalg av matserveringer og boder som passer for hele familien. Du kan velge en PLUS-pakke som inkluderer Fast Track-inngang til parken, et oppbevaringsskap og en solseng for hver voksen. Barna får en drikke, en is og en suvenir. Du får også 10 % rabatt på alle kjøp i parken, inkludert slide fast-passet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Palma Aquarium med transport
Gå ikke glipp av
Temaparker

Palma Aquarium med transport

Det er ikke så mye som overgår et besøk i Palma Aquarium når du skal på en familieaktivitet. Akvarier er fulle av marint liv, og det er også mange andre attraksjoner her, som 3D Aquadome - en kinoopplevelse med knølhvaler. Velg PLUS for å få fast-track inngang til parken, billett til Aquadome, en gratis suvenir, og 10% rabatt på alle kjøp inne.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, da, en, fi, +5  fr, nl, no, pl, sv

Western Water Park – inngang og transport
Gå ikke glipp av
Billetter og arrangementer

Western Water Park – inngang og transport

Det går fort, det er morsomt og det er Mallorcas eneste tema-vannpark. Western Water Park er mer enn bare lek og moro – den er så spennende at du kommer til å løpe fra den ene attraksjonen til den andre. Det er tre ulike temaområder med sklier for både barna og de fryktløse – inkludert The Beast, som har Mallorcas høyeste vertikale fall.Navnene på skliene sier alt. Tornado, Big Hole, Mega Slide, Boomerang og Devil's Tail samt de nye attraksjonene El Latino og El Alano vil få deg til å rope etter mer, mens The Beast's 30-meters fall vil gi deg skrekkblandet fryd – eller frykt. Etter all spenningen kan du ta det med ro i boblebadene eller flyte rundt på Wild River. I Kidzworld kan de minste ha det moro i trygge, overvåkede omgivelser. Det er tre seksjoner for dem. Og de vil elske Tam Tam Splash der gigantiske bøtter med vann velter over alt som befinner seg under. Du kan også kjøpe en PLUS-pakke som inkluderer prioritert inngang, en solseng per voksen, ett oppbevaringsskap per familie og en brus, is og suvenir til barna. Du får også 10 % rabatt på alle kjøp i parken, inkludert hurtigpasset til attraksjonene.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, da, en, fi, +6  fr, nl, it, no, pl, sv

Katamandu familiepark – med transport
Gå ikke glipp av
Temaparker

Katamandu familiepark – med transport

En dag i Katmandu Park gir deg mange kule utendørsaktiviteter og audiovisuelle opplevelser som passer for hele familien. Med vår PLUS-billett får du Fast Track-inngang til parken, ubegrenset tilgang til parkens toppattraksjoner, inkludert The House, Katopia splashpark og myke lekeområder, i tillegg til to runder med 18-hulls minigolf og en liten gave til barna. Katmandu er Mallorcas eneste temapark med attraksjoner som The House, et opp-ned-hus som har en forhekset musikkskog, en isgrotte og et interaktivt akvarium. En svimlende 5D virtual reality simulator, en 4D-kino, et interaktivt Carnival-spill, Lazer Maze og en minigolfbane.Barna kan kjøle seg ned i Katopia splashpark før de tar seg en tur inn i Europas største myke lekeområde. Dette er en av familiefavorittene på Mallorca.

Gratis kansellering
Inngangsbilletter Inkludert

Introduksjon til Mallorca

Det er en grunn til at Mallorca er den mest populære øya i Middelhavet. Det er mye å velge mellom, alt fra å slappe av på karibisk-lignende strender til å rusle rundt i middelalderbyer eller kjøre langs dramatiske kystveier. I nord kommer du til å bli forelsket i byene Alcudia og Pollença, mens i vest er det Valldemossa, Deià og Sóller som får oppmerksomheten din. Hovedstaden Palma er en gammel by med middelaldergater, kronet av en gotisk katedral ved havet. Øya byr også på vannaktiviteter for alle smaker.

De seks beste aktivitetene på Mallorca

1. Utforsk vestre Mallorca

Den vestre delen av øya kjennetegnes av spektakulære landskaper og sjarmerende fjellandsbyer. Her finner du også øyas mest utilgjengelige strand. Og alle ligger midt i Serra de Tramuntana som står på UNESCOs verdensarvliste. Byen Valldemossa med sitt kartusianerkloster, kongelige palass og trange gater omkranset av planter, er et must å se i tillegg til Deià og Sóller. Sistnevnte er knutepunktet for et romantisk tog som går i sikksakk gjennom fjellene i trevogner. Du kan også ta en tretrikk til havnen og båt videre til Sa Calobra-stranden som ligger i ly av klippene i bunnen av en kløft.

2. Besøk den nordlige delen

Alcudia og Pollença i nord er to av Mallorcas vakreste byer. De ligger kun 20 minutters kjøretur fra hverandre, og i tillegg ligger de innenfor rekkevidde av Cape Formentor, en halvøy med forrevne klipper og hemmelige bukter samt en bortgjemt strand – en spektakulær halvmåneformet og fredet strand omgitt av furutrær. Den beste måten å utforske Alcudia på er å gå langs middelaldermurene, mens Pollença kan beundres ved å gå de 365 trappetrinnene blant sypresser opp til Calvari-kapellet, som ligger på toppen av bakken.

3. Beundre Palmas katedral

Det er vanskelig å gå glipp av Palmas største severdighet og attraksjon. Den enorme, gullfargede gotiske katedralen La Seu tårner opp over byens havnefront. Den er sentrum for en gammel bydel som fortsatt er delvis beskyttet av gangbare middelaldermurer. Alle veier fører inn til katedralen. Et annet gotisk mesterverk som er verdt å se er Llotja-laugshall. Innimellom finnes det barer, restauranter og kaféer for enhver smak. Ensaïmada, den lokale favorittkaken, passer utmerket til en kaffe. Du finner også butikker som selger alt fra lokale fiskersko til designervesker.

4. Nyt ulike vannaktiviteter

På Mallorca har du uendelige muligheter til å nyte vannet. Badeland er spesielt populært blant familier. Western Park i Magaluf og Aqualand El Arenal er to bra alternativer. Katamaranturer er også populært. Hvis du vil se haier, maneter og annet maritimt liv på nært hold, kan du dra til Palma Aquarium og Marineland. De fleste aktivitetene er vanligvis tilgjengelige med opphenting/levering på hotellet.

5. Se en forestilling

Når solen går ned, begynner festen på Mallorca. En av de mest populære showene er "Pirates Adventure", der gymnaster fra OL og verdensmesterskap oppfører en spennende forestilling med fekting. Det har vært en suksess! Et annet populært alternativ er "House of Son Amar", et blendende show med dans, sang og akrobatikk i en elegant mallorkansk herregård.

6. Ridning på Rancho Grande

Rancho Grande er en familiefavoritt som viser den tradisjonelle mallorkanske landsbygda. Det er den største hesteranchen på øya og den tilbyr et bredt utvalg av opplevelser, alt fra rideturer i solnedgangen til vognturer gjennom landskapet. Det finnes også en liten dyrepark for barn. Etter en travel dag er levende musikk og en grillfest en fin måte å avslutte dagen på.