Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
144 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Mallorcas Flor de Sal, oppdag øyas skatt
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Mallorcas Flor de Sal, oppdag øyas skatt

Bak den hvite sandstranden Es Trenc ligger det vernede området Levante Salt Flats. I årtusener er det blitt høstet kostbart salt her, og i dag er det et fristed for naturentusiaster og hjemsted for over 160 forskjellige fuglearter. Hvis du er heldig, kan du blant annet få øye på avosetter, stylteløpere og rosa flamingoer. Levante Salt Flats strekker seg over 150 hektar og er utpekt som et naturområde av spesiell interesse.Tre forhold er avgjørende for at det reneste saltet skal dannes – varm sol, havbris og lav luftfuktighet. Du vil bli vitne til den eldgamle prosessen med å høste salt mens du utforsker saltslettene på en rolig spasertur, og guiden din, som er fra National Geographic, gir deg lokal innsikt og forklarer historien til denne eldgamle baleariske okkupasjonen. Her kan du se hvordan salineros bruker eldgamle teknikker for å høste de fineste Flor de Sal-saltkrystallene, og deretter prøve å høste litt selv.Turen belyser også hvor bærekraftig havsaltindustrien er. Produksjonen er i total harmoni med økosystemet, og mange trekkfugler er faktisk avhengige av de mineralrike våtmarkene for å gjenopprette balansen etter lange flyturer fra utlandet. På grunn av saltkrystallenes ømfintlige natur er manuell høsting den eneste brukbare metoden, så det er ikke behov for mekanisering. Nyt landskapet og håndverksprosessene som har vært uforandret i århundrer, mens du nyter freden og naturen på dette spesielle stedet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: Mallorcas marine skatter – Posidonia Oceanica
Aktiviteter

Nat Geo Day Tour: Mallorcas marine skatter – Posidonia Oceanica

Inspirert av arbeidet til National Geographics Pristine Seas-prosjekt, som har som mål å beskytte de siste ville stedene i havene våre, gir denne National Geographic Day Tour en unik mulighet til å utforske noen av de vakreste og mest uberørte havområdene i Middelhavet sammen med en marinbiolog og lære om viktigheten av Posidonia Oceanica.Posidonia Oceanica er mer enn bare sjøgress. Som Manu San Félix, medlem av National Geographic Pristine Seas Project, uttrykker det: "Posidonia er arkitekten bak det marine økosystemet i Middelhavet." Posidonia er en viktig del av dette økosystemet og har stor betydning for økologi, kyststabilitet, turisme og til og med klimaregulering. Arbeidet med å bevare og beskytte denne viktige arten er avgjørende for å opprettholde helsen og balansen i Middelhavsmiljøet. Denne ydmyke planten spiller en viktig rolle når det gjelder å tilføre oksygen til sjøvannet, bidra til å stabilisere sedimentene og være habitat for mange fiskearter og andre marine organismer.Sammen med en marinbiolog padler du i kajakk ca. 4 km rundt i det vernede marine området på Malgratsøyene, et biologisk mangfoldig økosystem som er hjemsted for delfiner, fisk, fugler, alger og mye mer. Verneområdet ble opprettet for å beskytte det omkringliggende marine habitatet, et viktig område for Posidonia Oceanica. Du ser det meste fra kajakken, men du får også mulighet til å snorkle og se Posidonias sjøgressenger med egne øyne, mens marinbiologen forklarer hvilken betydning dette sjøgresset har for Middelhavet og resten av verden.Lær hvordan hver og en av oss kan bidra til å beskytte Posidonias sjøgressenger ved å øke bevisstheten om deres rolle i kampen mot global oppvarming, som omtalt i National Geographic-dokumentaren "Pristine Seas: The Power of Protection".

Gratis kansellering
Språk:

en 

Heldagstur på Mallorca med Port de Soller og Sa Calobra
Utflukter og dagsturer

Heldagstur på Mallorca med Port de Soller og Sa Calobra

Det er noe spesielt med denne utflukten til Nord-Mallorca. I løpet av dagen reiser vi med buss, tog, trikk og båt gjennom Soller, Port de Soller og Lluc. I tillegg har du en kjent lokalguide som viser deg rundt. Juan, en av guidene våre, sier: "Før jernbanen ble bygget, kunne Soller bare nås med båt. Så byen handlet mye med Frankrike, i stedet for resten av øya. Derfor har den en viss gallisk sjarm."Vi hopper på det århundre gamle Soller-toget med mahognipanel og messingbeslag, og kjører sikksakk gjennom de furukledde Tramuntana-fjellene som står på UNESCOs verdensarvliste. Det er en opplevelse som oser av nostalgi. Ettersom toget er elektrisk, er det også en mer bærekraftig måte å reise på. Vi tar også trikken som forbinder Soller og Port de Soller og underveis passerer vi appelsinlunder og trange gater. Sollerdalen er kjent på alle øyene for sine appelsiner og isen som lages av dem, mens de røde Sollerrekene fanget i nærliggende farvann regnes som en delikatesse.Vi seiler med katamaran fra Port de Soller til Sa Calobra, en bortgjemt bukt. Du spise litt her eller gå via en tunnel hugget inn i fjellet til den vanskelig tilgjengelige stranden Torrent de Pareis. Slapp av i denne utrolig vakre bukten, som er omkranset av klipper, eller begi deg ut i den steinete ravinen bortenfor sanden. Dette er naturen på sitt råeste. Vi avslutter dagen med et besøk i Lluc-klosteret, som ligger oppe i fjellene.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Dragegrottene, perlefabrikken med et digitalt museum og et lokalt marked
Utflukter og dagsturer

Dragegrottene, perlefabrikken med et digitalt museum og et lokalt marked

På denne turen får du se tre av Mallorcas høydepunkter. Vi besøker øyas Majorica-perlefabrikk, rusler rundt blant bodene på bondens marked i Sant Llorenç og dykker ned i dypet av de berømte Dragegrottene. Xisca, en av lokalguidene våre, sier: "Til og med før du setter foten din inn føler du at noe virkelig spektakulært ligger foran deg". Grottesystemet er en verden av hemmelighetsfulle grotter og underjordiske innsjøer vekket til live av musikk og lysshow. Det første stoppet er Majorica-fabrikken som muligens lager de fineste imiterte perlene i verden. Se produksjonsprosessen før du tar en titt på perlesmykkene i butikken på stedet. Xisca sier: "Designene er kreative og utsøkt utformet, og det er derfor Majorica-smykker er en så populær bursdags- eller julegave på øya".Deretter går turen til det ukentlige markedet i en landsby. Her kan du rusle mellom boder med alt fra suvenirer til aromatiske urter og vellagrede oster. Det er et flott sted å prøve lokal mat, som Mallorcas berømte svinekjøtt med svart gris. Krydret sobrassada, en smørbar paprikapølse, er en flott suvenir som kan tas med hjem – og da hjelper du samtidig de lokale produsentene. Siste stopp på programmet er Dragegrottene. De ble dannet for mer enn 5 millioner år siden og består av fire grotter og en stor innsjø, gjort desto mer magisk av det spesialdesignede lysanlegget og en klassisk musikkonsert fra en kvartett midt i grottene.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Palma by – rundturer med alternativt katedralen og Valldemossa
Aktiviteter

Palma by – rundturer med alternativt katedralen og Valldemossa

Velg blant tre ulike måter å oppleve Mallorcas hovedstad på. Utforsk byen i eget tempo med vårt enkle, problemfrie transportalternativ. Eller legg til et guidet besøk til den berømte katedralen. Og hvis du virkelig ønsker å få mest mulig ut av dagen din, kan du kombinere turen til Palma-katedralen med en tur til den idylliske dalbyen Valldemossa. Hugo, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Palma-katedralen er forbløffende. Apsidens rosevindu alene inneholder mer enn 1100 glassmalerier og ble designet for å passe med fasadens rosevindu to ganger i året, 2/2 og 11/11, for å skape tallet 8.Hvordan dagen utfolder seg avhenger av alternativet du har valgt. Med vår Palma Free Time-billett har du noen timer å bruke etter eget valg. Handle i byens elegante butikker og high street motebutikker, sjekk ut torg med terrassekaféer, eller nyt det store tilbudet av kunstgallerier og museer.Hvis du har valgt billetten til Palma og katedralen, får du en guidet omvisning i denne enorme gotiske bygningen. Og med det tredje alternativet får du adgang til katedralen, pluss et besøk til Valldemossa – en kulturrik landsby mindre enn 30 minutters kjøring fra Palma. Hugo sier: "Valldemossa er essensen av det landlige Mallorca. Trange smug omkranset av potteplanter og honningfargede steinhus, hver med kaktusgrønne skodder samlet rundt et klokketårn. Sørg for å prøve den lokale potetkaken, 'coca', dyppet i varm sjokolade."

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Guidet tur i Hamsgrottene med besøk i Dinosaurland
Utflukter og dagsturer

Guidet tur i Hamsgrottene med besøk i Dinosaurland

Det er ikke mange familieutflukter på Mallorca som slår denne kombinasjonen med Hamsgrottene og Dinosaurland. Det er en spennende og dramatisk reise inn i øyas forhistorie, der Genesis og Titanosaur vil gi deg hakeslepp. Marga, en av lokalguidene våre, sier: "Denne turen gir fantasien fritt spillerom når du går fra en av Mallorcas eldste attraksjoner, de 10 millioner år gamle Hamsgrottene, til en av de nyeste, det nyåpnede Dinosaurland".Hamsgrottene kan være millioner av år gamle, men de ble først oppdaget i forrige århundre. Siden den gang har de blitt en av øyas største attraksjoner. Mens vi utforsker de tre hovedgrottene, får du lære om øyas opprinnelige innbyggere. Den halvåpne runde grotten, Round Cave, med sin botaniske vegetasjon, har et jura-preg over seg – og man blir nysgjerrig på hva som er inne i den. I den blå grotten, Blue Cave, forteller en audiovisuell timelapse-dokumentar kalt Genesis historien til Mallorca fra Big Bang til i dag. Og Classic Cave, som er et nettverk av 12 kamre som er fulle av mystikk. Det er også et beroligende venetiansk-inspirert musikkshow. Neste stopp på programmet er Dinosaurland, der du kan rusle rundt blant mer enn 100 rekreasjoner av dinosaurer i full størrelse, inkludert den mystiske Titanosaurusen som er mer enn 50 meter lang. Noen anser den for å ha vært den største arten. Barna kan også leke at de er paleontologer, kose seg med spill og puslespill eller tegne. Dette er en flott dag ute for hele familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Vingårdsbesøk med vinsmaking og lokale smaksprøver
Utflukter og dagsturer

Vingårdsbesøk med vinsmaking og lokale smaksprøver

Denne turen tar deg med til hjertet av Mallorcas vindistrikt for å smake på fruktene til en liten familieeid vingård. Vi reiser til den vakre byen, Santa Maria del Cami og besøker Bodega Ramanyà for en guidet omvisning som avsluttes med en lokal lunsj. Xisco, en av lokalguidene sier: "Familien representerer det landlige Mallorca. De er underholdende og forteller deg om øyas historie gjennom samlingen av jordbruksgjenstander". Underveis til øyas druedyrkingsområde, Binissalem, vil den dyktige guiden fortelle deg om øyas viner. Dette området ligger nær foten av Tramuntana-fjellene og, sier Xisco, "den fruktbare jorden og det solfylte været gir de lokale vinene en spesiell smak". Ved å besøke en familiedrevet bodega, bidrar du til en mer rettferdig fordeling av inntektene, ettersom noen av de største produsentene av mallorkansk vin har vingårder i nærheten. Mens du er på vingården får du lære om druesorter, høsting, aldring og tapping. Du kan også ta en titt på samlingen med gjenstander fra tidligere tider som ble brukt til dyrking av druer og dyrking av jorden. Så kommer den beste delen, du får smake på tre viner etter eget valg sammen med en velsmakende lunsj som er laget av lokale råvarer. Prøv brød, olivenolje, oster, posteier og mye mer – som skyldes ned med noen av vinkjellerens beste viner.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Østre Mallorca med Arta-grottene og en aloe vera-plantasje
Utflukter og dagsturer

Østre Mallorca med Arta-grottene og en aloe vera-plantasje

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Båttur til Formentor og besøk på et lokalt marked – fra Mallorcas nordkyst
Utflukter og dagsturer

Båttur til Formentor og besøk på et lokalt marked – fra Mallorcas nordkyst

Cape Formentor strekker seg fra nordsiden av Mallorca og ut i Middelhavet, og er en taggete landfinger – og en av de mest naturskjønne delene av øya. På denne turen besøker vi et landsbymarked og nyter tiden på Formentorstranden. I tillegg blir det et stopp ved utsiktspunktet Es Colomer og en båttur langs Formentorkysten. Lluc, en av lokalguidene våre, sier: "Jeg elsker å utforske Cape Formentor – en fjellhalvøy der den spektakulære utsikten langs kysten ledsages av duften av middelhavsfuruer og urter som vokser vilt her."Vi starter med å spasere rundt på bondens marked hvor du får føle smaken av det virkelige Mallorca. Lluc sier: "Bøndene som bare selger bare noen få ulike typer av sesongens frukt eller grønnsaker er vanligvis bønder som dyrker sine egne produkter – og vanligvis selger de til best best pris også. Deretter fortsetter vi med å utforske Formentor-halvøya. Underveis kan du nyte den vakre naturen. Vi stopper ved Es Colomer hvorfra det er en fantastisk utsikt over alle klippene på halvøya.Etterpå er det tid for avslapping på Formentorstranden. Den smale stranden er kantet med furuskog og turkist vann. Forfriskninger er tilgjengelige på strandkaféen, og du kan sikre deg et bord til lunsj ved å velge alternativet "lunsj inkludert"Vi avslutter med en båttur til Port de Pollença, der strandpromenaden er kantet med luksuriøse villaer og hoteller fra tidlig 1900-tallet.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Valldemossa & Mallorcas vestkyst
Utflukter og dagsturer

Valldemossa & Mallorcas vestkyst

Strendene ligger langt fra Valldemossa – og det er nok noe av grunnen til at byen har bevart sin tidløse skjønnhet. På denne heldagsutflukten besøker vi en historisk høylandsby samt den nærliggende herregården Son Marroig for å utforske dens imponerende hager og episke utsikt over havet langs vestkysten av Mallorca. Ramon, en av de lokale guidene våre, sier: "Son Marroig er verdt et besøk på grunn av sin historie alene, men beliggenheten er så romantisk at mange mallorkanere gifter seg her".Son Marroig er en kjærlighetshistorie i seg selv. Den var en gang eiet av en østerriksk erkehertug, Ludwig Salvator. Han elsket utsiktene over Sa Forada og havet – de er så vakre at de er regnet blant de 10 vakreste kystutsikter i verden. Du får lære alt om han under en guidet omvisning i palasset, som har en spennende samling med gjenstander om han – han var en kjent naturverner, en mann forut for sin tid. Du kan også ta noen selfies på den hvite marmorpaviljongen der de elskende sier "I do". En svingete og naturskjønn kjøretur unna ligger Valldemossa. Her kan du spasere i de plantekantede trange gatene og besøke Charterhouse. Det var her den klassiske komponisten Frederic Chopin bodde en vinter, og det kan skryte av tidsriktige salonger og et vakkert bibliotek. Det blir også tid til å stoppe for en kaffe i en lokal familiedrevet kafé. Ramon legger til: "Landsbyene i Tramuntana-fjellene er så godt bevarte at de har en plass på UNESCOs verdensarvliste".

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Bondens marked & Formentor fra Mallorcas sør- og østkyst
Utflukter og dagsturer

Bondens marked & Formentor fra Mallorcas sør- og østkyst

Denne utflukten fanger Mallorcas magi ved å kombinere to av nordsidens beste attraksjoner. Vi besøker et bondemarked og blir kjent med den forrevne kystlinjen til Cape Formentor, en smal, furubesatt halvøy befolket av ville urtespisende villgeiter. Lluc, en av lokalguidene våre, sier: "En spansk setning som er verdt å huske til turen på markedet er "Un poco para probar, por favor", som betyr "Litt for å smake, takk". Vanligvis er selgerne glade for å gi deg en liten smaksprøve på ost, oliven, brød og så videre, før du kjøper.'Mallorcas markeder er kjent for sitt store utvalg av ferske produkter. Bruk en formiddag på å rusle gjennom et av de mest populære ukentlige bondemarkedene. En rekke aromaer fra fruktbodene, nybakte lokale bakverk og lokal mat vil kile sansene dine. Gå gjennom de brosteinsbelagte gatene til markedet for en fargerik scene sentrert på torget. Lokale oster og spekemat, lærvarer og klær – det er så mye å se på. Disse markedene holdes gjerne på et kirketorg i landsbyene. Lluc legger til: "Bøndene som bare selger noen få ulike typer av sesongen frukt eller grønnsaker er de som dyrker sine egne produkter – og her får du vanligvis de beste prisene."Vi kjører deretter med bil til utsiktspunktet Es Colomer for et kort fotostopp på vei til Formentorstranden. Den buede sandbukten med furutrær kan skryte av klart vann og er et flott sted for å slappe av litt. Forfriskninger er tilgjengelig på en strandkafé, og du kan sikre deg et bord til lunsj ved å velge alternativet "lunsj inkludert". På hjemturen reiser vi med båt tilbake til Port de Pollença.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Palma by Night med valgfri guidet omvisning eller middag
Aktiviteter

Palma by Night med valgfri guidet omvisning eller middag

Om dagen er Palma et middelaldersk eventyrland, og om natten byr den på et yrende liv. Vi tar deg med til Mallorcas elegante hovedstad for en kveld utenfor feriestedet. Gå på oppdagelsesferd i designerbutikker, spis middag i trendy Santa Catalina eller rusle langs bymuren under den gotiske katedralen. Xisco, en av våre dyktige lokalguider, sier: "La Llotja er en 600 år gammel middelalderbygning. Det er gratis å besøke den, og du kan beundre de gotiske søylene som snor seg opp mot taket. Du kan også få øye på en "spionboks", der speidere så ned på folkemengden for å se om noen stjal.Når du ankommer Palma tidlig på kvelden, har du omtrent fem timer til rådighet i hovedstaden. Du kan velge å ha kvelden for deg selv med fem timer fri til å rusle rundt i eget tempo og kanskje finne et sted å spise. Alternativt kan du å bli med på en guidet omvisning i den historiske byen og få litt lokal innsikt mens du snirkler deg gjennom de sjarmerende gatene i rundt 90 minutter. Hvis du velger middagsalternativet, spiser du middag i restauranten Cellar sa Premsa kl. 20.00.De fleste butikkene holder åpent til sent på kvelden, så du kan besøke butikkene rundt Passeig d'es Born, eller shoppe suvenirer i nærheten av katedralen, som lyser opp i flomlyset etter mørkets frembrudd. Palma er en by som holder lenge oppe, og mange kulturattraksjoner som La Llotja og Es Baluard Modern Art Museum holder åpent til kl. 20 eller 21, slik at du kan ta en sightseeing også på kveldstid.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Introduksjon til Mallorca

Det er en grunn til at Mallorca er den mest populære øya i Middelhavet. Det er mye å velge mellom, alt fra å slappe av på karibisk-lignende strender til å rusle rundt i middelalderbyer eller kjøre langs dramatiske kystveier. I nord kommer du til å bli forelsket i byene Alcudia og Pollença, mens i vest er det Valldemossa, Deià og Sóller som får oppmerksomheten din. Hovedstaden Palma er en gammel by med middelaldergater, kronet av en gotisk katedral ved havet. Øya byr også på vannaktiviteter for alle smaker.

De seks beste aktivitetene på Mallorca

1. Utforsk vestre Mallorca

Den vestre delen av øya kjennetegnes av spektakulære landskaper og sjarmerende fjellandsbyer. Her finner du også øyas mest utilgjengelige strand. Og alle ligger midt i Serra de Tramuntana som står på UNESCOs verdensarvliste. Byen Valldemossa med sitt kartusianerkloster, kongelige palass og trange gater omkranset av planter, er et must å se i tillegg til Deià og Sóller. Sistnevnte er knutepunktet for et romantisk tog som går i sikksakk gjennom fjellene i trevogner. Du kan også ta en tretrikk til havnen og båt videre til Sa Calobra-stranden som ligger i ly av klippene i bunnen av en kløft.

2. Besøk den nordlige delen

Alcudia og Pollença i nord er to av Mallorcas vakreste byer. De ligger kun 20 minutters kjøretur fra hverandre, og i tillegg ligger de innenfor rekkevidde av Cape Formentor, en halvøy med forrevne klipper og hemmelige bukter samt en bortgjemt strand – en spektakulær halvmåneformet og fredet strand omgitt av furutrær. Den beste måten å utforske Alcudia på er å gå langs middelaldermurene, mens Pollença kan beundres ved å gå de 365 trappetrinnene blant sypresser opp til Calvari-kapellet, som ligger på toppen av bakken.

3. Beundre Palmas katedral

Det er vanskelig å gå glipp av Palmas største severdighet og attraksjon. Den enorme, gullfargede gotiske katedralen La Seu tårner opp over byens havnefront. Den er sentrum for en gammel bydel som fortsatt er delvis beskyttet av gangbare middelaldermurer. Alle veier fører inn til katedralen. Et annet gotisk mesterverk som er verdt å se er Llotja-laugshall. Innimellom finnes det barer, restauranter og kaféer for enhver smak. Ensaïmada, den lokale favorittkaken, passer utmerket til en kaffe. Du finner også butikker som selger alt fra lokale fiskersko til designervesker.

4. Nyt ulike vannaktiviteter

På Mallorca har du uendelige muligheter til å nyte vannet. Badeland er spesielt populært blant familier. Western Park i Magaluf og Aqualand El Arenal er to bra alternativer. Katamaranturer er også populært. Hvis du vil se haier, maneter og annet maritimt liv på nært hold, kan du dra til Palma Aquarium og Marineland. De fleste aktivitetene er vanligvis tilgjengelige med opphenting/levering på hotellet.

5. Se en forestilling

Når solen går ned, begynner festen på Mallorca. En av de mest populære showene er "Pirates Adventure", der gymnaster fra OL og verdensmesterskap oppfører en spennende forestilling med fekting. Det har vært en suksess! Et annet populært alternativ er "House of Son Amar", et blendende show med dans, sang og akrobatikk i en elegant mallorkansk herregård.

6. Ridning på Rancho Grande

Rancho Grande er en familiefavoritt som viser den tradisjonelle mallorkanske landsbygda. Det er den største hesteranchen på øya og den tilbyr et bredt utvalg av opplevelser, alt fra rideturer i solnedgangen til vognturer gjennom landskapet. Det finnes også en liten dyrepark for barn. Etter en travel dag er levende musikk og en grillfest en fin måte å avslutte dagen på.