Handlevogn
14 Aktiviteter
Sort by:
Dalyan i skumringen
Utflukter og dagsturer

Dalyan i skumringen

Hvis du vil oppleve noe annet en kveld, er det denne utflukten du skal velge. Du kan utforske det berømte Dalyan-deltaet – besøke senteret der de beskytter havskilpaddene, Iztuzu-stranden og se de berømte lykiske gravene på en båttur om kvelden.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Saklikent Gorge and Tlos Tour with Local Lunch
Aktiviteter

Saklikent Gorge and Tlos Tour with Local Lunch

This full day tour shows off the Saklikent Gorge in all its glory. It's a monster – the second-largest gorge in Europe and the longest and deepest in Turkey. But first, you'll swing by the ruins of Tlos. You'll also visit Gizlikent Selalesi waterfall and a local carpet centre.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Spøkelsesbyen Kayakoy og Babadag-taubanen
Utflukter og dagsturer

Spøkelsesbyen Kayakoy og Babadag-taubanen

Underveis fra en forlatt landsby i åssiden til toppen av Mount Babadağ, er det mange ulike utsikter på denne turen. Du vil føle at du har reist tilbake i tid og utforsker Kayaköy, en av de best bevarte spøkelseslandsbyene i Tyrkia. Elif, en av lokalguidene våre, sier: "Det er hundrevis av forlatte steinhus samt kirker og kapeller her, til og med et bakeri. På et tidspunkt var det planer om å gjøre om hele landsbyen til en turistresort, men heldigvis har dette historiske området blitt bevart."Vårt første stopp er i byen Kayaköy som klamrer seg fast til en fjellside. Byen ble forlatt av grekerne som flyktet fra borgerkriget på 1920-tallet. I dag flyr spøkelsene mellom de tomme husene mens du rusler gjennom stille gater som en gang vibrerte av liv. Se inn i de takløse steinhusene, og mens guiden forteller om dens tidligere skjønnhet passerer vi en skole og et kapell. Elif sier: "Utformingen av husene og måten de var stilt opp på var for å sikre at ingen blokkerte andres utsikt". Du får også se den tomme basilikaen med sine falmede fresker og mosaikker.Til slutt går turen til Babadağ-fjellet for å ta taubanen opp til toppen. Nyt episk panoramautsikt over Fethiye og kysten nedenfor mens du nærmer deg toppen – akkurat i tide til solnedgangen. Hvis du vil helt opp til toppen, kan du ta en stolheis det siste stykket. Toppen av fjellet er populært blant paraglidere, så det er stor sjans for at du ser dem når de hiver seg ut i solnedgangen. Det er en fryd for øyet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Oppdag Dalyan med Kaunos
Utflukter og dagsturer

Oppdag Dalyan med Kaunos

Dalyan-regionen med rå naturlig skjønnhet har alt – fantastisk natur, dyreliv, gamle monumenter og gjørmebad. Vi starter med litt historie ved ruinene i Kaunos, som var en viktig havn i gamle dager. Deretter tar vi båt langs elven Dalyan og til gjørmebassengene som sies å ha helbredende krefter. Smør deg inn med den varme gjørmen og skyll den av i de termiske kildene. Etter lunsj kjører vi båt forbi de lykiske steingravene som skåret ut i klippene over vannet, før vi fortsetter til Iztuzu-stranden som strekker seg over elvemunningen og er et beskyttet hekkeområde for truede loggerheadskildpadder. Du får tid til sol og bad på stranden.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl 

Fethiye Half-Day Shopping & Sightseeing Tour
Aktiviteter

Fethiye Half-Day Shopping & Sightseeing Tour

Two of Turkey's top things to do combine on this tour – shopping and sightseeing. Shop ‘til you drop in Fethiye's famous markets and bazaars, see the ancient Lycian tombs carved into the cliffs and taste traditional Turkish delight. And as it's a morning tour, you'll be back at your hotel in time for an afternoon by the pool.Before you're let loose to do some serious shopping, there's a stop at a Turkish delight factory to fill your bags with these traditional sugar-dusted treats. After a stop by Fethiye's Roman-era amphitheatre, it's on to Telmessos Gold Centre where you can snap up jewellery at bargain prices.Practice your haggling skills in the town's bustling Paspatur bazaar, and work your way through the countless stands stacked with spices, leather bags, rugs and ceramics in the weekly market. And between the bartering, you'll even get to see the cliff-carved Lycian tombs, built by the ancient civilisation that once ruled the region.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rhodes
Utflukter og dagsturer

Rhodes

Rhodos ligger bare et steinkast fra Tyrkia, så hvis du vil se øyas hvitkalkede hus og middelalderslott, er det enkelt å ta en dagstur over. Du tar ekspressfergen fra havnen i Fethiye over til Rhodos by og tilbringer en dag med å utforske historiske gater og smug.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Dalaman River Rafting Tour
Aktiviteter

Dalaman River Rafting Tour

Denne heldagsutflukten gir alle eventyrlystne en mulighet til å beseire de skummende strykene i Dalaman-elven. Du sitter i en gummibåt med en profesjonell guide, så erfaring er ikke nødvendig. Etter den fartsfylte opplevelsen får du sette deg ned og spise lunsj og plukke ut noen favorittbilder og –videoer fra dagen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Oludeniz paragliding
Aktiviteter

Oludeniz paragliding

Vil du ha ditt livs adrenalinkick? Bli da med på paragliding over Den blå lagunen i Oludeniz. Det er en utrolig morsom opplevelse som du vil huske lenge etter at dine andre ferieminner har begynt å falme.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Bortgjemt innsjø
Utflukter og dagsturer

Bortgjemt innsjø

Kun en kort kjøretur fra Fethiye finner du noen nydelige avsidesliggende og fjellrike steder. Under denne landlige fjellturen vil du kjøre elvebåt gjennom de fantastiske dype og trange elvedalene i Secret Valley, bade på en bortgjemt strand ved en innsjø – og vi gir deg litt tid for deg selv til å utforske den vakre byen Göcek.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Pamukkale & Hierapolis
Utflukter og dagsturer

Pamukkale & Hierapolis

Et av Moder Naturs mest uvanlige mesterverk, UNESCO-listede Pamukkale, er et skue av hvite, vannfylte formasjoner som har utviklet seg over tusenvis av år. Denne heldagsutflukten til Pamukkale fra Fethiye inkluderer frokost og lunsj samt et besøk på et onyx-verksted.Det hele begynner med en reise gjennom det stadig skiftende tyrkiske landskapet. Vi stopper for å spise frokost underveis, slik at du får energi til å utforske Pamukkale. Oversatt som "bomullslottet", tilbyr det et overjordisk landskap med saltfylte terrassebassenger. Velt deg i disse innbydende geotermiske saltbassengene, hvis vann sies å være velgjørende for alt fra synet til revmatisme og astma.Ta deretter den korte turen opp bakken til ruinene av den gamle byen Hierapolis – som var et enormt berømt kursted i klassisk Frygia, og hvis ruiner fortsatt er svært godt bevart i dag. Nyt en tradisjonell lunsj før du avslutter dagen med å besøke et lokalt verksted dedikert til onyx-edelstener.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Lazy Day Cruise
Utflukter og dagsturer

Lazy Day Cruise

Fethiyes naturlige havn er et populært sted å seile ut fra på en tradisjonell tyrkisk gület for å navigere rundt i den brede bukten som er full av vakre øyer. Og dette er ingen vanlig gulet - den har et solenergisystem som produserer sin egen strøm, noe som gjør den til en miljøvennlig måte å utforske Egeerhavets kyster på.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Cruise i Fethiye – kun for voksne
Utflukter og dagsturer

Cruise i Fethiye – kun for voksne

Dette cruiset er kun for voksne, og denne dagen gir deg den perfekte unnskyldningen for å bare slappe av. Vi besøker fire bukter langs Egeerhavet – hver med sin egen sjarm.Når vi seiler ut av Fethiye havn, kan du legge deg ned på dekk mens båten cruiser over Egeerhavet. Kapteinen kaster anker ved forskjellige bortgjemte bukter underveis, og det er opp til deg om du hopper ut i vannet for en forfriskende dukkert eller bare fortsetter å nyte solen.Vel fremme ved den andre bukten, vil mannskapet tilberede en velsmakende lunsj. I tillegg er ubegrenset med vann, øl, vin og brus inkludert. Vi avrunder denne avslappende dagen til sjøs med besøk til ytterligere to bukter om ettermiddagen og en te- og kaffepause.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Fethiye

Fra vakre sandstrender til fjellsider, fra gastronomi til historiske steder, Fethiye er full av aktiviteter. Det store utvalget gjør det til et perfekt reisemål for alle typer ferier. Omgitt av hav og fjell ved den turkise kysten, gjør den geografiske beliggenheten det til et strategisk utgangspunkt for utflukter der du kan oppleve provinsen Muğla.

De 6 beste aktivitetene i Fethiye

1. Oppdag de lykiske gravene

De har vært her i tusenvis av år og overlevd alt som Moder jord har forårsaket, inkludert ødeleggende jordskjelv som har ødelagt mye av regionen. De lykiske gravene er steinsarkofager, ofte plassert i forhøyede posisjoner, som fortsatt er synlige i dag i ulike deler av byen. Noen går tilbake så langt tilbake som det fjerde århundre f.Kr., da byen var kjent som Telmesso. Den mest slående graven er Amyntas. Innhugget i fjellet med utsikt over byen, har den en spektakulær fasade bygget i stil med et jonisk tempel. Vandringen opp kan være litt av en utfordring, men vel på toppen er utsikten over byen og bukten helt fantastisk.

2. Besøk "spøkelsesbyen" Kayaköy

Cirka 25 minutter bilreise sør for Fethiye ligger Kayaköy, en forlatt by som nå har blitt et fascinerende friluftsmuseum. Denne "spøkelsesbyen" har hundrevis av ødelagte, takløse steinhus som ligger spredd ut over i en skråning. Det finnes også to ortodokse kirker fra 1600-tallet som du kan gå inn i samt fontener og sisterner. Her kan du puste inn den utenomjordiske atmosfæren og ved å bli med på en guidet tur kan du utforske byens, regionens og Tyrkias historie. I tillegg befinner du deg midt i et spektakulært landskap med raviner, furuskoger og frukthager. Hvis du har tid, fortsett til Mount Babadag som ligger bare 5 km fra havet og er et populært reisemål for paraglidere.

3. Vandre den lykiske veien

Den 540 km lange lykiske veien er en sti som går gjennom en del av Tekke-halvøya, som var bebodd av de gamle lykerne. Etablert på nittitallet for å forsterke områdets historiske naturarv, bygger det på gamle eselspor, grusveier og turstier som omkranser den karrige kystlinjen. Omgivelsene er spektakulære – havklipper og Taurusfjellenes ville vegetasjon. Det vel verdt å vandre minst én etappe under oppholdet ditt i Fethiye – det ville tatt minst en måned å gå hele turen. Det er en fin måte å oppdage gamle arkeologiske områder på og fordype deg i den rike naturen. For en nærliggende naturskjønn del, begi deg cirka 20 km fra Fethiye til Ölüdeniz-bukte, som har en av de vakreste strendene i regionen, og vandre deretter til Faralya, en rustikk by på en høyde.

4. Ta en utflukt til Sommerfugldalen

En annen dagstur som du ikke må gå glipp av fra Fethiye er til den berømte sommerfugldalen. Denne dalen ved elven av berget Babadal har vært et fredet område siden åttitallet. Dalen er et naturlig livsmiljø for cirka 100 sommerfulgarter, inkludert den endemiske tigermalen. Denne svært sjeldne larven kan ses på sine oransje, svarte og hvite mønstre. Takket være sin isolerte beliggenhet får dalen ikke altfor mange besøkende og har forblitt et naturlig, urørt og fredelig tilfluktssted. Du kan nå dalen ved å ta en båt fra Ölüdeniz eller gå på stien fra Faralya. Det kan være bratt noen steder, så det kan være utfordrende hvis du har nedsatt bevegelighet. Vel fremme kan du overnatte i telt eller bungalow under stjernehimmelen.

5. Bli med på en båttur på Dalyan-elven

Elven Dalyan renner fra innsjøen Köyceğiz til Middelhavet mellom Fehiye og Marmaris. En tur med elvebåt på Dalyan tar deg med til arkeologiske steder og fredede naturlige livsmiljøer som har et utrolig biologisk mangfold. Byen Dalyan er ett av stoppene under navigeringen. Det er en rolig plass der du kan beundre gamle lykiske graver fra 400 f.Kr. I nærheten av det historiske sentrumet finnes det varme kilder og leirbad som er kjent for sine helbredende egenskaper. Det er en utmerket mulighet til å unne deg en velfortjent velværepause. Nært sentrum ligger også de godt bevarte ruinene av den antikke handelsbyen Kaunos. Denne arkeologiske plassen har relikvier som går tilbake til 1000-tallet f.Kr. Før du når munningen passerer du et sumpområde som er livsmiljø for en imponerende variasjon av fugler og fisker. Til slutt kommer du til den berømte Iztuzu-stranden, en hekkeplass for truede skilpadder. Det er også et fantastisk sted å sole seg hvis du vil jobbe med brunfargen.

6. Slapp av på Fethiyes vakreste strender

Det er vanskelige å slå Fethuyes beliggenhet på den turkise kysten – en strekning som er kjent for sine vakre solrike strender. Ölüdeniz, som betyr "Den blå lagune", ligger ved foten av fjellet Babadag og er en av de mest kjente strendene i området. Dens klare vann og tette furuskog gjør den til et populært reisemål. Kabak er en utilgjengelig strand, noe som innebærer at den er roligere og besøkes først og fremst av loakalbefolkningen. Çalış, på den andre siden, er det perfekte reisemålet for å utøve vannsport, fra kitesurfing til windsurfing og seiling. Stranden ved Butterfly Valley er et mekka for hippier. Her kan du beundre den vakre solnedgangen og tilbringe natten i et telt. Til slutt er den lille øya Sövalye hjem for en gyllen sandstrand, hvorfra du kan beundre gamle bysantinske ruiner.