Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
42 Aktiviteter
Sort by:
Jeepsafari – Sals hemmeligheter og saltsjøen Pedra da Lume
Aktiviteter

Jeepsafari – Sals hemmeligheter og saltsjøen Pedra da Lume

Sals karrige og uutforskede innland står i sterk kontrast med den uberørte hvite sanden på kysten. Denne offroadsafarien starter ved den fine Murdeira-bukten før vi besøker Buraconal-lagunen, sanddynene i Terra Boa og saltsjøen Pedra de Lume. Du får også utforske steder utenfor allfarvei og du får et glimt av dagliglviet i Palmeira og Espargos. Rodrigo, en av lokalguidene våre, sier: "Jeg har bodd på Sal hele livet, og jeg er fortsatt fasinert over øyas fargerike gatekunst. Det er en levende refleksjon av kulturen vår og daliglivet på øya".Etter en kort stopp ved Murdeirabukten, kjører vi offroad i rolig tempo til fiskeværet Palmeira på vestkysten. De palmekantede gatene er fulle av små butikker og kafeer med veggmalerier, og du får oppleve hverdagslivet. Rodrigo sier: "Palmeiras kaleidoskopiske og rotete suvenirbutikker er en attraksjon i seg selv". Deretter går turen videre til Buraconalagunen, kjent for hvordan den glitrer når den blir truffet av sollys. Senere beundrer vi sanddynene og luftspeilingene som minner om store havbølger ved Terra Boa. La deg fascinere av det optiske fenomenet, der varme lysstråler på bakken reflekterer fjerne objekter og himmelen, og skaper en illusjon av en ørkensjø. Før vi drar til neste stopp, stopper vi ved et observatoriepunkt der du kan nyte en forhøyet utsikt over Espargos, øyas hovedstad.Deretter kan du slappe av med en naturlig spa-behandling i saltsjøen Pedra de Lume, som har nesten like høyt saltinnhold som Dødehavet. Å flyte i et av verdens salteste farvann og inne i et utdødd vulkankrater er en unik måte å avslutte turen på.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sal katamarancruise med all inclusive – kun for voksne
Aktiviteter

Sal katamarancruise med all inclusive – kun for voksne

Sals kystlinje er en perfekt bakgrunn for et cruise – og denne katamaranturen kun for voksne er den beste måten å oppleve den på. Mens du seiler stille gjennom det asurblå vannet mellom Palmeira og Monte Leão, kan du sole deg, nippe til en cocktail og nyte en dukkert eller litt snorkling underveis. Maria, en av de dyktige lokalguidene våre, sier: "Mannskapet om bord får virkelig denne opplevelsen til å skille seg ut. Superprofesjonelle, men alltid klar for moro, og flinke til å skape en stilig, festlig og avslappet atmosfære for cruiset.Denne avslappende dagen starter med at vi henter deg ved hotellet og kjører deg til Palmeira, der du går om bord i en splitter ny katamaran. Kapteinen setter seil langs vestkysten, og alt du trenger å gjøre er å lene deg tilbake og slappe av i solen.I tillegg til god plass til å slappe av på, vil drikke, snacks og lokal musikk virkelig høyne feriefaktoren. Når vi har kommet frem til det idylliske stedet vårt i nærheten av Monte Leão, kaster vi anker for at du skal kunne ta deg en dukkert og oppleve undervannsverdenen mens du snorkler. Du kan du også ligge ute på nettene og dagdrømme mens du henger over det glitrende vannet og tørker deg i solen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Postkort fra Sal med Kite Beach og lokal lunsj
Utflukter og dagsturer

Postkort fra Sal med Kite Beach og lokal lunsj

Til tross for at det er en relativt liten øy, kan Sal skryte av mange minneverdige severdigheter og attraksjoner. Denne dagsutflukten dekker nesten hele øya med besøk ved Kite Beach, Murdeira Bay, Buracona-lagunen, saltsjøen Pedra de Lume og byene Palmeira og Espargos. Maria, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Saltpannene ved Pedra de Lume er et resultat av et naturlig uhell. Fordampningsdammene okkuperer krateret til en utdødd vulkan som alltid har hatt tilførsel av sjøvann fordi bunnen av krateret ligger under havoverflaten."Vi starter dagen med en tur til den verdensberømte Kite Beach, en favoritt blant kitesurfere som fyller horisonten med sine fargerike seil. Deretter kjører vi nedover langs kysten til Murdeira Bay, der en landsby har vokst opp rundt bukten i hjertet av det steinete kystnaturreservatet. De palmekantede gatene og lyse murveggene i landsbyen Palmeira er neste stopp, før vi kjører nordover til det "blå øyet" ved Buracona-lagunene og luftspeilingene ved Terra Boa.Etter et lunsjstopp på den familieeid restaurant, utforsker vi hovedstaden Espargos. Her kan du se levende gatekunst over hele byen, som uttrykker aspekter av den lokale kulturen og samfunnet. Herfra drar vi østover til saltvannsinnsjøen Pedra Lume for å flyte litt – Kapp Verdes svar på Dødehavet. Før vi avslutter dagen besøker vi en fargerik, botanisk hage og nyter en cocktail på strandklubben Ponta Preta. En fin utflukt som kombinerer vakker natur, flora og fauna samt små landsbyer og matopplevelser.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fi, fr, nl, +2  pl, sv

Sal katamarancruise med all inclusive-drikke og snacks
Utflukter og dagsturer

Sal katamarancruise med all inclusive-drikke og snacks

Hvis ferie for deg handler om å lene seg tilbake og slappe av, så er dette katamarancruiset rundt Sal akkurat det du trenger. Det eneste som står på dagsordenen er å cruise, sole seg, bade og se øya fra et helt nytt perspektiv. Maria, en av lokalguidene våre, sier: "Dette er en tur som prioriterer avslapning. Å komme ut på vannet gir deg et nytt perspektiv på øya – Monte Leão er et populært sted for fugler, så hvis du liker å se på dyrelivet, ta med kikkerten og se om du kan se en av de fem endemiske artene i Kapp Verde skjærgård."Denne dagen med avslapning begynner med at du blir hentet ved hotellet ditt og går om bord i en splitter ny katamaran. Kapteinen seiler ut fra Palmeira og langs kysten rundt Sal. Alt du trenger å gjøre, er å finne et sted å sitte og deretter lene deg tilbake for å nyte solen. I tillegg til god plass til å slappe av på, vil drikke, snacks og lokal musikk virkelig sørge for at du kommer i feriestemning.Når vi har ankommet et sted i nærheten av Monte Leão, kaster vi anker for at du skal kunne ta deg en forfriskende dukkert i åpent vann og titte litt under bølgene mens du snorkler litt. Du kan du også ligge ute på nettene og dagdrømme over det glitrende vannet. Maria legger til: "Monte Leão sitter i den nordlige enden av Murdeira-bukten. Hele buktområdet er et marint naturreservat på grunn av de viktige bestandene av havskilpadder og sjøfugler."

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Adults Only Tour of Sal with Lobster Lunch and Salt Lake
Utflukter og dagsturer

Adults Only Tour of Sal with Lobster Lunch and Salt Lake

With long stretches of unspoilt beach and a rich cultural heritage – Sal has all the ingredients for a perfect day trip. This tour packs in the best sights, including Buracona lagoon and Pedra de Lume salt flats. To top it off, there's a traditional Cape Verdean lunch, and you'll get a glimpse of laidback, local life in Espargos and Palmeira. Rodrigo, one of our local guides, says, ‘Pedra de Lume is in the middle of a volcanic crater, and you reach it via a tunnel. You can sometimes pick up compressed salt crystals the size of a golf ball, while at other times the salt is so hard that you walk on the pans.'The fun kicks off with a visit to Espargos. You'll explore the island's colourful capital and admire its fascinating street art, before heading to an observatory point for elevated views over the town. Next, it's on to the Buracona lagoon, famed for an optical illusion known as the ‘blue eye' caused by the sunlight. The journey continues at the laidback fishing village of Palmeira. Relax in a café while your guide reveals stories about the village's past.You're in for a treat next, as there's a table waiting for us at a family-run restaurant which serves a special Cape Verdean lobster dish. There are other tasty options, too. After fuelling up on local cuisine, we'll head to the Dead Sea-like waters of Pedra de Lume. Lie back and float on one of the world's saltiest lagoons, before stopping by at Viveiros Botanical Garden to discover exotic vegetation and a petting zoo.

Gratis kansellering
Språk:

en, fi, sv 

Postkort fra Sal – privat tur med lunsj
Aktiviteter

Postkort fra Sal – privat tur med lunsj

Sal er ikke så stor, men øya kan skilte med praktfull natur. Denne private turen tar deg med til de mest minneverdige stedene på øya – Kite Beach, Murdeira Bay, Buracona-lagunen og Pedra de Lume saltleiligheter. Dessuten er en tre-retters lunsj i hovedstaden Espargos, og et besøk til den botaniske hagen inkludert. João, en av lokalguidene våre, sier: "Du får sjansen til å prøve Kapp Verdes mest kjente rett – catchupa. Det er en solid gryterett med kjøtt, bønner, grønnsaker og mais. Hver familie har sin egen oppskrift, men ideen er den samme. Vi koker catchupa i flere timer, så smakene blir myke."På en privat tur har du friheten til å tilpasse reiseruten og tidspunktene etter dine behov. Vi foreslår at du starter med en tur til den legendariske Kite Beach, der himmelen ofte er et full av fargerike kitesurfseil. Kjør deretter nedover kysten til Murdeira-bukten, og videre til de palmekantede gatene i landsbyen Palmeira, hvor lyse veggmalerier pryder veggene. Etter dette kan du besøke Buracona-lagunen på leting etter det "blå øyet", og undersøke mirage-slettene i Terra Boa.Utforsk hovedstaden Espargos før du spiser en lunsj med lokale spesialiteter. Deretter kommer du til Pedra de Lumes saltleiligheter, hvor det salte vannet betyr at du vil flyte som en kork. Før ting avsluttes, vandrer vi gjennom den fargerike botaniske hagen og tar en cocktail på Ponta Preta strandklubb. Og som et minne om dagen din, tar du med deg en håndlaget keramikkgave hjem.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Solnedgangssafari med jeep og middag ved stranden
Utflukter og dagsturer

Solnedgangssafari med jeep og middag ved stranden

Spenning møter eventyr på denne jeepsafarien på Sal Island. Oppdag det beste av Sal på en naturskjønn kjøretur der du får se Palha Verde, landsbyen Palmeira og saltsjøen Salinas Pedra de Lume før vi avslutter med middag på en restaurant ved stranden. Luis, en av de dyktige lokalguidene våre, sier: "Denne opplevelsen representerer virkelig Sal i sin helhet – historie, mat, musikk og landskap. Den viser frem øyas høydepunkter, informerer gjestene om bærekraftprosjekter og avslutter med den flotteste solnedgangen på Kapp Verde før en velsmakende middag med levende musikk."Denne offroadopplevelse begynner med en kjøretur til Palha Verde. Vi besøker Milot Horticulture der du vil oppdage kunsten å dyrke hydroponisk jordbruk og se hvordan avlinger dyrkes uten jord for bærekraftig matproduksjon på øyene. Deretter drar vi til den pittoreske landsbyen Palmeira for å utforske byens sjarmerende gater og se de fargerike fiskebåtene duppe i havnen. Så er det et raskt stopp ved Terra Boa for å se om vi kan få øye på den tilbakevendende luftspeilingen.Når vi har humpet oss frem hele veien til Salinas Pedra de Lume, kan du unne deg en spa-lignende opplevelse ved å flyte i saltsjøen, kjent for sine terapeutiske egenskaper. Når dagen nærmer seg slutten, kjører vi til Restaurant Ninho dos Piratas, der du blir møtt med en velkomstdrink før du nyter en grillmiddag akkompagnert av levende musikk. Gjør deg klar til å bli underholdt med et tradisjonelt danseshow og opplev Kapp Verdes livlige kultur.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Stjernekikking på en strandrestaurant
Gå ikke glipp av
Utflukter og dagsturer

Stjernekikking på en strandrestaurant

Hvis tanken på stjernekikking på Sals nattehimmel gir deg stjerner i blikket, er denne kveldsaktiviteten noe for deg. Kapp Verde er et ypperlig sted for stjernekikking, og dette kveldseventyret for hele familien inkluderer stjernekikking med teleskop. Nyt en velkomstdrink og middagsbuffet akkompagnert av levende lokal musikk, og finn deretter ut hvilke planeter og galakser du kan se på himmelen.Den stjernespekkede nattehimmelen er best å se nær ekvator, der begge halvkuler er synlige. Du ankommer en strandrestaurant akkurat når mørket faller på, og etter en velkomstdrink setter du deg til bords til en grillbuffé. Du kan nyte lokale retter til levende musikk, og ved hjelp av teleskoper, lasere og nettbrett ser du månen, planetene og mye mer.Med kyndige guider for hånden lærer du hvordan du kan gjenkjenne stjernebildene hjemme. Turen avsluttes med en 10-minutters spasertur i sanden, der du kan oppdage mønstre med det blotte øye. En unik og lærerik måte å tilbringe en kveld i Sal på.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Opplev sitronhaiene ved Sal
Aktiviteter

Opplev sitronhaiene ved Sal

Sitronhaiene holder til i det subtropiske kystvannet rundt Sal, og er en av de enkleste haiene å få oppleve i sitt naturlige habitat. Sammen med en marinbiolog drar du på halvdagstur til Shark Bay, der du får omgå og lære om disse fascinerende skapningene.Etter opphenting fra hotellet kjører vi til Shark Bay, der sitronhaiopplevelsen begynner. Vass ut i vannet sammen med en marinbiolog, som trinn for trinn veileder og lærer deg alt om denne utrolige haiarten.Legg merke til den gulfargede huden deres – perfekt for kamuflasje i sanden ved strendene – og observer dem i jakten på fisk bare noen få meter unna. Se finnene deres skjære gjennom vannoverflaten og bli kjent med haiene på nært hold.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Zipline på Sal
Aktiviteter

Zipline på Sal

Friheten og spenningen ved å fly i toppfart gjennom luften er en opplevelse som er vanskelig å slå. Og du kan gjøre det i de tropiske omgivelsene på øya Sal, med utsikt fra bakketoppene i tillegg.Du blir hentet på hotellet og kjørt til basen, der du blir ønsket velkommen med en forfriskende drink for å komme i gang. Du får en rask sikkerhetsbriefing og en introduksjon til ziplining, og når du er klar, kjøres du opp til bakketoppen, etterfulgt av en kort, men ikke mindre spektakulær, spasertur.Det er to plattformer å starte fra, og det høyeste punktet er hele 103 meter høyt. Du kommer opp i hastigheter på opptil 100 km/t når du suser nedover ståltauene, som strekker seg over 1000 meter. Og hvis du tør å åpne øynene et kort øyeblikk, kan du få et glimt av Sals idylliske landskap før du kommer til enden av ziplinen.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Buggy-tur på øya Sal
Aktiviteter

Buggy-tur på øya Sal

Fartsglade vil elske disse adrenalinpumpende buggy-turene. Disse kjøretøyene er perfekte for å ta seg frem i sandaktig terreng, og du får se enda mer av øya mens du suser ned stier du aldri visste eksisterte. Det er tre turer å velge mellom – på to timer, fire timer og om kvelden – valget er ditt.Hvis å utforske mer av Sal er noe du ønsker å oppleve, er en spennende buggy-tur en gøy måte å dra på sightseeing på. Enten du velger turen på to eller fire timer, leder du an langs, og utenfor, svingete stier opp til utsiktspunkter over øyas perlehvite strender, sanddyner, bukter og turkise kystlinje.Før avreise blir det imidlertid en rask sikkerhetsorientering fra guiden din, før du skifter til kjøredress og -briller – slik at både du og klærne dine er beskyttet. Og hvis du velger en kveldstur med buggy, får du oppleve Sal under en blinkende stjernehimmel.

Gratis kansellering
Guidet Rundtur
Tur med elsykkel
Aktiviteter

Tur med elsykkel

Å utforske det sørlige Sal er blitt enda morsommere. Under denne morgenturen på elektrisk sykkel leder guiden din deg lekende lett til de beste severdighetene. Så uansett om du bare ønsker å tilbringe litt kvalitetstid sammen med venner eller ha det gøy i solen, vil denne turen garantere en koselig stund.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse

Introduksjon til Sal

Sal er en liten, men populær øy. Dens viktigste trekkplaster er feriens yin og yang, avslapning og adrenalinpumpende aktiviteter. Uansett om du vil slappe av på solrike strender eller suse gjennom ørkenlandskap, så har du flaks – på Sal kan du gjøre begge deler. De mest populære aktivitetene er off road-safari, katamaranturer og turer der du får oppleve dyrelivet på nært hold. I tillegg finnes det et stort utvalg av guidede rundturer som tar deg med til øyas mest pittoreske steder som Murdeira-bukten, Buracona-lagunen, Pedra de Lumes saltsletter og sanden på Terra Boa.

De seks beste aktivitetene på Sal

1. Opplev det spesielle landskapet

De dødehavslignende Pedra da Lumes-saltslettene er en fornøyelse for alle sanser. Etter å ha beundret de rosa nyansene i det fordampede vannet, kan du flyte i det for å få en naturlig spa-behandling. Buracona-lagunen er berømt for "øyet" som skinner på overflaten ved visse tidspunkt og sanden på Terra Boa gir ofte fra seg en luftspeilingseffekt. Mange av de populære utfluktene på Sal tar deg med til disse høydepunktene.

2. Kjør off-road

Sals flate indre deler og bølgeskvulpende strender er perfekte for en off road-safari. Hopp inn i baksetet og nyt utsikten fra et off road-kjøretøy, eller sett deg bak rattet og sus over stier i en buggy eller firehjuling. De fleste organiserte turene inkluderer stopp ved populære severdigheter som saltslettene i Pedra da Lume og Buracona-lagunen. Men hvis du vil ha en mer avslappende opplevelse finnes det utflukter med elsykkel og elskuter også.

3. Se sitronhaier

Utenfor kysten av Sal kan du sykle, snorkle og til og med prøve en Bond-lignende vannskuter. Men hvis det er én vannaktivitet som skiller Sal fra mengden, så er det å omgås med sitronhaier. Marinbiologledede utflukter tar deg med til Shark Bay, der du kan padle i grunt vann mens små sitronhaier svømmer rundt deg.

4. Dra på katamarantur

En ferie på Sal uten en katamarantur er som å dra til Paris og ikke se Eiffeltårnet. Det skyldes at disse båtturene er øya i et nøtteskall, avslappende og naturskjønne. De gir også en smaksprøve på det gode liv til en brøkdel av prisen som må betale på andre reisemål. Mange inkluderer åpen bar og buffélunsjer samt svømme- og snorklestopp på avsidesliggende steder. Kombinerte utflukter til lands og til havs og egne turer kun for voksne er også tilgjengelige.

5. Utforsk de fargerike byene

Hvis du liker å ta bilder bør Sals tre største byer stå på listen din. Takket være sine pastellfargede hus har Espargos, Santa Maria og Palmeira er alle en Instagram-vennlig attraksjon. Og mens du er i Santa Maria er en avstikker til den verdensberømte Kite Beach et must. Synet av dusinvis av kitesurfere i action er en av øyas kjennetegnende bilder.

6. Prøv den lokale maten og drikken

Når du er på Sal, skal du gjøre som innbyggerne selv. Og det er å spise hummer. Santa Marias strandpromenade på den sørlige delen av øya er full av restauranter som tilbyr hummerretter som er like lekre som utsikten. Livemusikk er ofte en del av opplevelsen. Det er en grunn til at grillet eller fylt hummer er en av øyas spesialiteter. Når vi snakker om gryteretter, er catchupa, som kombinerer kjøtt, bønner, grønnsaker og krydder, en annen lokal favoritt.