Handlevogn
35 Aktiviteter
Sort by:
Jeepsafari – Sals hemmeligheter og saltsjøen Pedra da Lume
Aktiviteter

Jeepsafari – Sals hemmeligheter og saltsjøen Pedra da Lume

Sals karrige og uutforskede innland står i sterk kontrast med den uberørte hvite sanden på kysten. Jeepsafarien starter ved den fine Murdeira-bukten før vi besøker Buraconal-lagunen, sanddynene i Terra Boa og saltsjøen Pedra de Lume. Du får også utforske steder utenfor allfarvei og du får et glimt av dagliglviet i Palmeira og Espargos. Rodrigo, en av lokalguidene våre, sier: "Jeg har bodd på Sal hele livet, og jeg er fortsatt fasinert over øyas fargerike gatekunst. Det er en levende refleksjon av kulturen vår og daliglivet på øya".Etter en kort stopp ved Murdeira-bukten, kjører vi offroad i rolig tempo til fiskeværet Palmeira på vestkysten. De palmekantede gatene er fulle av små butikker og kafeer med veggmalerier, og du får oppleve hverdagslivet. Rodrigo sier: "Palmeiras kaleidoskopiske og rotete suvenirbutikker er en attraksjon i seg selv". Deretter går turen videre til Buraconalagunen, kjent for hvordan den glitrer når den blir truffet av sollys. Senere beundrer vi sanddynene og luftspeilingene som minner om store havbølger ved Terra Boa. La deg fascinere av det optiske fenomenet, der varme lysstråler på bakken reflekterer fjerne objekter og himmelen, og skaper en illusjon av en ørkensjø. Før du drar til neste stopp, stopper du ved et observatoriepunkt der du kan nyte en forhøyet utsikt over Espargos, øyas hovedstad.Deretter kan du slappe av med en naturlig spa-behandling i saltsjøen Pedra de Lume, som har nesten like høyt saltinnhold som Dødehavet. Å flyte i et av verdens salteste farvann og inne i et utdødd vulkankrater er en unik måte å avslutte turen på.

Gratis kansellering
Språk:

en, fi, sv 

Postkort fra Sal med Kite Beach og lokal lunsj
Utflukter og dagsturer

Postkort fra Sal med Kite Beach og lokal lunsj

Til tross for at det er en relativt liten øy, kan Sal skryte av mange minneverdige severdigheter og attraksjoner. Denne dagsutflukten dekker nesten hele øya med besøk ved Kite Beach, Murdeira Bay, Buracona-lagunen, saltsjøen Pedra de Lume og byene Palmeira og Espargos. Maria, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Saltpannene ved Pedra de Lume er et resultat av et naturlig uhell. Fordampningsdammene okkuperer krateret til en utdødd vulkan som alltid har hatt tilførsel av sjøvann fordi bunnen av krateret ligger under havoverflaten."Vi starter dagen med en tur til den verdensberømte Kite Beach, en favoritt blant kitesurfere som fyller horisonten med sine fargerike seil. Deretter kjører vi nedover langs kysten til Murdeira Bay, der en landsby har vokst opp rundt bukten i hjertet av det steinete kystnaturreservatet. De palmekantede gatene og lyse murveggene i landsbyen Palmeira er neste stopp, før vi kjører nordover til det "blå øyet" ved Buracona-lagunene og luftspeilingene ved Terra Boa.Etter et lunsjstopp på den familieeid restaurant, utforsker vi hovedstaden Espargos. Her kan du se levende gatekunst over hele byen, som uttrykker aspekter av den lokale kulturen og samfunnet. Herfra drar vi østover til saltvannsinnsjøen Pedra Lume for å flyte litt – Kapp Verdes svar på Dødehavet. Før vi avslutter dagen besøker vi en fargerik, botanisk hage og nyter en cocktail på strandklubben Ponta Preta. En fin utflukt som kombinerer vakker natur, flora og fauna samt små landsbyer og matopplevelser.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl, +1  sv

Sal katamarancruise med all inclusive – kun for voksne
Aktiviteter

Sal katamarancruise med all inclusive – kun for voksne

Sals kystlinje er en perfekt bakgrunn for et cruise – og denne katamaranturen kun for voksne er den beste måten å oppleve den på. Mens du seiler stille gjennom det asurblå vannet mellom Palmeira og Monte Leão, kan du sole deg, nippe til en cocktail og nyte en dukkert eller litt snorkling underveis. Maria, en av de dyktige lokalguidene våre, sier: "Mannskapet om bord får virkelig denne opplevelsen til å skille seg ut. Superprofesjonelle, men alltid klar for moro, og flinke til å skape en stilig, festlig og avslappet atmosfære for cruiset.Denne avslappende dagen starter med at vi henter deg ved hotellet og kjører deg til Palmeira, der du går om bord i en splitter ny katamaran. Kapteinen setter seil langs vestkysten, og alt du trenger å gjøre er å lene deg tilbake og slappe av i solen.I tillegg til god plass til å slappe av på, vil drikke, snacks og lokal musikk virkelig høyne feriefaktoren. Når vi har kommet frem til det idylliske stedet vårt i nærheten av Monte Leão, kaster vi anker for at du skal kunne ta deg en dukkert og oppleve undervannsverdenen mens du snorkler. Du kan du også ligge ute på nettene og dagdrømme mens du henger over det glitrende vannet og tørker deg i solen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sal katamarancruise med all inclusive-drikke og snacks
Utflukter og dagsturer

Sal katamarancruise med all inclusive-drikke og snacks

Hvis ferie for deg handler om å lene seg tilbake og slappe av, så er dette katamarancruiset rundt Sal akkurat det du trenger. Det eneste som står på dagsordenen er å cruise, sole seg, bade og se øya fra et helt nytt perspektiv. Maria, en av lokalguidene våre, sier: "Dette er en tur som prioriterer avslapning. Å komme ut på vannet gir deg et nytt perspektiv på øya – Monte Leão er et populært sted for fugler, så hvis du liker å se på dyrelivet, ta med kikkerten og se om du kan se en av de fem endemiske artene i Kapp Verde skjærgård."Denne dagen med avslapning begynner med at du blir hentet ved hotellet ditt og går om bord i en splitter ny katamaran. Kapteinen seiler ut fra Palmeira og langs kysten rundt Sal. Alt du trenger å gjøre, er å finne et sted å sitte og deretter lene deg tilbake for å nyte solen. I tillegg til god plass til å slappe av på, vil drikke, snacks og lokal musikk virkelig sørge for at du kommer i feriestemning.Når vi har ankommet et sted i nærheten av Monte Leão, kaster vi anker for at du skal kunne ta deg en forfriskende dukkert i åpent vann og titte litt under bølgene mens du snorkler litt. Du kan du også ligge ute på nettene og dagdrømme over det glitrende vannet. Maria legger til: "Monte Leão sitter i den nordlige enden av Murdeira-bukten. Hele buktområdet er et marint naturreservat på grunn av de viktige bestandene av havskilpadder og sjøfugler."

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Opplev sitronhaiene ved Sal
Aktiviteter

Opplev sitronhaiene ved Sal

Sitronhaiene holder til i det subtropiske kystvannet rundt Sal, og er en av de enkleste haiene å få oppleve i sitt naturlige habitat. Sammen med en marinbiolog drar du på halvdagstur til Shark Bay, der du får omgå og lære om disse fascinerende skapningene.Etter opphenting ved hotellet kjører vi til Shark Bay, der sitronhaiopplevelsen begynner. Vass ut i vannet sammen med en marinbiolog, som trinn for trinn veileder og lærer deg alt om denne utrolige haiarten.Legg merke til den gulfargede huden deres – perfekt for kamuflasje i sanden ved strendene – og observer dem i jakten på fisk bare noen få meter unna. Se finnene deres skjære gjennom vannoverflaten og bli kjent med haiene på nært hold.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sal Island Zipline Course
Aktiviteter

Sal Island Zipline Course

The freedom and exhilaration of flying top-speed through the air is an experience that's hard to beat. And you can do it in the tropical setting of Sal island, with hilltop views to boot.You'll be picked up from your hotel and taken to the base where your arrival will be welcomed with a refreshing drink to get you started. There will be a quick safety briefing and introduction to ziplining, then once you're ready, you'll drive up to the hilltop, followed by a short, but no less spectacular, walk.There are two platforms to launch yourself from, with the highest point at a towering 103m. You'll reach speeds of up to a 100km per hour as you hurtle down the steel ropes, which extend over 1000m. And if you can open your eyes for just a second, you'll catch flashes of Sal's idyllic landscape before you reach the end of the line.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Buggy-tur på øya Sal
Aktiviteter

Buggy-tur på øya Sal

Fartsglade vil elske disse adrenalinpumpende buggy-turene. Disse kjøretøyene er perfekte for å ta seg frem i sandaktig terreng, og du får se enda mer av øya mens du suser ned stier du aldri visste eksisterte. Det er tre turer å velge mellom – på to timer, fire timer og om kvelden – valget er ditt.

Gratis kansellering
Guidet Rundtur
Tur med elsykkel
Aktiviteter

Tur med elsykkel

Å utforske det sørlige Sal er blitt enda morsommere. Under denne morgenturen på elektrisk sykkel leder guiden din deg lekende lett til de beste severdighetene. Så uansett om du bare ønsker å tilbringe litt kvalitetstid sammen med venner eller ha det gøy i solen, vil denne turen garantere en koselig stund.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Seilbåtcruise på Cuba Libre
Aktiviteter

Seilbåtcruise på Cuba Libre

Å seile på Cuba Libre er en deilig følelse. Denne enmastede yachten seiler ut fra Santa Maria i det sørlige Sal, og spesialiserer seg på alt som har med «-ing» å gjøre – seiling, avslapning, soling, snorkling, bading og til og med fisking. Det er dette ferie handler om – ekte, ren glede.Du blir hentet ved hotellet ditt og kjørt til havnen i Santa Maria. Gå om bord på Cuba Libre og nyt dagen. Mannskapet tar godt vare på deg underveis. Disse karene er ikke bare flinke; de er også morsomme å være sammen med.Ute på det åpne havet kan du slappe av. Er du heldig, får du sett flyvefisk og skilpadder. Hvis ikke, kan du alltids snorkle eller bade. Mannskapet har sine favorittsteder for begge aktivitetene, f.eks. Monte Leao. Cruisene er tilgjengelige enten som en halvdagstur – formiddag eller ettermiddag – eller en heldagstur.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Cape Verde Snorkelling Tour from Sal
Aktiviteter

Cape Verde Snorkelling Tour from Sal

The wonders of the seas in Sal live just under the surface. And this snorkelling tour is the best way to discover them. Speed away from the coast of Cape Verde to a top dive spot and make a splash in the South Atlantic. And with the help of a PADI-certified guide, you're in with a chance of spotting colourful banks of coral, deep lagoons and an array of exotic fish.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Hesteridning på Sal
Aktiviteter

Hesteridning på Sal

De kompakte strendene og dramatiske saltslettene på Sal er perfekte for ridning. Nyt den vakre naturen fra ryggen på den striglede og tamme hesten under en rolig ridetur. En rekke forskjellige turer av forskjellige lengder er tilgjengelige, både for nybegynnere og erfarne.Ta turen til en av Sals fremste rideskoler, der du blir introdusert for hesten din, får utlevert hjelm og blir ført ut på enten de vide saltslettene eller en bred, vidstrakt strand. La den friske luften fylle neseborene mens du blir vant til den beroligende rytmen til den veltrente hesten og beundrer det uberørte landskapet underveis.Denne rideturen på Sal er flott for familier og grupper med erfaring på alle nivåer. Velg mellom tre alternativer, fra en kortere nybegynnertur til en lengre avansert tur.

Gratis kansellering
Guidet Rundtur
Quadsafari på Sal
Aktiviteter

Quadsafari på Sal

Det kan virke som om Moder Jord skapte Sals strender og sanddyner for quadkjøring, da de er perfekte for denne adrenalinfylte aktiviteten. Vi tar deg med til den verdensberømte kitesurfing-stranden på den sørøstlige delen av øya for en pulsforhøyende opplevelse. Du kan velge mellom en to- eller firetimers quad tur.Du blir hentet på hotellet, og vi drar rett til øyas berømte saltsletter. Når vi har passert Serra Negra-fjellene og de hvite saltslettene, er vi ikke langt fra kitesurfingstranden.Denne stranden er oppkalt etter de mange kitesurferne som kommer hit for de store bølgene og de sterke vindene. Utflukten gir en god oversikt over øya, og turen med quad er prikken over i-en.

Gratis kansellering
Guidet Rundtur

Introduksjon til Sal

Sal er en liten, men populær øy. Dens viktigste trekkplaster er feriens yin og yang, avslapning og adrenalinpumpende aktiviteter. Uansett om du vil slappe av på solrike strender eller suse gjennom ørkenlandskap, så har du flaks – på Sal kan du gjøre begge deler. De mest populære aktivitetene er off road-safari, katamaranturer og turer der du får oppleve dyrelivet på nært hold. I tillegg finnes det et stort utvalg av guidede rundturer som tar deg med til øyas mest pittoreske steder som Murdeira-bukten, Buracona-lagunen, Pedra de Lumes saltsletter og sanden på Terra Boa.

De seks beste aktivitetene på Sal

1. Opplev det spesielle landskapet

De dødehavslignende Pedra da Lumes-saltslettene er en fornøyelse for alle sanser. Etter å ha beundret de rosa nyansene i det fordampede vannet, kan du flyte i det for å få en naturlig spa-behandling. Buracona-lagunen er berømt for "øyet" som skinner på overflaten ved visse tidspunkt og sanden på Terra Boa gir ofte fra seg en luftspeilingseffekt. Mange av de populære utfluktene på Sal tar deg med til disse høydepunktene.

2. Kjør off-road

Sals flate indre deler og bølgeskvulpende strender er perfekte for en off road-safari. Hopp inn i baksetet og nyt utsikten fra et off road-kjøretøy, eller sett deg bak rattet og sus over stier i en buggy eller firehjuling. De fleste organiserte turene inkluderer stopp ved populære severdigheter som saltslettene i Pedra da Lume og Buracona-lagunen. Men hvis du vil ha en mer avslappende opplevelse finnes det utflukter med elsykkel og elskuter også.

3. Se sitronhaier

Utenfor kysten av Sal kan du sykle, snorkle og til og med prøve en Bond-lignende vannskuter. Men hvis det er én vannaktivitet som skiller Sal fra mengden, så er det å omgås med sitronhaier. Marinbiologledede utflukter tar deg med til Shark Bay, der du kan padle i grunt vann mens små sitronhaier svømmer rundt deg.

4. Dra på katamarantur

En ferie på Sal uten en katamarantur er som å dra til Paris og ikke se Eiffeltårnet. Det skyldes at disse båtturene er øya i et nøtteskall, avslappende og naturskjønne. De gir også en smaksprøve på det gode liv til en brøkdel av prisen som må betale på andre reisemål. Mange inkluderer åpen bar og buffélunsjer samt svømme- og snorklestopp på avsidesliggende steder. Kombinerte utflukter til lands og til havs og egne turer kun for voksne er også tilgjengelige.

5. Utforsk de fargerike byene

Hvis du liker å ta bilder bør Sals tre største byer stå på listen din. Takket være sine pastellfargede hus har Espargos, Santa Maria og Palmeira er alle en Instagram-vennlig attraksjon. Og mens du er i Santa Maria er en avstikker til den verdensberømte Kite Beach et must. Synet av dusinvis av kitesurfere i action er en av øyas kjennetegnende bilder.

6. Prøv den lokale maten og drikken

Når du er på Sal, skal du gjøre som innbyggerne selv. Og det er å spise hummer. Santa Marias strandpromenade på den sørlige delen av øya er full av restauranter som tilbyr hummerretter som er like lekre som utsikten. Livemusikk er ofte en del av opplevelsen. Det er en grunn til at grillet eller fylt hummer er en av øyas spesialiteter. Når vi snakker om gryteretter, er catchupa, som kombinerer kjøtt, bønner, grønnsaker og krydder, en annen lokal favoritt.