Handlevogn
Sal
Sal

Kapp Verde

Ting å gjøre i Sal

Opplevelser i Sal

Filter by:

Pris (voksen)

NOK
NOK

Upphämtning på hotellet

Kategorier

Aktivitetsspråk

Alternativer

Jeepsafari – Sals hemmeligheter og saltsjøen Pedra da Lume
Aktiviteter

Jeepsafari – Sals hemmeligheter og saltsjøen Pedra da Lume

Sals karrige og uutforskede innland står i sterk kontrast med den uberørte hvite sanden på kysten. Jeepsafarien starter ved den fine Murdeira-bukten før vi besøker Buraconal-lagunen, sanddynene i Terra Boa og saltsjøen Pedra de Lume. Du får også utforske steder utenfor allfarvei og du får et glimt av dagliglviet i Palmeira og Espargos. Rodrigo, en av lokalguidene våre, sier: "Jeg har bodd på Sal hele livet, og jeg er fortsatt fasinert over øyas fargerike gatekunst. Det er en levende refleksjon av kulturen vår og daliglivet på øya".Etter en kort stopp ved Murdeira-bukten, kjører vi offroad i rolig tempo til fiskeværet Palmeira på vestkysten. De palmekantede gatene er fulle av små butikker og kafeer med veggmalerier, og du får oppleve hverdagslivet. Rodrigo sier: "Palmeiras kaleidoskopiske og rotete suvenirbutikker er en attraksjon i seg selv". Deretter går turen videre til Buraconalagunen, kjent for hvordan den glitrer når den blir truffet av sollys. Senere beundrer vi sanddynene og luftspeilingene som minner om store havbølger ved Terra Boa. La deg fascinere av det optiske fenomenet, der varme lysstråler på bakken reflekterer fjerne objekter og himmelen, og skaper en illusjon av en ørkensjø. Før du drar til neste stopp, stopper du ved et observatoriepunkt der du kan nyte en forhøyet utsikt over Espargos, øyas hovedstad.Deretter kan du slappe av med en naturlig spa-behandling i saltsjøen Pedra de Lume, som har nesten like høyt saltinnhold som Dødehavet. Å flyte i et av verdens salteste farvann og inne i et utdødd vulkankrater er en unik måte å avslutte turen på.

Gratis kansellering
Språk:

en, fi, sv 

Postkort fra Sal – privat tur
Aktiviteter

Postkort fra Sal – privat tur

Sal er ikke så stor, men øya kan skilt med en praktfull natur. Denne turen tar deg med til Kite Beach, Murdeira Bay, Buracona-lagunen og saltsjøen Pedra de Lumes. Dessuten får du servert en tre-retters lunsj i øyas hovedstad Esparagos og du får en gave du kan ta med hjem.Vi starter med en tur til den verdenskjente Kite Beach, deretter går turen nedover kysten til Murdeira Bay. De palmekantede gatene og lyse veggmaleriene i landsbyen Palmeira er neste post på programmet, før vi beveger seg innover i landet til Buracona-lagunen og luftspeilingene i Terra Boa.Etter en tre-retters lunsj kan du utforske hovedstaden Espargos før vi drar til saltsjøen Pedra de Lumes for å flyte i Kapp Verdes svar på Dødehavet. Før vi avslutter dagen, besøker vi den fargerike botaniske hagen og nyter en cocktail på strandklubben Ponta Preta. Og som et minne om dagen får du med deg en håndlaget keramikkgave hjem, eksklusivt for våre private turgjester.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Opplev sitronhaiene ved Sal
Aktiviteter

Opplev sitronhaiene ved Sal

Sitronhaiene holder til i det subtropiske kystvannet rundt Sal, og er en av de enkleste haiene å få oppleve i sitt naturlige habitat. Sammen med en marinbiolog drar du på halvdagstur til Shark Bay, der du får omgå og lære om disse fascinerende skapningene.Etter opphenting ved hotellet kjører vi til Shark Bay, der sitronhaiopplevelsen begynner. Vass ut i vannet sammen med en marinbiolog, som trinn for trinn veileder og lærer deg alt om denne utrolige haiarten.Legg merke til den gulfargede huden deres – perfekt for kamuflasje i sanden ved strendene – og observer dem i jakten på fisk bare noen få meter unna. Se finnene deres skjære gjennom vannoverflaten og bli kjent med haiene på nært hold.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sodade katamarancruise kun for voksne
Aktiviteter

Sodade katamarancruise kun for voksne

Sals kystlinje er en perfekt bakgrunn for et cruise – og denne katamaranturen kun for voksne er den beste måten å oppleve den på. Mens du seiler stille gjennom det asurblå vannet mellom Palmeira og Monte Leão, kan du sole deg, nippe til en cocktail og nyte en dukkert eller litt snorkling underveis.Denne avslappende dagen starter med at vi henter deg ved hotellet og kjører deg til Palmeira, der du går om bord i en splitter ny katamaran. Kapteinen setter seil langs vestkysten, og alt du trenger å gjøre er å lene deg tilbake og slappe av i solen.I tillegg til god plass til å slappe av på, vil drikke, snacks og lokal musikk virkelig høyne feriefaktoren. Når vi har kommet frem til det idylliske stedet vårt i nærheten av Monte Leão, kaster vi anker for at du skal kunne ta deg en dukkert og oppleve undervannsverdenen mens du snorkler. Du kan du også ligge ute på nettene og dagdrømme mens du henger over det glitrende vannet og tørker deg i solen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sal Island Zipline Course
Aktiviteter

Sal Island Zipline Course

The freedom and exhilaration of flying top-speed through the air is an experience that's hard to beat. And you can do it in the tropical setting of Sal island, with hilltop views to boot.You'll be picked up from your hotel and taken to the base where your arrival will be welcomed with a refreshing drink to get you started. There will be a quick safety briefing and introduction to ziplining, then once you're ready, you'll drive up to the hilltop, followed by a short, but no less spectacular, walk.There are two platforms to launch yourself from, with the highest point at a towering 103m. You'll reach speeds of up to a 100km per hour as you hurtle down the steel ropes, which extend over 1000m. And if you can open your eyes for just a second, you'll catch flashes of Sal's idyllic landscape before you reach the end of the line.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Sodade katamaran
Utflukter og dagsturer

Sodade katamaran

Hvis ferie for deg handler om å lene seg tilbake og slappe av, så er dette katamarancruiset rundt Sal akkurat det du trenger. Det eneste som står på dagsordenen er å cruise, sole seg, bade og se øya fra et helt nytt perspektiv.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Odjo d’Agua med grillkveld på stranden
Utflukter og dagsturer

Odjo d’Agua med grillkveld på stranden

Hvis du har lyst til å avslutte dagen i ekte Kapp Verde-stil, bør du melde deg på denne grillkvelden. Dette praktfulle boutiquehotellet har alt – en fantastisk beliggenhet, en privat strand og en fantastisk atmosfære. Slapp av og nyt både tradisjonell grillmat og kule strandvibber.Når du ankommer Odjo d'Agua-stranden, møtes du av den deilige lukten av marinert kjøtt og grønnsaker som stekes over glødende grillkull. Øyene har kjempegod mat som kombinerer portugisiske, kreolske og afrikanske smaker.Etter middag livner ting til, med lokale musikere og kreolske takter som får det til å rykke i dansefoten.

Gratis kansellering
Måltid Er Inkludert
Cape Verde Snorkelling Tour from Sal
Aktiviteter

Cape Verde Snorkelling Tour from Sal

The wonders of the seas in Sal live just under the surface. And this snorkelling tour is the best way to discover them. Speed away from the coast of Cape Verde to a top dive spot and make a splash in the South Atlantic. And with the help of a PADI-certified guide, you're in with a chance of spotting colourful banks of coral, deep lagoons and an array of exotic fish.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sea Doo vannscooter
Aktiviteter

Sea Doo vannscooter

Dette er noe du kanskje bare har sett i James Bond-filmer – men nå kan du selv prøve det her på Sal. Sea Doo vannscooter er en lett undervannscooter som lar deg utforske koraller og fiskestimer uten å bruke for mye energi.Etter opphenting ved hotellet, drar vi til Santa Maria-stranden sør på øya. Her får du et intensivkurs i hvordan du bruker denne fantastiske teknologien på Santa Maria-stranden. Deretter bærer det rett til sjøs. Alt du trenger å gjøre er å holde fast i den lille håndholdte vannscooteren, som drar deg gjennom bølgene. Den er like effektiv under vann, så pakk svømmebrillene dine og cruise langs korallrevene – uten et eneste par med svømmeføtter innen synsvidde.Du får utforske verdenen under bølgene i Santa Maria-bukten i én time. Sea Doo er en perfekt måte å fare bortover mellom koraller og fisk. Det er en virkelig kul følelse og noe du så absolutt ikke bør gå glipp av.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse
Quadsafari på Sal
Aktiviteter

Quadsafari på Sal

Det kan virke som om Moder Jord skapte Sals strender og sanddyner for quadkjøring, da de er perfekte for denne adrenalinfylte aktiviteten. Vi tar deg med til den verdensberømte kitesurfing-stranden på den sørøstlige delen av øya for en pulsforhøyende opplevelse. Du kan velge mellom en to- eller firetimers quad tur.Du blir hentet på hotellet, og vi drar rett til øyas berømte saltsletter. Når vi har passert Serra Negra-fjellene og de hvite saltslettene, er vi ikke langt fra kitesurfingstranden.Denne stranden er oppkalt etter de mange kitesurferne som kommer hit for de store bølgene og de sterke vindene. Utflukten gir en god oversikt over øya, og turen med quad er prikken over i-en.

Gratis kansellering
Guidet Rundtur
Hesteridning
Aktiviteter

Hesteridning

De kompakte strendene og dramatiske saltslettene på Sal er perfekte for ridning. Nyt den vakre naturen fra ryggen på den striglede og tamme hesten under en rolig ridetur. En rekke forskjellige turer av forskjellige lengder er tilgjengelige – en skreddersydd romantisk pakke for par tilbys også.

Gratis kansellering
Guidet Rundtur
Hummermiddag
Utflukter og dagsturer

Hummermiddag

Som navnet antyder er «hummer» ordet på LobStar – tett fulgt av «wow». Du vil si det når du ser utsikten fra terrassen og når du får servert Kapp Verde-spesialiteten hummerlunsj eller -middag. Vin og livemusikk er inkludert. Kjøtt- og vegetarmenyer er også tilgjengelig.

Gratis kansellering
Øyeblikkelig Bekreftelse

Introduksjon til Sal

Sal er en liten, men populær øy. Dens viktigste trekkplaster er feriens yin og yang, avslapning og adrenalinpumpende aktiviteter. Uansett om du vil slappe av på solrike strender eller suse gjennom ørkenlandskap, så har du flaks – på Sal kan du gjøre begge deler. De mest populære aktivitetene er off road-safari, katamaranturer og turer der du får oppleve dyrelivet på nært hold. I tillegg finnes det et stort utvalg av guidede rundturer som tar deg med til øyas mest pittoreske steder som Murdeira-bukten, Buracona-lagunen, Pedra de Lumes saltsletter og sanden på Terra Boa.

De seks beste aktivitetene på Sal

1. Opplev det spesielle landskapet

De dødehavslignende Pedra da Lumes-saltslettene er en fornøyelse for alle sanser. Etter å ha beundret de rosa nyansene i det fordampede vannet, kan du flyte i det for å få en naturlig spa-behandling. Buracona-lagunen er berømt for "øyet" som skinner på overflaten ved visse tidspunkt og sanden på Terra Boa gir ofte fra seg en luftspeilingseffekt. Mange av de populære utfluktene på Sal tar deg med til disse høydepunktene.

2. Kjør off-road

Sals flate indre deler og bølgeskvulpende strender er perfekte for en off road-safari. Hopp inn i baksetet og nyt utsikten fra et off road-kjøretøy, eller sett deg bak rattet og sus over stier i en buggy eller firehjuling. De fleste organiserte turene inkluderer stopp ved populære severdigheter som saltslettene i Pedra da Lume og Buracona-lagunen. Men hvis du vil ha en mer avslappende opplevelse finnes det utflukter med elsykkel og elskuter også.

3. Se sitronhaier

Utenfor kysten av Sal kan du sykle, snorkle og til og med prøve en Bond-lignende vannskuter. Men hvis det er én vannaktivitet som skiller Sal fra mengden, så er det å omgås med sitronhaier. Marinbiologledede utflukter tar deg med til Shark Bay, der du kan padle i grunt vann mens små sitronhaier svømmer rundt deg.

4. Dra på katamarantur

En ferie på Sal uten en katamarantur er som å dra til Paris og ikke se Eiffeltårnet. Det skyldes at disse båtturene er øya i et nøtteskall, avslappende og naturskjønne. De gir også en smaksprøve på det gode liv til en brøkdel av prisen som må betale på andre reisemål. Mange inkluderer åpen bar og buffélunsjer samt svømme- og snorklestopp på avsidesliggende steder. Kombinerte utflukter til lands og til havs og egne turer kun for voksne er også tilgjengelige.

5. Utforsk de fargerike byene

Hvis du liker å ta bilder bør Sals tre største byer stå på listen din. Takket være sine pastellfargede hus har Espargos, Santa Maria og Palmeira er alle en Instagram-vennlig attraksjon. Og mens du er i Santa Maria er en avstikker til den verdensberømte Kite Beach et must. Synet av dusinvis av kitesurfere i action er en av øyas kjennetegnende bilder.

6. Prøv den lokale maten og drikken

Når du er på Sal, skal du gjøre som innbyggerne selv. Og det er å spise hummer. Santa Marias strandpromenade på den sørlige delen av øya er full av restauranter som tilbyr hummerretter som er like lekre som utsikten. Livemusikk er ofte en del av opplevelsen. Det er en grunn til at grillet eller fylt hummer er en av øyas spesialiteter. Når vi snakker om gryteretter, er catchupa, som kombinerer kjøtt, bønner, grønnsaker og krydder, en annen lokal favoritt.