Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
118 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Utforsk underverdenen og mayakulturen
Aktiviteter

Nat Geo Day Tour: Utforsk underverdenen og mayakulturen

Når du forestiller deg hvordan de gamle mayaene kikket ned i mystisk dype og klare underjordiske bassenger, er det lett å forstå hvorfor de trodde at disse cenotene var vinduer til underverdenen. Denne National Geographic Day Tour er en reise inn i de dypeste aspektene av mayakulturen, og den bygger bro mellom den fristende skjønnheten i cenotene, som regionen er så kjent for, og betydningen de har i den lokale tradisjonen.Dagen begynner med en nedstigning til enten Abuelo- eller Zoi Che-cenoten, der du kan ta en avkjølende dukkert hvis du ønsker det. Disse vannfylte grottene gir en håndgripelig forbindelse til mayaenes levesett. Guiden, som er utdannet av National Geographic, vil forklare hvordan ferskvannet i cenotene var avgjørende for mayaenes overlevelse, spesielt med tanke på mangelen på elver og innsjøer i Yucatan. I tillegg til cenotenes åndelige status vil guiden også beskrive mayaenes forestilling om underverdenen, eller Xibalba, og dens struktur med ni lag som gjenspeiles i mange av Mexicos mayapyramider.Deretter venter en guidet spasertur langs mayastien i Xibalba, der tretten avbildninger av mayaguder avløser hverandre, og guiden forteller historiene deres underveis. National Geographics gjester får eksklusiv tilgang til parkens nylig oppdagede femte cenote, som er gjennomsyret av en aura fra oldtiden.Etter at du har utforsket sammenhengen mellom cenoter og mayakulturen og -troen, er det tid for å slappe av over en tradisjonell hjemmelaget lokal lunsj, en hyllest til regionens kulinariske arv

Gratis kansellering
Språk:

es, en 

Nat Geo Day Tour: Oppdag viktigheten av å restaurere korallrev i Cancun
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Oppdag viktigheten av å restaurere korallrev i Cancun

Utforsk underverkene i det mesoamerikanske revsystemet på denne unike National Geographic Day Tour. Under ledelse av marinbiologer og oseanografer får du en unik mulighet til å se hvordan menneskeheten påvirker revet og korallblekingen. Du får oppleve snorkling ved verdens nest største korallrev, etterfulgt av et innsiktsfullt foredrag om tiltak for å restaurere revet.Når vannet er på sitt roligste, seiler vi til ulike rev som alle er rammet av bleking på grunn av global oppvarming, vannforurensning og mikroplast. Besøk revet kjent som "El Meco", som har de yngste korallene, noe som gjør det til en helt spesiell attraksjon.Båtene som brukes på turen, er sertifisert av Blått Flagg for bærekraftig turisme, noe som sikrer at reisen din er i tråd med miljøbevisst praksis. Underveis blir du også kjent med den lokale faunaen og får smake på den tradisjonelle snacksen kibi.På denne turen vil du bli inspirert til å beskytte disse marine økosystemene, noe som er målet for det National Geographic-sponsede prosjektet Pristine Seas. Dette prosjektet har gjennomført ekspedisjoner til Banco Chinchorro, en viktig del av det mesoamerikanske revsystemet. Prosjektets arbeid understreker hvor viktig det er å beskytte havmiljøet mot menneskelig påvirkning og samtidig bevare de siste ville stedene i verdenshavene.Ved å bli med på denne turen blir du en viktig del av arbeidet med å bevare og beskytte det dyrebare mesoamerikanske revsystemet. Fordyp deg i havets underverker og få en dyp forståelse av korallrevene og deres viktige rolle i biosfæren.

Gratis kansellering
Språk:

es, en 

Chichen Itza og besøk i en mayalandsby med tradisjonell lunsj
Aktiviteter

Chichen Itza og besøk i en mayalandsby med tradisjonell lunsj

Den godt bevarte mayabyen Chichen Itza er et arkeologisk område med antikke mayaruiner, templer og pyramider. Turen starter tidlig slik at vi kommer til dette UNESCO-listede arkeologiske området før folkemengdene gjør det. Vi besøker også en cenote og en tradisjonell mayalandsby. Benito, en av lokalguidene våre, sier: "Det du hører er like imponerende som det du ser i Chichen Itza. For eksempel var El Caracol et observatorium som ble brukt av mayaastronomer. Du får lære alt om deres nøyaktige kalendere, som kartla alt fra fruktbarhet til innhøsting." Det verdensberømte arkeologiske stedet Chichen Itza er noe du ikke må gå glipp av når du er i Cancun. Navnet betyr munnen til brønnen til vanntrollmennene, inspirert av dens hellige cenoter. Over alt kan du se representasjoner av Kukulkan, slangen som var den øverste mayaguden. Pyramiden dedikert til han dominerer komplekset. Benito sier: "Kukulkantempelet har fire trapper med 91 trinn, pluss det enkle trinnet på toppen, totalt 365 trinn. De gamle mayaene beregnet alt".Du får også se Krigstempelet og Jaguarens tempel, mens guiden forteller om mayafolkets historie, kultur og legender. Det finnes håndverkere som lager håndverk på stedet, og alle kjøp hjelper lokalsamfunnet. I tillegg avdekker vi hemmelighetene til Xibalba, mayaguiden i underverdenen, når vi dykker ned i en ferskvannscenote. Etter en tradisjonell lunsj tar vi turen til landsbyen Yalcoba og blir kjent med lokalbefolkningen her.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, no, +1  pl

Cobapyramiden og mayaruiner med lunsj og et bad i en cenote
Utflukter og dagsturer

Cobapyramiden og mayaruiner med lunsj og et bad i en cenote

Gratis kansellering
Språk:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Tulum med Nopalitos-lagunen og lunsj
Aktiviteter

Tulum med Nopalitos-lagunen og lunsj

Denne utflukten for voksne er den perfekte kombinasjonen av kultur og avslapping. Først utforsker vi mayaruinene på den arkeologiske byen Tulum, den eneste som ligger rett ved sjøen. Deretter slapper vi av ved den bortgjemte lagunen Nopalitos, som åpnet for publikum i 2020. Gustavo, en av våre lokalguider, sier: "Akkurat når du tror Mayarivieraen ikke har noen overraskelser i ermet, oppdager du Nopalitos. Det rolige vannet med praktisk takt alle nyanser av blått du kan tenke deg, forandrer seg foran øynene dine når skyene driver over lagunen."Først stopp på programmet er et besøk til det det arkeologiske området Tulum, den eneste mayabyen som ligger ved kysten. Mens du følger en guidet tur til Vindgudens tempel og El Castillo-pyramiden kan du nyte utsikten over Det karibiske hav. Etterpå får du tid på egen hånd, og kan enten slappe av på stranden, som er kjent for sine skilpadder, eller gå rundt i området og ta flere bilder. Gustavo sier: "Tulum er den perfekte balansen mellom kultur og natur. Du ser alle disse iguanene slappe av rundt ruinene i byen og skilpadder som går rundt på stranden."Deretter drar vi videre til Nopalitos, en ferskvannslagune med smaragdgrønt vann som er perfekt hvis du vil slappe av eller prøve stand-up-paddle eller kajakk. Vi får også servert en lunsj, før vi finner hengekøyene og slapper av litt før det er på tide å dra tilbake til hotellene.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Chichen Itza – privat rundtur med transport og lokalguide
Utflukter og dagsturer

Chichen Itza – privat rundtur med transport og lokalguide

Ruinene av det gamle Chichen Itza er et must å besøke når du er i Cancun. Denne private rundturen lar deg oppdage stedet før folkemengdene ankommer. Enda bedre, du utforsker komplekset sammen med en av våre lokale eksperter, som vil dele inngående kunnskap med deg. Argelia, en av guidene våre, sier: "Du får lære om kalenderne i Kukulkan-tempelet og dens hellige trapp, der hvert jevndøgn, skyggene representerer nedstigningen til den fjærkledde slangen." Etterpå kan du nyte en svømmetur i en cenote og besøke en mayalandsby for lunsj.Det blir en tidlig start for å være de første som ankommer dette stedet som står på UNESCOs verdensarvliste – det perfekte tidspunktet for å ta noen selfies. Stillheten gir enda mer mystikk til de storslåtte Maya-monumentene. Det er den mektige Kukulkanpyramiden, Jaguarens tempel og den makabre Tzompantli, blant mange landemerkesteder. "Basrelieffene forteller oss om den magiske troen inspirert av deres tolkning av stjernene," sier Argelia.Deretter kan du ta turen til en underjordisk cenote for en svømmetur i det klare vannet. Så går turen videre til landsbyen for lunsj. All maten er lokalt dyrket og tilberedt etter tradisjonelle oppskrifter. Argelia sier: "Du får smake typisk Yucatecan-mat som chaya empanadas, cochinita pibil, kylling i axiote-ris og svarte bønner og dampede grønnsaker". Du får også se lokalbefolkningen vise frem sine ferdigheter med å håndveve hengekøyer – et urgammelt håndverk – og finn ut hvordan denne bransjen bidrar til å støtte samfunnet.

Gratis kansellering
Språk:

de, es, en, fr, nl 

Guidet omvisning i Tulum og besøk i et moderne mayasamfunn
Utflukter og dagsturer

Guidet omvisning i Tulum og besøk i et moderne mayasamfunn

Historiske ruiner, strender og bad i underjordiske grotter gjør dette til en actionfylt formiddag full av eventyr. En guidet tur i Tulum etterfølges av et besøk til et tradisjonelt mayasamfunn. Det blir også mulighet for en forfriskende dukkert i en cenote. Benito, en av lokalguidene våre, sier: "Det meste av Tulum stammer fra de to århundrene før spansk kolonisering, så det er det siste øyeblikksbildet av en dødsdømt sivilisasjon. Blant de mange tingene du får lære er symbolikken bak gudene som er skåret inn i templene".Vi begynner med å besøke ruinene av mayabyen Tulum. Guiden viser deg freskomalernes templer, den synkende guden, vindens tempel og mye mer. I tillegg ser vi El Castillo-pyramiden, hvis beliggenhet på en klippetopp med utsikt over Karibia, gjør at det minner om et fyrtårn. I dag er stedet som skapt for Instagram og det er det mest fotograferte stedet på Mayarivieraen. Gustavo, en annen av lokalguidene våre, sier: "Tulum er den perfekte balansen mellom kultur og natur – bare se på alle iguanene som ligger og slapper av. De gamle mayerne satte pris på dette, og hvert område representerte et av elementene – jord, vann, vind og ild". Etter en stopp i en mayalandsby der vi mingler litt med lokalbefolkningen, avslutter vi med et bad i en cenote. Disse ferskvannsgrottene var hellige for de gamle mayaene. Litt snorkling i denne hellige grotten er den perfekte måten å avrunde turen på.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Aventuras Mayas Jungle Park med meksikansk lunsj
Aktiviteter

Aventuras Mayas Jungle Park med meksikansk lunsj

Hvis du liker action og eventyr, venter en dag med morsomme eventyr i Aventuras Mayas Jungle Park. Kjør i full fart gjennom jungelen med ATV, fly mellom tretoppene med zipline og rappeller inn i en cenote for å bade i en av disse imponerende underjordiske grottene. Og når det er tid for en pause, kan du nyte velsmakende meksikansk buffé. Juanito, en av lokalguidene våre, sier: "Noen av ziplinene glir rett over jungeldalen. Andre går opp ned, mens en annen har alternativet "Superman". Det finnes til og med en "flygende hengekøye" du kan prøve. Dette er en dag full av spenning og eventyr."Vi ankommer parken og etter en rask sikkerhetsgjennomgang fra instruktørene, begynner spenningen. Rekkefølgen på aktivitetene bestemmes samme dag for å sikre at folkemengdene er spredt og du kan nyte opplevelsene dine maksimalt. Du suser gjennom tretoppene i en spennende syv-linjers zipline-bane. Spenn deretter fast en sele og rappeller ned en 20 meter lang klippevegg inn i en underjordisk cenote for en svømmetur med tusenvis av stalaktitter rett over nesen din.Gå deretter opp igjen for å ta en pause med en lunsjbuffé med lokale favoritter – Yucatáns signatur pulled pork cochininita pibil er vanligvis på menyen. Det serveres vann og kaffe til maten. Etter å ha fylt på med energi, er det på tide å innta den kraftige ATV-en og suse av sted over gjørme og gjennom jungelen. Vi kjører en 11 kilometer lang rute, og vi garanterer en tur med mye latter fra start til slutt.

Gratis kansellering
Språk:

es, en 

Tulum, bad i en cenote, snorkling etter skilpadder og strandklubb – alt i ett
Aktiviteter

Tulum, bad i en cenote, snorkling etter skilpadder og strandklubb – alt i ett

Nå er det blitt mye enklere å utforske Mexico. På denne heldagsutflukten kan du krysse av for ikke mindre enn fire ulike aktiviteter. Begynn med et guidet besøk i det arkeologiske området Tulum, og ta deretter turen til en cenote for å bade. Deretter går turen videre til Akumal for å snorkle. Dagen avrundes med lunsj på en strandklubb. Carmen, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Den mest fotograferte bygningen på det arkeologiske området er Castillo, som ligger på en klippe med utsikt over Det karibiske hav. Castillo er kanskje den mest berømte, men det finnes mange andre gamle mayaruiner å utforske, som for eksempel Den nedstigende gudens tempel og Fresketemplet.På den guidede turen rundt i Tulum får du et innblikk i mayakulturens underverk. Du får vite mer om byens fortid som muromkranset by og dens tidligere rolle som handelsknutepunkt. Etter omvisningen får du tid til å utforske på egen hånd. Deretter kan du glede deg til å bli blendet av fargene i en eldgammel maya-cenote, en naturlig grotte med ferskvannsbasseng som forsynes av underjordiske vannkilder og ble ansett som hellig av mayaene.Etter en avkjølende svømmetur setter vi kursen mot det pittoreske kystsamfunnet Akumal, som er kjent for sin avslappede atmosfære, naturlige skjønnhet og rike marine liv. Med sin spennende undervannsverden byr Akumal på en av de beste snorkelopplevelsene på Riviera Maya. Her kan du oppleve en rekke tropiske fisker, koraller og kanskje til og med havskilpadder. Avslutt dagen med å slappe av og nyte et velsmakende måltid på en nærliggende strandklubb.

Gratis kansellering
Språk:

es, en 

Båttur langs Mayarivieraen med åpen bar og lunsj – kun for voksne
Aktiviteter

Båttur langs Mayarivieraen med åpen bar og lunsj – kun for voksne

Denne båtturen tilbyr luksus og et nytt perspektiv på Mexico. Cruiset er designet med tanke på deg, og er kun for voksne, så strekk deg ut og nyt freden og naturen som glir forbi. Alejandro, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Blant de spesielle detaljene du kan finne om bord, er frisk frukt, en velsmakende lunsj og, selvfølgelig, badestopp og vannsport, slik at du kan få mest mulig ut av det fantastiske vannet."Fra det øyeblikket du går om bord på katamaranen og mottar velkomstdrinken, er det bare å la seg skjemme bort. Føl havbrisen på huden din, den varme solen på ryggen og nyt den fantastiske utsikten over rivieraen. Det er god plass om bord for å sole deg og beundre utsikten, så len deg tilbake og slapp av mens du seiler fra Riviera Maya til et bortgjemt sted.Det ville ikke vært et cruise uten badestopp, så det er selvfølgelig også en del av turen. Og det finnes både snorkleutstyr og paddle board med om bord. Hopp i de fristende bølgene og test balansen på et SUP-brett, eller ta en titt på undervannsverdenen. Etterpå blir det servert en velsmakende sen lunsj og gratis drikke om bord, og så er det bare å lene seg tilbake og slappe av.

Gratis kansellering
Språk:

es, en 

Privat tur til Tulum med Nopalitos-lagunen og lunsj
Aktiviteter

Privat tur til Tulum med Nopalitos-lagunen og lunsj

Denne private utflukten for voksne er den perfekte kombinasjonen av kultur og avslapping. Først utforsker vi mayaruinene på den arkeologiske byen Tulum, den eneste som ligger rett ved sjøen. Deretter slapper vi av ved den bortgjemte lagunen Nopalitos, som nylig åpnet for publikum. Gustavo, en av våre lokalguider, sier: "Akkurat når du tror Mayarivieraen ikke har noen overraskelser i ermet, oppdager du Nopalitos. Det rolige vannet med praktisk takt alle nyanser av blått du kan tenke deg, forandrer seg foran øynene dine når skyene driver over lagunen".Første stopp på programmet er et besøk til det det arkeologiske området Tulum, den eneste mayabyen som ligger ved kysten. Mens du følger en guidet tur til Vindgudens tempel og El Castillo-pyramiden kan du nyte utsikten over Det karibiske hav. Etterpå får du tid på egen hånd, og kan enten slappe av på stranden, som er kjent for sine skilpadder, eller gå rundt i området og ta flere bilder. Gustavo sier: "Tulum er den perfekte balansen mellom kultur og natur. Du ser alle disse iguanene slappe av rundt ruinene i byen og skilpadder som går rundt på stranden."Deretter drar vi videre til Nopalitos, en ferskvannslagune med smaragdgrønt vann som er perfekt hvis du vil slappe av eller prøve stand-up-paddle eller kajakk. Vi får også servert en buffélunsj, før vi finner hengekøyene og slapper av litt før det er på tide å dra tilbake til hotellene.

Gratis kansellering
Guidet Rundtur
ATV-tur, bading i en cenote og katamarancruise fra Cancun med lunsj
Aktiviteter

ATV-tur, bading i en cenote og katamarancruise fra Cancun med lunsj

Opplevelsesrike dager er hva ferie på Mexicos Riviera Maya handler om. Denne spennende turen byr på en spesiell kombinasjon av spenning på land og ro i vannet. Paola, en av våre dyktige lokalguider, sier: "Det er kontrastene som gjør denne utflukten så tiltalende – den fartsfylte ATV-turen etterfulgt av roen i cenoten, og de to vakre stedene Puerto Morelos Park og Marina Maroma."Eventyret starter med en 45 minutter lang tur gjennom ulendt terreng på en kraftig ATV. Denne forrykende turen tar deg nedover grusveier, rundt svinger og over røtter og steiner i jungelens villmark. Kjenn adrenalinkicket og vinden mot ansiktet mens du navigerer gjennom det grønne landskapet, som er en enestående start på utflukten. Deretter bytter du fra den energiske spenningen til roen i en skjult cenote. Disse mystiske naturlige bassengene, som er en del av mayaenes verden, er uberørte underjordiske vannreservoarer.Etter en avslappet lunsj med autentisk meksikansk mat, skifter vi transportmiddel til en katamaran og seiler i det krystallklare vannet i Det karibiske hav. Turen kulminerer med snorkling ved Great Mayan Reef, der du kan se det livlige livet i havet og korallformasjonene på nært hold. Den minnerike dagen avsluttes med retur til båthavnen for transport tilbake til basen, som en avrunding på en dag full av eventyr, natur og kultur.

Gratis kansellering
Språk:

es, en 

Introduksjon til Riviera Maya / Playa del Carmen

Riviera Maya imponerer med sine hvite sandstrender med tropisk badevann, samt en imponerende samling arkeologiske maya-utgravinger. Den ligger like sør for Cancun, og er det perfekte reisemålet hvis du vil kombinere sol, hav, natur og kultur. Med historiske steder som Tulum på klippetoppen, det verdensberømte Chichén Itzá-komplekset og kystbyen Playa del Carmen, vil du ikke kjede deg et minutt.

De seks beste aktivitetene på Riviera Maya:

1. Beundre Chichén Itzá

En utflukt til Chichén Itzá er et must når du bor på Riviera Maya. Det ligger dypt inne i jungelen på Yucatan-halvøya og er ett av de best bevarte Maya-stedene av alle. Den imponerende Kukulcan-pyramiden, El Caracol-observatoriet og Krigernes Tempel er alle eksempler på mayaenes ingeniørferdigheter. Mens Tzompantli, en vegg dekket med hoteskalleutskjæringer, ble brukt til å vise erobringene av staten eller andre ofre.

2. Utforsk Tulum

Nord for biosfærereservatet Sian Ka'an ligger ruinene av mayabyen Tulum. Det er ett av Mexicos viktigste arkeologiske steder og ligger på en 12 meter høy klippe, hvorfra det er en fantastisk utsikt over kysten og Karibien. Pyramiden El Castillo, Freskotempelet og Den nedstigende Guds tempel, er de mest populære attraksjonene. Og for å avrunde besøket, kan du nyte et bad på stranden eller i en av de nærliggende cenotene.

3. Dra på utflukt til Isla Holbox

Holbox Island er 40 km lang og 36 av disse kilometerne er sandstrender. Den ligger i Karibien, like nord for Cancun, og er perfekt for en deilig dagstur. Med litt flaks får du se delfiner under båtturen. Vel fremme kan du utforske landsbyen Holbox, et avslappet kitesurfingsmekka, og landsbygda rundt Holbox med golfbil – det er det eneste transportmiddelet som er tillatt på øya.

4. Prøv ulike vannaktiviteter

Prøv snorkling, seiling, dykking eller vannskuter – det turkise vannet utenfor Riviera Maya er som skapt for vannaktiviteter. Undervannsverdenen i denne delen av Karibien er fargerik og variert. Du kan svømme blant skilpadder og tropiske fisk hele året, og hvis du er her mellom juni og september, kan du svømme med hvalhaier. Hvis du foretrekker å ta det rolig, kan du bestille en avslappende katamarantur til Isla Mujeres.

5. Ha det gøy i Xcaret Eco Park

Like sør for Playa del Carmen ligger Xcaret Eco Park, en arkeologisk fornøyelsespark. Her kan du oppleve mer enn 50 naturlige og kulturelle attraksjoner som hjelper deg med å være i ett med naturen. Det er morsomt for hele familien. I tillegg til spennende aktiviteter får du også mulighet til å lære mer om Maya-kulturen. Blant attraksjonene og aktivitetene finnes det jungelstier, en underjordisk elv, dykking, snorkling med ammehai, en Maya-landsby med folkemusikk, dans og mye mer.

6. Besøk Playa del Carmen

Playa del Carmen har hoteller i verdensklasse, et pulserende natteliv og en utrolig vakker strand. Hvis du har lyst til å besøke butikkene, vil nyte en is eller bare se verden passere forbi, er Quinta Avenida det rette stedet. Kjøpesenteret Paseo del Carmen har alle de kjente merkene. Hvis du vil ta en selfie, er Portal Maya-statuen ved Fundadores Park veldig populær blant Instagrammere.