Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
99 Aktiviteter
Sort by:
Offroad-tur i Høy-Atlas-fjellene med lunsj i berberlandsby
Utflukter og dagsturer

Offroad-tur i Høy-Atlas-fjellene med lunsj i berberlandsby

Hvis du liker eventyr og avsidesliggende fjellandsbyer, er denne offroad-safarien i Høy-Atlasfjellene midt i blinken. Bare en kort kjøretur fra Marrakech får du oppleve typiske berberlandsbyer i det ulendte terrenget. Yasmine, en av våre dyktige lokale guider, forteller: "Familien min eier en stor olivenlund i Asni-dalen. Den pleide å være nok til å forsørge storfamilien min, men på grunn av mangel på regn ble avlingene mindre og mindre helt til vi måtte flytte til Marrakech. Nå er jeg turguide, og jeg er stolt av å vise gjester rundt i berberlandsbyene jeg kjenner så godt.Hopp inn i et luftkondisjonert terrengkjøretøy og start reisen inn i Høy-Atlasfjellene. Bytte ut bygatene med palmeomkransede daler, rosehager og duftende frukttrær når vi begir oss ut i villmarken. Fotografer vil elske panoramautsiktene over fjellene, og du får muligheten til å se hvordan lokal keramikk blir laget på tradisjonelt vis, og du kan også kjøpe noen av produktene hvis du vil.Vi tar en pause for å drikke myntete og smake på ferskt lokalt brød i et typisk berberhus, før du får litt tid på egen hånd til å utforske landsbyen. Deretter tar vi den naturskjønne ruten gjennom rustfargede fjell og inn i Asni-dalen, der vi tar en pause for å spise en tradisjonell lunsj med lokale spesialiteter. Jasmine sier: "Jeg passer på at det alltid serveres lokal olivenolje til lunsjen, og jeg elsker å se gjestene våre nyte den. På hjemturen avrunder vi offroad-eventyret med et stopp ved Tahanaout-kløftene.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Ouzoud-fossene med Imi-n-Ifri og lokal lunsj
Aktiviteter

Ouzoud-fossene med Imi-n-Ifri og lokal lunsj

Ouzoud-fossene er en av Marokkos største severdigheter, og de er enkle å besøke fra Marrakech. Vi drar inn i Midt-Atlasfjellene for å se Nord-Afrikas høyeste fossefall og en naturlig travertinbro. Hamza, en av våre dyktige lokale guider, sier: "Jeg har guidet denne utflukten i mange år, men jeg elsker fortsatt å se fossene. De faller 110 meter nedover forrevne, røde klipper, og det er flere steder man kan se det fossende vannet, både ovenfra og nedenfra. Ouzoud betyr "oliven" på berberspråket, og fossen har fått sitt navn etter de gamle oliventrærne som vokser i dalen."På veien til Ouzoud krysser vi palmelunder og passerer tradisjonelle berberlandsbyer mens vi snirkler oss gjennom fjelloverganger. Når vi kommer frem til fossen, har du god tid til å ta bilder og beundre de mange nivådelte fossene. En permanent regnbue skapes av tåken som kastes opp av vannets naturlige kraft, som er på topp om våren.Guiden peker ut de beste utsiktspunktene, og er du heldig, kan du til og med få øye på berberapene som har dette fantastiske stedet som sitt hjem. Hamza sier: "Mange tenker på Marokko som et tørt land. Men Ouzoud-fossene og de grønne omgivelsene gir landskapet en følelse av vitalitet og livskraft". Etter besøket spiser vi en lunsj som består av finkornet couscous med lokal olivenolje og ristede lokale mandler – regionens signaturrett. På veien tilbake til Marrakech blir det et fotostopp ved den naturlige broen Imi-n-Ifri.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Tur med hest og vogn i Marrakech med Jemaa el-Fnaa-torget
Utflukter og dagsturer

Tur med hest og vogn i Marrakech med Jemaa el-Fnaa-torget

Marrakech by night er magisk – og når solen begynner å gå ned over medinaen, blir stemningen elektrisk av kveldsunderholdningen. Du får din egen magiske opplevelse med en tur i hestevogn og tid til å oppleve det yrende folkelivet på Jemaa el-Fnaa-torget om kvelden. Fatima, en av våre dyktige lokalguider, forteller: "Familien min eier en riad i medinaen, og jeg ble ofte kjørt med hest og kjerre til skolen. Hester, esler og mopeder er de eneste transportmidlene som kan ta deg gjennom de trange smugene i medinaen – hvis du har det travelt, da sliter du."Begynn kvelden med å sette deg i en hestekjerre for å oppleve de viktigste severdighetene i og rundt medinaen. Hesten går langs vollene fra 1100-tallet og ned hovedgaten. Deretter nyter du utsikten fra Hivernage-distriktet og passerer gjennom Bab Jdid og Bab Ighali, to av Marrakech' imponerende byporter. Deretter går turen videre til Mechouar – bydelen med det kongelige palasset – og videre mot La Kasbah Mellah og Jemaa el-Fnaa, som står på UNESCOs verdensarvliste. På denne tiden av dagen er det ikke så mye folk her.Torget er byens liv og sjel. På dagtid er det en plass der selgerne selger ferske varer, men om kvelden får det et helt annet preg, og showet begynner å utspille seg. I takt med at solen går ned, begynner bodene å rigge seg til for kvelden. Akrobater opptrer, historiefortellere sitter med bena i kors mens folkemengden samler seg rundt dem, spåkoner kommer med visdom. Og kokkenes griller syder av ulike typer gatemat – et absolutt must i Marrakech.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Riad-middag i medinaen i Marrakech med transport
Utflukter og dagsturer

Riad-middag i medinaen i Marrakech med transport

En ekte marokkansk opplevelse får du ved å spise middag i en riad. Riadene er typiske for medinaen i Marrakech, og selv om disse historiske palassene ikke ser så speseille ut fra utsiden, vil du føle deg som i en arabisk dagdrøm så snart du går inn. Karim, en av våre dyktige lokalguider, sier: "I den gamle medinaen lyser lyktene opp de smale smugene, og i enden av dem finner du riaden vår. Det er en skjult skatt. Innredningen minner om Medersa Ben Youssef, et av de flotteste monumentene i Marrakech.Den overdådige, men likevel intime atmosfæren i en riad er den perfekte rammen for en spesiell kveld. Ved ankomst får du servert en velkomstcocktail som du kan nippe til mens du slapper av på gårdsplassen og i hagen. Karim forteller: "Det arabiske ordet "riad" betyr "hage", og de fleste riader er bygget rundt en sentral gårdsplass med planter og fontener. Når du kommer inn fra de travle gatene, får du en umiddelbar følelse av ro og fred."De utsmykkede detaljene i riaden, med intrikate geometriske utskjæringer og juvelfargede fliser, danner rammen rundt måltidet. Før du setter deg til bords for å nyte en ekte gastroopplevelse, er det tid for den tradisjonelle håndvaskeseremonien med appelsinblomst og varmt vann. Deretter er det tid for å fråtse i en rekke lokale og europeiske retter som er tilberedt med krydder fra souken og de ferskeste råvarene, og som skylles ned med vin. Etter middagen og digestifen kan du lene deg tilbake og se en magedanser akkompagnert av en lutspiller.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Essaouira med medinaen, havnen og et besøk hos Argan Coop
Utflukter og dagsturer

Essaouira med medinaen, havnen og et besøk hos Argan Coop

Det er ikke uten grunn at Essaouira kalles "Atlanterhavets juvel". Det er en hvitkalket labyrint som er kjent for sin medina, fiskelandsbystemning og flokker av kitesurfere. Her kan du utforske havnen, vandre gjennom den UNESCO-listede medinaen og oppleve den bohemske kunstscenen. Ibrahim, en av våre dyktige lokale guider, sier: "Jeg er født og oppvokst i Essaouira, men familien min flyttet da jeg var 14 år. Når jeg kommer tilbake, blir jeg fylt av nostalgi når jeg går rundt i smugene der jeg pleide å spille fotball med mine arabiske og jødiske venner. Essaouira har alltid vært en multikulturell smeltedigel."Guiden forteller deg alt om byen, og du lærer om havnen, det kommunale markedet, juvelerområdet og kunsthåndverkersentrene. Den rolige atmosfæren, de smale, kronglete gatene med kaleidoskopiske tepper, hus med avskallet maling og tunge, gamle tredører gjør byen til et herlig sted å rusle rundt. Vi går langs havnevollene, kjent som Skala, der de elektrisk-blå båtene vugger i vannet, og ser samlingen av historiske europeiske messingkanoner.Etter lunsj på en lokal restaurant inne i medinaen tar vi en titt på håndverksbutikkene og galleriene, som er kjent for sine håndlagde produkter laget av thuya-tre. Kunstgalleriet Othello –oppkalt etter Shakespeare-filmen som delvis ble spilt inn i Essaouira – er verdt et besøk. Vi tar også turen innom et arganoljekooperativ som ble grunnlagt av lokale kvinner, der du kan smake på hjemmelagde lokale produkter som myntete, brød og amlou – et pålegg laget av arganolje, honning og mandler.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Kasbahenes rute med 4x4-kjøretøy og lunsj i Aït Benhaddou
Aktiviteter

Kasbahenes rute med 4x4-kjøretøy og lunsj i Aït Benhaddou

Sanden i Høy-Atlas er overstrødd med støv fra filmstjerner. På denne storslåtte turen kjører vi i et terrengkjøretøy Telouet, buldrer over det svimlende fjellpasset Tizi n'Tichka og besøker Aït Benhaddou, som står på UNESCOs verdensarvliste. Det er et must. Youssef, en av våre dyktige lokalguider, forteller: "Jeg kommer fra landsbyen Tamdaght, bare 6 km fra kasbahen Aït Benahdou – en rød landsby av leire som er så uberørt at det føles som å gå inn i en film. Da vi bodde her, ble film en naturlig del av livet vårt og da jeg studerte, økte jeg inntekten min ved å jobbe som statist."Ditt offroad-eventyr i Atlasfjellene starter med en naturskjønn kjøretur via Taddart til Telouet – en falleferdig kasbah på den tidligere karavaneruten som forbandt Marrakech med Sahara. Med utsikt over Aït Benhaddou tar vi en pause for å spise en velsmakende lunsj tilberedt av lokale råvarer. Etterpå tar guiden oss med innenfor kasbahens ksar-murer, der Hollywood-filmer som Gladiator og Lawrence of Arabia ble spilt inn. Dette er også et av Marokkos fineste eksempler på leirarkitektur.På hjemturen venter oppstigningen til det spektakulære Tizi n'Tichka-passet. Youssef sier: "Tizi n'Tichka betyr "vanskelig fjellbeite" på berberisk, og du vil snart finne ut hvorfor. Veien når en høyde på 2212 meter med mange motbakker". Etter passet går veien nedover gjennom naturskjønne daler, forbi landsbyer og palmelunder, før vi til slutt ankommer Marrakech igjen.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr 

Guided Ourika Valley day trip from Marrakech
Utflukter og dagsturer

Guided Ourika Valley day trip from Marrakech

Discover the prettiest Berber valley, the Ourika Valley, visit a local Berber house, and some stores of pottery and take plenty of scenic pictures.

Gratis kansellering
Språk:

en, it, fr, es 

Anima Gardens and Ourika Valley day trip from Marrakech
Aktiviteter

Anima Gardens and Ourika Valley day trip from Marrakech

Book this Magical Anima Gardens and Ourika Valley day trip from Marrakech. Escape Marrakech to the Atlas mountains and spend a wonderful time in the unforgettable Anima gardens.

Gratis kansellering
Språk:

en, fr, ar 

Agafay desert camel ride with dinner and live music
Aktiviteter

Agafay desert camel ride with dinner and live music

Book tickets for a Agafay desert tour with Agafay camel ride and authentic Moroccon dinner in the desert with live music

Gratis kansellering
Språk:

en, fr, es, ar 

Moroccan cooking class in Marrakech
Aktiviteter

Moroccan cooking class in Marrakech

Moroccan cuisine is among the most exquisite in the world and on your Marrakech vacation you will probably have enjoyed some delicious tagines, caught the rich aroma of multiple spices, and discovered fantastic flavorings in salads and sides.

Gratis kansellering
Språk:

en, it, fr, es 

Evening camel ride Agafay desert with a traditional dinner
Aktiviteter

Evening camel ride Agafay desert with a traditional dinner

Spend your evening in the desert of Agafay to experience a camel ride and a traditional dinner accompanied by a live musical show.

Gratis kansellering
Språk:

en, it, fr, es 

Agafay desert full-day tour with camel ride and Berber lunch
Aktiviteter

Agafay desert full-day tour with camel ride and Berber lunch

Discover unique views of the Agafay Desert on a camel ride, and enjoy a traditional Berber lunch.

Gratis kansellering
Språk:

en, it, fr, es, ar 

Introduksjon til Marrakech

Marrakech er en by man må besøke, se og oppleve minst en gang i livet. Du fordyper deg ikke i den – den fordyper seg i deg. Den er full av attraksjoner i verdensklasse som Djemaa El Fna-torget, Koutoubia-moskeen, hemmelige hager og en palassfylt Medina. I tillegg er den et fint utgangspunkt for å utforske noen av Marokkos største attraksjoner. Aït Benhaddou, Essaouira og Ouzoud-fossene ligger cirka 3 timers kjøretur unna. Og når solen går ned, blir Marrakech til et mekka for smaksopplevelser – et sted der du kan spise gatemat eller nyte en overdådig middag i en riad.

De seks beste aktivitetene i Marrakech

1. Rusle gjennom den middelalderlig Medinaen

Medinaen i Marrakech er omkranset av murer fra middelalderen og står på UNESCOs verdensarvliste. Det er en labyrint av gater med pyntegjenstandsboder og krydderduftende basarer, moskeer og palasser. Alle veier fører til det enorme torget Djemaa El Fna, byens pulserende hjerte med slanger, akrobatdansere og musikk. I tillegg finner du Koutoubia-moskeen, hvis praktfulle minaret har våket over Marrakech i mer enn 800 år. Rett innenfor de sørlige murene ligger det overdådige Bahia-palasset, mens ruinene av Badia-palasset ligger like utenfor. Det er så mye å se og oppleve at det anbefales å bli med på en guidet tur, slik at du kan prioritere de beste stedene.

2. Oppdag byens hageoaser

Du vet aldri helt hva som gjemmer seg bak en malt murvegg i Marrakech. Men noen få skjuler oaser som bare venter på at du skal oppdage dem. Inne i Medinaen ligger en riad som kan skryte av en helt spesiell uteplass. Så mye, at den i løpet av århundrene har fått kallenavnet Den hemmelige hagen. Den er vakkert anlagt, og dens flisbelagte stier og den beroligende lyden fra det gamle vanningssystemet gir den en utenomjordisk atmosfære midt i den travle Medinaen. Og utenfor murene ligger en annen oase som for mange er Marrakechs mest forførende attraksjon. Motedesigneren Yves Saint-Laurent kjøpte Jardin Majorelle i 80-årene og satte sitt eget preg på hagene. Bambus, kaktus, palmer og vannelementer overses av en blå art deco-villa. Ved siden av hagen ligger det er museum som er dedikert til denne mektige mannens liv og som viser hans skisser og tegninger.

3. Se den fantastisk Ouzoud-fossene

Det finnes så mye å oppleve i Marrakech at det må være noe helt spesielt som får deg til å forlate byen. Ouzoud-fossene er et godt eksempel. Og den naturskjønne reisen ut er også en velsmakende hors d'oeuvre for det som ligger foran oss. Disse kaskadene med flere nivåer ved foten av Atlasfjellene er en av Marokkos mest fotograferte naturattraksjoner. Fossefallene er også hjemsted for en gruppe lekne berberaper, som vanligvis er på jakt etter en håndfull nøtter.

4. Film deg selv i Aït Benhaddou

Hvis du tror at du har sett Aït Benhaddou tidligere er det for at du mest sannsynlig har gjort det – mange ganger. Atskillige filmer har blitt spilt inn her, og det har vært et favorittsted for regissører siden tidenes morgen. Gladitator, Lawrence of Arabia, Jewel of the Nile og Game of Thrones har alle brukt Aït Benhaddou som kulisse. Denne befestede landsbyen som står på UNESCOs verdensarvliste, kjent som en ksar i Marokko, er en fryd å utforske. Finn frem ditt indre kompass mens du filmer deg selv når du rusler rundt i de støvete gatene med røde leirbygninger. Når det er regnperiode og elven er full, vil bildene du tar av landsbyen ovenfra bakketoppen bli enda mer spektakulære.

5. Utforsk Essaouira

Byen Essaouira på Atlanterhavskysten vest for Marrakech er som et friskt vindpust. Den har sin egen Hollywood-glamour og er et prestigefylt UNESCO-sted du kan utforske. Den forfalne Medinaen ser ut som den ble bygget for Instagram, med en palett av pastellfargede brosteinsbelagte smug. De bølgevaskede vollene, kjent som Skala, byr på en fin tur til fots rundt gamlebyen hele veien til middelalderfestningen. For å runde av besøket ditt her, sørg for å smake på byens street food. Sardinboller er en av de lokale spesialitetene.

6. Spis autentisk marokkansk mat i Marrakech

Duften av mat som svever gjennom luften er typisk for Marrakech. Du finner attraktive boder og innbydende riader over alt, og du kommer ikke til å kunne motstå fristelsen. Langsomt tilberedt lam med spisskummen på Djema El Fna-torger er en lokal favoritt. Du finner også tajiner her, men dette er en så spesiell rett at den fortjener et besøk på en riad. Å nyte disse rettene på en gårdsplass er en av livets små gleder. Organiserte rundturer inkludert transport gjør at du kan nyte måltidet uten å bekymre deg.