Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
31 Aktiviteter
Sort by:
Byrundtur i Famagusta med Salamis og "spøkelsesbyen" Varosha
Utflukter og dagsturer

Byrundtur i Famagusta med Salamis og "spøkelsesbyen" Varosha

Denne heldagsutflukten til den okkuperte nordlige delen av Kypros tar deg med til tre av landets mest spennende steder – den antikke byen Salamis, den gamle byen Famagusta og "spøkelsesbyen" Varosha. Elpida, en av lokalguidene våre, sier: "Nord-Kypros er et sted som har frosset i tid. Vi kan til og med stadfeste når – 1974. Og resultatet er en Instagramvennlig potpurri av uferdige hoteller, halvveis ødelagte kirker og tynne minareter."Vår reise inn i fortiden begynner helt tilbake i antikkens Salamis. Vi utforsker de gamle veiene og tempelruinene samt det delvis restaurerte amfiteateret. Stavroula, en annen av lokalguidene våre, sier: "Ikke bare er Salamis gjennomsyret av eldgamle myter, men den hellige Barnabas, som brakte kristendommen til Kypros i det første århundre, er gravlagt i et kloster i nærheten."Etter tid på egen hånd til lunsj utforsker vi Famagusta, hvis gamleby fortsatt er beskyttet av intakte forsvarsmurer som venetianerne bygget for århundrer siden. Guiden viser oss severdigheter som det venetianske slottet og den gotiske katedralen som nå er moské. Elpida sier: "Foran hovedinngangen står det et fikentre som ble plantet av korsfarerne som bygde katedralen – så det er det eldste levende vesenet i Famagusta i dag". Vi avrunder turen med en spasertur i "spøkelsesbyen" Varosha. Dette en gang så populære feriestedet har ligget forlatt siden den tyrkiske invasjonen og ble først åpnet for besøkende i 2020. Det er en surrealistisk opplevelse å gå på gjengrodde gater med smuldrende fasader med rustne skodder og knuste vinduer.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikkens Kourion, Kolossi-slottet, Omodos og vingårdstur fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Antikkens Kourion, Kolossi-slottet, Omodos og vingårdstur fra Limassol

Kypros består av bølgende åser og vakre landsbyer. På denne turen kun for voksne får du se hvor en legende ble født, besøke ruinene i Kourion, dra til landsbyen Omodos og avslutte dagen med vinsmaking. Eva, en av våre lokale guider, sier om denne utflukten: "Du vandrer gjennom lag av historie, kultur og mytologi."Vi starter med å dykke rett inn i fortiden på Kourion, et av de mest imponerende arkeologiske stedene på Kypros. Besøk de romerske badene og gå inn i stedets midtpunkt, det gresk-romerske teateret. Her holdes det konserter den dag i dag. Mosaikkene i de tre utgravde husene Eustolius, Gladiatorene og Akilles er like imponerende som da de ble lagt ned. Kolossi-slottet fra 1400-tallet står for tur. Denne sagnomsuste korsfarerfestningen er i dag omgitt av blomstrende planter. Deretter spiser vi en lokal lunsj på en familiedrevet taverna før vi besøker fjellbyen Omodos, der vi vandrer rundt i smale, brosteinsbelagte gater med bysantinske bygninger. Dette er Evas favorittlandsby. Hun sier: "Sjarmen i steinhusene, stillheten og freden. Det er som om den er som hentet fra et eventyr. Jeg elsker å stikke innom en av kafeene og se lokalbefolkningen ha filosofiske diskusjoner, politiske diskusjoner og litt sladder." I tillegg kan du få en omvisning på vingården og lære alt om den søte commandaria-vinen – en av verdens eldste druesorter.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide
Gå ikke glipp av
Utflukter og dagsturer

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide

På denne familieturen dreier alt seg om Pafos Zoo og Den blå lagunen. Vi tilbringer formiddagen med å se på store og små dyr fra hele verden, og om ettermiddagen drar vi på et avslappet cruise til den berømte den berømte blå lagunen. Alexia, en av lokalguidene våre, sier: "Dyrehagen er et fint og trygt sted omgitt av bananplantasjer, og under båtturen til Den blå lagunen, kan du bade, snorkle og sole deg i Middelhavets vakreste vann."Det blir en brølende start i Pafos Zoo der du får god tid til å gå rundt på egen hånd. Det finnes over 1200 dyr i parken, blant annet giraffer, aper, tigre og ulike reptiler. Du bør se papegøyeshowet der du garantert vil more deg over frekke fugler. Lunsj i Flamingo Restaurant i dyrehagen er inkludert. til den blå lagunen. Med et kult spiseområde på en veranda, en leirovn og en egen kokk som lager rettene av lokale råvarer, er det en attraksjon i seg selv. Deretter går turen videre til havnen i Latchi, hvorfra vi seiler ut på det åpne, glitrende havet mot den blå lagunen, der kapteinen kaster anker og du kan nyte vakre omgivelser. Ta en dukkert, snorkle eller bli på dekk for å sole deg – valget er ditt. Det er mange båtturer som går til Den blå lagune, men ingen andre turer kombinerer den med Pafos Zoo for en flott dag sammen med familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Katamarancruise fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Katamarancruise fra Limassol

Denne katamaranturen har alt for familier som vil gjøre noe gøy sammen. Dere kan sole dere, svømme og slappe av om bord, mens båten passerer noen av Kypros vakreste kyststrekninger. Vi seiler ut fra den gamle havnen i Limassol i retning av øyas sørligste punkt på et katamarancruise der hovedfokuset er å få en fin dag på sjøen.Dere går om bord i katamaranen i Limassol og finner en plass på solsengene eller på nettet for å få god utsikt. Kapteinen og hans mannskap styrer båten sydover mot Capa Gata, så dere kan bare lene dere tilbake og slappe av. Mens dere ser landskapet forbi, kan dere avkjøle dere med juice, vann, øl og vin.Det blir en dag med mye sol, så i løpet av turen er det flere badestopp med mulighet til å svømme, snorkle eller bare plaske litt. Når vi har vært på Lady's Mile Beach, serveres lunsj om bord før det er på tide å komme tilbake til havnen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Akamas Surf & Turf – offroad-safari
Aktiviteter

Akamas Surf & Turf – offroad-safari

Her får du utforske den naturskjønne Akamashalvøya både på land og fra sjøen. Utflukten inkluderer både en tur med 4x4-kjøretøy og en båttur på turkist vann. Dagens høydepunkt inkluderer Lara Beach, en båttur til Den blå lagunen og Afrodites kilde.Dagens første stopp er Lara Beach. Her ligger det et senter som har jobbet i flere tiår for å beskytte de truede havskilpaddene. Deretter fortsetter vi til havnen i Latchi, der vi går om bord på en båt som setter kursen for Den blå lagunen. Alle som ønsker kan ta en svømmetur i det krystallklare vannet, og hvis du er heldig, kan du se skilpadder her også.Vel tilbake i Latchi, venter en mezelunsj på oss i en tradisjonell restaurant. Etter måltidet hopper vi opp i jeepene igjen og kjører Afrodites kilde, som ligger på toppen av en ås med utsikt over halvøya. Ifølge legenden var det her kjærlighetsgudinnen Afrodite møtte sin elskende Adonis.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Fassouri Waterpark – inngangsbillett
Utflukter og dagsturer

Fassouri Waterpark – inngangsbillett

En dag med spennende badeaktiviteter og avslapping venter i det største badelandet på Kypros. Fasouri Watermania tilbyr plaskende moro for folk i alle aldre, med nervepirrende sklier, dedikerte områder for barn og solslikkere samt en rekke gode restauranter.Dette er det største badelandet på øya når det gjelder størrelse og utvalg av sklier og attraksjoner – og det har blitt tildelt prisen "World Travel Award" som Europas ledende badeland.Få fart på adrenalinet med de ekstreme skliene Kamikaze Slide og Black Holes. Eller du kan ta det litt mer med ro på Lazy River eller i Wave Pool. Barna vil sette pris på de litt mer barnevennlige attraksjonene, som Kids Pool eller de ultrasikre Paddle Boats. Badelandet har også en rekke steder for soling samt skyggefulle restaurantområder hvor du kan samle energi til neste runde med spenning og moro.

Gratis kansellering
Inngangsbilletter Inkludert
Nikosias høydepunkter til fots – nord og vest
Utflukter og dagsturer

Nikosias høydepunkter til fots – nord og vest

Som den siste delte hovedstaden i verden er Nikosia en fascinerende by å utforske – den gir deg et glimt av to svært forskjellige verdener. Denne utflukten starter i den kypriotiske sørlige delen og deretter krysser vi den grønne linjes buffersone for å utforske det tyrkiske-okkuperte nord.Første stopp blir ved St. John-katedralen bygget i franskbysantinsk stil, deretter tar guiden oss med på en spasertur gjennom de historisk smale gatene i Laiki Geitonia som ligger innenfor de venetianske murene. Det er en labyrint av trange gater med kirker, torg og utsmykkede bygninger.Når vi har krysset den grønne linje får vi høre om byens historie og kultur mens vi passerer de største severdighetene – inkludert Ayia Sofia-kirken og markedsplassen. Etterpå kan du oppleve det moderne bylivet ved Ledra Street på egen hånd.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Argonaftis – en tradisjonell opplevelse på Kypros
Utflukter og dagsturer

Argonaftis – en tradisjonell opplevelse på Kypros

Opplev den rustikke siden av Kypros. På denne utflukten, får du oppdage den fjerne Xeros-dalen fra eselryggen. Vi passerer pittoreske appelsinlunder og sjarmerende landsbyer, mens vi rir på våre trofaste esler til det historiske Sinti-klosteret. Vi får også smake på lokale spesialiteter og nyter en forestilling med tradisjonell musikk og dans.Dette avslappende eventyret starter ved Argonaftis-eselfarm i Kelokedara. Her får du oppleve kypriotisk gjestfrihet på best mulig måte. Vi nyter lokale favoritter, blant annet haloumiost og – hvis du er modig nok – brennevinet zivania.Etter en kort instruksjon tar du plass på eselet ditt og rir sakte, eller 'siga, siga' som lokalbefolkningen sier, opp Xeros-dalen til det Sinti-klosteret fra 1500-tallet. Det forlatte og forfalne klosteret mottok i 1977 en pris for det utførte restaurerings- og bevarelsesarbeidet. Tilbake på gården avslutter vi kvelden med BBQ-middag, musikk og dans.

Gratis kansellering
Språk:

en, pl 

Snorkling eller dykking i Akrotiri
Aktiviteter

Snorkling eller dykking i Akrotiri

Enten du vil prøve å snorkle eller ta steget fullt ut med en full dykkeropplevelse, er Akrotiri Fish Reserve det beste stedet for begge deler. Velg snorkling eller Discover Scuba Diving Adventure – et todagers kurs med guidede dykk – og vi drar ut med båt for å oppdage en undervannsverden med et utrolig marint liv og sunkne vrak.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pafos Zoo – billett
Utflukter og dagsturer

Pafos Zoo – billett

Pafos Zoo er en gigantisk lekeplass der barna kan løpe fritt og oppdage over 500 dyrearter med alt fra tigre, løver og sjiraffer til pingviner, aper og mye mer. Du får tilbringe noen timer her med å utforske dyrehagen i ditt eget tempo. En perfekt dag utendørs for hele familien.Gå fra innhegning til innhegning i ditt eget tempo. Møt alle dyrene, store og små, og gå ikke glipp av det berømte papegøyeshowet. Du kan også ta med barna til barnas gård der de kan leke med de vennlige dyrene.Det finnes også alt fra elefanter og sjiraffer helt til marsvin og piggsvin. Du får også møte fargerike fugler som flamingoer og reptiler som slanger og skilpadder. I tillegg har parken alle fasiliteter du trenger, inkludert en snackbar, restaurant og suvenirbutikk.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikke Kourion & Paphos by
Utflukter og dagsturer

Antikke Kourion & Paphos by

Kypros er hjemsted for flere enormt viktige antikke greske og romerske steder. På denne turen besøker vi Afrodites klippe, antikke Pafos og Kongenes graver. Vi besøke også Kourion og nyter tid på egen hånd i Pafos by. Andreas, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Kongenes graver gir oss et verdifullt innblikk i gammel middelhavskultur. Det finnes noen veldig like graver i Alexandria, noe som viser de sterke båndene mellom de to byene i antikken."Etter en kaffestopp underveis, stopper vi ved det arkeologiske stedet Kourion for å se landemerker som teatret fra det 2. århundre f.Kr. og Agora. På vei til Pafos blir det et fotostopp ved Petra tou Romiou, eller Afrodites klippe, der legenden sier at den greske gudinnen for kjærlighet og skjønnhet dukket opp fra havskummet. Andreas sier: "På Kourion ser vi det ødelagte huset til Eustolios og finner ut hvordan livet var her før byen ble ødelagt av et jordskjelv på 400-tallet."Deretter drar vi til det gamle Pafos for et guidet besøk ved Kongenes graver, huset til Dionysos og dets godt bevarte mosaikker. Andreas sier: "De steinhugde kongegravene var egentlig ikke beregnet på kongelige, men i stedet ble aristokratiet og øyas guvernører stedt til hvile her. Navnet gjenspeiler nekropolisens store storhet." Deretter får du tid på egen hånd i Pafos by. Kanskje du tar en spasertur ned til den vakre havnen eller nyter en matbit på en av de mange terrassekafeene.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Aphrodite Waterpark i Pafos – billett
Utflukter og dagsturer

Aphrodite Waterpark i Pafos – billett

Opplev mange morsomme vannattraksjoner på en utflukt til en av Kypros beste vannparker. Tilbring dagen i Aphrodite Waterpark i Pafos, som byr på både adrenalinpumpende vannsklier og mer avslappende fornøyelser, blant annet et eget barneområde og en rekke spisesteder som sikrer en perfekt dag for hele familien.Denne billetten gir deg full tilgang til Aphrodite Waterpark hele dagen. Få adrenalinpumpen i gang når du suser ned det 12 meter loddrette Free Fall-sklien, før du roterer fra side til side nedover Raging River. Flyt sakte ned Lazy River eller ta med hele familien på en avslappende raftingtur – den lengste i Europa.De små barna vil elske barneområdene som byr på mindre versjoner av noen av de "voksne" attraksjonene i parken, og det finnes også et sjørøverskip med mye moro. Hold energinivået oppe i det store utvalget av kafeer og restauranter som ligger spredt rundt i parken.

Gratis kansellering
Inngangsbilletter Inkludert

Introduksjon til Limassol

Limassol er en sjarmerende blanding av osmansk tid og falmet britisk kolonistorhet. Byen er også det bankende hjertet i sørlige Kypros. Denne kosmopolitiske havnebyen er fullpakket med severdigheter som ortodokse kirker, moskeer, arkeologiske utgravninger og mye mer. I tillegg er det omkringliggende landskapet en fristende blanding av furuskoger, fjell, fossefall og elver. Så uansett om du vil besøke et museum, gå på oppdagelsesferd i de tyrkiske kvartalene eller dra på en off road-safari gjennom naturen er Limassol et godt utgangspunkt.

De seks beste aktivitetene i Limassol

1. En dagsutflukt til Troodosfjellene

De furukledde Troodosfjellene ligger som en bue rundt Limassol og er Kypros' grønne lunge. Sitrusfrukter, oliven og vin som produseres i disse idylliske fjellandsbyene er verdsatt i hele landet. Det er her Pedieos, øyas lengste elv, har sin kilde og her finner du også Olympus, det høyeste fjellet på Kypros. Området er veldig populært blant fotturister på grunn av de skyggende trærne om sommeren. Det er perfekt å utforske Troodosfjellene med en off road-safari.

2. Dra på omvisning på en vingård

Vin har vært en sentral del av den kypriotiske kulturen i mer enn 4000 år og på øya finnes det mer enn 50 vingårder. En vintur er derfor et must under ferien din på Kypros. En av de mest kjente vingårdene er i Tsiakkas i Pelendri-regionen. Lær deg alt om vinproduksjon under en guidet omvisning og avrund det hele med en prøvesmaking mens du beundrer den vakre utsikten over vingårdene og de omkringliggende åsene.

3. Besøk Kykkosklosteret

Kykkosklosteret er kjent for sine forgylte ikoner og mosaikker og er en av de mest populære attraksjonene på Kypros. Beliggenheten er heller ikke så verst, ettersom det ligger mellom de furukledde Troodosfjellene i mer enn 1300 meters høyde over havet. Den naturskjønne, svingete veien opp til klosteret gjør opplevelsen bare enda større, og vel oppe kan du beundre omgivelsene og den vakre utsikten. Ta en kort avstikker til det nærliggende fjellet Throni der du mausoleet for erkebiskop Makarios, Kypros første president ligger.

4. Utforsk Limassols sentrum

De beste delene av Limassol ligger i en historisk kjerne rundt havnen og de tyrkiske kvartalene er lette å utforske. Katedralen i Ayia Napa er et must å utforske på grunn av sitt påkostede interiør. En kort spasertur unna ligger Den store moskeen, som til tross for navnet sitt er ganske liten og diskre interiørmessig sett. Du kan lære alt om Kypros' historie i byens arkeologiske museum. Middelalderslottet fra den osmanske tiden er også verdt et besøk, og du kan ta flotte bilder fra taket, mens Kolossi-slottet, et lite stykke utenfor byen, er et fint eksempel på arkitektur fra korsfarertiden.

5. Besøk utgravningene i Kourion

Utgravningene av det gamle Kourin ligger bare 20 minutters kjøretur fra Limassol. På dette arkeologiske stedet er det funnet rester fra den romerske og bysantinske perioden. Under en utflukt kan du beundre flere hus, en kirke fra 600-tallet, romerske bad og forumet. Utgravningens hovedattraksjon er imidlertid det gresk-romerske teateret. Det har en historie som går tilbake til det andre århundre f.Kr. Det har blitt totalrenovert og brukes i dag til drama- og musikkforestillinger.

6. Smak på Kypros' gastronomi

I Limassol har byfornyelsen også ført til en kulinarisk renessanse. Da en gammel johannesbrødmølle ble restaurert til et kompleks av kule kaféer, vinbarer, bistroer og til og med mikrobryggerier, ble den en magnet for matelskere. Carob Mill-komplekset i den gamle bydelen bak slottet er et fantastisk sted der du kan smake lokale spesialiteter og mingle med lokalbefolkningen. Halloumi-ost, fylte vinblader, koupepia scheftlalia og loukaniko-pølser er blant de rettene du må prøve. Og det finnes ingen bedre måte å nyte dem på enn å skylle dem ned med et glass vin fra Troodos.