Handlevogn
Limassol
Limassol

Kypros

Ting å gjøre i Limassol

Opplevelser i Limassol

Filter by:

Pris (voksen)

NOK
NOK

Upphämtning på hotellet

Kategorier

Alternativer

Mat og vin på Kypros – fra Pafos
Utflukter og dagsturer

Mat og vin på Kypros – fra Pafos

Mat og drikke er en viktig del av den kypriotiske kulturen. Og denne eksklusive utflukten, kun for voksne, er en feiring av øyas gastronomiske delikatesser. Vi spiser og drikker oss fra landsby til landsby, besøker Kolossi for å drikke fersk limonade, Agros for å nyte søtsaker og Pelendri for å smake på vin. Andreas, en av lokalguidene våre, sier: "Du får besøke landsbyer få turister får oppleve og der gamle tradisjoner er en integrert del av hverdagen".Det hele starter i Kolossi, der vi opplever den sanne betydningen av den kypriotiske hilsenen kopiaste - "bli med oss". Her blir vi invitert til å plukke sesongen frukter og prøve den lokale tangy-limonaden for å få litt energi til reisen videre. Deretter går turen til Agros landsby for å prøve hjemmelagede søtsaker og se hvordan man fremstiller rosevann. Det blir også mulighet til å smake på det lokale, røkte kjøttet. Andreas sier: "Alle produktene som er til salgs i Agros er hjemmelagde med lokale produkter fra landsbygda".Vi fortsetter til landsbyen Pelendri for å spise lunsj på en rustikk taverna med steinvegger og tretak, der vi får servert retter laget av lokale ingredienser og med salter som er hentet rett fra tavernaens hage. Vi avrunder dagen med et besøk på vingården Tsiakkas, som ligger bortgjemt i fjellene. Besøk fasilitetene, lær om vinfremstillingsprosessen, og prøv deretter noen av vinene mens du beundrer utsikten over vingårdene som ligger nedover fjellsiden.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rundtur til Kourion, Kolossi-slottet og vingårdsbesøk – liten gruppe fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Rundtur til Kourion, Kolossi-slottet og vingårdsbesøk – liten gruppe fra Limassol

Kypros appellerer med et landskap av bølgende bakker og vakre landsbyer. På denne lille grupperundturen kan du se hvordan en legende ble født, besøke ruinene i Kourion, dra til landsbyen Omodos og avslutte dagen med vinsmaking. Eva, en av lokalguidene våre, sier om denne utflukten: "Du vil vandre gjennom lag med historie, kultur og mytologi. Du får lære om Afrodite og om ritualer som er forbundet med henne, samt om planter og skjell som assosieres med henne". Vi dykker rett ned i fortiden ved Afrodites Strand for å se Petra tou Romiou, en havsøyle der kjærlighetsgudinnen Afrodite ifølge legenden ble født. Vi følger det antikke temaet ved Kourion, et av de mest imponerende arkeologiske stedene på Kyrpros. Besøk de romerske badene og ta en tur inn i stedets midtpunkt, det gresk-romerske teateret. Det holdes fortsatt konserter her den dag i dag. Kolossi-slottet fra 1400-tallet er neste stopp på programmet. Denne korsfarerbygde festningen er omgitt av blomstrende planter. Deretter dra vi til fjellkledde Omodos, der du får tid på egen hånd til å rusle rundt i de små brosteinsbelagte gatene med bysantinske bygninger. Det er Evas favorittlandsby. Hun sier: "Sjarmen ved steinhusene, roen og freden. Det er som om det er hentet rett ut av et eventyr". Her får vi servert en bærekraftig lunsj på en familiedrevet taverna og vi passer en "kafenieo", der, sier Eva, "de lokale møtes for filosofiske diskusjoner, politiske debatter og mye sladder. I tillegg blir det en omvisning på en vingård, der du får lære alt om den søte commandaria-vinen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Landsbyer i Troodosfjellende med Kykkosklosteret og lunsj – liten gruppe
Utflukter og dagsturer

Landsbyer i Troodosfjellende med Kykkosklosteret og lunsj – liten gruppe

Troodosfjellene er et "majestetisk tempel for Moder Natur", sier Eva, en av våre dyktige lokalguider. Alle de furukledde dalene med avsidesliggende steinlandsbyer og klostre, disse høylandene er Kypros' åndelige hjerte. Eva legger til: "Når jeg puster inn den friske fjelluften gir jeg slipp på meg selv og finner sjelen min". På denne heldagsturen besøker vi Kykkosklosteret og tre tradisjonelle landsbyer, inkludert den historiske landsbyen Omodos.Etter hvert som vi kjører opp i Troodosfjellene, blir landskapet gradvis grønnere. Det blir et lite kaffestopp i landsbyen Pano Platres, som ligger i en furuskog. Herfra fortsetter vi å slingre oss gjennom fjellene mot Kykkosklosteret. Eva sier: "Det er et kloster med mange legender, med vegger pyntet med håndlagde mosaikker og bysantinske fresker. En behagelig ro omfavner deg i det øyeblikket du går inn".Det er en kort kjøretur til Pedoulas. Her får vi servert en tradisjonell Troodos-lunsj laget av lokale ingredienser i en familieeid restaurant. Om ettermiddagen drar vi sørover til det Eva kaller "eventyrlandsbyen" Omodos. Nyt en guidet tur i de bysantinske gatene og et besøk til den rikt dekorerte ortodokse kirken til Det hellige kors. Eva legger til: "Omodos er det autentiske Kypros – sjarmerende steinhus, brosteinsbelagte smug og kafeer der lokalbefolkningen møtes for filosofiske diskusjoner, politiske argumenter og litt sladder".

Gratis kansellering
Språk:

en 

Landsbyer og mat på Kypros – liten gruppe
Utflukter og dagsturer

Landsbyer og mat på Kypros – liten gruppe

Denne turen lar ingen stein være urørt når du utforsker Kypros' skjulte hjørner. Utforsk avsidesliggende landsbyer og et historisk kloster, og prøv tradisjonell matlaging mens du får et praktisk innblikk i øyas kultur. Stavrulla, en av lokalguidene våre, sier: "I Lefkara kan unge og gamle kvinner ses sittende utenfor husene og butikkene sine mens de lager blonder. Det er så kjent at til og med Leonardo da Vinci kjøpte noen".Vi forlater de travle feriestedene og ankommer den rolige landsbyen Fikardou om formiddagen. All brosteinen og steinhusene med terrakotta-tak gjør at det virker som om tiden har stått stille her. Den lille furukirken er fortsatt høydepunktet her. Ifølge UNESCO, som vurderer å legge til Fiskardou som et kulturarvsted, "er landsbyens integritet og autentisitet i fullstendig harmoni med miljøet". Vi tar turen innom en lokal kafé, der du får mulighet til å mingle med lokalbefolkningen og finne ut hvilke gamle tradisjoner som fortsatt er eksisterer her. Deretter går turen høyt opp i fjellene for å besøke Machairasklosteret fra 1100-tallet, dedikert til Jomfru Maria. Stavroulla sier: "Mange kyprioter tror klosterets ikon av Jomfru Maria er mirakuløst, og at det ble malt av apostelen Luke. Det blir også en mulighet til å handle de berømte håndlagede blondene og broderiene som de lager i Lefkara. Til slutt stopper vi i Skarinou der du kan prøve deg på halloumi og brødbaking på en familieeid gård, før vi avrunder det hele med en kypriotisk lunsj akkompagnert av rettene du har laget.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide
Gå ikke glipp av
Utflukter og dagsturer

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide

På denne familieturen dreier alt seg om Pafos Zoo og Den blå lagunen. Vi tilbringer morgenen med å se på store og små dyr fra hele verden, og om ettermiddagen drar vi på et avslappet cruise til den berømte den berømte blå lagunen. Alexia, en av lokalguidene våre, sier: "Dyrehagen er et fint og trygt sted omgitt av bananplantasjer, og under båtturen til Den blå lagunen, kan du bade, snorkle og sole deg i Middelhavets vakreste vann".Det blir en brølende start i Pafos Zoo der du får masse tid til å gå rundt på egen hånd. Det finnes over 1200 dyr i parken, blant annet giraffer, aper, tigre og ulike reptiler. Du bør se papegøyeshowet der du garantert vil more deg over frekke fugler. Lunsj i Flamingo Restaurant i dyrehagen er inkludert. til den blå lagunen. Med et kult spiseområde på en veranda, en leirovn og en egen kokk som lager rettene av lokale råvarer, er det en attraksjon i seg selv. Deretter går turen videre til havnen i Latchi, hvorfra vi seiler ut på det åpne, glitrende havet mot den blå lagunen, der kapteinen kaster anker og du kan nyte vakre omgivelser. Ta en dukkert, snorkle eller bli på dekk for å sole deg – valget er ditt. Det er mange båtturer som går til Den blå lagune, men ingen andre turer kombinerer den med Pafos Zoo for en flott dag sammen med familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Akamas Surf and Turf 4x4
Aktiviteter

Akamas Surf and Turf 4x4

Her får du utforske den naturskjønne Akamas-halvøya både på land og fra sjøen. Utflukten inkluderer både en tur med 4x4-kjøretøy og en båttur på turkist vann. Dagens høydepunkt inkluderer Lara Beach, en båttur til Blue Lagoon og Afrodites kilde.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Katamarancruise fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Katamarancruise fra Limassol

Denne katamaranturen har alt for familier som vil gjøre noe gøy sammen. Dere kan sole dere, svømme og slappe av om bord, mens båten passerer noen av Kypros vakreste kyststrekninger. Vi seiler ut fra den gamle havnen i Limassol i retning av øyas sørligste punkt på et katamarancruise der hovedfokuset er å få en fin dag på sjøen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Nicosias høydepunkter – vest
Utflukter og dagsturer

Nicosias høydepunkter – vest

Som den siste delte hovedstaden i verden er Nicosia en fascinerende by å utforske – den gir deg et glimt av to svært forskjellige verdener. Denne utflukten starter i den kypriotiske sørlige delen og deretter krysser vi den grønne linjes buffersone for å utforske det tyrkiske-okkuperte nord.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Jeepsafari i Troodosfjellene
Aktiviteter

Jeepsafari i Troodosfjellene

Tilbring dagen med en kjøretur gjennom de skogkledde Troodosfjellene, og du vil oppdage noen av Kypros villeste landskap på denne turen med 4x4-kjøretøy. Se vingårder, fosser, fjellbyer som Omodos, furuskog og det hellige religiøse monumentet på øya – klosteret Kykkos.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, pl 

Kourion & Paphos Tour
Utflukter og dagsturer

Kourion & Paphos Tour

Cyprus is home to many important ancient Greek and Roman archaeological sites. On this day-long Paphos tour from Ayia Napa, you'll take in Aphrodite's Rock, Ancient Paphos and the Tomb of the Kings, make a short visit to the archaeological site at Kourion – and enjoy some free time in Paphos town.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Byrundtur i Famagusta
Utflukter og dagsturer

Byrundtur i Famagusta

Denne heldagsutflukten til den okkuperte nordlige delen av Kypros tar deg med til tre av landets mest spennende steder – den antikke byen Salamis, den gamle byen Famagusta og "spøkelsesbyen" Varosha.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Quad or Buggy Tour from Limassol
Aktiviteter

Quad or Buggy Tour from Limassol

This quad or buggy safari tour will be right up your street if you like your sightseeing served with a dollop of adventure. The three-hour version takes in Lady's Mile Beach, Salt Lake, the shipwreck and Kourion beach in Akrotiri Bay, while the 5-hour tour passes Episkopi, Kantou, Erimi and Kolossi as well as the River Kouris.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Limassol

Limassol er en sjarmerende blanding av osmansk tid og falmet britisk kolonistorhet. Byen er også det bankende hjertet i sørlige Kypros. Denne kosmopolitiske havnebyen er fullpakket med severdigheter som ortodokse kirker, moskeer, arkeologiske utgravninger og mye mer. I tillegg er det omkringliggende landskapet en fristende blanding av furuskoger, fjell, fossefall og elver. Så uansett om du vil besøke et museum, gå på oppdagelsesferd i de tyrkiske kvartalene eller dra på en off road-safari gjennom naturen er Limassol et godt utgangspunkt.

De seks beste aktivitetene i Limassol

1. En dagsutflukt til Troodosfjellene

De furukledde Troodosfjellene ligger som en bue rundt Limassol og er Kypros' grønne lunge. Sitrusfrukter, oliven og vin som produseres i disse idylliske fjellandsbyene er verdsatt i hele landet. Det er her Pedieos, øyas lengste elv, har sin kilde og her finner du også Olympus, det høyeste fjellet på Kypros. Området er veldig populært blant fotturister på grunn av de skyggende trærne om sommeren. Det er perfekt å utforske Troodosfjellene med en off road-safari.

2. Dra på omvisning på en vingård

Vin har vært en sentral del av den kypriotiske kulturen i mer enn 4000 år og på øya finnes det mer enn 50 vingårder. En vintur er derfor et must under ferien din på Kypros. En av de mest kjente vingårdene er i Tsiakkas i Pelendri-regionen. Lær deg alt om vinproduksjon under en guidet omvisning og avrund det hele med en prøvesmaking mens du beundrer den vakre utsikten over vingårdene og de omkringliggende åsene.

3. Besøk Kykkosklosteret

Kykkosklosteret er kjent for sine forgylte ikoner og mosaikker og er en av de mest populære attraksjonene på Kypros. Beliggenheten er heller ikke så verst, ettersom det ligger mellom de furukledde Troodosfjellene i mer enn 1300 meters høyde over havet. Den naturskjønne, svingete veien opp til klosteret gjør opplevelsen bare enda større, og vel oppe kan du beundre omgivelsene og den vakre utsikten. Ta en kort avstikker til det nærliggende fjellet Throni der du mausoleet for erkebiskop Makarios, Kypros første president ligger.

4. Utforsk Limassols sentrum

De beste delene av Limassol ligger i en historisk kjerne rundt havnen og de tyrkiske kvartalene er lette å utforske. Katedralen i Ayia Napa er et must å utforske på grunn av sitt påkostede interiør. En kort spasertur unna ligger Den store moskeen, som til tross for navnet sitt er ganske liten og diskre interiørmessig sett. Du kan lære alt om Kypros' historie i byens arkeologiske museum. Middelalderslottet fra den osmanske tiden er også verdt et besøk, og du kan ta flotte bilder fra taket, mens Kolossi-slottet, et lite stykke utenfor byen, er et fint eksempel på arkitektur fra korsfarertiden.

5. Besøk utgravningene i Kourion

Utgravningene av det gamle Kourin ligger bare 20 minutters kjøretur fra Limassol. På dette arkeologiske stedet er det funnet rester fra den romerske og bysantinske perioden. Under en utflukt kan du beundre flere hus, en kirke fra 600-tallet, romerske bad og forumet. Utgravningens hovedattraksjon er imidlertid det gresk-romerske teateret. Det har en historie som går tilbake til det andre århundre f.Kr. Det har blitt totalrenovert og brukes i dag til drama- og musikkforestillinger.

6. Smak på Kypros' gastronomi

I Limassol har byfornyelsen også ført til en kulinarisk renessanse. Da en gammel johannesbrødmølle ble restaurert til et kompleks av kule kaféer, vinbarer, bistroer og til og med mikrobryggerier, ble den en magnet for matelskere. Carob Mill-komplekset i den gamle bydelen bak slottet er et fantastisk sted der du kan smake lokale spesialiteter og mingle med lokalbefolkningen. Halloumi-ost, fylte vinblader, koupepia scheftlalia og loukaniko-pølser er blant de rettene du må prøve. Og det finnes ingen bedre måte å nyte dem på enn å skylle dem ned med et glass vin fra Troodos.