Handlevogn
34 Aktiviteter
Sort by:
Byrundtur i Famagusta med Salamis og "spøkelsesbyen" Varosha
Utflukter og dagsturer

Byrundtur i Famagusta med Salamis og "spøkelsesbyen" Varosha

Denne heldagsutflukten til den okkuperte nordlige delen av Kypros tar deg med til tre av landets mest spennende steder – den antikke byen Salamis, den gamle byen Famagusta og "spøkelsesbyen" Varosha. Elpisa, en av lokalguidene våre, sier: "Nord-Kypros er et sted som har frosset i tid. Vi kan til og med stadfeste når – 1974. Og resultatet er en Instagramvennlig potpurri av uferdige hoteller, halvveis ødelagte kirker og tynne minareter".Vår reise inn i fortiden begynner helt tilbake i antikkens Salamis. Vi utforsker de gamle veiene og tempelruinene samt det delvis restaurerte amfiteateret. Stavroula, en annen av lokalguidene våre, sier: "Ikke bare er Salamis gjennomsyret av eldgamle myter, men den hellige Barnabas, som brakte kristendommen til Kypros i det første århundre, er gravlagt i et kloster i nærheten".Etter tid på egen hånd til lunsj utforsker vi Famagusta, hvis gamleby fortsatt er beskyttet av intakte forsvarsmurer som venetianerne bygget for århundrer siden. Guiden viser oss severdigheter som det venetianske slottet og den gotiske katedralen som nå er moské. Elpida sier: "Foran hovedinngangen står det et fikentre som ble plantet av korsfarerne som bygde katedralen – så det er det eldste levende vesenet i Famagusta i dag". Vi avrunder turen med en spasertur i "spøkelsesbyen" Varosha. Dette en gang så populære feriestedet har ligget forlatt siden den tyrkiske invasjonen og ble først åpnet for besøkende i 2020. Det er en surrealistisk opplevelse å gå på gjengrodde gater med smuldrende fasader med rustne skodder og knuste vinduer.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rundtur til Kourion, Kolossi-slottet og vingårdsbesøk – liten gruppe fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Rundtur til Kourion, Kolossi-slottet og vingårdsbesøk – liten gruppe fra Limassol

Kypros appellerer med et landskap av bølgende bakker og vakre landsbyer. På denne lille grupperundturen kan du se hvordan en legende ble født, besøke ruinene i Kourion, dra til landsbyen Omodos og avslutte dagen med vinsmaking. Eva, en av lokalguidene våre, sier om denne utflukten: "Du vil vandre gjennom lag med historie, kultur og mytologi. Du får lære om Afrodite og om ritualer som er forbundet med henne, samt om planter og skjell som assosieres med henne". Vi dykker rett ned i fortiden ved Afrodites Strand for å se Petra tou Romiou, en havsøyle der kjærlighetsgudinnen Afrodite ifølge legenden ble født. Vi følger det antikke temaet ved Kourion, et av de mest imponerende arkeologiske stedene på Kyrpros. Besøk de romerske badene og ta en tur inn i stedets midtpunkt, det gresk-romerske teateret. Det holdes fortsatt konserter her den dag i dag. Kolossi-slottet fra 1400-tallet er neste stopp på programmet. Denne korsfarerbygde festningen er omgitt av blomstrende planter. Deretter dra vi til fjellkledde Omodos, der du får tid på egen hånd til å rusle rundt i de små brosteinsbelagte gatene med bysantinske bygninger. Det er Evas favorittlandsby. Hun sier: "Sjarmen ved steinhusene, roen og freden. Det er som om det er hentet rett ut av et eventyr". Her får vi servert en bærekraftig lunsj på en familiedrevet taverna og vi passer en "kafenieo", der, sier Eva, "de lokale møtes for filosofiske diskusjoner, politiske debatter og mye sladder. I tillegg blir det en omvisning på en vingård, der du får lære alt om den søte commandaria-vinen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Landsbyer i Troodosfjellene, Kykkosklosteret og lunsj – liten gruppe
Utflukter og dagsturer

Landsbyer i Troodosfjellene, Kykkosklosteret og lunsj – liten gruppe

Troodosfjellene er et "majestetisk tempel for Moder Natur", sier Eva, en av våre dyktige lokalguider. Alle de furukledde dalene med avsidesliggende steinlandsbyer og klostre, disse høylandene er Kypros' åndelige hjerte. Eva legger til: "Når jeg puster inn den friske fjelluften gir jeg slipp på meg selv og finner sjelen min". På denne heldagsturen besøker vi Kykkosklosteret og tre tradisjonelle landsbyer, inkludert den historiske landsbyen Omodos.Etter hvert som vi kjører opp i Troodosfjellene, blir landskapet gradvis grønnere. Det blir et lite kaffestopp i landsbyen Pano Platres, som ligger i en furuskog. Herfra fortsetter vi å slingre oss gjennom fjellene mot Kykkosklosteret. Eva sier: "Det er et kloster med mange legender, med vegger pyntet med håndlagde mosaikker og bysantinske fresker. En behagelig ro omfavner deg i det øyeblikket du går inn".Det er en kort kjøretur til Pedoulas. Her får vi servert en tradisjonell Troodos-lunsj laget av lokale ingredienser i en familieeid restaurant. Om ettermiddagen drar vi sørover til det Eva kaller "eventyrlandsbyen" Omodos. Nyt en guidet tur i de bysantinske gatene og et besøk til den rikt dekorerte ortodokse kirken til Det hellige kors. Eva legger til: "Omodos er det autentiske Kypros – sjarmerende steinhus, brosteinsbelagte smug og kafeer der lokalbefolkningen møtes for filosofiske diskusjoner, politiske argumenter og litt sladder".

Gratis kansellering
Språk:

en 

Landsbyene Fikardu og Lefkara med Machairas-klosteret – liten gruppe
Utflukter og dagsturer

Landsbyene Fikardu og Lefkara med Machairas-klosteret – liten gruppe

Denne turen lar ingen stein være urørt når du utforsker Kypros' skjulte hjørner. Utforsk avsidesliggende landsbyer og et historisk kloster, og prøv tradisjonell matlaging mens du får et praktisk innblikk i øyas kultur. Stavrulla, en av lokalguidene våre, sier: "I Lefkara kan unge og gamle kvinner ses sittende utenfor husene og butikkene sine mens de lager blonder. Det er så kjent at til og med Leonardo da Vinci kjøpte noen".Vi forlater de travle feriestedene og ankommer den rolige landsbyen Fikardou om formiddagen. All brosteinen og steinhusene med terrakotta-tak gjør at det virker som om tiden har stått stille her. Den lille furukirken er fortsatt høydepunktet her. Ifølge UNESCO, som vurderer å legge til Fiskardou som et kulturarvsted, "er landsbyens integritet og autentisitet i fullstendig harmoni med miljøet". Vi tar turen innom en lokal kafé, der du får mulighet til å mingle med lokalbefolkningen og finne ut hvilke gamle tradisjoner som fortsatt er eksisterer her. Deretter går turen høyt opp i fjellene for å besøke Machairasklosteret fra 1100-tallet, dedikert til Jomfru Maria. Stavroulla sier: "Mange kyprioter tror klosterets ikon av Jomfru Maria er mirakuløst, og at det ble malt av apostelen Luke. Det blir også en mulighet til å handle de berømte håndlagede blondene og broderiene som de lager i Lefkara. Til slutt stopper vi i Skarinou der du kan prøve deg på halloumi og brødbaking på en familieeid gård, før vi avrunder det hele med en kypriotisk lunsj akkompagnert av rettene du har laget.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide
Gå ikke glipp av
Utflukter og dagsturer

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide

På denne familieturen dreier alt seg om Pafos Zoo og Den blå lagunen. Vi tilbringer morgenen med å se på store og små dyr fra hele verden, og om ettermiddagen drar vi på et avslappet cruise til den berømte den berømte blå lagunen. Alexia, en av lokalguidene våre, sier: "Dyrehagen er et fint og trygt sted omgitt av bananplantasjer, og under båtturen til Den blå lagunen, kan du bade, snorkle og sole deg i Middelhavets vakreste vann".Det blir en brølende start i Pafos Zoo der du får masse tid til å gå rundt på egen hånd. Det finnes over 1200 dyr i parken, blant annet giraffer, aper, tigre og ulike reptiler. Du bør se papegøyeshowet der du garantert vil more deg over frekke fugler. Lunsj i Flamingo Restaurant i dyrehagen er inkludert. til den blå lagunen. Med et kult spiseområde på en veranda, en leirovn og en egen kokk som lager rettene av lokale råvarer, er det en attraksjon i seg selv. Deretter går turen videre til havnen i Latchi, hvorfra vi seiler ut på det åpne, glitrende havet mot den blå lagunen, der kapteinen kaster anker og du kan nyte vakre omgivelser. Ta en dukkert, snorkle eller bli på dekk for å sole deg – valget er ditt. Det er mange båtturer som går til Den blå lagune, men ingen andre turer kombinerer den med Pafos Zoo for en flott dag sammen med familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Akamas Surf & Turf – offroad-safari
Aktiviteter

Akamas Surf & Turf – offroad-safari

Her får du utforske den naturskjønne Akamashalvøya både på land og fra sjøen. Utflukten inkluderer både en tur med 4x4-kjøretøy og en båttur på turkist vann. Dagens høydepunkt inkluderer Lara Beach, en båttur til Den blå lagunen og Afrodites kilde.Dagens første stopp er Lara Beach. Her ligger det et senter som har jobbet i flere tiår for å beskytte de truede havskilpaddene. Deretter fortsetter vi til havnen i Latchi, der vi går om bord på en båt som setter kursen for Den blå lagunen. Alle som ønsker kan ta en svømmetur i det krystallklare vannet, og hvis du er heldig, kan du se skilpadder her også.Vel tilbake i Latchi, venter en mezelunsj på oss i en tradisjonell restaurant. Etter måltidet hopper vi opp i jeepene igjen og kjører Afrodites kilde, som ligger på toppen av en ås med utsikt over halvøya. Ifølge legenden var det her kjærlighetsgudinnen Afrodite møtte sin elskende Adonis.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl, pl 

Katamarancruise fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Katamarancruise fra Limassol

Denne katamaranturen har alt for familier som vil gjøre noe gøy sammen. Dere kan sole dere, svømme og slappe av om bord, mens båten passerer noen av Kypros vakreste kyststrekninger. Vi seiler ut fra den gamle havnen i Limassol i retning av øyas sørligste punkt på et katamarancruise der hovedfokuset er å få en fin dag på sjøen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikke Kourion & Paphos by
Utflukter og dagsturer

Antikke Kourion & Paphos by

Kypros er hjemsted for flere enormt viktige antikke greske og romerske steder. På denne turen besøker vi Afrodites klippe, antikke Pafos og Kongenes graver. Vi besøke også Kourion og nyter tid på egen hånd i Pafos by. Andreas, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Kongenes graver gir oss et verdifullt innblikk i gammel middelhavskultur. Det finnes noen veldig like graver i Alexandria, noe som viser de sterke båndene mellom de to byene i antikken."Etter en kaffestopp underveis, stopper vi ved det arkeologiske stedet Kourion for å se landemerker som teatret fra det 2. århundre f.Kr. og Agora. På vei til Pafos blir det et fotostopp ved Petra tou Romiou, eller Afrodites klippe, der legenden sier at den greske gudinnen for kjærlighet og skjønnhet dukket opp fra havskummet. Andreas sier: "På Kourion ser vi det ødelagte huset til Eustolios og finner ut hvordan livet var her før byen ble ødelagt av et jordskjelv på 400-tallet."Deretter drar vi til det gamle Pafos for et guidet besøk ved Kongenes graver, huset til Dionysos og dets godt bevarte mosaikker. Andreas sier: "De steinhugde kongegravene var egentlig ikke beregnet på kongelige, men i stedet ble aristokratiet og øyas guvernører stedt til hvile her. Navnet gjenspeiler nekropolisens store storhet." Deretter får du tid på egen hånd i Pafos by. Kanskje du tar en spasertur ned til den vakre havnen eller nyter en matbit på en av de mange terrassekafeene.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Nicosias høydepunkter – vest
Utflukter og dagsturer

Nicosias høydepunkter – vest

Som den siste delte hovedstaden i verden er Nicosia en fascinerende by å utforske – den gir deg et glimt av to svært forskjellige verdener. Denne utflukten starter i den kypriotiske sørlige delen og deretter krysser vi den grønne linjes buffersone for å utforske det tyrkiske-okkuperte nord.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Akrotiri Bay Quad or Buggy Tour from Limassol
Aktiviteter

Akrotiri Bay Quad or Buggy Tour from Limassol

The Akrotiri peninsula is your stomping ground on this thrilling three-hour quad or buggy tour from Limassol. You'll see lots of local landmarks and even rev it up on a motocross track. The experience has the added exoticism of taking place mostly in the United Kingdom, as Akrotiri is British sovereign territory.The fun kicks off after a safety briefing, with a ride to the famous Lady's Mile Beach, on the east coast of the peninsula. You'll then cut inland and skirt the shoreline of Limassol Salt Lake. After roaming through the motocross track, you'll spot the dinky 13th century Holy Monastery of St Nicholas of the Cats among the orchards.It soon gets really dusty and dirty as you rumble over the Sand Hills en route to turtle nesting beaches. Next up is a photo stop at the rusting hulk of the Akrotiri shipwreck before zooming on to Kourion beach for the tour's finale.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sea Star Cruise – halv dag
Utflukter og dagsturer

Sea Star Cruise – halv dag

En halvdagstur og den perfekte kombinasjonen av aktiviteter og avslapning. Nyt solen som skinner over Middelhavet og utsikten over Kypros vestkyst, hvor du finner Coral Bay og øya St. George. Du kan svømme, snorkle eller padle i kano, og vi avslutter utflukten med en lunsjbuffé om bord.Vel om bord på Paphos, er det på tide å kaste loss og dra ut et 3-timers seilas fylt med avslapning og moro. Velg ditt favorittsted på dekk mens kapteinen styrer båten ut til Coral Bay. Her kan du hoppe i vannet, svømme og snorkle. Det finnes også to kanoer om bord – en morsom måte til litt trening samtidig som du nyter solen.Det blir servert lunsj om bord, komplett med drikke og fersk frukt, mens du lytter til bakgrunnsmusikken. Deretter, litt lenger nord, passerer vi et berømt skipsvrak og sjøgrotter underveis til St George Island før vi drar tilbake til Paphos.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pafos Zoo
Utflukter og dagsturer

Pafos Zoo

Pafos Zoo, med alt fra tigere, løver og sjiraffer til pingviner, apekatter og mer, er en enorm lekeplass hvor barna kan kose seg og oppleve over 500 forskjellige dyrearter. Dere får utforske dyrehagen i deres eget tempo i noen timer, og siden transport fra hotellet er inkludert i prisen, er dette en flott og stressfri dag for hele familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Limassol

Limassol er en sjarmerende blanding av osmansk tid og falmet britisk kolonistorhet. Byen er også det bankende hjertet i sørlige Kypros. Denne kosmopolitiske havnebyen er fullpakket med severdigheter som ortodokse kirker, moskeer, arkeologiske utgravninger og mye mer. I tillegg er det omkringliggende landskapet en fristende blanding av furuskoger, fjell, fossefall og elver. Så uansett om du vil besøke et museum, gå på oppdagelsesferd i de tyrkiske kvartalene eller dra på en off road-safari gjennom naturen er Limassol et godt utgangspunkt.

De seks beste aktivitetene i Limassol

1. En dagsutflukt til Troodosfjellene

De furukledde Troodosfjellene ligger som en bue rundt Limassol og er Kypros' grønne lunge. Sitrusfrukter, oliven og vin som produseres i disse idylliske fjellandsbyene er verdsatt i hele landet. Det er her Pedieos, øyas lengste elv, har sin kilde og her finner du også Olympus, det høyeste fjellet på Kypros. Området er veldig populært blant fotturister på grunn av de skyggende trærne om sommeren. Det er perfekt å utforske Troodosfjellene med en off road-safari.

2. Dra på omvisning på en vingård

Vin har vært en sentral del av den kypriotiske kulturen i mer enn 4000 år og på øya finnes det mer enn 50 vingårder. En vintur er derfor et must under ferien din på Kypros. En av de mest kjente vingårdene er i Tsiakkas i Pelendri-regionen. Lær deg alt om vinproduksjon under en guidet omvisning og avrund det hele med en prøvesmaking mens du beundrer den vakre utsikten over vingårdene og de omkringliggende åsene.

3. Besøk Kykkosklosteret

Kykkosklosteret er kjent for sine forgylte ikoner og mosaikker og er en av de mest populære attraksjonene på Kypros. Beliggenheten er heller ikke så verst, ettersom det ligger mellom de furukledde Troodosfjellene i mer enn 1300 meters høyde over havet. Den naturskjønne, svingete veien opp til klosteret gjør opplevelsen bare enda større, og vel oppe kan du beundre omgivelsene og den vakre utsikten. Ta en kort avstikker til det nærliggende fjellet Throni der du mausoleet for erkebiskop Makarios, Kypros første president ligger.

4. Utforsk Limassols sentrum

De beste delene av Limassol ligger i en historisk kjerne rundt havnen og de tyrkiske kvartalene er lette å utforske. Katedralen i Ayia Napa er et must å utforske på grunn av sitt påkostede interiør. En kort spasertur unna ligger Den store moskeen, som til tross for navnet sitt er ganske liten og diskre interiørmessig sett. Du kan lære alt om Kypros' historie i byens arkeologiske museum. Middelalderslottet fra den osmanske tiden er også verdt et besøk, og du kan ta flotte bilder fra taket, mens Kolossi-slottet, et lite stykke utenfor byen, er et fint eksempel på arkitektur fra korsfarertiden.

5. Besøk utgravningene i Kourion

Utgravningene av det gamle Kourin ligger bare 20 minutters kjøretur fra Limassol. På dette arkeologiske stedet er det funnet rester fra den romerske og bysantinske perioden. Under en utflukt kan du beundre flere hus, en kirke fra 600-tallet, romerske bad og forumet. Utgravningens hovedattraksjon er imidlertid det gresk-romerske teateret. Det har en historie som går tilbake til det andre århundre f.Kr. Det har blitt totalrenovert og brukes i dag til drama- og musikkforestillinger.

6. Smak på Kypros' gastronomi

I Limassol har byfornyelsen også ført til en kulinarisk renessanse. Da en gammel johannesbrødmølle ble restaurert til et kompleks av kule kaféer, vinbarer, bistroer og til og med mikrobryggerier, ble den en magnet for matelskere. Carob Mill-komplekset i den gamle bydelen bak slottet er et fantastisk sted der du kan smake lokale spesialiteter og mingle med lokalbefolkningen. Halloumi-ost, fylte vinblader, koupepia scheftlalia og loukaniko-pølser er blant de rettene du må prøve. Og det finnes ingen bedre måte å nyte dem på enn å skylle dem ned med et glass vin fra Troodos.