Handlevogn
32 Aktiviteter
Sort by:
Byrundtur i Famagusta med Salamis og "spøkelsesbyen" Varosha
Utflukter og dagsturer

Byrundtur i Famagusta med Salamis og "spøkelsesbyen" Varosha

Denne heldagsutflukten til den okkuperte nordlige delen av Kypros tar deg med til tre av landets mest spennende steder – den antikke byen Salamis, den gamle byen Famagusta og "spøkelsesbyen" Varosha. Elpida, en av lokalguidene våre, sier: "Nord-Kypros er et sted som har frosset i tid. Vi kan til og med stadfeste når – 1974. Og resultatet er en Instagramvennlig potpurri av uferdige hoteller, halvveis ødelagte kirker og tynne minareter."Vår reise inn i fortiden begynner helt tilbake i antikkens Salamis. Vi utforsker de gamle veiene og tempelruinene samt det delvis restaurerte amfiteateret. Stavroula, en annen av lokalguidene våre, sier: "Ikke bare er Salamis gjennomsyret av eldgamle myter, men den hellige Barnabas, som brakte kristendommen til Kypros i det første århundre, er gravlagt i et kloster i nærheten."Etter tid på egen hånd til lunsj utforsker vi Famagusta, hvis gamleby fortsatt er beskyttet av intakte forsvarsmurer som venetianerne bygget for århundrer siden. Guiden viser oss severdigheter som det venetianske slottet og den gotiske katedralen som nå er moské. Elpida sier: "Foran hovedinngangen står det et fikentre som ble plantet av korsfarerne som bygde katedralen – så det er det eldste levende vesenet i Famagusta i dag". Vi avrunder turen med en spasertur i "spøkelsesbyen" Varosha. Dette en gang så populære feriestedet har ligget forlatt siden den tyrkiske invasjonen og ble først åpnet for besøkende i 2020. Det er en surrealistisk opplevelse å gå på gjengrodde gater med smuldrende fasader med rustne skodder og knuste vinduer.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikkens Kourion, Kolossi-slottet, Omodos og vingårdstur fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Antikkens Kourion, Kolossi-slottet, Omodos og vingårdstur fra Limassol

Kypros består av bølgende åser og vakre landsbyer. På denne turen kun for voksne får du se hvor en legende ble født, besøke ruinene i Kourion, dra til landsbyen Omodos og avslutte dagen med vinsmaking. Eva, en av våre lokale guider, sier om denne utflukten: "Du vandrer gjennom lag av historie, kultur og mytologi."Vi starter med å dykke rett inn i fortiden på Kourion, et av de mest imponerende arkeologiske stedene på Kypros. Besøk de romerske badene og gå inn i stedets midtpunkt, det gresk-romerske teateret. Her holdes det konserter den dag i dag. Mosaikkene i de tre utgravde husene Eustolius, Gladiatorene og Akilles er like imponerende som da de ble lagt ned. Kolossi-slottet fra 1400-tallet står for tur. Denne sagnomsuste korsfarerfestningen er i dag omgitt av blomstrende planter. Deretter setter vi kursen mot Omodos, som ligger i fjellene, der vi nyter en lokal lunsj på en familiedrevet taverna og har tid til å vandre rundt i de smale brosteinsbelagte gatene med bysantinske bygninger. Dette er Evas favorittlandsby. Hun sier: "Sjarmen i steinhusene, stillheten og freden. Det er som om den er som hentet fra et eventyr. Jeg elsker å stikke innom en av kafeene og se lokalbefolkningen ha filosofiske diskusjoner, politiske diskusjoner og litt sladder." I tillegg kan du få en omvisning på vingården og lære alt om den søte commandaria-vinen – en av verdens eldste druesorter.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide
Gå ikke glipp av
Utflukter og dagsturer

Pafos Zoo og cruise til Den blå lagunen med lokal guide

På denne familieturen dreier alt seg om Pafos Zoo og Den blå lagunen. Vi tilbringer formiddagen med å se på store og små dyr fra hele verden, og om ettermiddagen drar vi på et avslappet cruise til den berømte den berømte blå lagunen. Alexia, en av lokalguidene våre, sier: "Dyrehagen er et fint og trygt sted omgitt av bananplantasjer, og under båtturen til Den blå lagunen, kan du bade, snorkle og sole deg i Middelhavets vakreste vann."Det blir en brølende start i Pafos Zoo der du får masse tid til å gå rundt på egen hånd. Det finnes over 1200 dyr i parken, blant annet giraffer, aper, tigre og ulike reptiler. Du bør se papegøyeshowet der du garantert vil more deg over frekke fugler. Lunsj i Flamingo Restaurant i dyrehagen er inkludert. til den blå lagunen. Med et kult spiseområde på en veranda, en leirovn og en egen kokk som lager rettene av lokale råvarer, er det en attraksjon i seg selv. Deretter går turen videre til havnen i Latchi, hvorfra vi seiler ut på det åpne, glitrende havet mot den blå lagunen, der kapteinen kaster anker og du kan nyte vakre omgivelser. Ta en dukkert, snorkle eller bli på dekk for å sole deg – valget er ditt. Det er mange båtturer som går til Den blå lagune, men ingen andre turer kombinerer den med Pafos Zoo for en flott dag sammen med familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Antikke Kourion & Paphos by
Utflukter og dagsturer

Antikke Kourion & Paphos by

Kypros er hjemsted for flere enormt viktige antikke greske og romerske steder. På denne turen besøker vi Afrodites klippe, antikke Pafos og Kongenes graver. Vi besøke også Kourion og nyter tid på egen hånd i Pafos by. Andreas, en av våre erfarne lokalguider, sier: "Kongenes graver gir oss et verdifullt innblikk i gammel middelhavskultur. Det finnes noen veldig like graver i Alexandria, noe som viser de sterke båndene mellom de to byene i antikken."Etter en kaffestopp underveis, stopper vi ved det arkeologiske stedet Kourion for å se landemerker som teatret fra det 2. århundre f.Kr. og Agora. På vei til Pafos blir det et fotostopp ved Petra tou Romiou, eller Afrodites klippe, der legenden sier at den greske gudinnen for kjærlighet og skjønnhet dukket opp fra havskummet. Andreas sier: "På Kourion ser vi det ødelagte huset til Eustolios og finner ut hvordan livet var her før byen ble ødelagt av et jordskjelv på 400-tallet."Deretter drar vi til det gamle Pafos for et guidet besøk ved Kongenes graver, huset til Dionysos og dets godt bevarte mosaikker. Andreas sier: "De steinhugde kongegravene var egentlig ikke beregnet på kongelige, men i stedet ble aristokratiet og øyas guvernører stedt til hvile her. Navnet gjenspeiler nekropolisens store storhet." Deretter får du tid på egen hånd i Pafos by. Kanskje du tar en spasertur ned til den vakre havnen eller nyter en matbit på en av de mange terrassekafeene.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Akamas Surf & Turf – offroad-safari
Aktiviteter

Akamas Surf & Turf – offroad-safari

Her får du utforske den naturskjønne Akamashalvøya både på land og fra sjøen. Utflukten inkluderer både en tur med 4x4-kjøretøy og en båttur på turkist vann. Dagens høydepunkt inkluderer Lara Beach, en båttur til Den blå lagunen og Afrodites kilde.Dagens første stopp er Lara Beach. Her ligger det et senter som har jobbet i flere tiår for å beskytte de truede havskilpaddene. Deretter fortsetter vi til havnen i Latchi, der vi går om bord på en båt som setter kursen for Den blå lagunen. Alle som ønsker kan ta en svømmetur i det krystallklare vannet, og hvis du er heldig, kan du se skilpadder her også.Vel tilbake i Latchi, venter en mezelunsj på oss i en tradisjonell restaurant. Etter måltidet hopper vi opp i jeepene igjen og kjører Afrodites kilde, som ligger på toppen av en ås med utsikt over halvøya. Ifølge legenden var det her kjærlighetsgudinnen Afrodite møtte sin elskende Adonis.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, nl, pl 

Katamarancruise fra Limassol
Utflukter og dagsturer

Katamarancruise fra Limassol

Denne katamaranturen har alt for familier som vil gjøre noe gøy sammen. Dere kan sole dere, svømme og slappe av om bord, mens båten passerer noen av Kypros vakreste kyststrekninger. Vi seiler ut fra den gamle havnen i Limassol i retning av øyas sørligste punkt på et katamarancruise der hovedfokuset er å få en fin dag på sjøen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Jeepsafari i Troodosfjellene med mezelunsj
Aktiviteter

Jeepsafari i Troodosfjellene med mezelunsj

Tilbring dagen med en kjøretur gjennom de skogkledde Troodosfjellene, og opplev noen av Kypros' villeste landskap på denne turen med jeep. Se vingårder, fosser, fjellbyer som Lefkara, furuskog og mye mer.Vi starter dagen med et fotostopp ved den imponerende Dipotamos-demningen. Deretter går turen videre til den søvnige fjellandsbyen Lefkara, kjent for sine intrikate blonder og sølvtøy. Vi kjører litt off-piste inn i Mesa Potamos-skogen hvor du også kan delta på en valgfri fottur.Når sulten melder seg, får vi servert en meze-lunsj i en landsbytaverna. Til slutt går vi til et vakkert fossefall i skogen med et 20 meter høyt fall. Det blir også et stopp i landsbyen Lofou, der du kan rusle gjennom de trange gatene og prøve en kypriotisk kaffe på en lokal "kafenion". En forfriskende avslutning på en actionfylt dag.

Gratis kansellering
Språk:

de, en 

Nikosias høydepunkter til fots – nord og vest
Utflukter og dagsturer

Nikosias høydepunkter til fots – nord og vest

Som den siste delte hovedstaden i verden er Nikosia en fascinerende by å utforske – den gir deg et glimt av to svært forskjellige verdener. Denne utflukten starter i den kypriotiske sørlige delen og deretter krysser vi den grønne linjes buffersone for å utforske det tyrkiske-okkuperte nord.Første stopp blir ved St. John-katedralen bygget i franskbysantinsk stil, deretter tar guiden oss med på en spasertur gjennom de historisk smale gatene i Laiki Geitonia som ligger innenfor de venetianske murene. Det er en labyrint av trange gater med kirker, torg og utsmykkede bygninger.Når vi har krysset den grønne linje får vi høre om byens historie og kultur mens vi passerer de største severdighetene – inkludert Ayia Sofia-kirken og markedsplassen. Etterpå kan du oppleve det moderne bylivet ved Ledra Street på egen hånd.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Traditional Cyprus Experience
Aktiviteter

Traditional Cyprus Experience

Sample the Cypriot lifestyle with this evening experience. In the countryside surrounds of a donkey sanctuary, you'll get hands-on in halloumi-making and bread baking and tuck into the tasty results. Then, when the sun sets, you'll dine on a feast of local dishes with free-flowing drinks, followed by live music and Greek dancing under the stars.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Akrotiri Bay Quad or Buggy Tour from Limassol
Aktiviteter

Akrotiri Bay Quad or Buggy Tour from Limassol

The Akrotiri peninsula is your stomping ground on this thrilling three-hour quad or buggy tour from Limassol. You'll see lots of local landmarks and even rev it up on a motocross track. The experience has the added exoticism of taking place mostly in the United Kingdom, as Akrotiri is British sovereign territory.The fun kicks off after a safety briefing, with a ride to the famous Lady's Mile Beach, on the east coast of the peninsula. You'll then cut inland and skirt the shoreline of Limassol Salt Lake. After roaming through the motocross track, you'll spot the dinky 13th century Holy Monastery of St Nicholas of the Cats among the orchards.It soon gets really dusty and dirty as you rumble over the Sand Hills en route to turtle nesting beaches. Next up is a photo stop at the rusting hulk of the Akrotiri shipwreck before zooming on to Kourion beach for the tour's finale.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pafos Zoo
Utflukter og dagsturer

Pafos Zoo

Pafos Zoo, med alt fra tigere, løver og sjiraffer til pingviner, apekatter og mer, er en enorm lekeplass hvor barna kan kose seg og oppleve over 500 forskjellige dyrearter. Dere får utforske dyrehagen i deres eget tempo i noen timer, og siden transport fra hotellet er inkludert i prisen, er dette en flott og stressfri dag for hele familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Kveldscruise med fyrverkeri i Larnaka
Utflukter og dagsturer

Kveldscruise med fyrverkeri i Larnaka

Hvis du ønsker å legge til et snev av glamour til ferien, trenger du ikke lete lenger enn til dette kveldscruise utenfor Larnakakysten. På dette cruiset blir du bortskjemt med badestopp, middag og et fantastisk fyrverkeri for å avslutte kvelden.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Limassol

Limassol er en sjarmerende blanding av osmansk tid og falmet britisk kolonistorhet. Byen er også det bankende hjertet i sørlige Kypros. Denne kosmopolitiske havnebyen er fullpakket med severdigheter som ortodokse kirker, moskeer, arkeologiske utgravninger og mye mer. I tillegg er det omkringliggende landskapet en fristende blanding av furuskoger, fjell, fossefall og elver. Så uansett om du vil besøke et museum, gå på oppdagelsesferd i de tyrkiske kvartalene eller dra på en off road-safari gjennom naturen er Limassol et godt utgangspunkt.

De seks beste aktivitetene i Limassol

1. En dagsutflukt til Troodosfjellene

De furukledde Troodosfjellene ligger som en bue rundt Limassol og er Kypros' grønne lunge. Sitrusfrukter, oliven og vin som produseres i disse idylliske fjellandsbyene er verdsatt i hele landet. Det er her Pedieos, øyas lengste elv, har sin kilde og her finner du også Olympus, det høyeste fjellet på Kypros. Området er veldig populært blant fotturister på grunn av de skyggende trærne om sommeren. Det er perfekt å utforske Troodosfjellene med en off road-safari.

2. Dra på omvisning på en vingård

Vin har vært en sentral del av den kypriotiske kulturen i mer enn 4000 år og på øya finnes det mer enn 50 vingårder. En vintur er derfor et must under ferien din på Kypros. En av de mest kjente vingårdene er i Tsiakkas i Pelendri-regionen. Lær deg alt om vinproduksjon under en guidet omvisning og avrund det hele med en prøvesmaking mens du beundrer den vakre utsikten over vingårdene og de omkringliggende åsene.

3. Besøk Kykkosklosteret

Kykkosklosteret er kjent for sine forgylte ikoner og mosaikker og er en av de mest populære attraksjonene på Kypros. Beliggenheten er heller ikke så verst, ettersom det ligger mellom de furukledde Troodosfjellene i mer enn 1300 meters høyde over havet. Den naturskjønne, svingete veien opp til klosteret gjør opplevelsen bare enda større, og vel oppe kan du beundre omgivelsene og den vakre utsikten. Ta en kort avstikker til det nærliggende fjellet Throni der du mausoleet for erkebiskop Makarios, Kypros første president ligger.

4. Utforsk Limassols sentrum

De beste delene av Limassol ligger i en historisk kjerne rundt havnen og de tyrkiske kvartalene er lette å utforske. Katedralen i Ayia Napa er et must å utforske på grunn av sitt påkostede interiør. En kort spasertur unna ligger Den store moskeen, som til tross for navnet sitt er ganske liten og diskre interiørmessig sett. Du kan lære alt om Kypros' historie i byens arkeologiske museum. Middelalderslottet fra den osmanske tiden er også verdt et besøk, og du kan ta flotte bilder fra taket, mens Kolossi-slottet, et lite stykke utenfor byen, er et fint eksempel på arkitektur fra korsfarertiden.

5. Besøk utgravningene i Kourion

Utgravningene av det gamle Kourin ligger bare 20 minutters kjøretur fra Limassol. På dette arkeologiske stedet er det funnet rester fra den romerske og bysantinske perioden. Under en utflukt kan du beundre flere hus, en kirke fra 600-tallet, romerske bad og forumet. Utgravningens hovedattraksjon er imidlertid det gresk-romerske teateret. Det har en historie som går tilbake til det andre århundre f.Kr. Det har blitt totalrenovert og brukes i dag til drama- og musikkforestillinger.

6. Smak på Kypros' gastronomi

I Limassol har byfornyelsen også ført til en kulinarisk renessanse. Da en gammel johannesbrødmølle ble restaurert til et kompleks av kule kaféer, vinbarer, bistroer og til og med mikrobryggerier, ble den en magnet for matelskere. Carob Mill-komplekset i den gamle bydelen bak slottet er et fantastisk sted der du kan smake lokale spesialiteter og mingle med lokalbefolkningen. Halloumi-ost, fylte vinblader, koupepia scheftlalia og loukaniko-pølser er blant de rettene du må prøve. Og det finnes ingen bedre måte å nyte dem på enn å skylle dem ned med et glass vin fra Troodos.